Yardımınıza İhtiyacım Var Hanımlar...

Hepsini okudum.
kendinizi gereksiz yere değersiz bildirmişsiniz, aşağılatmışsınız, bir de üstüne üstlük, çok afedersiniz, adamın bi tarafını kaldırmışsınız!

Ben yerinizde olsam sana bir ailene iki der ayrılırım...
Ne bu ya... Çekilecek dava değil...

Aynen katılıyorum söylediklerine, sinir hastası olup çıkarsınız...
ne kayınvalidenize, ne de eşinize birşey olmaz....

gün geçtikçe daha da değersiz olacaksın sen kendini önemsemezsen senı kım onemser... senı buyutun okutan annen baban var iş sahıbı olmana eşin karar veriyor ne o senın eşin bulunmaz hınt kumaşı mı?

Beklediğim ve sustuğum doğru ama konuştuğum zamanlarda oldu. Lohusalık döneminde eşim annemin yüzüne bile bakmadı. Kendince haklıydı belki çünkü ailem verdiği sözü tutmadı, tutamadı daha doğrusu. Annem gittikten sonra bende onun annesinin yüzüne bakmadım. Çocuğu kucağına almasına bile izin vermedim. Sallarken kızdım. Lohusalık dönemim bitene kadar yanımda kalma niyetindeydi, benim tavırlarımı görünce ben gitmek istiyorum dedi. O zaman ipim koptu işte. Ağzıma ne gelirse saydım. Çünkü kayınvalidem böyle çekip gittiğinde ki daha öncede oldu eşim bana asla huzur vermiyor. Haksız mıyım bilemiyorum.

Babam iş konusunda sürekli bir şeyler yapmak isteyen ancak her seferinde başarısız olmuş bir insandır. Maddi sıkıntıları hiç bitmez. Evlendik annemle kız kardeşimin bütün masraflarını benim üzerime yıktı. Bütün altınlarımı verdim kardeşimin düğünü için. Güya bir gayrimenkul sattı bize. Meğer yer hisseliymiş. Eşim bunları öğrenince ailemle ilişkisini kesti ve eşimin ailesi tüm bu yaşananları biliyor.

Aklı selim nasihat:
Kendi kıymetini kendin bil artık
Bu kadar mı değerin yok
Kaç kurtul bu işkenceden
Cesaretim yok korkuyorum. Gencim, iki yaşında bir oğlum var. Millet ne der? Laf eden olur mu? Ailem parama çöreklenmeye kalkar mı? Eşimden ayrılırsam aileme ihtiyacım olacak elbet, acaba sen maddi olarak bize destek olmazsan bizde sana yardımcı olmayız derler mi?

Haklısın. Ne desen haklısın arkadaşım. Babam yüzünden çok ezik büyüdük biz. İş konusunda oldum olası başarısızdı. Hal böyle olunca anane ve dede eline baktık hep. Onlarda hunharca vurdular yüzümüze. Kendimi hiçbir zaman iyi şeylere layık görmedim. Adam mı yoktu? Vardı elbette ama bunu ben yaptım kendime.

2 yaş çok küçük değil ki
Ben de eşimden ayrıldığımda küçük kızım 2 yaşındaydı.

Ailenizin yanına dönmeme gibi bir tercihiniz de var biliyorsunuz değil mi

Nedense Türkiye'de hep çalışsa da çalışmasa da, parası olsa da olmasa da kadınlar hep birinden destek bekliyor.

Neden desteğiniz sadece oğlunuz olmasın?

Kendinize sadece oğlunuzla bir hayat kuramaz mısınız?

Onlar kötü bende salağım.

Annemle babamın sağlıklı bir ilişkisi yok ki. Annem kendine sığınacak bir yer arıyor. Şimdi eşim var gelemiyorlar ama eşim gittiği an yanımda olacaklar biliyorum.

Öyle değil mi? Sor bak benden kötüsü var mı acaba? Benim annem iki gözü iki çeşme gitmiş evimden, kayınvalidem oturmuş sırıta sırıta e ne zaman bizim yanımıza geleceksiniz diyor?

Annemle babamın sağlıklı bir ilişkisi yok ki. Annem kendine sığınacak bir yer arıyor. Şimdi eşim var gelemiyorlar ama eşim gittiği an yanımda olacaklar biliyorum.

Bu hayat sizin hayatınız, bu hayata 1 kez geliyorsunuz.

Şu an hayatından sorumlu olduğunuz tek kişi var bu dünyada, o da oğlunuz.

Anneniz yetişkin biri, babanızla sağlıklı ilişkisi yoksa zamanında önlemini almalıydı. Bunun bedelini neden siz ödüyorsunuz?

Aciz misin,bakıma muhtaçmısın,bu insanlara mecbur musun.Sana böyle davranılmasına neden izin veriyorsun.

Kusura bakmayın amacım size hesap sormak değil ama bunlar olurken sizin aklınız, fikriniz nerdeydi ? Bu evlilikte aşk sevgi bence hersey ilerleyen zamanda maddiyat oluyor , Evlilikte ask önemli değil SAYGI saygı yoksa Ask'ta yok saygı yoksa sevmekte yok, size kapiyi gösteren insana ne gibi bir sevgi beslersiniz ki ? Başta size saygısı yok... Bu insana bir de bebek vermişsiniz , sizce hak ediyormu ? Guzel bir evlilikmi de masum bir bebek verebiliyorsunuz , Tabi sizde bebek olunca düzelir diyenlerdensiniz sanirim ?

Yaşadığınız sıkıntıların 3 fazlası, 5 eksiğini bende yaşadım. Kayınvalidemle görüşmüyorum. Bu şartla eşimle tekrar evlendim. (Bunu her gün gündeme getirmiyorum, şaka yapmadığımı biliyor. )
Size tavsiyem bu kadar çok anlayışlı olmayın, bir yerde "yeter beee" deyin. Yoksa insanlar sizin her şeyi çekebileceğinize inanıyorlar. Onun için insan bazen elindeki her şeyi riske edebilmeli. Bazen sonucu daha iyi olur mu bilmiyorum ama denemekte fayda var.
Sizi kimsenin üzmeye kırmaya hakkı yok. Eşiniz madem ev hanımı istiyordu gidip öyle birisi ile evlenseydi buda bir tercihtir.
Ama insan bazen hayatta aldığı eğitimin, yaptığı işin, statüsünün hakkını vermeli. Evli olmak en önemli şey değildir hayatta. Kaldı ki sizde kendi ayaklarınızın üzerinde durabilen birisiniz. Biraz sesinizi çıkarmanın vakti gelmişte, geçiyor bile.
Yanlış anlaşılmasın kavga edin demiyorum ama alın karşınıza "şartlarım bu kabul ediyorsan" deyin.

Canım eşi annesinin ne dediğini çok önemsiyor bence.

Hayır değilim. Kendim istedim anne olmayı, oğlumu çok seviyorum.

Iste bu yuzden diyorum olmuyorsa zorlamamak lazim. Siz fazlaca zorlamissiniz. Israrli haliniz adamin egosunu zirveye cikarmis.

Okumus meslek sahibi olmami kabullenmediler, takdir gormedim gibi seyler soylemissiniz.

E siz kendinizi guclu biri olarak kabul edin o zaman... madem işiniz, egitiminiz, yabanci diliniz her seyiniz var neden cekiyorsunuz ki bu eziyeti?

Bitirin. Sizden daha onemli kim var su hayatta? Cocugunuzu alin bitirin evliliginizi. Tayin isteyin ailenizin yanina hayatiniza bakin..

Ömrümüz bitiyor duzelir diye beklerken. Ve siz üniversite yillarindan beri beklemissiniz. Ama hep geri gitmiş iliski.
Zorlamayın artik, hastalik sahibi olacaksınız.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…