- 21 Mart 2011
- 30.279
- 64.505
Evet Hanımlar gelin bakayım yamacıma
Maalesef haftanın sonucusu olarak tarif paylaşımı yapıyorum utanarakda olsa
İnşallah bir daha böyle olmaz ve ben sadece kızlar bunu denedim kesinlikle süper diyebildiğim başka tarifleride buraya yazarım
Gelelim benim Tarifime
Yağsız Sağlıklı Mücver
Normalde Kabak pek sevilmez özellikle erkekler ve çocuklar tarafından Ama emin olun bu şekilde yaptığımda benim kızlar bayıla bayıla yiyorlar ( özellikle benim büyük yiyorsa kesin güzeldir cins evlat )
Malzemeler;
2 adet orta boy kabak ( rendeleyip elimizle iyice suyunu sıkıyoruz )
1 adet büyük soğan ( rendeleyip onunda iyice suyunu sıkıyoruz )
3 adet yumurta
3 YK kadar UN ( kepekli un ile de yapılabilir )
Maydanoz, Dereotu isteğe bağlı
Baharat ve tabiki de tuz
Bütün malzemeleri iyice karıştırıp içine 2 YK kadar da sıvı yağ ekliyorum sonrada yağsız tavada bir güzel pişiriyorum direk fırına da yağlı kağıtla verebilirsiniz ama ben genelde ufak ufak daha çok seviyorum çerez gibi
İnanın normal Mücverden çok daha hafif ve arzu ederseniz piştikten sonra buzluğa da atabilirsiniz kalırsa ( misafir mi geldi hemen hop çıkar ısıt hem sağlıklı hemde hafif )
Yanına birde az sarımsaklı yoğurt ohh misss
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun
Maalesef haftanın sonucusu olarak tarif paylaşımı yapıyorum utanarakda olsa
İnşallah bir daha böyle olmaz ve ben sadece kızlar bunu denedim kesinlikle süper diyebildiğim başka tarifleride buraya yazarım
Gelelim benim Tarifime
Yağsız Sağlıklı Mücver
Normalde Kabak pek sevilmez özellikle erkekler ve çocuklar tarafından Ama emin olun bu şekilde yaptığımda benim kızlar bayıla bayıla yiyorlar ( özellikle benim büyük yiyorsa kesin güzeldir cins evlat )
Malzemeler;
2 adet orta boy kabak ( rendeleyip elimizle iyice suyunu sıkıyoruz )
1 adet büyük soğan ( rendeleyip onunda iyice suyunu sıkıyoruz )
3 adet yumurta
3 YK kadar UN ( kepekli un ile de yapılabilir )
Maydanoz, Dereotu isteğe bağlı
Baharat ve tabiki de tuz
Bütün malzemeleri iyice karıştırıp içine 2 YK kadar da sıvı yağ ekliyorum sonrada yağsız tavada bir güzel pişiriyorum direk fırına da yağlı kağıtla verebilirsiniz ama ben genelde ufak ufak daha çok seviyorum çerez gibi
İnanın normal Mücverden çok daha hafif ve arzu ederseniz piştikten sonra buzluğa da atabilirsiniz kalırsa ( misafir mi geldi hemen hop çıkar ısıt hem sağlıklı hemde hafif )
Yanına birde az sarımsaklı yoğurt ohh misss
Şimdiden yapacak olanlara afiyet olsun