Yaş 34,bekarlık…

Mutlu2890

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Ocak 2019
2.251
1.552
133
34
Merhabalar,34 yaşındayım,35’e doğru gidiyorum.
Ben kendimi çok geç farkettim.Kişilik olarak geç olgunlaştım.Yaşam tarzı,ailevi meseleler filan derken kendimin farkına varmam zaman oldu.

Kendimi fiziksel olarak beğeniyorum,işim de var…Bir türlü evliliğe cesaret edemiyorum.
Şimdi de yaşım geçmiş gibi hissediyorum.
Yani kendimi yaşlı hissetmeye başladım son zamanlar.Benim yaşımdakiler bana bakmazmış gibi geliyor.20li yaşlardakinin yanında hiç şansım yokmuş gibi geliyor.
Hatta çirkin bile bulmaya başladım kendimi.Kendime ne kadar bakarsam bakayım bebeksi yüzüm,gülen yüzüm eskisi gibi yok gibi.
Oysa çocuk sahibi olmayı o kadar çok isterdim ki.
Sınıf öğretmeniyim.Öğrencilerimi çok seviyorum.Onlarla olmak beni o kadar mutlu ediyor ki…25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
Ay,çok hüzünlüyüm.Ağlamak istiyorum…
sadece yazmak,içimi dökmek istedim.

İstemediğin ot burnunun dibinde bitermiş ya, evlenmeyi bilinçaltında dahi isteme. Çocuk isteme. Sen ittikçe onlar geliyor. Evlenmekten, aile kavramından, çocuk sahibi olmaktan ne kadar irite olduysam, o kadar çok evlenmek isteyen oldu. Öyle ahım şahım güzel de değilim, normal yurdum kadınıyım.

O zamanlar yaşadıklarını tahmin edemiyorum. Kurtulmuşsun evlendikten, çocuktan sonra öğrensen çok daha kötüydü. Birinin duasını almışsın yırtmışsın son anda.

İnanın ne desem bilemiyorum. Ben de öğretmenim ve geçen yıl boşandım.10 yıllık evlililk ve şu an 8 yaşında bir çocuk. Her şey yolunda istediğim huzuru anca yakaladım. Evlilik şans işi mi mantık işi mi bilemiyorum ama kendi adıma olmasaydı da olurdu diyorum. İyi ki evladım var onunla hayatı her an bir noktadan yakalıyorum. Kendinizi lütfen üzmeyiniz. Zaten doğru insan da pek yok. Bu saatten sonra 35 yıllık yaşantınızı bambaşka bir yaşantı ile aynı evin içinde sürdürmeye gerek var mı da bilemiyorum. Not:Evliliğin E'sini duymak istemeyen birinin yorumdur,sizinle alakası yoktur.

Eğer ruhsal planınızda evlilik ve çocuklar varsa, siz istemeseniz de gelir hayatınıza yerleşir merak etmeyin.

Ben sizden büyüktüm evlendiğimde. İnanın hiçbir şey kaçırmadığımı anladım. Olay mutsuzluk değil, sorumluluk. İyi ki de hayatımı yaşamışım. Siz yeter ki pozitif değer üretin, kesinlikle negatife girmeyin.

O zamanlar yaşadıklarını tahmin edemiyorum. Kurtulmuşsun evlendikten, çocuktan sonra öğrensen çok daha kötüydü. Birinin duasını almışsın yırtmışsın son anda.
En kötüsü benim ilk erkek arkadaşımdı. Yurtdışında lisans öğrencisiyken tanışmıştık. Onca zorluğun içinde birisine koşulsuz güvenip yarı yolda kalınca biraz daha çok üzülüyor insan. Sonuç olarak o kişi ile evlendiler 5-6 ay sonrada boşandılar. Ortak arkadaşlarımız olduğu için hala bekar olduğunu biliyorum. Ben kendi hayatımı kurdum çok şükür

25 yaşında nişandan döndüm,onunla evlenseydim belki benim de çocuğum öğrencilerimle aynı yaşta olacaktı diye düşünüyorum.
O kişiyle evlenseydiniz şuan daha da mutsuz olurdunuz ve çocuğunuz da bu mutsuzluğa dahil olurdu . Bir şey olmuyorsa bin hayır ara derler. Evlilik olmadan ayrıldığınız için çok şanslısınız. Ayrıca 34 yaş büyük değil, gençsiniz. Artık çoğu kişi 30 üzeri evleniyor. Ama şuan kendinizi üzgün,mutsuz ve yalnız hissettiğiniz için böyle düşünüyorsunuz. Hakkınızda hayırlısı, güzeli ,kolaylıkla olsun karşınıza hayırlı bir eş adayı çıkar ve yuvanızı kurarsınız inşallah

Bence de evlenmeyen hiçbir şey kaçırmıyor. Para kazanıyorsun. Ye iç gez. Özgürlük gibisi yok. İlk zamanlar aşk güzel de her aşk eskir. Bence tabii. Erkekler de değişiyor. Evlenince erkeklerin içine cin kaçıyor mutluluk pozu veren mutlu sandığın çiftlerin çoğu senden daha mutsuz..

Bende 34 yaşındayım 13 senelik de evliyim. Ben de bazen sizin yerinize koyuyorum kendimi acaba hiç evlenmeseydim nasıl olurdu diye. Hey gidi hayat

Ayyy hüzünlenme nolur artık bu yaşlar çok çok geç değil. Modern zaman yaşları böyle oldu. Ne güzel öğretmen olmuşsun mis gibi tatlı bir meslek sahibisin Allahın senin için bir planı mutlaka vardır sıkma canını. Her evli mutlu değil ki sen mutlu evlilik yapacaksın öyle düşün Rabbime dua et gece uyan teheccüd namazı kıl iste Allahtan nasibin gelene kadar da bekarlığın tadını çıkar gez yeni yerler gör keşfet evlilikle ilgili kitaplar oku kendini geliştir ki evliliğin de çok güzel değerli olsun sıkma canını bu da bir imtihan nasibin sana gelicek

30lu yaşlar evlenmek için ideal yaşlar. Hiçbir şeye geç kalmış değilsiniz. Ben en bittim dediğim, biri gelse de beni kurtarsa dediğim bir dönemde, 32 yaşında evlendim. Çevrenize, soğuk ve evlilik istemiyor gibi bi görüntü mü veriyorsunuz acaba?

Olabilir ama terapi alıyorum bu konuda…Birazcık daha bu konuda farkındalığım arttı.

Erkekler bir yolunu mutlaka bulup o güzel aşkın içine yapmasını biliyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…