Yardımcı bayanlardan yüzüm gülmüyor..

Tam gün 50 TL olur mu hiç :) Ben 100 tl oldu diye biliyorum.

Marjinalfaydali hanfendi , aklima geldide banyonuzdaki kopek moku kokusu gittimi?
sizdiniz dimi topiginde bundan rahatsiz olan bayan, biran merak ettimde,merakimi mahsur gorun

Bakıcı sadece bebeğe bakar ve sadece bebeğin çamaşır ile bulaşığını yıkar. Hem temizlik hem de bakıcılık 1000 TL alsın anlayışı iyiymiş :)

Yok artık ya yuh :) Allah sabır versin.

Kov gitsin ya da 80 Tl vereceğine 40 ver. Yarım gün hak etmiş yarım gün alır.

bu kadar okucaz diye uğraşcağımıza bakıcı olsaymışız keşke

Bakıcılık kolay mı? Kendinin olmayan çocuğa sabahtan akşama kadar bakıyorsun. Her çocuk uslu değil ağlayıp duruyorlar. Temizlik de kolay iş değil kolay olsa işten geldikten sonra tüm bayanlar her akşam tozlarını alır, hafta sonu ağır işlerini yaparlardı. Ben de okudum sabah 07:40da iş başı yapıp 18:00da paydos ediyorum. Benim maaşım ile temizlik elemanı bir bayanın aylık geliri aynı. Okumanın faydası ne; masa basında çalışıyorum, çayım ayağıma geliyor, havam yerinde :) etiketim var. Çok güzel ofis ortamındayım. Ama temizlik elemanları öyle mi? Demin bir arkadaş sidikli dedi temizlikçilere. Etiketleri "temizlikçi" diye ağızdan ıyyy der gibi çıkıyor. Onlar da her gün sabahtan akşama kadar çalışıyor hem de nasıl çalışmak. Onlar da evlat okutuyor, evine bakıyor. Temizlikçilik, bakıcıklık o kadar kolay ise tutmayın o insanları kendiniz yapın. İşini layığı ile yapmayanları tenzih ediyorum. Öylelerinin adı temizlikçi değil BELEŞÇİ.

ben masa başında çalışmıyorum, ağır inşaat işçisi gibi bi işim var,çay da ayağıma gelmiyo içmek istediğimde de gidip kendim alıyorum. ama dikkat ederseniz temizlikçi olsaydık demedim. temizlik çok zor iş. ama suya sabuna dokunmadan bi tane çocuğa bakmak o kadar da zor olmasa gerek.

1000 tl normal bakıcıya. Mesela benim gücüm yetmez ben veremem o kadar para. Biraz lüks bakıcı tutmak felan. Bir kadın 1,500 tl maaş alıyorsa ve bunun 1000 Tl'sini bakıcıya veriyorsa akla mantığa sığmaz. Benim işim de kolay değil aşırı stresli ama yine de bakıcılara çok para alıyorlar diyemem her işin zorluğu fazla.

Parmaklarına saglık arkadaşım çok iyi yazmışsın valla okudukça dedim nerede yaşıyoruz yaaa el insaf sapla saman ayırt edilmezmi ...
Amenna kötülerine söylediklerinizde sonuna kadar haklısınız ama okuyorum yarım gün bilmem kaç günde bir yarım günde bilmem kaç günde bir yapılıyor madem hafta sonları yapın bu kadar konuşacagınıza...Yaaa bide neymiş bebek bakacak kadın birde temizlik yapacakmış ütü yapacakmış çişede götürsünmü istersen bu nasıl bir zihniyet yaaa yazık yazık ...

Ünv.den mezun olmuştum iş bulamamıştım yıllar önce. Paraya çok ihtiyacım vardı bi kaç gün temizliğe gideyim cep harçlığım çıksın dedim Teyzem ve mahalleli kadınlara iş teklifi gelmiş. Burada bir Suudi petrol kralının köşkü temizlenecekmiş. Eşi ve çocuklarıyla adam tatile gelecekmiş. Teyzem sen de gel dedi. Hayatımda öyle bir yeri yakından görmemiştim. O kadar büyüktü ki.. 2 tane havuzu vardı. Rahat 15 kadın temizliğe başladık. Sil sil bitmiyor avizeler dev gibi tek tek içlerine kadar sildim. 3 metrelik aynalar kakmalı, oymalı.. merdivenlerle tırmanıp oyukların içini tek tek sildim. Akşama doğru detarjan kokusu ve yorgunluktan çok fena oldum. Bırakıp gidemiyorum da hem ağlayıp hem silmeye devam ettim ama buna rağmen ertesi gün yine gittim. 2 gün sonra bir yere daha gittim 3 katlı villa idi. O kadar itinalı temizledim ki.. Kadının kızları işletme okuyormuş övüyordu felan sen neden okumadın dedi. Okumadığımı nereden çıkarttınız ben mezun oldum dedim kadın şoke oldu Akşam paramı verirken çok temiz yaptın bravo dedi. Ama o günden sonra bir daha gitmeye tövbe ettim. 1 yıl evde dişimi sıktım işsiz kaldım ama yine de temizlik... cıks :))

ayni dert bendede var.yurt disinda yasiyorum hizmetcim var ama kadin beni deli ediyo elimde kalccak bir insan hic mi temizligin t sinden anlamaz ya.ilk basda cok yuz verdim ben bu na ama hata etmisim o kendi istegiyle cikti isden sonra bi baskasini buldum o bundan da beter supuurge bozulmus guya tabiki yalan calismiyo dedi bnde iyi ozamn girgirla dedim yok girgilayamam dedi .sonra copleri at dedim yok atamam dedi ertsei gun yine geldi yine bazi seylere itiraz edince bende sinirlendim tersledim bunu dedim cik git birdahada gelme .neyse ogidince benm eski tekrar aradi ise dnmek istiyorum diye kimseyi bulmadigim icin mecbur kabul ettiim.hic dedigimi yapmiyo du ki ben bunu fircalayan kadar bigun dedimki gardolabi duzelt birde sunlari sunlari yap tamam dedi yapmadaan gitmis ertesi gun geldi dedimki yap dyince niye yapmiyosun aynen soyle dedi gardolap bir gun daha dursa nolur dedimki durmicak ben sana yap diyinca yapcaksin.kremimi bile kullaniyo kizdim birakdi.hatta en fenasida gecen gun tam cikcak hazirlaniyo benim taragimi aldi ben bi sacimi tarayim dedi agzmi acamadan aldi taramaya basladi isi bitince verdi dedimkii al senin olsun o tarak dedim niye kullanmazmisin dedi yok dedimsenn olsun dedimki baskasinin esyasi kullanilmaz bilmiyomusun filan taragi almadi bende cope attim. gicik ya hasta edicek beni neyse bi 15 gune tasincaz ins tasinmama yardim etsinde cikartcam isden kendi isimi kendim yapcam

Emin olun evinize gelen yardımcılarında sizin gibi düzenli sabah 9 akşam 6 iş imkanı olsa

Hiç bir sidikliye muhtaç olmaz,onun bunun gereksiz kaprisini çekmez,3 kuruş için milletin pisliğini temizlemezdi...
Siz onların arkasından futürsuzca konuşuyorsunuz hani kolay ya,

birde onlardan dinlemek lazım sizin hakkınızda neler söyleyecekler.

Verdiğiniz 3 kuruş parayla insanları köle niyetinde kullanma çabalarınızı anlamıyorum.

''sidikli'' tabiri çok çirkin ve hatta bela okumanız.

Bu kadar sızlanacağınıza oturun kendi pisliğinizi kendiniz temizleyin,

ha yapamıyorsanızda bu kadar sızlanmayın...

Sizinde fırsattan istifade etme şansınız olsa eminim ederdiniz...

Bakınız sizinde başınızda müdürleriniz vs. duruyor,

Onlar olmasa ne olurdu haliniz...

Bana bu kadar maaş ödüyorlar çok çalışmam gerek diye üstün performans göstereceğinizi hiiç sanmıyorum.

Anlayacağınız herkesin bir çobanı var başında duran takip eden...

sizinde o sidikli diye tabir ettiğiniz insanlardan hiçbir farkınız yok!

Okuduysanız kendinize okudunuz,kendi yaşam tarzınız ve bekletileriniz için çalışıyorsunuz...

Benim ya da bir başkas ıiçin değil.

Oyuzden sızlanmayın,yok dirsek çürüttüm yok bilmem ne,

hepimiz okuduk kimene bundan?

Son düzenleme:

Ha birde kamera yerleştirin sağa solada izlendiğini görsün,Survivor adası tadında iş yaptırmadan iş ahlakı sıfır demişsiniz ya,

İşyerlerimize girişten tutun otoparkından,çalıştığımız ofislerde,yemekhanede vs.

heryerde kamera var,kart okutma sistemiyle giriş yaptığınız bir iş yeride

size survivor adası tadında iş yaptırıyor değil mi?..Yoksa sizede bu tatda iş yaptırmasalar

sizinde ' iş AHLAKINIZ' SIFIR OLURDU!!!

Hah, ben de onu dedim işte.

Marjinalfaydali hanfendi , aklima geldide banyonuzdaki kopek moku kokusu gittimi?
sizdiniz dimi topiginde bundan rahatsiz olan bayan, biran merak ettimde,merakimi mahsur gorun

Evet o benim.Gitti koku çok şükür. O temizlikçiyim diye geçinen 4 kadının düşünemediğini akıl edemediğini yine kendim ettim ve bi kilo kostiği dökünce hiç koku kalmadı.

Yahu sizin amacınız kavga çıkarmak mı? Kim temizlikçiye laf etti? Namusuyla parasını kazanana kim ne der? Yazıp yazıp en sonuna da İşini layığı ile yapmayanları tenzih ediyorum. Öylelerinin adı temizlikçi değil BELEŞÇİ yazmışsınız.Başta söyleyeceğini sonda söylemek bu olsa gerek. Biz neyin türküsünü çalıp çağırıyoruz acaba?

Pardon da, sizle nereden tanışıyoruz? Yok başımda patron olmasa ben de kaytarırmışım da , herkese çoban kalzımmış da. Hiçbir polis , bekçi, her neyse, insanın kendi vicdanı kadar denetleyebilir mi kendisini?

Tüm bu bana direkt sataşan arkadaşlara bir kez daha cevap vermeyecegimi belirtip konudan aboneliğimi siliyorum. Allah onları da bu şikayet ettiklerimiz gibilerine çattırsın da böyle "yaşasın işçi,emek, halkların eşitliği" sloganları atmayı görsünler

Tanışmamıza gerek yok ki bütün bunları bilip yazmam için...

Slogan atan sensin bak kapitalist sistemden bahsedende sensin!

İşimize gelmeyen insanlarla çalışmayız olur biter değil mi...

Her .......beddua tutsaydı ohoooo!

Son düzenleme:
dünden beri takip ediyorum içim acıdı bu ne kadar aşağılama bu ne diyecek bişey bulamıyorum..kölelik sistemi resmen beğenmeyen kendi oturur temizler.. yazık valla ..herkes insan ve herkes ekmek peşinde kimse 4/4 lük olamaz heleki temizlik işinde çünkü herkesin düzeni iş yapışı farklıdır
hani kadın kadının düşmanı diyoruz ya doğru işte.. bide ahkam keseriz boşan kocandan git temizlik yap diye.. bundan sonra hiç kimseye böyle bişey demeyeceğim .. bu kadar kaprisli bayanı gördükten sonra imkansız birine temizliğe git demem..

bunun kaprisle falan ne alakası var arkadaşım. ben işe gitmek için sabah 6 da evden çıkıyorum, akşam 7de eve geliyorum, işim de en az o bayanlarınki kadar yorucu bi de eve gelip temizlik yapmaya gücüm yetmiyo. bu kadar zor para kazanırken mecburen alın terimi paylaşıp temizliğimi yaptırmak zorundayım. bunun karşılığında da kadın saat 10da gelip, bi de üstüne komşuyla kahvaltı edip, yapılması gerekenleri bile yapmadan, yaptıklarını da baştan savma yapıp giderse benim bundan şikayet etmeye hakkım yok mu?

şikayet etme hakkınız var tabiki .. ama güzellikle .. bu kadar aşağılayarak değil yukarıdaki yazılanları okumadınız sanırım..
madem evinizde bayan çalıştırıyorsunuz yol yordamda bilmeniz gerekir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…