Yari otomatik vites ile tam otomatik vites farki nedir?

Tayinnnnn

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2019
715
644
42
Herkese iyi akşamlar. Ben araba almak istiyorum bundan önceki aracın manueldi.simdi otomatik vites araç ile yarı otomatik vites arasındaki fark ne? Ikisini kullanmak aynını mi fiyat farkıda az değil. Yari otomatik alsam pişman olurmuyum?

ben yarı otomatik kullanıyordum yine gaz fren var sadece vites geçişlerini daha net hissediyorsun. şu an tam otomatik kullanıyorum hayatımda çok bişey değişmedi açıkçası

Fiyat farkı da va
fiyat farkı sadece tam otomatik yarı otomatik farkından değil her arabanın bir ton paketi var, tek fark o değildir içeriğinde daha farklı özellikleri vardır.
hayır vites filan yok gaz fren var sadece tam otomatik gibi. sadece giderken vitesi araba kendi atıyor ya onu tam otomatiğe göre daha fazla hissediyorsunuz. ama sıkıntı verici bir şey olmadı bu bnenim için. hatta bence ikisi arasında fark yok bile denilebilir

Yarı otomatiklerde istediğiniz zaman ayar değiştirip düz vites gibi kullanabiliyosunuz ama bu tam bir düz vites olmuyo. Debriyaj yine yok, sadece direksiyonun oralarda düğmeler var, manuel olarak 1,2, 3 diye arttırabiliyosunuz tabi isterseniz. Bazıları düz vites kullanmaktan daha çok keyif alıyo diye böyle bi özellik koymuşlar sanırım. Ama istemezseniz otomatik yapıp hiç karımadan sürüyosunuz. Tam otomatikte bu manuel vites değiştirme seçeneği yok. Yalnız ben tam otomatik almanızı tavsiye ederim çünkü yari otomatikler yokuşlarda kalkarken az da olsa geri kaçabiliyor. Tam otomatikte yokuş kalkışı daha sorunsuz oluyo.

Yari otomatik arac BMW ayarindaysa kullanmaya deger cunku geri kacmaz. Diger markalarda mutlaka geri kaciyor. 1-2-3 seklinde manuelmis gibi kullanabilirsiniz,motor bagirir siz hava yaparsiniz falan filan. Bir de camurda karda kolay cikis saglar rampalarda. Onun disinda cok buyuk farklilik yok.

aaa bende polo vardı çok eskiden. yavrum yarı otomatik hiç kaçmazdı. Kurtuluşun dik yokuşlarını çıkardım ey gibi. Şimdi pololar nasıl bilmiyorum da eskiden daş gibi arabaydı.

Cevabınız
Cet cvt şanzıman olanlar da yari otomatik mi acaba onlarda yokuşta geri kaçar mi

aaa bende polo vardı çok eskiden. yavrum yarı otomatik hiç kaçmazdı. Kurtuluşun dik yokuşlarını çıkardım ey gibi. Şimdi pololar nasıl bilmiyorum da eskiden daş gibi arabaydı.
bende de en son toyota yaris vardı o da hiç kaçmazdı, şimdi sıfır clio var o tam otomatik farkını pek anlamadım otomatikliğinin belki koronadan dolayı çıkmadığım için de arabada göremediğim bi yarı otomatik tam otomatik farkı vardır

Cevabınız

Cet cvt şanzıman olanlar da yari otomatik mi acaba onlarda yokuşta geri kaçar mi
Genelde japon arabalarinda var cvt sanziman.
Alman grubu kadar yokusta tutunamamasina ragmen yine de standart otomatik vitesten farkli olmaz. Sadece istendiginde hafif olarak vites kademesi arttirilabiliyor. Motora devir vermeden de hizlandirabiliyorsunuz.Ancak araciniz cok hizlanamiyor cunku az yakit tuketiyor. Sehirici kullanima uygun.

Son düzenleme:

yarıda 1-2-3 diye vites değiştirilebiliyor. Debriyaj yine yok. Sizin öyle değil miydi?

yarıda 1-2-3 diye vites değiştirilebiliyor. Debriyaj yine yok. Sizin öyle değil miydi?
viteste m harfi vardı ondan manuele dönüyordu ama kullanamadığımdan hiç onu denememiştim. yarı otomatikti ama otomatikte kullanıldığında şuanki tam otomatikle bir farkı yok gibi geliyor bana sadece o biraz eski model olduğundan vites geçişini hafif hissedebiliyordum o kadar.. bunu da daha yeni olduğu için farkı anlayamadım belki deneyimledikçe fark vardır

Arabaları yazsanız daha iyi fikir olur

Polo var triptonik diye geçiyor

Hem otomatik modu var hem manuel ama tam manuel değil senin attığın vitesi beğenmezse değiştiriyor

Karda çamurda vs kalkmanı sağlıyor amacı o

Hiç geri kaçmadı 5 yıldır

Son düzenleme:
Biri yarım biri tam otomatik işte tamam tamam kötü espri hiç anlamam arabadan piyango çıkınca üzerine düşücem inş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…