malzemeler ise şöyle;
* 2 tane yumurta
* 1 çay kaşığı dolusu tuz (Fazla olmamasına dikkat edin.)
* Yaklaşık 1,5 su bardağı un
* 1,5 su bardağından biraz az süt
* 1 yemek kaşığı kadar şeker
* Sıvı yağ (Çeyrek su bardağı kadar)
* Kabartma tozu ve vanilya (İkisinden de birer paket)
Waffle için gerekli malzemelerinizi hazırladıktan sonra; Waffle tarifine geçebiliriz.
* Öncelikle iki adet yumurtamızı aklarına ve sarılarına ayırıyoruz.
* Burada bir karıştırıcıya ihtiyacımız var. Vanilya paketinin yarısını yumurta aklarıyla birlikte çırpıyoruz. Beyazlaşana dek çırpmamız gerekiyor, buna dikkat ediyoruz.
* Yumurta akları ile vanilyayı çırptığımız gibi, yumurta sarılarını ve şekeri farklı bir kasede çırpıyoruz.
* Yumurta sarılarını çırpma işleminden sonra; çırpılmış yumurta akının içine diğer malzemelerimizi ekleyeceğiz. Sütü, sıvı yağı, kabartma tozunu, yarım paket vanilyayı, tuzu ekliyoruz.
* Karıştırmaya devam ederken bir yandan yavaş yavaş unu eklemeye başlıyoruz. Ve bu sırada karıştırmaya devam ediyoruz.
* En son adım olarak da önceden hazırlamış olduğumuz yumurta akını, karışımımıza ilave ediyoruz. Aynı zamanda da yavaşça karıştırmaya devam ediyoruz.
* Kıvamına ulaştıktan sonra waffle makineniz olmasa da teflon tava veya tost makinesine birer kepçelik hallerde ekleyip 4-5 dakika pişirme süresi ile işlemi tamamlayabilirsiniz.
* Waffleyi dondurma, çikolata sosları, taze meyveler (özellikle çilek ve kivi) gibi soğuk bir şekilde servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun!
kızlar yeni kullanıcı ismim masal_85
diğeri çok uzun oluyodu ondan değiştirmeye karar verdim. bilginiz olsun yani. sonra bu kız kim demeyin tamam mı???
hoşgeldin kız yeni ismin hayırlı olsun..
kızlar yeni kullanıcı ismim masal_85
diğeri çok uzun oluyodu ondan değiştirmeye karar verdim. bilginiz olsun yani. sonra bu kız kim demeyin tamam mı???
hoşgeldin kız yeni ismin hayırlı olsun..
Sağol canımm. beğendin mi yeni ismimi ???
kızım rejim yapıyoruz biz yavrum ne waffle ı akşam akşam günaha sokma beni lütfen))) o değil ama waffle makinası varmı sende ona koyuyorlar diye biliyorum ben...pek yediğim birşey değil o yüzden tarifini bilmiyorum ama kokusuna bayılırım yaaa çok güzel kokuyor ama şimdi içinde bir dondurma olsaydı yenmezmiydiiiiiiiii )) aaaaaaaa rejimimi bozduruyorsun kız...
evet benim de uçağın da aktunanın da aynı görüntüymüş yani bir taraf yok görünüyor ama dediğim gibi benim alttan ultrasonla baktığında dr gördü iki taraf da var ama arada perde var diyor..anlacağın benim de perdeli kuşum var)) kız benim eşimde öyle inat ya sesini çıkartmaz tartışırken beni deli eder ben konuşurup konuşurum en sonunda gider özür dilerim )))) o da o durumda bile trip yapar ya konuşup tartışmak varken susunca beni deli eder ya bizde ağız tadıyla kavga edemiyoruz yani tek değilsin tatlım )))))) uçak inat zaten belli kızım yazık değil mi adama inatçı keçi...
hakkatten ya ne çok soru soruyo millet ben anlamıyorum arkadaş sanane çalışırım doğururum evlenirim ikinciyi yaparım sanane yaaa bak görün biz bir tane yapalım ilk soru ikinci ne zaman olur millet çok meraklı olmuş ama dediğin gibi tatlım kesinlikle art niyetliler öyle soruyor bende denedim millet dedikodu malzemesi arıyor orda burda 'aaaa bak gördünmü falancanın kızı yada falanca doğuramıyor daha kısır ...vs ' demek için soruyorlar bizim bir tanıdık var mesela felaket art niyetle soruyor en sonunda kızdım abuk sabuk konuşunca saçmalamayın dedim kadına manyak mı ararsın çok yani..hatta kızlar öyle bir şeyki en yakınınızdakiler bile aynısını yapıyor bakın birine yarım olma ihtimalini söylemiştim dr.a gitmeden önce çok üzülmüş göyaaa kız resmen içinden güldüğünü gördüm yani o derece... çalış tabii şimdi ne yaptın yaptın tatlım sonra gerisi yok yani...
pekii başka bir soru daha soruyorum benim ellerim filan çok yumuşaktır sizinde öyle mi kollarım ağrı yapıyordu seneler evvel dr a gitmiştik prof. kadın elllerimi bir tuttu dediki 'siz hiç anlamadınız mı bu kızın elleri çok yumuşak' dedi sonra dediki bir iki hareket yap dedi acayip esnek olduğumu söyledi %100 lastik kız olmaya aday mışım)) söylediği hareketleri yapınca kadın gülmekten öldü valla ))) tıpta bir ismi var söyledi ama unuttum hep yumuşak doku diyesim geliyor ama esneklikle alakalı birşey..sizinde buna benzer birşeyiniz varmı..
ben bu tarifi internette gördüm de cesaret edemedim yapmaya.o yüzden deneyen memnun kalan birinden öğrenmek istiyorum. sen yaptın mı hiç ???
kizlar best kim yaaa hic gormedim onu daha once
aaa kız hepimiz birbirimize o kadar benziyoruz ki şaşılcak bişey.ayrıca waffle bi yesen inan hergün yiyesin gelir kızz. diyet miyet kalmazben 5 sene önce bi tattım o gün bu gündür her fırsatta yiyorum. waffle makinem yok ama tost makinasında yapan çokmuş .ama waffle makinası almayı düşünüyorum. çok da pahalı bişey değil. 60 - 70 tl ye çok var. almaya değer diyorum. diyetin bitincede mutlaka ye derim canım. bi daha pasta bile yemezsin direk waffle yersin.
ayrıca demek lastik kızsın heeevalla bak çok şaşırdım. ben öyle değilim yaa. bi takla bilem atamam hiç esnek değilimdir.
evet canım çok beğendim yeni ismini güle güle kullan valla iyi etmişin afiyet olsun kilo problemin yok zaten kız senin ye gitsin eğer seviyorsan al makinasını tost makinasından farklıdır o hem uygunmuş da al derim ben meyveli mi seviyorsun peki değişik yapıyorlar yazlık yerlerde de görüyorum hiç yemedim ama külah tadında gibi değilmi o mantıkta yapılıyor diye biliyorum valla lastik kızım ama şimdi kalın lastik oldum şişkoluktan)) o yüzden plateste filan güzel esneme hareketlerini rahat yapabiliyorum ama birde yapsam tabiii )))
bende hamilelikte platrs cdleri bile var ama kalabilen gook
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?