- 19 Mayıs 2011
- 3.247
- 6.288
- 358
- 37
- Konu Sahibi ipektuncer
-
ben de hamileyim temizlikçi haftada bir geliyordu şimdi çok sinirliyim ona karşı fazla da konuşmak istemiyorum yeni birisi gelecek haftasonu gelsin diyorum diğeri özellikle benim evde olmadığım zamanları kolluyordu, şimdi her şeyi görmek istiyorum. siz ne kadar veriyorsunuz kızlar her hafta 1 tam gün 50 iyi mi sizce?
Canım geçmiş olsun, ah keşke yapmasaydın..İyi ki bişey olmamış, çok şükür.
Benim eşim de bişeyler yapmaya çalışıyor, ama hani yardımcı alacak imkanım varken o da işten gelip ev işiyle falan uğraşmasın istiyorum.
Paranla rezil oluyorsun ya, bakıcı olayı da aynen öyle.
1000 tl verip bakıcı alıyorsun, ben sadece bebek bakarım, ev işi yapmam diyor.
ay öfff...
Canım güya komşularımdan referanslı biri işte bu son bulduğum..
Bu da disiplinsiz, baksana saat 10:30, hala ortada değil. ve adı tam gün. akşam dile kolay 80 tl sayacağım eline. rezalet ya, evd eoslam varya sokmam yabancıyı evime.
Sadece ayda yarım gün camları sildiririm oldu bitti.
Her temizlik günü inan sinirlerim tepemde oluyor..
Benimki de çocuk odasından 15 dk'da çıkıyordu, kitap rafalrını indirmez, kitap tozu almaz. Büyük oyuncakların dahi tozu alınmalı, yoksa temizlikten ne anlaşılır?
Banyodaki paspasımı kaldırmış, poşete koymuş.
Neymiş efendim, banyoyu kirleten benim paspasımmış. Hatta atacakmış, ama sormadan atmak istememiş.
Ay ben onu yiki bıraktım, katil olacaktım sinirden.
Başka birgün de eşimin dolabından fanilasını alıp bez yaptığını söylemişti. Her hafta bir fanila.. Bez de yıkamıyor.. Biz de diyoruz ne oluyor fanilalara??
Evet hanımlar ikinci rezalet geliyor, hazır mısınız..
Hanfendi gelmiş 10:30'da anahtarı almaya, komşuma bırakmıştım anahtarı.
Komşum da inanılmaz iyi niyetli bir hacı teyze..
Demin aradım, "teyze geldi mi anahtarı almaya benim bayan" diye sordum.
Gelmiş 10'u geçiyormuş saat.
O sırada tam kahvaltı yapıyormuş hacı teyze. Buyur etmiş, kahvaltı yapalım gel demiş.
Girmiş içeri kadın, kahvaltı yapmış. Komşum bunu kötü niyetle anlatmıyor, "kahvaltıya aldım" diye bilgi veriyor.
Ve komşu teyzem iyidir hoştur, ama yakanı 1 saatten önce bırakmaz.
Ya yuh Allahtan kork, azıcık vicdanın olsun senin içinde..
9 da gelmen gereken yere 10:30 da gel, bir de kahvaltı yapmadan gel, zaten öğlen olmuş saat.
Ay yuh ya, sözün bittiği yer ne diyeyim.
Ondan sonra da "senin evinin işi 2 günde ancak biter" diyor.
Ne diyeyim artık ya..
Bakıcı sadece bebeğe bakar ve sadece bebeğin çamaşır ile bulaşığını yıkar. Hem temizlik hem de bakıcılık 1000 TL alsın anlayışı iyiymiş :)
bu kadar okucaz diye uğraşcağımıza bakıcı olsaymışız keşke
Bakıcılık kolay mı? Kendinin olmayan çocuğa sabahtan akşama kadar bakıyorsun. Her çocuk uslu değil ağlayıp duruyorlar. Temizlik de kolay iş değil kolay olsa işten geldikten sonra tüm bayanlar her akşam tozlarını alır, hafta sonu ağır işlerini yaparlardı. Ben de okudum sabah 07:40da iş başı yapıp 18:00da paydos ediyorum. Benim maaşım ile temizlik elemanı bir bayanın aylık geliri aynı. Okumanın faydası ne; masa basında çalışıyorum, çayım ayağıma geliyor, havam yerinde :) etiketim var. Çok güzel ofis ortamındayım. Ama temizlik elemanları öyle mi? Demin bir arkadaş sidikli dedi temizlikçilere. Etiketleri "temizlikçi" diye ağızdan ıyyy der gibi çıkıyor. Onlar da her gün sabahtan akşama kadar çalışıyor hem de nasıl çalışmak. Onlar da evlat okutuyor, evine bakıyor. Temizlikçilik, bakıcıklık o kadar kolay ise tutmayın o insanları kendiniz yapın. İşini layığı ile yapmayanları tenzih ediyorum. Öylelerinin adı temizlikçi değil BELEŞÇİ.
ben masa başında çalışmıyorum, ağır inşaat işçisi gibi bi işim var,çay da ayağıma gelmiyo içmek istediğimde de gidip kendim alıyorum. ama dikkat ederseniz temizlikçi olsaydık demedim. temizlik çok zor iş. ama suya sabuna dokunmadan bi tane çocuğa bakmak o kadar da zor olmasa gerek.
Bakıcılık kolay mı? Kendinin olmayan çocuğa sabahtan akşama kadar bakıyorsun. Her çocuk uslu değil ağlayıp duruyorlar. Temizlik de kolay iş değil kolay olsa işten geldikten sonra tüm bayanlar her akşam tozlarını alır, hafta sonu ağır işlerini yaparlardı. Ben de okudum sabah 07:40da iş başı yapıp 18:00da paydos ediyorum. Benim maaşım ile temizlik elemanı bir bayanın aylık geliri aynı. Okumanın faydası ne; masa basında çalışıyorum, çayım ayağıma geliyor, havam yerinde :) etiketim var. Çok güzel ofis ortamındayım. Ama temizlik elemanları öyle mi? Demin bir arkadaş sidikli dedi temizlikçilere. Etiketleri "temizlikçi" diye ağızdan ıyyy der gibi çıkıyor. Onlar da her gün sabahtan akşama kadar çalışıyor hem de nasıl çalışmak. Onlar da evlat okutuyor, evine bakıyor. Temizlikçilik, bakıcıklık o kadar kolay ise tutmayın o insanları kendiniz yapın. İşini layığı ile yapmayanları tenzih ediyorum. Öylelerinin adı temizlikçi değil BELEŞÇİ.
Valla çok sinir oluyorum. Okullarda okuyup dirsek çürütüp o kadar kalifiye eleman olduk, bizim attığımız adım izlenir, yapmadığımız her detayın hesabı sorulur, giriş kapısında kart okuturuz da , saniye geç kalsak müdüre rapor düşer, hanımefendilerdeki rahatlık kimsede yok. Nefret ediyorum ya, bi tane de iyisi çıkmaz mı karşıma? Bu kadar mı vicdansız olunur ya? Allah versin cezalarını ,hiçbirine hakkımı helal etmiyorum. Ondan sonra da gariban edebiyatı yaparlar.
Başlarda evde olduğum halde ağır işleri birlikte yapmak için ayda bir birilerini çağırmayı düşünüyordum da, bir kaç tanesiyle muhattap olunca vazgeçtim.İsterse evim koksun pislikten, çağırmıcamGücümün yettiğince elimin döndüğünce kendim yapıcam. Hayır, "başkasının pisliğini temizlemek" olarak görüyosan yapma kardeşim baştan, ben evimin pisliğini temizlemeye üşendiğimden mi alıyorum seni? Kahrolası kapitalist sistem beni sabah 9 akşam en az 6 köle gibi çalıştırdığından. İşten başka işime vakit kalmadığından. Kalifiye işlerde de yarım gün çalışma şansım olsa bazı AB ülkelerindeki gibi, senin gibi sidikliye mi muhtaç olurum ben??? Ama bakma işte. Parayı kazanıp sonra ona buna aktarılmasını sağlayan beyaz yakalı köleler olduk.
Haa bu arada, kamera koyun, na böylle eşşşek kadar, görsün kendisinin izlendiğini. Tam kapının girişini ve mutfak ile salonu göstersin. İlla biri bunları gözetleyecek.Survivor adası tadında iş yaptırmadan iş ahlakı sıfır!
bu ne siddet ne celal.. keske sizde bu elini kolunu sallayarak temizlige giden sidikli kadinlara ozeneceginiz yerde, okuyup dirsek curutup KALIFIYE eleman olacaginiz yerde temizlik mensubu olsaydiniz.. keyfinize gore isi yarim birakir part time calisma imkanini yakalardiniz ab ulkelerindeki gibi..
Marjinalfaydali hanfendi , aklima geldide banyonuzdaki kopek moku kokusu gittimi?
sizdiniz dimi topiginde bundan rahatsiz olan bayan, biran merak ettimde,merakimi mahsur gorun
Emin olun evinize gelen yardımcılarında sizin gibi düzenli sabah 9 akşam 6 iş imkanı olsa
Hiç bir sidikliye muhtaç olmaz,onun bunun gereksiz kaprisini çekmez,3 kuruş için milletin pisliğini temizlemezdi...
Siz onların arkasından futürsuzca konuşuyorsunuz hani kolay ya,
birde onlardan dinlemek lazım sizin hakkınızda neler söyleyecekler.
Verdiğiniz 3 kuruş parayla insanları köle niyetinde kullanma çabalarınızı anlamıyorum.
''sidikli'' tabiri çok çirkin ve hatta bela okumanız.
Bu kadar sızlanacağınıza oturun kendi pisliğinizi kendiniz temizleyin,
ha yapamıyorsanızda bu kadar sızlanmayın...
Sizinde fırsattan istifade etme şansınız olsa eminim ederdiniz...
Bakınız sizinde başınızda müdürleriniz vs. duruyor,
Onlar olmasa ne olurdu haliniz...
Bana bu kadar maaş ödüyorlar çok çalışmam gerek diye üstün performans göstereceğinizi hiiç sanmıyorum.
Anlayacağınız herkesin bir çobanı var başında duran takip eden...
sizinde o sidikli diye tabir ettiğiniz insanlardan hiçbir farkınız yok!
Okuduysanız kendinize okudunuz,kendi yaşam tarzınız ve bekletileriniz için çalışıyorsunuz...
Benim ya da bir başkas ıiçin değil.
Oyuzden sızlanmayın,yok dirsek çürüttüm yok bilmem ne,
hepimiz okuduk kimene bundan?
Ha birde kamera yerleştirin sağa solada izlendiğini görsün,Survivor adası tadında iş yaptırmadan iş ahlakı sıfır demişsiniz ya,
İşyerlerimize girişten tutun otoparkından,çalıştığımız ofislerde,yemekhanede vs.
heryerde kamera var,kart okutma sistemiyle giriş yaptığınız bir iş yeride
size survivor adası tadında iş yaptırıyor değil mi?..Yoksa sizede bu tatda iş yaptırmasalar
sizinde ' iş AHLAKINIZ' SIFIR OLURDU!!!
Hah, ben de onu dedim işte.
Evet o benim.Gitti koku çok şükür. O temizlikçiyim diye geçinen 4 kadının düşünemediğini akıl edemediğini yine kendim ettim ve bi kilo kostiği dökünce hiç koku kalmadı.
Yahu sizin amacınız kavga çıkarmak mı? Kim temizlikçiye laf etti? Namusuyla parasını kazanana kim ne der? Yazıp yazıp en sonuna da İşini layığı ile yapmayanları tenzih ediyorum. Öylelerinin adı temizlikçi değil BELEŞÇİ yazmışsınız.Başta söyleyeceğini sonda söylemek bu olsa gerek. Biz neyin türküsünü çalıp çağırıyoruz acaba?
Pardon da, sizle nereden tanışıyoruz? Yok başımda patron olmasa ben de kaytarırmışım da , herkese çoban kalzımmış da. Hiçbir polis , bekçi, her neyse, insanın kendi vicdanı kadar denetleyebilir mi kendisini?
Tüm bu bana direkt sataşan arkadaşlara bir kez daha cevap vermeyecegimi belirtip konudan aboneliğimi siliyorum. Allah onları da bu şikayet ettiklerimiz gibilerine çattırsın da böyle "yaşasın işçi,emek, halkların eşitliği" sloganları atmayı görsünler
dünden beri takip ediyorum içim acıdı bu ne kadar aşağılama bu ne diyecek bişey bulamıyorum..kölelik sistemi resmen beğenmeyen kendi oturur temizler.. yazık valla ..herkes insan ve herkes ekmek peşinde kimse 4/4 lük olamaz heleki temizlik işinde çünkü herkesin düzeni iş yapışı farklıdır
hani kadın kadının düşmanı diyoruz ya doğru işte.. bide ahkam keseriz boşan kocandan git temizlik yap diye.. bundan sonra hiç kimseye böyle bişey demeyeceğim .. bu kadar kaprisli bayanı gördükten sonra imkansız birine temizliğe git demem..
bunun kaprisle falan ne alakası var arkadaşım. ben işe gitmek için sabah 6 da evden çıkıyorum, akşam 7de eve geliyorum, işim de en az o bayanlarınki kadar yorucu bi de eve gelip temizlik yapmaya gücüm yetmiyo. bu kadar zor para kazanırken mecburen alın terimi paylaşıp temizliğimi yaptırmak zorundayım. bunun karşılığında da kadın saat 10da gelip, bi de üstüne komşuyla kahvaltı edip, yapılması gerekenleri bile yapmadan, yaptıklarını da baştan savma yapıp giderse benim bundan şikayet etmeye hakkım yok mu?
Anlayacağınız herkesin bir çobanı var başında duran takip eden...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?