kızlar yaa benim kafam rahimimin içinin kaç mm olduğuna takıldı. hsg fotolarıma baktım gene. baktım ki çok dar yaa. hiç çocuk durabilecek gibi değil ama gittiğim ilk muayene de boyutlarını öğreneceğim doktorumdan. ve oturdum araştırdım rahim boyutları şöyle oluyomuş .
BÜYÜKLÜĞÜ VE AĞIRLIĞI
Doğurmamış kadınlarda, Rahimin boyu ortalama 6,5 cm'dir. Bunun 3,5 cm'i gövde, 2,5 cm'i boyun, 0,5 cm'i isthmus içindir.
Rahim gövdesinde genişlik 4 cm, Rahim boynundaysa 2,5 cm kadardır. Kalınlık, Rahmin her yerinde ortalama 2 cm'dir.
Birden çok kez doğurmuş kadınlarda, uzunluk 7-8 cm arasında değişir (5-5,5 cm gövde; 2-2,5 cm bo.yun); genişlik gövdede 5 cm, boyunda 3 cm'dir. Kalınlık, ortalama 3 cm'dir. Rahmin ağırlığı, hiç doğurmamış kadınlarda 50 gr, birden çok kez do.ğurmuş kadınlarda 70 gr'dır (ortalama).
Rahim boşluğunun boyutları
Doğum yapmamış kadınlarda ortalama 5,5 cm dir. Bunun 2,5 santimetresini gövde, 2,5 santimetresini boyun, 0,5 santimetresini isthmus oluşturur. Doğum yapmış kadınlarda, uzunluk 6-6,5 cm arasında değişir; 3,5 cm gövde, 2,5 cm boyun, 0,5 cm isthmus.