• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yarım rahim

sukur Allahima birimiz daha yol.kat etti darisi basima cok sevindim aktunacimmmmm...ya ben hala korkuyorum...bu a y bi gecsin sanirim ben bu ay yumurtlamayacagim tik yok hala testte moralim bozuldu yedigim ictigim cabasi simdi ben tam olarak anlayamadim usg de tupler belli olur mu kiii cok ilginc hic duymadim gerci tupler gorunur tikali olup olmadigi belli olmaz heralde ayrica uterus olcusunu vermissin canim yeterli mi anlayamadim dr yarim rahimmi dedi mr da mi belli olur dedi hadi hayirlisi ay ben sikisik usg falan cekinemem zaten sikiyom kendimi isicem diye iyice sikarim
cnmcım yadıklarını okudumda şimdi ne kadar tuaf değilmi insanın yanı başındakilere anlatamazken taa uzaklardan birilerinin sevinle sevinip seninle üzülmesi...Annem hep der senin yaşadıklarını yaşamamış birisinin seni sen kadar anlamasını bekleme hiç bir zaman.siz beni en az ben kadar anlayanlarsınız.cnm benim detaylı usg teknisyenler çekti.tabi ben 1,5 lt su içip gittim bana verilen kağıtta öle yazıyordu bide yarım saat sıkışmayı bekledim sonra içeri grip durumu anlatınca sıkışık olmana gerek yok alttan bakacağız deyince koştura koştura wcnin yolunu tuttum tabi :) kadındı çeken kişi durumumu anllattım sağ olsun epey ilgilendiler hatta kadının beş yıl boyunca çocuğu olmamış aşılama yöntemiyle hamiş kalmış onu anlattı bana.usg de sağ tüpü görüyorum ama diğerine göre kalın sanırım tıkalı olduğundan kalın görünüyor olabilir buna dr karar verecek dedi...perde olabilirmi dediğimde usgde perdeyi görebilmek mümkün olmayabilir seni yanıtmak istemem dedi.yarım saat sonra drla randevum vardı drun seni bilgilendirecektir dedi.sonucu alıp bir alt kattaki önceden randevu aldığım dr gittim durumu anlattım hsg gösterdim epey inceledi sonra usgi gösterdim rahim boyu gayet ii ama tüplerin durumu için usg den ziyade mr çekilmesi daha açıklayıcı olacaktır dedi .yalnız ben perde olayı mr de belli olacakmı diye sormayı unuttum ya ...bakalım haftaya salıya neler olacak bekleyip görceğizİnş hayırlısı olur tatlım.en yakın zamanda sendende güzel haberler duymak umuduyla tatlım öpt seni...

uçakcım sıkıntı yapma ya bişiicik olmaz bende aynen senin gibi bir dişçi birde jinekolog a hayatta gidemem der hep korkardım ama gördüm ki ikisi de korkulacak bişii değilmiş tabi ki alttan muayenede insan sıkıyor kendini özellikle utangaçlık oluyor ama bu sağlık için ve kasma kendini eğer kasarsan acı duymadığın halde acı hissedersin inan yaşadığın strese değmez tatlım..biz bayanlar her ay adet sancısı çekiyoruz herhalde ne mr nede muayene onun kadar ağrı vermez hatta inan ki rahim filmi bile ne ağrı verdi ne de acı..
bence de bebek şüphesi bile olsa dediğiniz gibi bazılarında hamile iken kese görünmeyince ilk haftalar alttan bakıyorlar bişi olmaz yani bencede zaman kaybetme her gün oturum acaba perde mi çift mi yarım mı tam mı diye uykusuz geceler günler geçirip ağlayıp sızlanmaktan felaket senaryoları üretmektense git baktır önce aktunam gibi detaylı usg çektir sonrada mr yaptırırsın ki bence de senin yarım değil tatlım..
aktunam içini ferah tut salı günü alacaksın değil mi sonuçlarını inşallah rabbim çok büyük inşallah çok mutlu haberler al yaa...ama dediğin gibi hepsini geçtim rahim boyutun da yeterliymiş daha ne olsun başta biz buna bile razıydık hatırlasana..hatta hatırlıyormusun ilk yazışmalarımızda inşallah senin içinde bir mucize olur demiştim sende olmaz demiştin ama bak gün doğmadan neler doğuyor inşallah bak bir umut ışığı göründü ki inanıyorum inşallah hayırlı haberler alacaksın..
özel hastanelerin yada tüp bebek merkezlerinin çoğu hatta belki de hepsi hem para koparmak hemde tembel işi yaparak hemen tüp bebek diyorlar..dr bizede o gün dedi bakarsınız önce aşılama sonra tüp bebek önceki dr da aynı şeyi demişti ki ben şuan düşünüyorum ameliyat olucam kısmet ederse rabbim sonra doğal yoldan deniicem bir süre...yani hemen tüp bebek diyorlar çok kızıyorum ya tamam tabiki son çaremiz zaten ama daha dur ya kaç senelik evliyiz kaç kere ovulasyonu tutturduk yada yaşımız kaç daha hormon tahlillerimizde güzel çok şükür hani olur erken menepoz tehlikesi olur yada bir sürü sorunumuz olur neyse onlarda yok eşimizin tahlilleri de kötü değil zaten adam gibi kürler filan yapsak 2 aya onların değerler yenileniyor daha ne olsun arkadaş.. rabbim hepimizin yüzünü güldürsün yaa tatlım hiç bilemiyorum ama benim usg de perdem göründü ama belki dediğiniz gibi tıkanıklık yada yapışıklık filan durumunda görünmüyordur olabilir mr da perde nsl görünüyor bilmiyorum ikizlerburcu çektirmişti mr ya ona da perde şüphesi demişlerdi çift çıkmış ya demek belli oluyor ki ondan da mr istemişler kızlar.. kızlar içimden bir ses diyorki bu yaz hepimiz hamiş olucaz artık pozitif bakıyorum hayata çünkü rabbim çok büyük!!!öpüyorum hepinizi kahve içiyorum şuan gelin birlikte içelim :-)

of of ya bu mr da altin ciplak olacakmis ya nasil oldu o is aktuna...ya merakimi gidermem icin baktirmam gerek dogru biliyorum ama ankaraya gitmek istiyorum esim bu ay da bekle diyo baska dr baktirmak istemiyorum bi kere acayim son olsunnnn...

of of ya bu mr da altin ciplak olacakmis ya nasil oldu o is aktuna...ya merakimi gidermem icin baktirmam gerek dogru biliyorum ama ankaraya gitmek istiyorum esim bu ay da bekle diyo baska dr baktirmak istemiyorum bi kere acayim son olsunnnn...[/QUOTE ya okuyunca güldüüm kendime dün başıma ne geldi dersiniz.tabi ilk kez çekiliyorum mr i neren bileyim arkadaş:)) oradaki bayan dediki alt tarafı çıkar gömlek vardı üstümde onuda çıkar dümeleri var sorun olmasın felan dedi alt tarafı çıkar deyince siz ne anlarsınız tabi ben çıkardım hepsini :) önlük verdi bana bunu yiyin dedi ameliyat önlüklerini bilirsiniz tabi bence daha çok deli önlüğüne benziyor giyinip çıktım kabinden tabi işin kötüsü 2 de erkek var orda önlük sarılı geçtim mr odasına 5 dk sonra kadın geldi yanıma sen iç çamaşırınıdamı çıkardın demesinmi :)) güldüğüme bakmayın nasıl utandım anlatamam yaaa ama siz demedinizmi alt taraf çıkacak diye bende çıkardım dedim tabi bu arada tepemde erkek teknisyen ben yerin dibinde neyse yat bişey olmaz dedi bana kadın ama benim resmen ateşim çıktı kadın bıyık altından güler gibi oldu bozuldum tabi bide demesinmi iç çamaşırında metalmi vardı diye :((( alışmışım ya usg çekimlerinden soyunmaya:))) ucakcım aklında bulunsun iç çamaşırımız kalacakmış:(((

günaydın kızlar nasılsınız dünden beri bakiiimm beni sorarsanız rejimim güzel gidiyor valla hava da güzel enerji doluyum :46: ohh iyi değerlendirmişsin canım benim hadi inşallah bu ay teyze olalım artık..bende hep onu merak ediyorum o kasık ağrıları akıntı filan yumurtanın çatladığını mı gösteriyor yoksa çatlayacağını sinyali mi oluyor ama bence sen garanti et tatlım 2-3 gün çalış bence ne olur ne olmasss :90:
tatlım ya aşk olsun bikornis olsan ne olacak kız biz artık arkadaş olduk hem %1 ihtimal deyip geçme de yani ..ayrıca tatlım biz yarım diye üzülüyoduk senin kuşun çift zaten daha ne olsun :-)))))
uçağım sen ne yapıyorsun bence bekletme artık ya git sende biran önce bebek ihtimali olunca alttan muayene olmazmi ki detaylı usg çektir sende istiyosan önce sonra da emar yaptırırsın...ben senin de yarım olmadığına inanıyorum bence başka bir sorun var tüp tıkalı olabilir git baktır şuna artık kız..aklıma geldi de sen geçen ay da geç olmuştun adet belkim ondan yumurtlaman da geç olacak tatlım belki olabilir...

sedoşuuumm rejiminin iyi gitmesine sevindimm. benim kociş de dün başladı rejime. bende onla beraber beslenceğim için bana da diyet olcak biraz. ama ben çikolata filan yerim ya duramam :1:
bu ay inş teyze olcaz birimiz dediğin gibi. :34:

tşkler arkadaşım umarım hepimizin yüzü tez zamanda güler tatlım..çokta kaptırmak istemiyorum kendimi bu duruma mr sonucunu almadan sevinmeyeceğim sonra büyük hayel kırıklığı oluyor...valla cd olayını ii hatırlattın sağol tatlım tamamen çıkmış aklımdan isteyeceğim mutlaka umarım veriler cd i..gerçi sanırım annem almaya gidecek p.tesi günü öğleden sonra verecekler ama ben p.tesileri yoğun olduğumdan giebileceğimi sanmıyorum.salı günü dr randevum var.bu arada eve gelice fark ettim küpem kalmış ya çıkarmayı unutmuşum sorun olmaz İnş:(( kociş içinde kürlere başladık 2-3 hafta sonra tekrar yaptıracağız.hayırlı sonuçlar alırız İnş...valla bende hala inanamıyorum kendime tek gittim nasıl olduysa dr bi cesaret verdi bana korkulacak hiç bişey yok güleceksin bu haline tek bile gidebilirsin deyince bi hışımla çıktım ordan :) iikide gitmişim annem de çok şaşırdı:)) normalde çok ii bilir bu konularda çok paniklerim hayret nasıl cesaret ettin dedi tabi birazda kızdı ya oralarda sana bişey olsaydı haberimiz bile yok deli kız dedi:))) eşim desen hala şaşkın :)) herşey bir yana drun rahim boyu gater ii demesi bile çok mutlu etti beni .tüp bebek düşünüyorum dediğinde kızdı bana ..bir kere dış gebelik geçirmiş olman aynı şeyleri yaşayacağın anlamına gelmez bu çok küçük bir ihtimal dış gebelik öle sık tekrarlayan bir durum değildir dedi ohhh be :) hihihihi bunları duymak çok güzel...cnmcım çok öpt seni güzel dileklerin için çoook tşk ederim.bızım kuşlara yarım diye boşuna haksızlık ediyoruz sanırım :))) kuş deyince sen aklıma geliyorsun çok gülüyorum yaaa hihihihi byyy

aktunamm canım doktor rahim boyun gayet iyi demiş bu herşeyden güzel ya hu. gelsin hemencecik pazartesiiiiiiii :9:

uçakcım sıkıntı yapma ya bişiicik olmaz bende aynen senin gibi bir dişçi birde jinekolog a hayatta gidemem der hep korkardım ama gördüm ki ikisi de korkulacak bişii değilmiş tabi ki alttan muayenede insan sıkıyor kendini özellikle utangaçlık oluyor ama bu sağlık için ve kasma kendini eğer kasarsan acı duymadığın halde acı hissedersin inan yaşadığın strese değmez tatlım..biz bayanlar her ay adet sancısı çekiyoruz herhalde ne mr nede muayene onun kadar ağrı vermez hatta inan ki rahim filmi bile ne ağrı verdi ne de acı..
bence de bebek şüphesi bile olsa dediğiniz gibi bazılarında hamile iken kese görünmeyince ilk haftalar alttan bakıyorlar bişi olmaz yani bencede zaman kaybetme her gün oturum acaba perde mi çift mi yarım mı tam mı diye uykusuz geceler günler geçirip ağlayıp sızlanmaktan felaket senaryoları üretmektense git baktır önce aktunam gibi detaylı usg çektir sonrada mr yaptırırsın ki bence de senin yarım değil tatlım..
aktunam içini ferah tut salı günü alacaksın değil mi sonuçlarını inşallah rabbim çok büyük inşallah çok mutlu haberler al yaa...ama dediğin gibi hepsini geçtim rahim boyutun da yeterliymiş daha ne olsun başta biz buna bile razıydık hatırlasana..hatta hatırlıyormusun ilk yazışmalarımızda inşallah senin içinde bir mucize olur demiştim sende olmaz demiştin ama bak gün doğmadan neler doğuyor inşallah bak bir umut ışığı göründü ki inanıyorum inşallah hayırlı haberler alacaksın..
özel hastanelerin yada tüp bebek merkezlerinin çoğu hatta belki de hepsi hem para koparmak hemde tembel işi yaparak hemen tüp bebek diyorlar..dr bizede o gün dedi bakarsınız önce aşılama sonra tüp bebek önceki dr da aynı şeyi demişti ki ben şuan düşünüyorum ameliyat olucam kısmet ederse rabbim sonra doğal yoldan deniicem bir süre...yani hemen tüp bebek diyorlar çok kızıyorum ya tamam tabiki son çaremiz zaten ama daha dur ya kaç senelik evliyiz kaç kere ovulasyonu tutturduk yada yaşımız kaç daha hormon tahlillerimizde güzel çok şükür hani olur erken menepoz tehlikesi olur yada bir sürü sorunumuz olur neyse onlarda yok eşimizin tahlilleri de kötü değil zaten adam gibi kürler filan yapsak 2 aya onların değerler yenileniyor daha ne olsun arkadaş.. rabbim hepimizin yüzünü güldürsün yaa tatlım hiç bilemiyorum ama benim usg de perdem göründü ama belki dediğiniz gibi tıkanıklık yada yapışıklık filan durumunda görünmüyordur olabilir mr da perde nsl görünüyor bilmiyorum ikizlerburcu çektirmişti mr ya ona da perde şüphesi demişlerdi çift çıkmış ya demek belli oluyor ki ondan da mr istemişler kızlar.. kızlar içimden bir ses diyorki bu yaz hepimiz hamiş olucaz artık pozitif bakıyorum hayata çünkü rabbim çok büyük!!!öpüyorum hepinizi kahve içiyorum şuan gelin birlikte içelim :-)

ayyy al benden de o kadar yaa bu kadar benzerlik olur anca. hayatımda 2 korktuğum doktor. biri diş doktoru diğeri jinekolog. dişimin dolgusu düştü 2 senedir gitmiyorum düşün artık :1:
jinekolog a desen 1,5 yıl erteledim korkudan gidemedim . sonunda gittim o da kardeşimin zoru ile onda da bu rahim durumunu öğrendim. ama doktorum sağolsun jinekolog korkumu söktü aldı. adam utanmayayım diye elinden geleni yapıyor. ve o kadar kibar davranıyor ki muayene sırasında inan acımıyor . yoksa ben çok kasılırım hatta o sandalyeye öyle bi yapışırım ki titremeye başlarım korkudan . ama üstüne örtü örtüyorsun doktor hiç bakmıyo altına utandırmamak için. ve bana söz vermişti acımayacak diye. gerçekten de acımadı. sonra kendime çok kızdım keşke daha önceden gelse idim diye.
oooo kahve içiyormuşsun afiyet olsun şekerimmm. bi gün bize de yap kız beraber içelim :1:

of of ya bu mr da altin ciplak olacakmis ya nasil oldu o is aktuna...ya merakimi gidermem icin baktirmam gerek dogru biliyorum ama ankaraya gitmek istiyorum esim bu ay da bekle diyo baska dr baktirmak istemiyorum bi kere acayim son olsunnnn...[/QUOTE ya okuyunca güldüüm kendime dün başıma ne geldi dersiniz.tabi ilk kez çekiliyorum mr i neren bileyim arkadaş:)) oradaki bayan dediki alt tarafı çıkar gömlek vardı üstümde onuda çıkar dümeleri var sorun olmasın felan dedi alt tarafı çıkar deyince siz ne anlarsınız tabi ben çıkardım hepsini :) önlük verdi bana bunu yiyin dedi ameliyat önlüklerini bilirsiniz tabi bence daha çok deli önlüğüne benziyor giyinip çıktım kabinden tabi işin kötüsü 2 de erkek var orda önlük sarılı geçtim mr odasına 5 dk sonra kadın geldi yanıma sen iç çamaşırınıdamı çıkardın demesinmi :)) güldüğüme bakmayın nasıl utandım anlatamam yaaa ama siz demedinizmi alt taraf çıkacak diye bende çıkardım dedim tabi bu arada tepemde erkek teknisyen ben yerin dibinde neyse yat bişey olmaz dedi bana kadın ama benim resmen ateşim çıktı kadın bıyık altından güler gibi oldu bozuldum tabi bide demesinmi iç çamaşırında metalmi vardı diye :((( alışmışım ya usg çekimlerinden soyunmaya:))) ucakcım aklında bulunsun iç çamaşırımız kalacakmış:(((

okuyunca çok güldüm canım çünkü pesss diyorum bu kadar olur diyorum yaa. biz kesinnn kardeşiz yaaa. aynı şey benim başıma geldi yaa. bende gittim emar çeken bayan üstündeki metal eşyaları çıkar ve altını da çıkar dedi. yeşil bi deli gömleği tarzı bişey verdi giy dedi. atletin çıkçıtlı mı dedi evet dedim tamam onu da çikar sütyeni de çıkar onlarda da metal var dedi. bende bi tek üstüme kazak giydim altıma iç çamaşırımı bile çıkardım. bi de o gömleği giydim üstüme. neyse ki benim orda hiç erkek yoktu . zaten stresli idim gergindim iyice gerilir kalırdım. neyse çektirdim ama sonra başka çektirenlerin altlarındaki iç çamaşırlarını çıkarmadığını görünce nasılll utandım bilemezsin. :1: kadın hastane personeli olduğumu bildiği için de ayıp geldi soramamıştım. ayyy inş rezil olmadım diye dua ettim artık.hangi bölümde çalışıyordun dedi artık söylemedim konu karıştırdım.hastanenin de diline düşmeyeyim dedim.:9::9:

ayrıca canlarım benim doktorum emarı rahimde perde mi var yoksa çift rahim mi diye netleştirmek için istemişti. yani aktunam perden varsa mr da çıkacaktır. böylece doktorum histereskopi yapmaya gerek görmedi. emarı yeterli gördü. :34:

okuyunca çok güldüm canım çünkü pesss diyorum bu kadar olur diyorum yaa. biz kesinnn kardeşiz yaaa. aynı şey benim başıma geldi yaa. bende gittim emar çeken bayan üstündeki metal eşyaları çıkar ve altını da çıkar dedi. yeşil bi deli gömleği tarzı bişey verdi giy dedi. atletin çıkçıtlı mı dedi evet dedim tamam onu da çikar sütyeni de çıkar onlarda da metal var dedi. bende bi tek üstüme kazak giydim altıma iç çamaşırımı bile çıkardım. bi de o gömleği giydim üstüme. neyse ki benim orda hiç erkek yoktu . zaten stresli idim gergindim iyice gerilir kalırdım. neyse çektirdim ama sonra başka çektirenlerin altlarındaki iç çamaşırlarını çıkarmadığını görünce nasılll utandım bilemezsin. :1: kadın hastane personeli olduğumu bildiği için de ayıp geldi soramamıştım. ayyy inş rezil olmadım diye dua ettim artık.hangi bölümde çalışıyordun dedi artık söylemedim konu karıştırdım.hastanenin de diline düşmeyeyim dedim.:9::9:
hihihi ya ben telaştan ne yaptığımı bilemedim sütyeni küpemi unutmuşum ama çamaşırımı çıkarmışım :))) erkekler olmasa o kadar takmazdımda ya rezil oldum içten içe kendimi yedim resmen yaaa olan oldu cnm .peki asıl konu sizce kadın iç çamaşırımın olmadığını nasıl anladı :))) önlük ince ben emar odasına kırıta kırıta giderken tabi benim totoş bariz belli ama ben o telaştan çakamadım durumu hihihiihihi Allahım ya totoşumuzla reklam olduk resmen ...ay acaba ordaki erkekler görümüki kızzz pehhh Allah canımı almasın emi .kocişe söylesem valla oyar beni:))) ya İnş dediğin gibi mr de herşey belli olr cnm ya.dr sitesinden sordumda kesin sonuç için laparoskopi gerekli yazmışlar :(( umarım gerek kalmaz....

kizlarr sizin sucunuz yok ki ben olsam bende cikarirdim kesin o yuzden soruyorum ya ikizlerburcuyum seni de mr da kafan disardamiydi aloo.musaitseniz face acacammm

ah bu ucak bana yakın olcaktiki çoktan koluma takıp gidip mrsini usgsini bi çırpıda yaptırmıştım :) kız ucak kaç aydır bi gaza getiremedik seni :)) sedoşum bende son çaremiz tüp bebek olsun istiyorum....dediğin gibi tüp bebek merkezi olan hastaneler kendi menfatleri için direk tüp bebek olsun diye diretiyorlar resmen ....bu devlet hastanesinde bulduğum dr süper bir adam 15 yılddırda burdaymış çok met ediyorlar.çok kibar anlayışlı detaycı bir adam ilgili olması çok hoşuma gitti İnş bundan sonrası içinde herşey güzel olur ..... mr sonucumu çok merak ediyorum sonucu p.tesi öğleden sonra alacağım ama randevum salı günü ..hepimiz için hayırlısı olsun kızlar.bende inanıyorumki bu yaz bize uğurlu gelecek bende ilk 6 ay doğal yollardan deneyi düşünüyorum eğer olmazsa ondan sanra tüp bebek düşünürüz.öpt sizi

kız siz anlatırken o an kendimi koydum yerinize de ayyyy gülmekten öldüm yaaa kızım deseydin ya ben gidip giyinip geleyim diye :-))) ama o değilde bak ikinizde aynı şeyi yapmışsınız doğru düzgün açıklama yapmamışlar çıkar demiş altını sonrada neden çıkardın eee biz rahim filminde usg de de ööle yapıyoruz ya ondan öyle sandık ama insan der kilodun kalabilir diye :-))))))))))))))) kızım sende deseydin evet benim kilodumda metal var fantazik şeyler seviyom filan diye bozuntuya vermeseydin:-))))))
ya tam bunları yazarken face de muahbbete daldık ama güzel de oldu yine yapalım kızlarrr...
uçağım çok sevindim dr işine inşallah sende cumartesi hayırlı haberler alacaksın inanıyorum dualarım seninle inşallah herşey güzel olacak canım arkadaşımmmm...herkesi çok öpüyorum iyi akşamlar...

kız siz anlatırken o an kendimi koydum yerinize de ayyyy gülmekten öldüm yaaa kızım deseydin ya ben gidip giyinip geleyim diye :-))) ama o değilde bak ikinizde aynı şeyi yapmışsınız doğru düzgün açıklama yapmamışlar çıkar demiş altını sonrada neden çıkardın eee biz rahim filminde usg de de ööle yapıyoruz ya ondan öyle sandık ama insan der kilodun kalabilir diye :-))))))))))))))) kızım sende deseydin evet benim kilodumda metal var fantazik şeyler seviyom filan diye bozuntuya vermeseydin:-))))))
ya tam bunları yazarken face de muahbbete daldık ama güzel de oldu yine yapalım kızlarrr...
uçağım çok sevindim dr işine inşallah sende cumartesi hayırlı haberler alacaksın inanıyorum dualarım seninle inşallah herşey güzel olacak canım arkadaşımmmm...herkesi çok öpüyorum iyi akşamlar...
valla on an utanmaktan bişey gelmedi aklıma.dedim tabi kadına ya gidip giyineyim diye yok neyse kal öyle dedi.ya yanımda o çocuk olmasa ben diyeceğimi biliyordumda işte adam tepemde öylece bana baka kalınca donumun tarfinini yapamadım kadına :)) hele bide mr bittikten sonra odadan çıkışımı görmeliydiniz tabi adamlar gine orda benim bir elim arkamda diğer elim önümde yan yan yürüyorum :))kabine girerken bile arkamı dönüpte giremedim yan dönüp girdimki kendi çapımda anca o kadar saklayabildim :)) ofya berbattı o an :)) yok arkadaş olurda bir daha isterlerse onlara inat paçalı don giyinip gideceğim fena rencide oldum kızım yaaa:)ben kendime donsuz girdi dedirttirmem dermişim hihihiihhi.ayyy ya yatın uyuyun kızım kocişlerinize kendinizi silkelettirin başka işiniz yokmu sizin :)))) teknisyenlerin gözü gönlü açıldı sayemde baygın baygın iş yapıyorlardı bakın görün benim mr nasıl net çıkacak:))) gerçi o kadar soyunduktan sonra birde net çıkmasınmı heee:))) öpt sizi byyy

Kızlar yaa valla tam komedisiniz. Hele aktunacım sen beni gülmekten öldürdün. :-) hihihihihi. Kabine yan yan girmiş . Eşim de telefona bakıp bakıp niye gülüyosun diyo. Telefondan takip ediyorum sizi. Mr maceraları diye bi topik mi açsak napsaakk ? :-)

kızlar yaa benim kafam rahimimin içinin kaç mm olduğuna takıldı. hsg fotolarıma baktım gene. baktım ki çok dar yaa. hiç çocuk durabilecek gibi değil ama gittiğim ilk muayene de boyutlarını öğreneceğim doktorumdan. ve oturdum araştırdım rahim boyutları şöyle oluyomuş .

BÜYÜKLÜĞÜ VE AĞIRLIĞI
Doğurmamış kadınlarda, Rahimin boyu ortalama 6,5 cm'dir. Bunun 3,5 cm'i gövde, 2,5 cm'i boyun, 0,5 cm'i isthmus içindir.
Rahim gövdesinde genişlik 4 cm, Rahim boynundaysa 2,5 cm kadardır. Kalınlık, Rahmin her yerinde ortalama 2 cm'dir.
Birden çok kez doğurmuş kadınlarda, uzunluk 7-8 cm arasında değişir (5-5,5 cm gövde; 2-2,5 cm bo.yun); genişlik gövdede 5 cm, boyunda 3 cm'dir. Kalınlık, ortalama 3 cm'dir. Rahmin ağırlığı, hiç doğurmamış kadınlarda 50 gr, birden çok kez do.ğurmuş kadınlarda 70 gr'dır (ortalama).

Rahim boşluğunun boyutları
Doğum yapmamış kadınlarda ortalama 5,5 cm dir. Bunun 2,5 santimetresini gövde, 2,5 santimetresini boyun, 0,5 santimetresini isthmus oluşturur. Doğum yapmış kadınlarda, uzunluk 6-6,5 cm arasında değişir; 3,5 cm gövde, 2,5 cm boyun, 0,5 cm isthmus.

kızlar yaa benim kafam rahimimin içinin kaç mm olduğuna takıldı. hsg fotolarıma baktım gene. baktım ki çok dar yaa. hiç çocuk durabilecek gibi değil ama gittiğim ilk muayene de boyutlarını öğreneceğim doktorumdan. ve oturdum araştırdım rahim boyutları şöyle oluyomuş .

BÜYÜKLÜĞÜ VE AĞIRLIĞI
Doğurmamış kadınlarda, Rahimin boyu ortalama 6,5 cm'dir. Bunun 3,5 cm'i gövde, 2,5 cm'i boyun, 0,5 cm'i isthmus içindir.
Rahim gövdesinde genişlik 4 cm, Rahim boynundaysa 2,5 cm kadardır. Kalınlık, Rahmin her yerinde ortalama 2 cm'dir.
Birden çok kez doğurmuş kadınlarda, uzunluk 7-8 cm arasında değişir (5-5,5 cm gövde; 2-2,5 cm bo.yun); genişlik gövdede 5 cm, boyunda 3 cm'dir. Kalınlık, ortalama 3 cm'dir. Rahmin ağırlığı, hiç doğurmamış kadınlarda 50 gr, birden çok kez do.ğurmuş kadınlarda 70 gr'dır (ortalama).

Rahim boşluğunun boyutları
Doğum yapmamış kadınlarda ortalama 5,5 cm dir. Bunun 2,5 santimetresini gövde, 2,5 santimetresini boyun, 0,5 santimetresini isthmus oluşturur. Doğum yapmış kadınlarda, uzunluk 6-6,5 cm arasında değişir; 3,5 cm gövde, 2,5 cm boyun, 0,5 cm isthmus.
ikizler cnm bu en kolay iş üstelik sen hastanede çalışıyorsun hsgdeki görüntü seni etkilemesin cnm cım hsge bakacak olursan bizim sağ taraf bomboş flmin sağ tarafı bildiğin yok yani sedoşumunda benimde öyle ama bak sedoşumun perde çıktı oysaki rahmin sağ tarafı var ama perde engelleyince ilacın geçmesini sağ taraf hiç çıkmamış flimde ...hsg deki görüntüye çok fazla takılma tatlım.benimki yarım olmasına ramen dr rahim boyu gayet ii demişti hemde o ilk hsg i aldığım gün 7 mm demişti ama bu enimidir boyumudur bilemem tatlım ...ucakcımında 8 mm diye biliyorum....cnm aynı şeyi ucakcım druda söylemiş ki benim drda söyledi.normal rahimli kadınlar ikiz doğura biliyorsa sizde yarım rahimle tek bebiş doğurursunuz demişlerde sencede mantıklı değilmi.ama tabi birdaki kontrolünde sor mutlaka druna ama anormal bir duru olmuş olsaydı ki durumunu biliyor daha önceden sen sormadan söylerdi bence ... bu arada çok fena grip olmuşum kızlar başım çatlıyor resmen :((( bide sinüzit var bende başım ağrımaya başlayınca öle kolay kolay geçmek bilmez... kızçeler bu arada bu ayın 24 ü benim doğum günüm :)) kocişte hiç belirti yok unuttumu acaba:(( bu arada 1 yaşı daha devirdim farkında olmadan 26 oldum ya peeeh :(( zaman çok çabuk geçiyor bebişim olana kadar daha fazla büyümek istemiyorum :))) öpt sizi.

kiz sen kaclisiiiiin....ya bende cok.mutsuz uyandim ne bilim.bu ay pek umidim yok kistim gitmedi sanirim bugun 19 gun hala test cikmadi akintimda yok cokkk sikildim bu islerden biktimmmmm su cmt bi gelse ne olacaksa olsun....ya dr bana oyle demisti ama int genel olarak dogurmamis bi bayan icin 7 7.5 diyo benim hersey cmt belli olur mr istersde cekilicem.hemen sozzz cokkkk mutsuzummmm...bu auda yok obir ay esim yok ekimden beri adam gibi deneyemedim bileee

Günaydın kızlar ne yapıyorsunuz bakiiimm kızım valla biz deliyiz ben anladım artık normal değiliz ki kuşlar da normal olsun :-)))) aktunacım seni o şekilde yan yan yürürken düşündüm deee puhahahhahaa :-))) olsun dekolteli dekolteli adamlar da demiştir ohh gözümüz gönlümüz açıldı :-))) kız boşver sağlık bu ne yapıcan gerekirse göstercen zaten alıştık açmaya habire doktorlara yaa :-))) ama paçalı don fikri iyiymiş uçakkk kız sen yapabilirsin bak bir ekol oluşturursun ama şimdi kızlar sizinki tam net çıkar garanti yani dekolteli oluncaaaa:-))))))))
ikizlerburcucum ben hiç bilmiyorum yaa rahim boyunu o konuda hiç fikrim yok ama çift rahimli doğuran kadın yarımdan daha fazla yaa çok var yani stres yapma o küçük gibi durur ama yeterlidir dediği gibi aktunamın bizim sadece sol taraf görünüyor şimdi işim varda resim yükleyemiyorum dışarı çıkıcaz gezmeye akşam yüklrim benim hsg mi buraya..ama sen hakkatten iş olarak müsaitsin git 5 dakka bir baktır neymiş ama sorun olacağını hiç sanmıyorum mera ketme tatlım..
aktunacım ayın 24 üne az kalmış inşallah bu 26 yaşında bebeğini kucağına alırsın hayırlısıyla yaaa kız koçişler öyle yapıyor bende her doğum günümde ayn şeyi diyorum bu adam kesin unuttu ama bakıyorum ki süpriz yapmış hediye çoktan almış seninkide unutmaz merak etmeeee...koç burcu mu oluyorsun sen balık değil değil mi..
uçağım şimdiden hayırlı olsun cumartesi gelsin hemen inşallah neden mutsuzsun canım benim üzme kendini olsun varsın bu ay olmasın kız hem dr a gidicen daha iyi işte temiz sayfa açacaktın hani..herşey güzel olacak korkma eminim sende üzel haberler alacaksın..
şimdi ben kaçıyorum kızlar akşama kadar yokum öptüm hepiniziiii

kiz sen kaclisiiiiin....ya bende cok.mutsuz uyandim ne bilim.bu ay pek umidim yok kistim gitmedi sanirim bugun 19 gun hala test cikmadi akintimda yok cokkk sikildim bu islerden biktimmmmm su cmt bi gelse ne olacaksa olsun....ya dr bana oyle demisti ama int genel olarak dogurmamis bi bayan icin 7 7.5 diyo benim hersey cmt belli olur mr istersde cekilicem.hemen sozzz cokkkk mutsuzummmm...bu auda yok obir ay esim yok ekimden beri adam gibi deneyemedim bileee
cnmcım ben 87 liyim:) bak ucak kızdırma beni kızım geliyorlrmı sana arada ya yok yere üzüyorsun kendini.böyle çabuk yorulmak yok.ne koşmuştuk başlarda zorlu bir süreç bizileri bekliyor güçlü olmalıyız herşeye hazırlıklı olmalıyız..vee sen bize göre çok daha şanslısın ...bak çekil şu mr felan kafan nasıl rahatlayacak göreceksin ....bu hepimiz için gererli kendimize biraz zaman tanımalıyız bu konuyu çok direttiğimiz için olmuyor drler bile sürekli söylüyor psikoloji çok önemli biraz oluruna bırakabilsek İnanıyorumki herşey kendiliğinden gelişecek..ucakcım drunla konuş mr çekimnden sonra yumurtlama takibi yapın gerekirse klomen felan kullan işe yarayacağına inanıyorum üzme sen tatlı canını öpt seni kocaman....

Back