Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

upload_2019-2-25_16-24-2.png

OTLU PEYNİRLİ PANCAKE
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 adet yumurta
Taze soğan
Maydanoz
Yağsız çökelek
Light Kaşar
Kabartma Tozu

1 yumurtayı bir çimdik tuz ile iyice çırptım. Yoğurdu ve kabartma tozunu ekledim, iyice çırptım ki özleşsinler. Yulaf kepeğini ekledim ve biraz şişmesi için diğer işlemlere geçtim. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıydım. Peynirlerle birlikte diğer malzemelere ekledim. İyice ısıttığım krep tavasına hiç yap koymadan kaşık kaşık döktüm (9 kaşık çktı).Bu noktada üstlerine çok az isot serptim). Pancake'leri tavaya döktükten sonra ateşi biraz kıstım ki içleri çiğ kalmasın. Üzerleri göz göz olunca diğer taraflarını çevirdim. Hiç yulaf tadı gelmedi, neredeyse otlu peynirli gözlemeye benzedi diyebilirim.

Afiyet Olsun...

Eklentiler

• upload_2019-2-25_16-23-56.png
    upload_2019-2-25_16-23-56.png
    316,2 KB · Görüntüleme: 91
Eki Görüntüle 2239178

OTLU PEYNİRLİ PANCAKE
2 yemek kaşığı yulaf kepeği
1 yemek kaşığı yağsız yoğurt
1 adet yumurta
Taze soğan
Maydanoz
Yağsız çökelek
Light Kaşar
Kabartma Tozu

1 yumurtayı bir çimdik tuz ile iyice çırptım. Yoğurdu ve kabartma tozunu ekledim, iyice çırptım ki özleşsinler. Yulaf kepeğini ekledim ve biraz şişmesi için diğer işlemlere geçtim. Taze soğan ve maydanozu çok ince kıydım. Peynirlerle birlikte diğer malzemelere ekledim. İyice ısıttığım krep tavasına hiç yap koymadan kaşık kaşık döktüm (9 kaşık çktı).Bu noktada üstlerine çok az isot serptim). Pancake'leri tavaya döktükten sonra ateşi biraz kıstım ki içleri çiğ kalmasın. Üzerleri göz göz olunca diğer taraflarını çevirdim. Hiç yulaf tadı gelmedi, neredeyse otlu peynirli gözlemeye benzedi diyebilirim.

Afiyet Olsun...
Ne güzel bir tarif, ilk fırsatta denemem lazım :kk77:

Ne güzel bir tarif, ilk fırsatta denemem lazım :kk77:
Aynısının tatlı versiyonunu da yapıyorum. Bu sefer içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı zencefil koyuyorum. Şekersiz tatlandırıcısız reçelim var. 1 tatlı kaşığı reçelle tatlı gereksimini oldukça karşılıyor, yanında da sütlü nescafe.. Onu da tavsiye ederim.
Tatlandırıcı kullanımına karşıyım, yoksa tatlandırıcı da konulabilir içine :KK66:

Aynısının tatlı versiyonunu da yapıyorum. Bu sefer içine 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 çay kaşığı vanilya ve 1 çay kaşığı zencefil koyuyorum. Şekersiz tatlandırıcısız reçelim var. 1 tatlı kaşığı reçelle tatlı gereksimini oldukça karşılıyor, yanında da sütlü nescafe.. Onu da tavsiye ederim.
Tatlandırıcı kullanımına karşıyım, yoksa tatlandırıcı da konulabilir içine :KK66:
Tarçın sevmem neredeyse tüm diyet tatlı tariflerinde tatlı var :) ben bunu böyle tuzlu bir deneyeyim

YEŞİL MERCİMEK YEMEĞİ
Malzemeleri
1,5 su bardağı yeşil mercimek,1 kuru soğan,3-4 diş sarımsak,2 yemek kaşığı salça,7 su bardağı su, 2 çay kaşığı tuz Yarım çay bardağı zeytinyağı
Öncelikle Yeşil mercimeği tencereye koyuyoruz.4 su bardağı su ile 20 dakika haşlıyoruz.
Haşlandıktan sonra suyunu süzüp ve azıcık yıkıyoruz
Soğan ve sarımsağı yağda kavrup ve üzerine salçasını da atılıp, az daha kavuruyoruz.
Sonrasında tencereye alınan yeşil mercimeklerin üzerine kavrulan soğan ve salçayı ilave ediyoruz
Üzerine 7 su bardağı suyu da ekleyip tuzu da attıktan sonra pişmeye bırakıyoruz.Afiyet olsun.

iyi aksamlar benim tarifimin adı yok daha :KK48:
butun tavuk alıp haslarım olabildigince dogalından suyunu bardaklara koyar didiklenmiş etleri posetlerim ki bi çogumuz böyle yapıyoruzdur.
tarifime geciyorum...

1 su bardagından 3 parmak eksik haslanıp didiklenmiş tavuk eti
2 yemek kasıgı kepekli bulgur( sıcak suda ıslatılmış)
yarım avakado
yarım limon suyu
1 yk zeytin yagı
arzunuza göre tuz ve baharatlar (kimyon cok yakısıyor)

karıstırıp salata yapıyoruz hem saglıklı hem de acayip tok tutuyor
deneyecek herkese afiyet olsun...🆒

ELMALI YULAFLI SMOOTHİE
Malzemeler:

1 adet kırmızı elma
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 bardak yoğurt.

Hazırlanışı:
Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender'dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender'a biraz buz koyabilirsiniz.

ELMALI YULAFLI SMOOTHİE
Malzemeler:

1 adet kırmızı elma
1 küçük muz
Yarım bardak yulaf ezmesi
Yarım çay kaşığı toz tarçın
1 bardak yoğurt.

Hazırlanışı:
Elma ve muzu gelişigüzel bölün ve diğer malzemelerle birlikte blender'dan geçirin. Elmanın kabuğunu soymayın, sadece ortasındaki çekirdekleri ve çekirdek yatağını temizleyin. Çok yoğun bir smoothie elde ettiyseniz biraz badem sütü ya da su ekleyebilirsiniz. Eğer soğuk bir içecek yapmak istiyorsanız diğer malzemelerle birlikte blender'a biraz buz koyabilirsiniz.
Teşekkür ederiz canım, kesin deneyeceğim.
Ne güzel bu etap 2 tarif okuyacağız:KK68:

Çok çok özür dilerim tarif paylaşmam gerektiği tamamen çıkmış aklımdan yoksa yazardım beklemeden ❤

Metebolizma Hızlandırıcı Avokadolu Muzlu Smothie 🥑

1 doğranmış avokado
2 dondurulmuş doğranmış muz
400 ml süt

Blenderdan geçirip tüketebilirsiniz.

Afiyet olsun 😊

Hurmali ve bademli enerji toplari:

1 avuc taze hurma, 2 avuc avuc badem ,
2 yk kakao ve 1 tatli kasigi tarcini rondoya koyup iyice karistiralim. Sonra bunlari top haline getirelim. Toplarin uzerine de bolca hindistan cevizi rendesi dokun. Cok lezzetli ve tatli krizine birebir bu toplar.
Not: dikkat edin tek seferde iki adetten fazla yemeyin. Saglikli ama bol kalorili bir tariftir.

Kizlar selam,
Hemen sizinle denenmis saglik bir tarif paylasiyorum.

Peynirli rezene

Malzemeler
1 tane rezene
1 yk kasar ve ya istege gore baska eriyen peynir

Rezeneleri halka halka dogruyoruz, bir rezeneden 4-5 butun halka cikiyor yaklasik.
Bir tavaya cok az yag koyup isinmadan uzerine rezene halkalarini diziyoruz, orta ateste iki yuzunu de izgara gibi pisiriyoruz (istwrseniz tost makinesinde d episirebilirisniz yagsiz olarak)
Iki yuzude pistikten sonra halkalarin uzerine kasar rendeleyip serpuyoruz, kisik ateste kasarlar eriyene kadar bekletiyoruz.
Ben hic baharay ve tuz koymuyorum ama istege gore karabiber, tuz eklenebilir. Tuzsuz oldugu icinde rezenenin kendi ozelligi sayesinde de cok guzel odem attiriyor ben yaptigim zaman ertesi gune heo eksi ciktim suana kadar.

Afiyet olsun.

Fit kurabiye tarifi
1 adet yumurta sarısı
1 bardak yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
2 çorba kaşığı toz kakao
50 gram tam buğday unu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet muz
Yapılışı
Muzu çatalla ezerek püre haline getirip yumurta sarısı, bal, fıstık ezmesi, zeytinyağı ve sütle birlikte bir kapta karıştırın.
Yulaf ezmesi, tam buğday unu, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
Kaşıkla büyük parçalar alın ve tepsiye aralarında biraz mesafe tutarak koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika çok kurutmadan pişirin.
Kurabiyeleri soğutma telinin üzerinde biraz sertleşene kadar soğutun.
Afiyet olsun 😚

Fit kurabiye tarifi
1 adet yumurta sarısı
1 bardak yulaf ezmesi
2 çorba kaşığı bal
2 çorba kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
2 çorba kaşığı toz kakao
50 gram tam buğday unu
1/2 çay bardağı zeytinyağı
1/2 çay bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 adet muz
Yapılışı
Muzu çatalla ezerek püre haline getirip yumurta sarısı, bal, fıstık ezmesi, zeytinyağı ve sütle birlikte bir kapta karıştırın.
Yulaf ezmesi, tam buğday unu, kakao ve kabartma tozunu ekleyin ve 15 dakika buzdolabında bekletin.
Kaşıkla büyük parçalar alın ve tepsiye aralarında biraz mesafe tutarak koyun.
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15 dakika çok kurutmadan pişirin.
Kurabiyeleri soğutma telinin üzerinde biraz sertleşene kadar soğutun.
Afiyet olsun 😚
:kk77:
Canım çekti:-)

Çok güzel bi çorba yaptım bugün kabak çorbası ve 1 tenceresi sadece 350-400 kalori

Malzemeler
2 kabak
2 domates
1 demet maydanoz
2 yk siyez bulguru
Pulbiber, kimyon, nane ve karabiber

Yapılışı
Kabakla domatesi sotele maydanoz ekle sotele bulguru 2 sb kaynamış suyu ve baharatları koy pişir. Ve istediğin kadar ye.

Çok güzel bi çorba yaptım bugün kabak çorbası ve 1 tenceresi sadece 350-400 kalori

Malzemeler
2 kabak
2 domates
1 demet maydanoz
2 yk siyez bulguru

Yapılışı
Kabakla domatesi sotele maydanoz ekle sotele bulguru 2 sb kaynamış suyu ve baharatları koy pişir. Ve istediğin kadar ye.
1 tencere yiyelim bari :-)
Teşekkürler canım tarif için
Özellikle öğle vakitleri çorba yemek akşam için vücudumu dinç tutuyor abartmıyorum
Tarif de burda dursun kabaklara tat gelsin denerim 😍

1 tencere yiyelim bari :-)
Teşekkürler canım tarif için
Özellikle öğle vakitleri çorba yemek akşam için vücudumu dinç tutuyor abartmıyorum
Tarif de burda dursun kabaklara tat gelsin denerim 😍
Ye 1 tencereyi farketmez topu topu 350-400 kalori alacaksın. 1 kasesi en fazla 100 kaloridir zaten lif oranı yüksek olduğu için de tok mis gibi. Afiyet olsun şimdiden

Malzemeler
2 kabak
2 domates
1 demet maydanoz
2 yk siyez bulguru

Yapılışı
kabağı rendeledin mi?

Karnabahar pilavi
Son demlerini yasiyor bulursaniz mutlaka deneyin
Malzemeler
1 kucuk karnabahar
1 sogan
2 kasik zeytinyagi
Baharatlar
Yapilisi
Karnabahar rondoda iyice ufaltilir
Soganlar yemeklik dogranip zeytinyaginda kavrulur
Kavurlan soganlara rondodan cektigim karnabaharlar eklenir ve kavurma islemine devam edilir bu asama biraz uzun surebilir. en son baharatlari da ekleyip tatlandirabilirsiniz.
Kullanabileceginiz baharatlar
Tuz
Karabiber
Pul biber
Toz biber
Zerdecal
Kori
Kimyon
Hepsi de cok yakisiyor deneyenlere afiyet olsun 🤗🤗

X