Yaş 34,bekarlık…

Bana da geliyor ara ara bu düşünceler. Haa kendime kalsa benim derdim evlenip yuva kurmaktan çok hayatımı paylaşabileceğim, her an yanımda olabilecek, sevip sevilebileceğim, hayallerimi onunla birlikte yapabileceğim, birbirimizin yanında huzur ve mutluluk bulduğumuz birinin hayatımda olmasını istemem mesela. Çok sıkıldım artık her şeyi tek başıma yapmaktan, mutluluklarımı, aktivitelerimi biriyle paylaşamamaktan.
Ama artık çevremdeki 2000'li nesil bile evlenme teklifi alıp söz, nişan, nikah işlerine başlayınca benimde modum düşmüyor değil. Benden küçüklerin ilkokula giden çocuklarını görünce, ailecek gezip tozan, eğlenen, mutlu çiftleri görünce özeniyorum. Yalan yok bazı şeylerin gerçekten yaşı var. Biz kendimizi avutmaya çalışıyoruz burada artık evlilikler 30'dan sonra oluyor, 40 yaşında bile hamile olan var diye ama bence her şey yaşında güzel. Bana kalsa 28'de evlenip eşimle doya doya 3-4 sene gezmek tozmak, birbirimizin keyfini çıkarmak sonrasında çocuk yapmak isterdim. Ama şu an o ihtimal azalıyor. 35'te evlensem bile hadi 2 yıl gezsem tozsam 37'de hamile kalmaya çalış 38'de hamile kal 40'a dayandı yine yaş :) O yaştan sonra çocuk büyütmek için güç ve sabırda azalıyor. Ama kısmet bu işler ne yapalım. Bizimde böyle olmalı demek ki. Tabi bu bazı dönemler daha yoğun oluyor bazı dönemler çok umursamıyorum. Sizde şuan hassas olduğunuz bir dönemdesiniz muhtemelen.
Dua edelim bol bol. İnşallah bizimde karşımıza "iyi ki bu zamana kadar başkaları ile olmamış ve iyi ki o olmuş, şimdi olmuş" diyebileceğimiz kişiler çıkar karşımıza.
Çok güzel yazmışsınız amin her şey gönlünüzce gönlümüzce olsun inşallah 🌸

Kız kardeşimin öğretmeni var sizin yaslarınızda ve bekar .gecen sene anasınıfında o ilgilenmisti.Herkes onu o kadar cok seviyor ki anlatamam.Öğrencleri onun cocukları gibi resmen, dunya tatlısı iyi bir insan ve isini de iyi yapıyor.Annesi kanserdi, annem onlara sarma sarıp vermıstı kac kere sırf sevıyorlar dıye.
Buyuk kardesımın de hocasıydı oncekı senelerde, eskidendır tanıyoruz yanı ve emin olun hayatta bazı seyler olmuyorsa dogru zaman olmadıgı ıcın olmuyordur.

Sİz de öğrencilerinize sarılın, her sey dogurdugun cocuk değil ki :KK200: bekarlıgınızın tadını cıkarın eger olması gerekırse zaten olur .Nasibiniz gelmemıs , yanlıs insanlara dusup kucagında cocukla hayat mucadelesı veren bir kadında olabilirdiniz.
Kalkın bir elinizi yüzünüzü yıkayın, sağlığınıza ve hayatınıza sükredin.Umarım gönlünüze göre birisi cıkar

Nasip ama biraz da ya misal kimi süslenir gezer şansına birini bulur ,kimi süslenir gezer ayağına b.k bulaşır adını çıkarırlar koca bulmak için kapı kapı geziyor diye aramakla bulunmaz derler ama her bulanda arayanlar derler
Karakter ve şans bence yapı olarak kurnaz akıllı ve işini bilen kolay kandırılmaz. Güzel olup saf iyi niyetli olursan dediğin gibi üzerler. O yüzden karakter kaderdir derler. Çok doğru bu söz

Bana da geliyor ara ara bu düşünceler. Haa kendime kalsa benim derdim evlenip yuva kurmaktan çok hayatımı paylaşabileceğim, her an yanımda olabilecek, sevip sevilebileceğim, hayallerimi onunla birlikte yapabileceğim, birbirimizin yanında huzur ve mutluluk bulduğumuz birinin hayatımda olmasını istemem mesela. Çok sıkıldım artık her şeyi tek başıma yapmaktan, mutluluklarımı, aktivitelerimi biriyle paylaşamamaktan.
Ama artık çevremdeki 2000'li nesil bile evlenme teklifi alıp söz, nişan, nikah işlerine başlayınca benimde modum düşmüyor değil. Benden küçüklerin ilkokula giden çocuklarını görünce, ailecek gezip tozan, eğlenen, mutlu çiftleri görünce özeniyorum. Yalan yok bazı şeylerin gerçekten yaşı var. Biz kendimizi avutmaya çalışıyoruz burada artık evlilikler 30'dan sonra oluyor, 40 yaşında bile hamile olan var diye ama bence her şey yaşında güzel. Bana kalsa 28'de evlenip eşimle doya doya 3-4 sene gezmek tozmak, birbirimizin keyfini çıkarmak sonrasında çocuk yapmak isterdim. Ama şu an o ihtimal azalıyor. 35'te evlensem bile hadi 2 yıl gezsem tozsam 37'de hamile kalmaya çalış 38'de hamile kal 40'a dayandı yine yaş :) O yaştan sonra çocuk büyütmek için güç ve sabırda azalıyor. Ama kısmet bu işler ne yapalım. Bizimde böyle olmalı demek ki. Tabi bu bazı dönemler daha yoğun oluyor bazı dönemler çok umursamıyorum. Sizde şuan hassas olduğunuz bir dönemdesiniz muhtemelen.
Dua edelim bol bol. İnşallah bizimde karşımıza "iyi ki bu zamana kadar başkaları ile olmamış ve iyi ki o olmuş, şimdi olmuş" diyebileceğimiz kişiler çıkar karşımıza.
Evet maalesef.Baskıların çok olduğu bir dönemdeyim.

Karakter ve şans bence yapı olarak kurnaz akıllı ve işini bilen kolay kandırılmaz. Güzel olup saf iyi niyetli olursan dediğin gibi üzerler. O yüzden karakter kaderdir derler. Çok doğru bu söz
Bence nasip çok önemli mesele ama kurnaz ve akıllı olmak da önemli şu devirde haklısınız birde süslenip nereyi gezip de buluyor bunlar ya 🙄 hadi gözüne bir çocuğa kestiriyor çocuğu nasıl ikna ediyor burada da araya nasip faktörü giriyor işte ne kadar arasan da gezsen de bulsan da o bulduğunu elde etmek için nasibinde sana yardım etmesi gerekir

Evet maalesef.Baskıların çok olduğu bir dönemdeyim.
Takmamaya çalış birazcık sosyal hayatını geliştir 🌸 at kulübü tenis vs yazılsanız hafta sonları için gitseniz güzel olur bence bunu bir düşünün atanmış öğretmen birinin bir tık daha avantajı yüksek olur mutlaka bakımlı güzel gezin 😘✨

Bence nasip çok önemli mesele ama kurnaz ve akıllı olmak da önemli şu devirde haklısınız birde süslenip nereyi gezip de buluyor bunlar ya 🙄 hadi gözüne bir çocuğa kestiriyor çocuğu nasıl ikna ediyor burada da araya nasip faktörü giriyor işte ne kadar arasan da gezsen de bulsan da o bulduğunu elde etmek için nasibinde sana yardım etmesi gerekir
Karakter meselesi mi şans mı bilmiyorum artık orasını. Ama geneli kurnaz şımarık işini bilen kızlar. Böyleleri seviliyor demekki. Ben yapı olarak ağır başlı biriyim. Hatta bir tanıdık cilveli olmadığım için bulamadığımı söylemiş anneme😄 işve cilve önemli demekki

Ne sessiz sakin kadınlar var.cok kilolu, engelli kadınlar var.bu konularda hiçbir teorinin, akıl yürütmenin, genellemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.tamamen kısmet.hepimizin belli bir payı var işte.çocuk işi de böyle.

Allah size de, isteyen herkese nasip etsin inşallah.
Çevremde bekar ve evli çok insan var. Hepsinin medeni durumuna dayalı şikayetleri var. Zaten bir grubun çok mutlu olması hayatın doğasına/akışına ters olurdu.

Ben de bekarım ve 38 yaşındayım 🫠 Tek başıma düzenim var. Evlilik insan hayatının önemli, büyük değişikliklerinden bir tanesi. İnsan evlenmeyince yaşam ödevlerinden birini yerine getirmemiş hissi ile önüne bakmakta zorlanıyor. Bir arayış ve beklenti içinde olma hali oluyor. Evlilik için görüşülen insanlarla yaşananlar yıpratıcı oluyor. İnsan kendini, ailesini, insanları, hayatı tanıştığı kişiyle birlikte tekrar tekrar sorguluyor. Mesela son görüştüğüm kişi dolayısıyla anne bağımlısı erkek neymiş, nasılmış, acaba gerçekten öyle miydi, yanlış mı anladım, popüler aile danışmanları durumu abartıyor mu, öyle değil böyle deseydim, o da böyle değil öyle davransaydı, acaba nasıl olurdu, boş kaygılara mı kapıldık vs vs düşünüp durmaktan yıldım.

Evlenince de çocuk sahibi olmak istiyorsun, onu da elde edince eğer eş ve ailesi idare eder ise bir düzende ilerliyor işte hayat diye düşünüyorum. Onların da tüm derdi çocuklarını büyütmek oluyor ama hayatta çoğunluk olan bir grup içinde kabulleniş daha kolay oluyor sanki. Zaman zaman tekdüzelik sıkıcı geliyor onlara da.
Evliliği çok sıkıntılı olanlar keşke evlenmemiş olsaydık diyor, Allah kolaylık versin onlara da. Allah herkesi farklı yerden sınıyor. Bekarlığın da farklı zorlukları var.
İnşallah bir çıkar karşınıza kolay, hızlı, güzellikle.

Güzelliğim vardı. 20 li yaşlarda dakikalarca kendimi izlerdim. Gayet güzel bir kızdım. Okulda doğru kişi çıkmadı. Sonrasında atanmak içün yıllar geçti. Şuan yaş 32 eski güzellik yok.
Banada çevreden iş arkadaşlarım vs hep çok beğenir güzel olduğumu derler ama yok ilişkim yalnızım adayda yok kimseylede tanışamıyorum

Takmamaya çalış birazcık sosyal hayatını geliştir 🌸 at kulübü tenis vs yazılsanız hafta sonları için gitseniz güzel olur bence bunu bir düşünün atanmış öğretmen birinin bir tık daha avantajı yüksek olur mutlaka bakımlı güzel gezin 😘✨
Geziyorum,kitap ve gezi kulüplerine üyeyim .Teşekkür ederim.☺️

Merhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.

Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.
Öğretmenim üzülmeyin lütfen ve etrafınıza bakın sizi beğenen birileri olacaktır insanlara şans verin ve evlenmek istediğinizi dile getirin kendinizi kimseyle kıyaslamayın. Eminim güzelsinizdir. İnşallah gönlünüze göre birisi çıkar

Merhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.

Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.
Sizi anlıyorum. Insan belirli bi yaştan sonra ne kadar güzel olursa olsun o genclik olmayacak diye hissediyor. Ben 45 yasindayim. Bundan mesela 6 sene once ki fotoğraflarima baktıgim zaman ne kadar gencmisim diyorum. Ne kadar bakim yaparsak, ne kadar yasimizi gostermesek göstermeyelim sonucta her geçen gun genclilikten biraz gidiyor.
Fakat bakin ben 45 yasindayim ve 37 yasindayim 38 yasindayim diyenler bana o kadar genc geliyor ki. Oysaki o yasta kendimi yaşlı hissetmesemse şimdi hissettigim gibi genc bir yaş 38 diye dusunmuyordum. Tabii ki bugun 6o yasinda biride atıyor 48-50 yas icin genc diyecek. Demekki her yasimizin kiymetini bilmeliyiz. Allah ömür verirse bir gun daha cok yas aldigimizda o zamanlara yani suanki yaslarimiza donebilmek icin neler vermezdim diyecegiz muhtemelen.

Ama yine de sizi anlıyorum çünkü insan ömrünün süresi de sınırlı ve kadınlar olarak da bir biyolojik yaşımız da var, annelik açısından. Ayriyetten de çocuk büyütmekte enerji istiyor vesaire.. insan tabii ki istiyor ki sevdiği insanla hayatı yaşayabilsin..
Ben de 34 yaşında boşandım ve yaklaşık 11 senedir yalnızim. Insanın hayatının en güzel senelerini yalnız geçirmesi ne kadar üzücü bir şey olduğunu biliyorum ama Allah büyük, Rabbim daha büyük sıkıntılar vermesin. Belki de güzel günler hepimiz için çok yakındadır. Olumlu bakın, ki artıkBbu zamanda insanlar erken evlenmiyorlar . O yüzden de 34 yaşta dediğim gibi geç bir yaş asla değil. Ustelik bir bakmışsınız iki sene sonra birkaç aylık çocuğunuzla vakit geçiriyorsunuz. Hayat surprizlerle dolu. Umarım her şey dileginiz gibi olur hayirlisiyla.🍀

Mesela atanıp atanmamış olmak değil benim için yaş meselesi.Evet,atandığınızda ekonomik olarak daha özgür oluyorsunuz ama evlilik bununla alakalı bir şey değil bence.
Aura meselesi.
İnanın güçlü olacağım diye kadınsı tarafımı yok saymışım.
Hiç öyle düsünmeyin ben de öğretmenim bakımlı, sosyal ve girişken bir insanım. Çevremdeki herkes auramın yüksek olduğunu söyler hatta görüştüğüm insanlar da söylüyor ama gel gör ki yaş 36 hala bekarım nasip olmayınca olmuyor..Benden küçük kardeşim evlendi çocuğu 8 yaşında ve şu ara kucağımda büyüyen kuzenler evlenme hazırlığı yapıyor gerçekten çok zor insan kendini eksik kusurlu hissediyor ya da toplum tarafından hissttiriliyoruz çok zor Rabbim yüreğimize göre insanlarla güzel bir evlilik nasip etsin🤲🌸

Son düzenleme:
Karakter meselesi mi şans mı bilmiyorum artık orasını. Ama geneli kurnaz şımarık işini bilen kızlar. Böyleleri seviliyor demekki. Ben yapı olarak ağır başlı biriyim. Hatta bir tanıdık cilveli olmadığım için bulamadığımı söylemiş anneme😄 işve cilve önemli demekki
Yani şimdi birinden hoşlansak gidip nasıl cilve yapacağız yahu adamın tepkisini bilemeyiz ki 🤷‍♂️kaldı ki ben de ağır başlı biriyim bana da ters o durumlar 🤷‍♂️
Bu işler taktikle şunla bunla olacak şeyler değil tamamen nasip şans işi ben bunu bilir bunu söylerim 🙂
Üniversite okurken çok güzel doğal sarışın bir kız vardı bizim de okulda popüler maddi durumları bayağı iyi erkek arkadaş grubu vardı. kız sürekli bu grupla takılmaya çalışır gider güler yüz gösterirdi öz güvenli ve kendinden çok emin bir kızdı.o grupta olan sarışın bir çocuk vardı sanırım kız ondan hoşlanıyordu bizde oğlanın hal ve hareketlerine bakınca çocuk da kızdan hoşlanıyor sanırdık neyse bir ara bu çocuk yaşça büyük bir ablaya bu kızdan için dert yanmış abla kız çok gurursuz sürekli yanımıza geliyor gülüyor ediyor gitmek istediğimiz yere ay ben de geleyim diyor falan diye abla şoke olmuş tabi eee o zaman sizde konuşmayın madem sevmiyorsanız kızı uzaklaştırın kendinizden demiş çocuk da ne derse beğenirsin abla biz onu ders notları için yanımızda tutuyoruz mecbur demiş 😐
Hepimiz şaşırdık tabi bu laflara çünkü ortamı bir görsen çocuk da kızdan hoşlanıyor gibiydi kız zaten çocuğun dibinden ayrılmaz sürekli kakara kikiri sonra zaten bayağı kavga edip uzaklaştılar birbirlerinden gel gelelim bu kız öz güveni işvesi cilvesi ile mezun olur olmaz bankaya girdi sınavsız nesiz sürekli konferansa gelen iş adamlarını banka müdürlerini takip eder peşlerinden ayrılmazdı işini de yaptı zaten ama bu kadar öz güvenli haline hala bekar çok şaşırırım mesela hatta deriz işini her yerde yaptı bir gönül işini yapamadı demek ki nasip diye 🤷‍♂️

Ayni durumdayim. Daha fenasi artık fiziksel sagligimin iyi olmadigini, cocugum olsaydi nasil bakardim diye düşünüyorum. 35 yolun yarisi imis gercekten. Allah her şeyin hayırlısını versin

Ne sessiz sakin kadınlar var.cok kilolu, engelli kadınlar var.bu konularda hiçbir teorinin, akıl yürütmenin, genellemenin doğru olduğunu düşünmüyorum.tamamen kısmet.hepimizin belli bir payı var işte.çocuk işi de böyle.
ben de taktik değil nasip işi diyorum ya zaten

ben de taktik değil nasip işi diyorum ya zaten
Nasip işi de değil ben konuyu çözdüm😂etraftaki insanların davranışına göre değişiyor olaylar,hani şu şımarık tipsiz kızlar çok şanslı oluyor diyorlar ya yada Allah çirkin şansı versin diyorlar,sebebi onlarla kimse uğraşmıyor herkes onları kendi haline bırakmış,onlar kariyerde yapsa başarılıda olsa kimse iplemiyor zengin koca da bulsalar kimse kıskanmıyor,şimdi ama şöyle güzel bir kız es kaza zengin koca bulsun kızın ne salaklığı kalır,ne namusu kalır ne dedikodular döner,güzel aurası yüksek kadın mutlu olamıyor,şöyle bir örnek vereyim bizim bir akaba eşine 2007 model baya ucuz bir araba aldı kadının hem kendi ailesi hem eşinin ailesi insanlıktan çıktı kıskançlıktan,eltisi kırdı geçirdi ortalığı o da kendine suv bir araba aldırdı kimsenin umurunda bile olmadı,diğeri o kadar güzelki millete herşeyi dert oluyor diğeri eh işte bile değil ama çok mutlu,diğeri eşinden ayrıldı kaynana görümce zindan etti hayatı eşi bile düşman oldu,öbürü çok mutlu kaynanasıyla el ele geziyor,hep etraftaki insanların tepkileri yorumları etkiliyor.

Back
X