Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Mercimekli semizotu salatası tarifi
ben semizotu ve mercimeği çok severim bu tarifte çok hoşuma gitmişti sizinle paylaşayım istedim...

• 1 bağ semizotu

• 1 çay bardağı yeşil mercimek

• 1 su bardağı yoğurt

• 3 yemek kaşığı zeytinyağı

• 2 diş sarımsak

• 1 silme tatlı kaşığı tuz (ben kullanmadım tercih sizin)

• Nasıl Yapılır?

Mercimekleri yıkayıp tencereye alın ve üzerini geçecek kadar su ilave ederek 10 dakika pişirin. Semizotunu güzelce temizleyip iri iri doğrayın ve salata kasesine alın. Üzerlerine pişirdiğiniz mercimekleri ilave edin. Rendelediğiniz sarımsağı, zeytinyağını, yoğurdu ve tuzu ekleyip karıştırın.

Çok güzeldir bu eminim.

Muzlu chiali puding tarifi:
Yarim muzu, 1 yemek kaşığı kakao ve 1 cay bardağı light sütü blenderda karıştırıyoruz.
Bu karışımı uygun boyutta, kapaklı bir kaba alıp içerisine 2 yemek kaşığı chia tohumu ekliyoruz ve bir kaşık yardımıyla tamamen karışmasını sağlıyoruz.
Ortalama 5 saat buzdolabında bekletip yiyebiliriz.

Ben bunu denedim ve çok sevdim.
Kocaman teşekkürler..
Tam benlik şip şak.

Bir kaç not eklemek istedim sadece:

• 10 dakika ve belirtilen su, mercimekleri diri bırakıyor. Bu nedenle ben biraz daha fazla su koydum ve yumuşayana kadar haşladım.
  • Yoğurt eklemeden hazırladığım karışımı dolapta 3 gün kadar bekletebildim. Böylece elimin altında hazır yemek oldu.
  • Yoğurdu yerken göz kararı ve damak lezzetine göre ekledim.
  • Sarımsak da çok sevdiğimden 4 tane koydum.

İlgilenen bilgilensin.

Aa ben bu tarifi denicektim unutmuşum bence de 10 dk az ve yoğurtsuz saklamak çok mantıklı olmuş
En kısa zamanda deniyim ben de

Tavuk salatası : ben iki parça tavuk göğsünden yapiyorum kizlar tavuk göğsünü haşlayıp kucuk.parcalara ayırıyorum içine sevdiğim yeşillikleri (marul dereotu maydanoz) ve domates ekleyip 1 yemek.kasigi kadar zeytinyağı ve 1 adet limon sıkıp karıştırıyorum. ben tuz aramam salatada hic atmam ama atan olursa cok az tuz ilave edebilir. Geceden yapıp bazen ise giderken cantama koyuyorum.ogle arası icin super.oluyor sadece z yağı ve limonu işyerinde ilave ediyorum.

Merhaba sağlıklı bir tarifle geldim

Kabak salatası

Malzemeler
Üç tane taze kabak
Yoğurt
Dereotu
Sarımsak
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı
Kabakları iyice yıkayıp rendeliyoruz sonra bir yemek kaşığı zeytinyağı ile 10 dakika kadar kısık ateşte soteliyoruz sonra dereotlarını doğrayıp tuzunu atıp karıştırıyoruz diğer tarafta sarımsaklı yoğurdu hazırlıyoruz hepsini harmanlayıp servis ediyoruz.
İsteğe bağlı olarak üzerini cevizle süsleyebilirsiniz

Afiyet olsun

seaBahAR moni

Yemek değil ama bayıldığım bi tarif vereyim
Yoğurtlu Ayvalı Kereviz Salatası
Orta boy kerevizi rendeliyoruz
Bir büyük dilim ayvayıda rendeleyip üstüne ilave ediyoruz.
Yeteri kadar süzme yoğurdu içine katıp kerevizle birlikte eziyoruz. Son olarak içine tuz, dövülmüş ceviz ve sarımsak ilave edip servis tabağına alıyoruz. Üstüne dereotu ve zeytinyağı döküp afiyetle yiyoruz.

Görüntü aşağı yukarı şöyle olacak.

Bunu da hemen kopyaladım. Eminim ki çok güzel bir tadı vardır, kocaman teşekkürler. (iyi ki sonuncu olmuşsun )
Kolay tariflerin hastasıyım.

bende resimli bir tarif paylaşmak isterdim ama işyerinden yazdığım için resim ekleyemedim bir salata tarifi sağlıklı olduğunu da düşünüyorum
şalgamlı arpa şehriye salatası
yalnız işin kötü tarafı ben tariflerimi gözkararı yaptığım için net ölçü veremeyeceğim
1 bardak arpa şehriyeyi 2 bardak şalgam suyu ile haşlıyorsunuz eğer şehriye diri olursa biraz da su ilave edebilirsiniz haşlanmış arpa şehriyeler soğuduktan sonra taze soğan, kornişon turşu, maydanoz, nane, dereotu evde yeşillik ne varsa bolca doğranır, istenirse arasına haşlanmış mısır konulabilir, zeytinyağı nar ekşisi, limon ve tuz ile sos hazırlanıp salataya dökülür , eğer acılı seviyorsanız acılı şalgam suyu kullanabilirsiniz çok yakışıyor
görüntü muhteşem bir görüntü oluyor bu arada bu tarifi kırmızı pancarı haşlayıp suyunu kullanarak da yapabilirsiniz, deneyin emin olun pişman olmayacaksınız

Diyet Kabak Yemeği

2 adet kabak, 2 adet soğan, 2 adet biber, 2 adet domates çiğ olarak seramik tencereye konulur dilenen baharatlar eklenir ve kısık ateşte pişirilir. Çok çabuk pişiyor. Ardından light yoğurt ile servis edilir.

En sevdiğim diyet yemek

Sizlere diyet yaparken özellikle akşamları yediğim ve yediğim hafta kilomda ciddi düşüşler gördüğüm zeytinyağlı bamya yemeği tarifi vereyim. Sindirimi de çok rahatlatıyor.

1 soğan yağda kavrulur, kabukları soyulmuş domates eklenir, 1 şeker ilave edilir. Sonra bamya konulur, üzerine 1 limon suyu ilave edilir, biraz su ile pişirilir. Soğuk servis edilir.

Yanına yoğurt ve 1 dilim ekmekle hafif bir akşam yemeği, sabaha kilo vermek garanti.

Afiyet olsun

Şeker katmasan daha iyi bence bir de şekersiz dene

Harika gözüküyor ilk fırsatta deneyeceğim.

Bir sağlıklı yemek tarifide benden gelsin

Kabak spagetti tarifi

Malzemeler
Taze kabak
Maydanoz
Dereotu
Salça
Tuz
Zeytinyağı

Yapılışı

Taze kabakları yıkayıp kabuklarını soyup jülyen soyacağıyla spagetti şeklinde doğruyoruz iki yemek kaşığı zeytinyağı ile 10 dakika soteliyoruz salçasını katıp dereotunu ve maydanozunu doğruyoruz tuzunu atıp bir iki kez çevirip ocaktan alıp sıcak sıcak servis ediyoruz mmmmmm çok nefis oluyor

Eki Görüntüle 2204553

Ben de size bir kahvaltı tarifiyle geleceğim. En sevdiğim omlet çeşitlerinden biridir. Daha geçen hafta yedim

MANTARLI OMLET
MALMZEMELER
1 yumurta
2 yumurta beyazı
1 silme yemek kaşığı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı süt
1 tatlı kaşığı yağ
1 çay kaşığı pul biber
Sotelenmiş mantar, brokoli

YAPILIŞI
1 yumurta 2 yumurta beyazı, süt ve yulaf kepeğini çırpın. 1 tatlı kaşığı yağı ekleyerek tavayı ısıtın. Üzerine yumurtalı karışı ekleyin ve pişirin. Başka bir tavada mantar ve brokoliyi 1 kaşık yağda soteleyin. Omletinizle servis edin...

AFİYET OLSUN...

Eklentiler

• 20181125_160826.jpg
    205,7 KB · Görüntüleme: 37
Son etabın sonuncusu olarak veriyorum bu tarifi inşallah bir daha sonuncu olarak vermem

Vereceğim tarif hem çok basit, hem sağlıklı hem de kurtarıcı gibi.

Bir top karnabaharı haşlıyoruz. Ayrı bir kapta dövülmüş sarımsak, zetinyağı ve limonu iyice karıştırıyoruz. Sonra çiçek çiçek ayırdığımız karnabaharların üzerine döküp ezmeden karıştırıyoruz. Çok az kalorili ve sağlıklı olduğunu düşünüyorum. Yapan olursa şimdiden afiyet olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…