Eki Görüntüle 2189428 Mercimekli semizotu salatası tarifi
ben semizotu ve mercimeği çok severim bu tarifte çok hoşuma gitmişti sizinle paylaşayım istedim...
- 1 bağ semizotu
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı tuz (ben kullanmadım tercih sizin)
- Nasıl Yapılır?
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 10 dakika pişirin. Semizotunu güzelce temizleyip iri iri doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerlerine pişirdiğiniz mercimekleri ilave edin. Rendelediğiniz sarımsağı, zeytinyağını, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Eki Görüntüle 2189428 Mercimekli semizotu salatası tarifi
ben semizotu ve mercimeği çok severim bu tarifte çok hoşuma gitmişti sizinle paylaşayım istedim...
- 1 bağ semizotu
- 1 çay bardağı yeşil mercimek
- 1 su bardağı yoğurt
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş sarımsak
- 1 silme tatlı kaşığı tuz (ben kullanmadım tercih sizin)
- Nasıl Yapılır?
Mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 10 dakika pişirin. Semizotunu güzelce temizleyip iri iri doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerlerine pişirdiğiniz mercimekleri ilave edin. Rendelediğiniz sarımsağı, zeytinyağını, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın.
Ben bunu denedim ve çok sevdim.
Kocaman teşekkürler..
Tam benlik şip şak.
Bir kaç not eklemek istedim sadece:
- 10 dakika ve belirtilen su, mercimekleri diri bırakıyor. Bu nedenle ben biraz daha fazla su koydum ve yumuşayana kadar haşladım.
- Yoğurt eklemeden hazırladığım karışımı dolapta 3 gün kadar bekletebildim. Böylece elimin altında hazır yemek oldu.
- Yoğurdu yerken göz kararı ve damak lezzetine göre ekledim.
- Sarımsak da çok sevdiğimden 4 tane koydum.
İlgilenen bilgilensin.
Yemek değil ama bayıldığım bi tarif vereyim
Yoğurtlu Ayvalı Kereviz Salatası
Orta boy kerevizi rendeliyoruz
Bir büyük dilim ayvayıda rendeleyip üstüne ilave ediyoruz.
Yeteri kadar süzme yoğurdu içine katıp kerevizle birlikte eziyoruz. Son olarak içine tuz, dövülmüş ceviz ve sarımsak ilave edip servis tabağına alıyoruz. Üstüne dereotu ve zeytinyağı döküp afiyetle yiyoruz.
Görüntü aşağı yukarı şöyle olacak.
Eki Görüntüle 2197617
Amaannn sonuncu olmayaydım ben yine verirdim bu tarifiBunu da hemen kopyaladım. Eminim ki çok güzel bir tadı vardır, kocaman teşekkürler. (iyi ki sonuncu olmuşsun)
Kolay tariflerin hastasıyım.
Sizlere diyet yaparken özellikle akşamları yediğim ve yediğim hafta kilomda ciddi düşüşler gördüğüm zeytinyağlı bamya yemeği tarifi vereyim. Sindirimi de çok rahatlatıyor.
1 soğan yağda kavrulur, kabukları soyulmuş domates eklenir, 1 şeker ilave edilir. Sonra bamya konulur, üzerine 1 limon suyu ilave edilir, biraz su ile pişirilir. Soğuk servis edilir.
Yanına yoğurt ve 1 dilim ekmekle hafif bir akşam yemeği, sabaha kilo vermek garanti.
Afiyet olsun
Yemek değil ama bayıldığım bi tarif vereyim
Yoğurtlu Ayvalı Kereviz Salatası
Orta boy kerevizi rendeliyoruz
Bir büyük dilim ayvayıda rendeleyip üstüne ilave ediyoruz.
Yeteri kadar süzme yoğurdu içine katıp kerevizle birlikte eziyoruz. Son olarak içine tuz, dövülmüş ceviz ve sarımsak ilave edip servis tabağına alıyoruz. Üstüne dereotu ve zeytinyağı döküp afiyetle yiyoruz.
Görüntü aşağı yukarı şöyle olacak.
Eki Görüntüle 2197617
Afiyet olsun çok sevindim beğenmenize :)Harika gözüküyor ilk fırsatta deneyeceğim.