Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

merhabalar,

etap sonuncusu olarak tarifi bu kadar geçe bıraktığım için öncelikle herkesten özür dilerim, bu akşam misafirlerime yapmayı planladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum :)

Fırında Çıtır Patlıcan Çubukları
Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk

Tarifi İçin Malzemeler

• 3 orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
  • Baharatlar (isteğe bağlı)
Hazırlanışı

Patlıcan severler için yoğurda bandırıp yemelik süper sağlıklı bir tarif :) (nefis yemek tarifleri sitesinde keşfettim :) )

1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını tamamen soyup patlıcanın kalınlığına göre ince uzun şeride bölüyoruz. (yaklaşık 1×1 cm kalınlığında olacak şekilde)
  2. Acı tadının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletip patlıcanları duruluyoruz.
  3. Islak olan patlıcan şeritlerimizi un, tuz ve isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz baharat karışımına buluyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına diziyoruz.
  5. Zeytinyağını fırça yardımıyla sürüyoruz.
  6. 160 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.
    Afiyet olsun :)
ve sitede yapılan yorumlardan püf noktası bulmaya çalıştım sizler için, zira kendim henüz deneyemediğim için fikir veremiyorum :)

"Diyet için oldukça uygun ben de kilo verme sürecindeyim ve baharatlı yoğurtla rahatlıkla tüketiyorum. Hem doyurucu oluyor hem de karbonhidrat düzeyi oldukça düşük. Daha ince keserseniz daha çıtır oluyor."

şimdiden afiyet ve bol sağlık olsun :)
Eminim muhteşem bir lezzet olacak. Ben bu tarifi çocuklarıma kabak ile yapıyorum. Yanına avokado dip sos ile çok seviyorlar. Henüz cips ile tanışmadıkları için bayılıyorlar.
Patlıcanlı lezzetler seviyorum bu tarifi mutlaka deneyeceğim belki yanına salsa sosta hazırlarım.
(İşim gücüm yemeko_O)

merhabalar,

etap sonuncusu olarak tarifi bu kadar geçe bıraktığım için öncelikle herkesten özür dilerim, bu akşam misafirlerime yapmayı planladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum :)

Tarifi İçin Malzemeler

• 3 orta boy patlıcan
  • Tuz
Hazırlanışı

Patlıcan severler için yoğurda bandırıp yemelik süper sağlıklı bir tarif :) (nefis yemek tarifleri sitesinde keşfettim :) )

1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını tamamen soyup patlıcanın kalınlığına göre ince uzun şeride bölüyoruz. (yaklaşık 1×1 cm kalınlığında olacak şekilde)
  2. Acı tadının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletip patlıcanları duruluyoruz.
  3. Islak olan patlıcan şeritlerimizi un, tuz ve isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz baharat karışımına buluyoruz.
ve sitede yapılan yorumlardan püf noktası bulmaya çalıştım sizler için, zira kendim henüz deneyemediğim için fikir veremiyorum :)

"Diyet için oldukça uygun ben de kilo verme sürecindeyim ve baharatlı yoğurtla rahatlıkla tüketiyorum. Hem doyurucu oluyor hem de karbonhidrat düzeyi oldukça düşük. Daha ince keserseniz daha çıtır oluyor."

Heyecanlandıran bir tarif olmuş, teşekkür ederiz.
Dilerim misafirlerine yapma fikrinden vazgeçmemişsindir. Tadını sevdin mi merak ettim.

Patlıcanı çok seven biri olarak evime döndüğümde mutlaka yapacağım. :21:
Tarif için teşekkürler, mutlaka resim istiyorum.:KK200:
monişim ben de öyle.
belki gaza gelir yaparım.
yaparsam döşensin kırmızı halılar.

merhabalar,

Tarifi İçin Malzemeler

• 3 orta boy patlıcan
  • Tuz
Hazırlanışı

tadı nasıl oldu çok merak ettim tatlım yaaa

Heyecanlandıran bir tarif olmuş, teşekkür ederiz.
Dilerim misafirlerine yapma fikrinden vazgeçmemişsindir. Tadını sevdin mi merak ettim.

monişim ben de öyle.
belki gaza gelir yaparım.
yaparsam döşensin kırmızı halılar.

Kızlar bu güzel bir yemektir muhakkak çünkü kızartma bi kere ama bence diyet için uygun değil şöyleki mısır unu var galeta unu var ve kızartılacak çok kalorili bir yemek bence

Kızlar bu güzel bir yemektir muhakkak çünkü kızartma bi kere ama bence diyet için uygun değil şöyleki mısır unu var galeta unu var ve kızartılacak çok kalorili bir yemek bence

kızartılmıyor canım fırınlanıyor :KK66:
kızartma tabiki de uygun değil..

un kısmı için birşey diyemeyeceği ama bu tarifi paylaşan kişi Dr.Ahsen Akay olarak geçiyor tarifi aldığım sitede, biz yedik tadı da ağır gelmedi, tabi kişiden kişiye değişir. :KK66:

kızartılmıyor canım fırınlanıyor :KK66:
kızartma tabiki de uygun değil..

un kısmı için birşey diyemeyeceği ama bu tarifi paylaşan kişi Dr.Ahsen Akay olarak geçiyor tarifi aldığım sitede, biz yedik tadı da ağır gelmedi, tabi kişiden kişiye değişir. :KK66:

anladım canım denemeye değer bir yemek yinede

merhabalar
Sağlıklı yemek tarifi:
Hindi sote
2 adet soğan
3 adet kapya biber
3 adet koy biberi
10 adet mantar
Yarım kilo hindi göğüs julien doğranmış
Pul biber kekik kara biber tuz
Soganlari biber ve mantarları Tencerenin en altına koyarak diğer bütün malzemeleri de ekleyerek suyunu çekene dek pisiriyoruz. Sonrada zeytinyağı ile soteliyoruz.

Selamm..
Tatlı krizleri için güzel bi tarif
Diyet elma topları
  • 2 küçük elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 ceviz
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Kakao
Elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Yumuşayana kadar ocakta pişirilir. Cevizler küçük küçük parçalanır. Elmaların içine kakao hariç tüm malzemeler eklenir. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve kakao ya bulanır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.
Yulaf kepeğim var
Ham kakao da var
Güzel mi tadı :KK43:

Şekersiz dondurma
Muzlari doğrayıp buzdolabi poşetine koyup buzluğa atıyoruz donduktan sonra blenderda çekiyoruz içine kakao fındık badem incir hangilerini istersek ekleyip biraz daha çekiyoruz sonra buzluğa uygun kaba koyup 1-2saat daha bekletip afiyetle yiyoruz :KK52:
Muz dışında hangi meyvelerle olur tadı güzel

Çok güzel bi tarif geliyor.. Enn sağlıklısından....

1 bardak yeşil mercimeği haşlıyoruz.. Pişmesine acıcık kala 1,5 bardak eriştemizi ekliyoruz.. Pişiyor ikisi..
Piştikten sonra kapatıp altını dinlendiriyoruz.. Onlar dinlene dursun biz büyükçe bir kapta, ben genelde borcam tepsisi kullanıyorum.. Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Ölçü damak tadınıza göre..
Tepsimize pişen erişte mercmeğin hepsini döküyoruz.. Üzerinede yoğurdumuzu ekleyip karıştırıyoruz..
Küçük tavamıza biraz zeytinyağı ve pişmemiş erişteden biraz alarak ocakta kızarana kadar pişiriyoruz..
Yoğurtla karışan erişte mercimeğin üzerine döküyoruz.. Biraz da kırmızı biber..
Yemeğimiz hazıır..

:kk77: afiyet olsun..

Çalışanlar için yanınızda taşıyabileceğiniz bir kahvaltı yazayım ben de :)

1 sb süt
1 tk kakao
1 çk pekmez
3 tepeleme yk yulaf
1 küçük muz

Ocakta koyulaşana kadar pişirip saklama kabına koyup soğutun ve çantanıza atin. Meyve tercihinize gore farklı da olabilir.

Çok güzel bi tarif geliyor.. Enn sağlıklısından....

1 bardak yeşil mercimeği haşlıyoruz.. Pişmesine acıcık kala 1,5 bardak eriştemizi ekliyoruz.. Pişiyor ikisi..
Piştikten sonra kapatıp altını dinlendiriyoruz.. Onlar dinlene dursun biz büyükçe bir kapta, ben genelde borcam tepsisi kullanıyorum.. Sarımsaklı yoğurdumuzu hazırlıyoruz. Ölçü damak tadınıza göre..
Tepsimize pişen erişte mercmeğin hepsini döküyoruz.. Üzerinede yoğurdumuzu ekleyip karıştırıyoruz..
Küçük tavamıza biraz zeytinyağı ve pişmemiş erişteden biraz alarak ocakta kızarana kadar pişiriyoruz..
Yoğurtla karışan erişte mercimeğin üzerine döküyoruz.. Biraz da kırmızı biber..
Yemeğimiz hazıır..

:kk77: afiyet olsun..
Supper

Bizim memlekette çok yapılan doyurucu sağlıklı bir corba taze fasulyeli bulgur çorbası..

250 gr fasulye
Bir sogan
Bir yemek kaşığı tereyağı
Uc yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı salça
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağından biraz fazla bulgur
8bardak sıcak su
Tuz pul biber

Yapılışı
Soganlari küp küp doğrayıp yağları ilave edip pembeleşinceye kadar pişirin daha sonra salcayi ilave edin yıkanmış kucuk küçük doğranmis fasulyeleri ekliyoruz ardından bulgur ilave edin bıraz karistirip sıcak suyunu ilave edip tuzunu biberini ekliyip yumusayincaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun

Bizim memlekette çok yapılan doyurucu sağlıklı bir corba taze fasulyeli bulgur çorbası..

250 gr fasulye
Bir sogan
Bir yemek kaşığı tereyağı
Uc yemek kaşığı zeytinyağı
Bir tatlı kaşığı salça
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım su bardağından biraz fazla bulgur
8bardak sıcak su
Tuz pul biber

Yapılışı
Soganlari küp küp doğrayıp yağları ilave edip pembeleşinceye kadar pişirin daha sonra salcayi ilave edin yıkanmış kucuk küçük doğranmis fasulyeleri ekliyoruz ardından bulgur ilave edin bıraz karistirip sıcak suyunu ilave edip tuzunu biberini ekliyip yumusayincaya kadar pişiriyoruz
Afiyet olsun
Bu tarif karadeniz dible tarifine benziyor.. fark onlar bulgur değil pirinç kullanılar ki bulgur daha iyi olmuş.
Kış gelsin yapalım, pirinçle işimiz yok zaten.

Yulafli kuru meyveli kurabiye
Kuru meyveleri kucuk kucuk dogruyoruz .Ben kuru uzum, kayisi kullandim. Findigi rondodan geciriyoruz. Bunlarin ustune yulaf ve biraz hindistan cevizi yagi ve yogurt ekliyruz. Hepsini karistirip firinda pisirelim.

X