Yarışmacılarımızdan Sağlıklı Yemek Tarifleri

Merhaba...
Cezam olan saglikli yemegin resmini atamadim hata verdi surekli en iyisi yazayim
Malzemeler börülce bakliyat haslayip icine az zeytinyagi maydanoz dere otu ve kurusogani dograyim aksam icin bol proteinli saglikli salata yiyebilirsinjz arkadaslar tadi cok guzel ve bastan asagiya saglik fiskirir :KK70: heee birde limonn sıkınız
Afiyet olsun bol bol eksi olsun insallah
Esen kalin mutlu kalin hatunlar @esperenzaa

Bir mutfak tembeli olarak, ilgimi çeken bir sürü tariften sonunda bir tanesini denemeyi becerdim. Başrol çok sevdiğim börülce olunca ve tabii bir de kolay olunca. :bicak:

Bayıldımmmmmm.

Ben bir de bol sumak ve acı kırmızı pul biber ekledim.

Teşekkürler tarif için. Döne dolaşa yaparım bunu ben.

Bir mutfak tembeli olarak, ilgimi çeken bir sürü tariften sonunda bir tanesini denemeyi becerdim. Başrol çok sevdiğim börülce olunca ve tabii bir de kolay olunca. :bicak:

Bayıldımmmmmm.

Ben bir de bol sumak ve acı kırmızı pul biber ekledim.

Teşekkürler tarif için. Döne dolaşa yaparım bunu ben.
Begenmene sevindim canim afiyet olsun :KK66: birdahakine bendr senin eklediklerini yapayim bakalim nasil olucak... mutfakda durmayi bende hic sevmem :KK43:

Merhaba kızlar bugün ben bişey paylaşıyorum
Brokoli hafif haşlandıktan sonra
1yk tereyağ tavayaga alıp brokoliyi ekliyoruz
2dis sarımsak ekliyoruz devam kavuşuyoruz
Ve içine önceden haşladığımız minik minik tavuk
Göğsünü ekliyoruz
Baharat ekliyoruz bukadar çok lezetli oluyor tavsiye ederim

Merhaba arkadaşlar;
Şükürler olsun sonunculuk görmedim ama burada bir tarifte ben paylaşmak istedim. Çok pratik, düşük kalorili ve benim için dolu dolu yemek imajı taşıyan bu tarif için gerekli malzemeler (4 kişilik)
4 adet patlıcan
1 adet kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 büyük boy domates
1 tabak kavrulmuş kıyma ( 250-300gr olabilir)
1 bardak sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Patlıcanları ızgarada közleyelim( fırın ızgarasıda olu)
Kıymayı tavada az sıvı yağ ile ( kıyma yağlı ise gerek yok) kavurmaya başlayalım, kıymamızın rengi dönünce kuru soğan , sivri biber ve kapya biberi ekleyelim biraz daha kavrulunca küp doğranmış domatesi ekleyelim , domatesler suyunu salınca 1 tk salça ve sevdiğimiz baharatları ekleyelim.
Közlediğimiz patlıcanları dağıtmadan soyalım karnıyarık gibi açıp kıymalı sosumuzu içine koyalım ve sarımsaklı yoğurt ile sevis edelim.
(Patlıcanlar soyarken dağılırsa büyük bir servis kabına alıp gelişi güzel keserek tabana yayalım üzerine kıymalı sosumuzu serelim en üstede sarımsaklı yoğurdu dökelim) istersek üstüne pul biberli tereyağlı sos dökebiliriz.
Sık sık yaptığım basit ve lezzetli bir yemek tereyağlı sos dökmediğimizde diyet için gayet uygun bence.
Yemeğimizin bir adı yok
Köz patlıcanlı karnıyarık diyebiliriz
Yada alinazik benzeri bişey diyebiliriz
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Merhaba arkadaşlar;
Şükürler olsun sonunculuk görmedim ama burada bir tarifte ben paylaşmak istedim. Çok pratik, düşük kalorili ve benim için dolu dolu yemek imajı taşıyan bu tarif için gerekli malzemeler (4 kişilik)
4 adet patlıcan
1 adet kapya biber
2 adet sivri biber
1 adet kuru soğan
1 büyük boy domates
1 tabak kavrulmuş kıyma ( 250-300gr olabilir)
1 bardak sarımsaklı yoğurt
Yapılışı
Patlıcanları ızgarada közleyelim( fırın ızgarasıda olu)
Kıymayı tavada az sıvı yağ ile ( kıyma yağlı ise gerek yok) kavurmaya başlayalım, kıymamızın rengi dönünce kuru soğan , sivri biber ve kapya biberi ekleyelim biraz daha kavrulunca küp doğranmış domatesi ekleyelim , domatesler suyunu salınca 1 tk salça ve sevdiğimiz baharatları ekleyelim.
Közlediğimiz patlıcanları dağıtmadan soyalım karnıyarık gibi açıp kıymalı sosumuzu içine koyalım ve sarımsaklı yoğurt ile sevis edelim.
(Patlıcanlar soyarken dağılırsa büyük bir servis kabına alıp gelişi güzel keserek tabana yayalım üzerine kıymalı sosumuzu serelim en üstede sarımsaklı yoğurdu dökelim) istersek üstüne pul biberli tereyağlı sos dökebiliriz.
Sık sık yaptığım basit ve lezzetli bir yemek tereyağlı sos dökmediğimizde diyet için gayet uygun bence.
Yemeğimizin bir adı yok
Köz patlıcanlı karnıyarık diyebiliriz
Yada alinazik benzeri bişey diyebiliriz
Denemek isteyenlere şimdiden afiyet olsun

Ben bu tarifin aynısını patlıcan yerine beyaz lahana kullanarak yapıyorum. Lahanaları çiğken ince ince doğruyorum ve haşladıktan sonra süzüp borcama yayıyorum.
Kalan her şey anlattığın gibi.

Özetle; kışın beyaz lahana ile yazın da patlıcan ile denenebilir.

Ben bu tarifin aynısını patlıcan yerine beyaz lahana kullanarak yapıyorum. Lahanaları çiğken ince ince doğruyorum ve haşladıktan sonra süzüp borcama yayıyorum.
Kalan her şey anlattığın gibi.

Özetle; kışın beyaz lahana ile yazın da patlıcan ile denenebilir.
Süper
Marketlerde kalan son lahanaları değerlendirelim o zaman
:KK72:

Merhabalar, kabağı benim gibi sulu yemek şeklinde sevmeyenler için bi tarif vermek isterim, bu tarifin patlıcanı,patatesi her çeşidini yapıyorum fakat kabak ile olanını daha severek tüketiyorum sizde seversiniz umarım

Kabak Kebabı (4 kişilik)
4 adet kabak
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve baharatlar ( Pul biber, kimyon, karabiber )

Kabakları kalın kalın doğrayalım,1 kaseye yağı, baharat ve bir miktar tuz ekleyip dilimlenmiş kabakları kasenin içine atalım ve kabakları marine ediyoruz,Domates, soğan, sarımsak ve maydanozu minik mink doğrayalım.
Kıyma ile sarımsak, salça, domates, maydanoz, tuz ve baharatları karıştıralım.Köfte şekline getirelim. 1 kabak 1 köfte 1 kabak şeklinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim,180 derece fırında pişiriyoruz

Merhabalar, kabağı benim gibi sulu yemek şeklinde sevmeyenler için bi tarif vermek isterim, bu tarifin patlıcanı,patatesi her çeşidini yapıyorum fakat kabak ile olanını daha severek tüketiyorum sizde seversiniz umarım

Kabak Kebabı (4 kişilik)
4 adet kabak
200 gr kıyma
2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
1 adet kuru soğan
1 adet domates
1 avuç maydanoz
1 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz ve baharatlar ( Pul biber, kimyon, karabiber )

Kabakları kalın kalın doğrayalım,1 kaseye yağı, baharat ve bir miktar tuz ekleyip dilimlenmiş kabakları kasenin içine atalım ve kabakları marine ediyoruz,Domates, soğan, sarımsak ve maydanozu minik mink doğrayalım.
Kıyma ile sarımsak, salça, domates, maydanoz, tuz ve baharatları karıştıralım.Köfte şekline getirelim. 1 kabak 1 köfte 1 kabak şeklinde yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizelim,180 derece fırında pişiriyoruz
Diyet sürecimde beni yalnız ve aç bırakmayan iki günde bir öğünüme gelen sevgili kabağın bu güzel versiyonunu mutlaka deneyeceğim canım.
Bu güzel tarif için teşekkür ederim
:KK36:

Kizlar meraba,foto paylasmicam cunku yapmicam biraz zaman gecsin aldigim kilolari oyle yaparim. Bi sporcu kanalindan aldim tarifi denedim ,tadini cok begenceksiniz eminim.

Diyet cikolata:
10-15 hurma (buyuklugune gore ayarlayalim)
3-4 yemek kasigi kakao
1 tatli kasigi hindistan cevizi yagi veya kakao yagi (yoksa tereyag olur)

Hurmalari az suda islayalim ,hepsini rondodan gecirelim eger cok kati olursa hurmayi isladiginiz sudan 1-2 tatli kasigi koyarak acalim. Sonra sararak sekil verin buzdolabinda biraz bekletin. 130 gramlik tamami 500-550 kalori civarinda. Ara ogunlerde 4 e bolerek kahvelerimizin yaninda tuketebiliriz.

Merhabalar

Diyet yaparken en sevdiğim sebze yeşil fasulye

Tarif
1 yemek kaşığı zeytinyağına biraz ılık su ekleyip doğranmış soğanı ekliyoruz
Soğan yanmasın diye bu ve fazla yağ kullanmamak için
1tatlı kaşığı domates salçası
1orta boy domates doğrayıp ekliyoruz
1kg Yeşil fasulye kırıp ekliyoruz
Üzerini geçecek kadar su döküp koşul ateşte pişiriyoruz
Karabiber kırmuzu biber ekleyelim lezzet katalım

Afiye olsun

Merhaba arkadaşlar
Sonuncu arkadaşım görevini yerine getirdi. Teşekkür ederim
Bende bir tarif paylaşmak istedim. :hamarat: Malum evsizim bikaç ay otelde olcam mutfak özlemim var umarım beğenirsiniz.

Kabak Muffin
3 adet rendelenmiş kabak (suyu sıkılmış)
1 kapya biber küp doğranmış
1 bardak beyaz peynir
2 kaşık yoğurt
2 yumurta
1 kabartma tozu
1/2 demet taze soğan ince kıyılmış
1/2 demet dereotu ince kıyılmış
1/2 demet maydonoz ince kıyılmış
1 diş rendelenmiş sarımsak
3 kaşık zeytinyağ
Tuz karabiber pulbiber
İsteğe bağlı olarak pastırma eklenebilir.
Tüm malzemeler geniş bir kap içerisinde kaşık ile karıştırılır.(mücver kıvamı)
Muffin kalıplarına dökülür.25-30 dk 180 derece fırında pişirilir.
Afiyet olsun

Not1: Kağıt muffin kalıbı kullanıyorum yağlamaya gerek olmuyor

Not2: Aynı tarifi ıspanak ile yapabilirsiniz. Benim çocuklar ıspanağı sadece bu Formda yiyorlar.

Sevgiler

Selamm..
Tatlı krizleri için güzel bi tarif
Diyet elma topları
  • 2 küçük elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 ceviz
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Kakao
Elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Yumuşayana kadar ocakta pişirilir. Cevizler küçük küçük parçalanır. Elmaların içine kakao hariç tüm malzemeler eklenir. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve kakao ya bulanır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.

Selamm..
Tatlı krizleri için güzel bi tarif
Diyet elma topları
  • 2 küçük elma
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 2 ceviz
  • 1 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • Kakao
Elmalar soyulduktan sonra rendelenir. Yumuşayana kadar ocakta pişirilir. Cevizler küçük küçük parçalanır. Elmaların içine kakao hariç tüm malzemeler eklenir. Ceviz büyüklüğünde toplar yapılır ve kakao ya bulanır. Buzdolabında birkaç saat dinlendirildikten sonra servise hazır.
Teşekkür ederiz
İlk denenecekler listemde

merhabalar,

etap sonuncusu olarak tarifi bu kadar geçe bıraktığım için öncelikle herkesten özür dilerim, bu akşam misafirlerime yapmayı planladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum :)

Fırında Çıtır Patlıcan Çubukları
Kaç Kişilik: 2-4
Hazırlama: 15dk
Pişirme: 40dk

Tarifi İçin Malzemeler

• 3 orta boy patlıcan
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 4 yemek kaşığı mısır unu
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Sarımsak tozu (isteğe bağlı)
  • Baharatlar (isteğe bağlı)
Hazırlanışı

Patlıcan severler için yoğurda bandırıp yemelik süper sağlıklı bir tarif :) (nefis yemek tarifleri sitesinde keşfettim :) )

1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını tamamen soyup patlıcanın kalınlığına göre ince uzun şeride bölüyoruz. (yaklaşık 1×1 cm kalınlığında olacak şekilde)
  2. Acı tadının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletip patlıcanları duruluyoruz.
  3. Islak olan patlıcan şeritlerimizi un, tuz ve isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz baharat karışımına buluyoruz.
  4. Yağlı kağıt serdiğimiz fırın kabına diziyoruz.
  5. Zeytinyağını fırça yardımıyla sürüyoruz.
  6. 160 derecelik fırında 40 dakika pişiriyoruz.
    Afiyet olsun :)
ve sitede yapılan yorumlardan püf noktası bulmaya çalıştım sizler için, zira kendim henüz deneyemediğim için fikir veremiyorum :)

"Diyet için oldukça uygun ben de kilo verme sürecindeyim ve baharatlı yoğurtla rahatlıkla tüketiyorum. Hem doyurucu oluyor hem de karbonhidrat düzeyi oldukça düşük. Daha ince keserseniz daha çıtır oluyor."

şimdiden afiyet ve bol sağlık olsun :)

merhabalar,

etap sonuncusu olarak tarifi bu kadar geçe bıraktığım için öncelikle herkesten özür dilerim, bu akşam misafirlerime yapmayı planladığım bir tarifi paylaşmak istiyorum :)

Tarifi İçin Malzemeler

• 3 orta boy patlıcan
  • Tuz
Hazırlanışı

Patlıcan severler için yoğurda bandırıp yemelik süper sağlıklı bir tarif :) (nefis yemek tarifleri sitesinde keşfettim :) )

1. Öncelikle patlıcanların kabuklarını tamamen soyup patlıcanın kalınlığına göre ince uzun şeride bölüyoruz. (yaklaşık 1×1 cm kalınlığında olacak şekilde)
  2. Acı tadının gitmesi için 15 dakika tuzlu suda bekletip patlıcanları duruluyoruz.
  3. Islak olan patlıcan şeritlerimizi un, tuz ve isteğe bağlı olarak ekleyebileceğiniz baharat karışımına buluyoruz.
ve sitede yapılan yorumlardan püf noktası bulmaya çalıştım sizler için, zira kendim henüz deneyemediğim için fikir veremiyorum :)

"Diyet için oldukça uygun ben de kilo verme sürecindeyim ve baharatlı yoğurtla rahatlıkla tüketiyorum. Hem doyurucu oluyor hem de karbonhidrat düzeyi oldukça düşük. Daha ince keserseniz daha çıtır oluyor."

Patlıcanı çok seven biri olarak evime döndüğümde mutlaka yapacağım. :21:
Tarif için teşekkürler, mutlaka resim istiyorum.:KK200:

merhabalar,

Tarifi İçin Malzemeler

• 3 orta boy patlıcan
  • Tuz
Hazırlanışı

ayy bende merak ettim lütfen resimleri paylaşırmısın

firinda-citir-patlican-cubuklari-1-500x333.jpg

sitedeki fotosu bu :kk77:

X