- 22 Şubat 2017
- 5.229
- 14.638
Eminim muhteşem bir lezzet olacak. Ben bu tarifi çocuklarıma kabak ile yapıyorum. Yanına avokado dip sos ile çok seviyorlar. Henüz cips ile tanışmadıkları için bayılıyorlar.merhabalar,
etap sonuncusu olarak tarifi bu kadar geçe bıraktığım için öncelikle herkesten özür dilerim, bu akşam misafirlerime yapmayı planladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum :)
Fırında Çıtır Patlıcan Çubukları
Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk
Tarifi İçin Malzemeler
Hazırlanışı
- 3 orta boy patlıcan
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 4 yemek kaşığı mısır unu
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Tuz
- Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
- Baharatlar (isteğe bağlı)
Patlıcan severler için yoğurda bandırıp yemelik süper sağlıklı bir tarif :) (nefis yemek tarifleri sitesinde keşfettim :) )
ve sitede yapılan yorumlardan püf noktası bulmaya çalıştım sizler için, zira kendim henüz deneyemediğim için fikir veremiyorum :)
- Öncelikle patlıcanların kabuklarını tamamen soyup patlıcanın kalınlığına göre ince uzun şeride bölüyoruz. (yaklaşık 1×1 cm kalınlığında olacak şekilde)
- Acı tadının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletip patlıcanları duruluyoruz.
- Islak olan patlıcan şeritlerimizi un, tuz ve isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz baharat karışımına buluyoruz.
- Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına diziyoruz.
- Zeytinyağını fırça yardımıyla sürüyoruz.
- 160 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.
Afiyet olsun :)
"Diyet için oldukça uygun ben de kilo verme sürecindeyim ve baharatlı yoğurtla rahatlıkla tüketiyorum. Hem doyurucu oluyor hem de karbonhidrat düzeyi oldukça düşük. Daha ince keserseniz daha çıtır oluyor."
şimdiden afiyet ve bol sağlık olsun :)
Patlıcanlı lezzetler seviyorum bu tarifi mutlaka deneyeceğim belki yanına salsa sosta hazırlarım.
(İşim gücüm yemek)