Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Eminim muhteşem bir lezzet olacak. Ben bu tarifi çocuklarıma kabak ile yapıyorum. Yanına avokado dip sos ile çok seviyorlar. Henüz cips ile tanışmadıkları için bayılıyorlar.
Patlıcanlı lezzetler seviyorum bu tarifi mutlaka deneyeceğim belki yanına salsa sosta hazırlarım.
(İşim gücüm yemek)

merhabalar,

etap sonuncusu olarak tarifi bu kadar geçe bıraktığım için öncelikle herkesten özür dilerim, bu akşam misafirlerime yapmayı planladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum :)

Heyecanlandıran bir tarif olmuş, teşekkür ederiz.
Dilerim misafirlerine yapma fikrinden vazgeçmemişsindir. Tadını sevdin mi merak ettim.

Patlıcanı çok seven biri olarak evime döndüğümde mutlaka yapacağım.
Tarif için teşekkürler, mutlaka resim istiyorum.
monişim ben de öyle.
belki gaza gelir yaparım.
yaparsam döşensin kırmızı halılar.

tadı nasıl oldu çok merak ettim tatlım yaaa

Kızlar bu güzel bir yemektir muhakkak çünkü kızartma bi kere ama bence diyet için uygun değil şöyleki mısır unu var galeta unu var ve kızartılacak çok kalorili bir yemek bence

Kızlar bu güzel bir yemektir muhakkak çünkü kızartma bi kere ama bence diyet için uygun değil şöyleki mısır unu var galeta unu var ve kızartılacak çok kalorili bir yemek bence

kızartılmıyor canım fırınlanıyor
kızartma tabiki de uygun değil..

un kısmı için birşey diyemeyeceği ama bu tarifi paylaşan kişi Dr.Ahsen Akay olarak geçiyor tarifi aldığım sitede, biz yedik tadı da ağır gelmedi, tabi kişiden kişiye değişir.

anladım canım denemeye değer bir yemek yinede

merhabalar
Sağlıklı yemek tarifi:
Hindi sote
2 adet soğan
3 adet kapya biber
3 adet koy biberi
10 adet mantar
Yarım kilo hindi göğüs julien doğranmış
Pul biber kekik kara biber tuz
Soganlari biber ve mantarları Tencerenin en altına koyarak diğer bütün malzemeleri de ekleyerek suyunu çekene dek pisiriyoruz. Sonrada zeytinyağı ile soteliyoruz.

Yulaf kepeğim var
Ham kakao da var
Güzel mi tadı

Muz dışında hangi meyvelerle olur tadı güzel

Çok güzel bi tarif geliyor.. Enn sağlıklısından....

1 bardak yeşil mercimeği haşlıyoruz.. Pişmesine acıcık kala 1,5 bardak eriştemizi ekliyoruz.. Pişiyor ikisi..
Piştikten sonra kapatıp altını dinlendiriyoruz.. Onlar dinlene dursun biz büyükçe bir kapta, ben genelde borcam tepsisi kullanıyorum.. Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Ölçü damak tadınıza göre..
Tepsimize pişen erişte mercmeğin hepsini döküyoruz.. Üzerinede yoğurdumuzu ekleyip karıştırıyoruz..
Küçük tavamıza biraz zeytinyağı ve pişmemiş erişteden biraz alarak ocakta kızarana kadar pişiriyoruz..
Yoğurtla karışan erişte mercimeğin üzerine döküyoruz.. Biraz da kırmızı biber..
Yemeğimiz hazıır..

afiyet olsun..

Çalışanlar için yanınızda taşıyabileceğiniz bir kahvaltı yazayım ben de :)

1 sb süt
1 tk kakao
1 çk pekmez
3 tepeleme yk yulaf
1 küçük muz

Ocakta koyulaşana kadar pişirip saklama kabına koyup soğutun ve çantanıza atin. Meyve tercihinize gore farklı da olabilir.

Supper

Bizim memlekette çok yapılan doyurucu sağlıklı bir corba taze fasulyeli bulgur çorbası..

250 gr fasulye
Bir sogan
Bir yemek kaşığı tereyağı
Uc yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı salça
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağından biraz fazla bulgur
8bardak sıcak su
Tuz pul biber

Yapılışı
Soganlari küp küp doğrayıp yağları ilave edip pembeleşinceye kadar pişirin daha sonra salcayi ilave edin yıkanmış kucuk küçük doğranmis fasulyeleri ekliyoruz ardından bulgur ilave edin bıraz karistirip sıcak suyunu ilave edip tuzunu biberini ekliyip yumusayincaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun

Bu tarif karadeniz dible tarifine benziyor.. fark onlar bulgur değil pirinç kullanılar ki bulgur daha iyi olmuş.
Kış gelsin yapalım, pirinçle işimiz yok zaten.

Yulafli kuru meyveli kurabiye
Kuru meyveleri kucuk kucuk dogruyoruz .Ben kuru uzum, kayisi kullandim. Findigi rondodan geciriyoruz. Bunlarin ustune yulaf ve biraz hindistan cevizi yagi ve yogurt ekliyruz. Hepsini karistirip firinda pisirelim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…