• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yarın doğuma giriyorum ama çok kötüyüm

Bende sizi suçladım yalnız kocasına karşı tavır koyamayan biri olarak suçladım siz eşinizin hassasiyetlerine saygı gösterin tabi evlisiniz adamı böyle kabul etmişsiniz de
Neden herkes eşinizin bu denli saygısızlığına maruz kalmak zorunda?

Covidi bu kadar önemsiyorsa tamamen izole yaşayacak kimseyi de çağırmayacak ben karıma çocuğuma bakarım diyecek.
Millet bunun çocuğuna bakmaya gelmiş yaptığı tavra bak
Kesin hiç bakkala dahi gitmiyordur.
Okb si varsa gitsin doktora psikolojik sorunları olan insanları çekmek zorunda mı ya millet?

Okuyunca çok üzüldüm cidden . Eşiniz resmen bahane aramış. Buna benzer bir evliliğe şahit olmuştum tam da doğum zamanı yaşanan böyle olaylar. Şimdi çocuklar büyüdü , olaylar da duruldu ama bence mutsuz bir evlilik halen. Allah yardımcınız olsun. Mutsuzluğunuz o kadar geçti ki bana dertlendim . İnşallah sağ Salim evladınızı alırsınız kucağınıza. Bebeğinize kavuştuktan sonra etraflıca düşünürsünüz .

Kendisi sürekli izole mı yaşıyor? Ne saçma sebepten saçma sapan davranıyor? Bu adamla değil ömür saniye bile geçmez. Allahın paranoyağı koskoca insanlar kalkıp evinden bunun çocuğuna bakmak için yollara düşmüş belkide dayanamayacak kadar acıktılar gördükleri muameleye bak. Gelmesin zaten odaya tek başına otursun.

İnsanlar sizin için onca yolu kalkıp geliyor mola verip yemek yedikleri için eşiniz yaptıgı hassasiyet değil terbiyesizlik. Bir de eşinize hak vermişsiniz 🤦🏻‍♀️
Eşinizin kimseye karşı merhameti yok heralde. Ne size ne ailenize karşı. Neredeyse doğum zamanınız gelmiş alttan alması gerekir moraliniz düzgün olsun bozulmasın diye yaptığı aşırı abartı bir davranış

İyi geceler,
Doktorum normal doğum zor görünüyor dediği için yarın sezaryan ile doğum yapacağım kısmetse. Bana yardımcı olmak için annem babam ve kızkardeşim şehir dışından geldiler. Ancak yolda durup mola yerinde yemek yedikleri için eşim inanılmaz kızdı ve beni de ailem karşı ezik olmak ve bir tavır koyamamakla suçluyor.
Şöyle ki eşim covid konusunda inanılmaz hassas. Çevremizde olmayan bi biz kaldık diyebilirim. İşte ben yarın doğuma girecekken, ailemin bunu yapmış olmasını saygısızlık olarak addediyor ve onlarla aynı odada bile oturmuyor şu anda. Tamamen haklı bu konuda ona katılıyorum çünkü kendi ailesine karşı da böyle. Geçen gün kızkardeşine gitmedik mesela bi misafiri gelmiş bizden önce diye. Ona hak verdiğimi söyledim ve üzerine gitmedim zaten bu konuda.
Kızkardeşim açık alanda yemek yedik kalabalıktan uzaktık dedi bana ama kocamla muhatap olmak istemiyor. Eşim zaten ailemin ona soğuk davrandığını ve artık bu son olayda ailem kendisine saygı duymadığı için kendisinin de onlara saygı gostermek zorunda olmadığını(ailem ona hiç önceden bir saygısızlık terbiyesizlik yapmadı bu arada sadece annem biraz tezcanlıdır ve ailem ve eşim,hatta ben, zaten çok sohbet edilecek sen sakrak ortamlarda olamıyoruz hep ister istemez çünkü arada yetiştirme ve kültür farkı var ister istemez.)
Ve ben üzülüp ağladıkça ağla ağla kime sökecek bu gözyaşların anca bana yaparsın ailene tek söz etme sen daha diyor. (kızkardeşime keşke yapmasaydınız hassasiyetleri biliyorsun vs diye çıkıştım bu arada)
Lafın özü yarın doğuracagım ama boşanma planları yapıyorum.
Tamam adam haklı falan da boşanma planı ne alaka?

Bebeğinizi sağ salim alın kucağınıza bir nefeste inşallah. Şuan hiçbirşey takılmayın bebeğinize odaklanın bu güzel günü bir hasta ruhun mafetmesine izin vermeyin. Rahatsız olana kapıyı gösterin bugun herkeş sizi nazlayacak sizin hassasiyetleriniz önemli olmalı. İlerleyen günlerde çok değil bir kendinize gelin eşinize dişinizi gösterirsiniz. Ya git tedavi ol ya git nazını terbiyesizliğini anana yap der geçersiniz

Bu eş denen kişi tam bir dırzo afedersiniz ama.
Takıntılı ve manupilatif hareketleriyle sizi yildirmaya çalışıyor.Hem de doğum gibi en önemli zamanda.hep derim hamilelik bir kadinin en önemli en hassas zamanı.tipki erkeklerin askerlik zamanı gibi.bu dönemlerde yapılan şeyleri,kahpelikleri de asla unutmuyor insan
Bu ruh hastasından acil kurtulun doğum yapınca direk sepetleyip atın hayatinizdan

Benim eşim de kovidin ilk dönemleri böyleydi. Pandemi dönemi bir şeyleri tetikledi sanırım ama şimdi iyi. Artık pandemi dönemi geçti hamile olduğunuz için eşiniz ekstra hassas olmuş olabilir ama başkasını bu kadar kontrol altına alamaz. İnsanlar üç kişi geliyorlar ne güzel doğumda size destek oluyorlar. Yolda ne yaptıkları sizi ilgilendirmez. Ben eşinize hiç bir detaylı bilgi vermeyin derim mesela yolda yemek yediklerini bilmesin. Sonra da bir psikolog ile görüşsün çünkü daha her şey bebek doğunca başlıyor bu adamla yol alınmaz.

oldukça saçma gerekçeler sunarak trip atıyor eşiniz. elinizden geliyorsa hiç aldırış etmeyin . insanlar yoldan geliyor tabiki oturup yemek yiyecek. benzin dolduracaklar lavaboya gidecekler . hayır yani doğum yaptığınız zaman bir sürü insan ameliyathanede olacak . test yaptırıp tek doktor mu sokacak anlamadım .

ailenizide eşiniz için üzmeyin . siz bebeğinize odaklanın . sağlıklı bir sekilde kucağınıza alın inşallah ♥️

Bebegim 3 aylikken acil servise goturmek zorunda kaldik. Bizler maskeliydik ama bebegim dogal olarak maskeli degildi. Kizim covid oldu(sadece birgun atesi cikti ve gecti ne oldugunu anlayamadik) ve sonra bize bulastirdi. Ilk kez bu sene mart ayinda boyle covid olduk. Olacagi varsa oluyor yani. Esiniz trip atmak icin yer ariyor. Aç sekilde yola devam mi edeceklermis?

Sabah kalktik gene ayni. Annem bulasik makinasini bosaltirken ses yapti diye bin turlu lafla uyandim(gece zaten 4 e kadar uyuyamamistim) tam iyilesmesem bile hastaneden cikisimin ucuncu gununde vs anneme siz gidin artik diyecegim cunku bu sabah kendine ayri kahvalti hazirladi doke saca vura kira babam cok uzuldu:KK43: ama agzini acmadi. Benim babam zamaninda karisini doven adamdi. Kizim uzulmesin diye icine atiyor hep:KK43: goruyorum. Bosuna uzulmesinler burda. Ve esim onu sevmedigimi onemsemedigimi dusunuyor. Bu durumda daha fazla evli kalmanin da alemi yok sanki. O coktan infazi yapmis kafasinda. Doguma son 2 saat. Ve ben gecekinden de kotu bi haldeyim:KK43:
Bu beyinsizlikle nasıl çocuk yapmış bu adam şaşkınlıkla okudum.

Sağlıkla kucağınıza alın inşallah 💐

Eşinize söylenecek çok şey var ama şu an ne yeri ne zamanı. Kendi ailenize karşı eşinizin gazına gelip bilenmeyin. Zor günde kimin yanınızda olduğu ortada adamlar taa kalmış nerden yardıma desteğe gelmiş.

İyi geceler,
Doktorum normal doğum zor görünüyor dediği için yarın sezaryan ile doğum yapacağım kısmetse. Bana yardımcı olmak için annem babam ve kızkardeşim şehir dışından geldiler. Ancak yolda durup mola yerinde yemek yedikleri için eşim inanılmaz kızdı ve beni de ailem karşı ezik olmak ve bir tavır koyamamakla suçluyor.
Şöyle ki eşim covid konusunda inanılmaz hassas. Çevremizde olmayan bi biz kaldık diyebilirim. İşte ben yarın doğuma girecekken, ailemin bunu yapmış olmasını saygısızlık olarak addediyor ve onlarla aynı odada bile oturmuyor şu anda. Tamamen haklı bu konuda ona katılıyorum çünkü kendi ailesine karşı da böyle. Geçen gün kızkardeşine gitmedik mesela bi misafiri gelmiş bizden önce diye. Ona hak verdiğimi söyledim ve üzerine gitmedim zaten bu konuda.
Kızkardeşim açık alanda yemek yedik kalabalıktan uzaktık dedi bana ama kocamla muhatap olmak istemiyor. Eşim zaten ailemin ona soğuk davrandığını ve artık bu son olayda ailem kendisine saygı duymadığı için kendisinin de onlara saygı gostermek zorunda olmadığını(ailem ona hiç önceden bir saygısızlık terbiyesizlik yapmadı bu arada sadece annem biraz tezcanlıdır ve ailem ve eşim,hatta ben, zaten çok sohbet edilecek sen sakrak ortamlarda olamıyoruz hep ister istemez çünkü arada yetiştirme ve kültür farkı var ister istemez.)
Ve ben üzülüp ağladıkça ağla ağla kime sökecek bu gözyaşların anca bana yaparsın ailene tek söz etme sen daha diyor. (kızkardeşime keşke yapmasaydınız hassasiyetleri biliyorsun vs diye çıkıştım bu arada)
Seni anlıyorum bende doğum zamanı yakın nedenlerle boşanma aşamasına geldim. Kendini üzme olur mu yarın hayatının mucizesiyle tanışacaksin. Bu heyecanı golgelemelerine izin verme. Ne eşine ne ailene.🌺

Konu sahibi yazdikca sinir oluyorum. O adami bu hale siz getirmissiniz. Hastaysa gidip tedavi olacak. Kimse ona uymak zorunda degil. Cok uzuldum demek sevmediginizi dusunuyor, cok dramatik bir durum. Siz bu hayati, bu muameleyi hak ediyorsunuz gayet. Cocuk ne olacak asil. Siz hayatinizi istediginiz kadar zindana cevirin, cocuklarin gunahi ne. Bazi yonlerden benzer bir ailede buyudum, yasamayan nasil bir cehennem oldugunu bilmez. Tedavi olmayan bir ebeveyn, digeri ise sindirilmis ve yaptiklarini dogru bulan biri. Evde sıkı yonetim ilan edersiniz biraz buyusun.

O kadar uzgunum ki su anda zaten sezaryan olacagim ve sutum gelmeyecek hemen simdi hic gelmezse diye korkuyorum. Ailene bi daha gitmem ben sen istersen gidersin diyor. Onlar beni eziyor sen de hassasiyetlerimi bildigin halde uyarmiyorsun aileni diyor. O kadar pismanim ki o konusmayi sesli yaptigima. Kardesim dediginde caktirmasaydim keske. O da kendisini anlamadigimi ve ailemin yaninda yer aldigimi dusunuyor. Kac sefer allahim ameliyatta bana bisey olsun yarin ve al canimi dedim bugun. Simdi de kopek gibi korkuyorum ya yavrumdan cikarsa bu duam diye. Yani lohusalik zaten basa bela bir de bununla ugrasacagim. Anneme soyleyecegim cok kalmasinlar. Bosuna onlarin da morali bozulmasin. Ve en agirima giden yarin doguracak olmami hice sayiyor. Duygu somurusu diyor. Sen ne zaman bu kadar kindar oldun deyince evlenmeseydin o zaman diyor. Ve ben hamile kalarak kendi hayatimi kendim mahvettim. Bu cocugu da mahvedecegiz. Allahim simdiden affetsin.
Lütfen sakın ol . Tedavi ile hamile kaldım ve bu benim ilk ve son doğumum olacaktı. Eşimde hiçe saydı o kadar emegimi çabami olan sevgimi. sonra o an yaptığının hata olduğunu fark etti.

Benim babam zamaninda karisini doven adamdi. Kizim uzulmesin diye icine atiyor hep

Oyle bir yazmissiniz ki sanki dayak yiyen anneniz değil ve marifet olmuş gibi. (Babanizin başka eşi mi vardi?) Oyle bile olsa hoş degil o ayri

Karisini döven erkekler disardaki insanlara ayni atari yapamiyorlar zaten genelde. Evdekine eziyet etmenin bir sonucu yok diye dovuyordur.
Malesef cocukken kendi ailemde şiddete tanik olmuş biri olarak boyle rahatca yazip babaniza acimaniza ayri sasirdim bu ne sacmaliksa
Madem çok sinirli, eşinize de bir noluyor vurup kiriyorsun deseydi. Sizin uzulmemenizle alakasi yok, annenizi doverken uzulmuyor muydunuz?

Son düzenleme:
İyi geceler,
Esiniz cok bencil ve simarik. Dogum arifesindeki karisini bu sekilde strese sokmasi affedilir degil. Siz onu takmayin, doguma odaklanin.

Back