yardıma ihtiyacimiz var

yaninda ablası da gelsin yani kizi yaniniza yollayıp tek size sorumluluk atmasinlar. Ablasiyla konusun ancak sizin de yaninda olması sartiyla evimde kalabilirsinz diyin. Sonra sizi suclamasinlar "ablasi yanindaydi" diyebilin.

Kendileri gelip doktorlarla gorusebilirler özel hastaneleri arayip sorabilirler. Siz sadece evinizde kalmasına müsaade edin geri kalanı ablasiyla kendisi ustlensin.

bi de devlette bu işlemler kayıt altına alınmıyor mu? gerçi özelde de alınıyor sanki

gerçekten böyle ailesi olan bi kız evlilik dışı ilişkiye zorlama dışında girer mi ya?
niye bu kadar garipsedin ki yani olamaz mı böyle örnekler çok ailesinin katı olması onun aşık olmasına da ilişki yaşamasına da engel değil

Yapmış bir eşşeklik,bu düştüğü durum bir ders olur umarım kıza.
Şuan aldırmaktan başka çaresi olduğunuda düşünmüyorum.Kürtajın doğum kontrolü olarak kullanılmasına kesinlikle karşı olsamda gerektiğinde kürtaj yaptırmak kişinin tercihidir.
Konu sahibi devlette olması mümkün değil,kayıtlara girer,kızın başı belaya girebilir.
Daha uygun fiyatlı bir özel hastane bulsunlar,ama hastane araştırmasına siz girmeyin.Ellerinin altında internet var,heryere ulaşabilirler.Geldiklerinde gerektiği kadar yardım edersiniz olur biter.

niye bu kadar garipsedin ki yani olamaz mı böyle örnekler çok ailesinin katı olması onun aşık olmasına da ilişki yaşamasına da engel değil

elbette garipserim babam vurur abim keser diyen bir kız aşık olabilir elbette orada sorun yok ancak bu aşkı daha ileri boyutlara taşıyarak kendini böyle durumlara sokarsa bu benim için gariptir.

ama hayat bu ne getireceği bilinmez öyle seyler gördüm ki büyük konuşmak istemiyorum bu konularda kimin basına ne geleceği belli olmuyor .

elbette garipserim babam vurur abim keser diyen bir kız aşık olabilir elbette orada sorun yok ancak bu aşkı daha ileri boyutlara taşıyarak kendini böyle durumlara sokarsa bu benim için gariptir.
Garip değil kadesa,çocuk yetiştirmek çok zor bu devirde.
Çocuğu çok serbest bırakmak kadar aşırı sıkmakta sakıncalı .
Benim bir arkadaşım vardı,babası çarşıya çıkmasına bile izin vermezdi,''erkek sinek dolanamaz benim kızımın yanında vururum''derdi.Kızında babadan ödü kopardı ama 17 yaşında fen öğretmeniyle yatmıştı.Aşırı yasaklar ters tepiyor sanırım .

senin düşüncen tabi ama böyle konuşmak bence bir insanı ancak intihara sürükler ki yardıma ihtiyacı var
biraz daha nazik olmak yargılamadan çok daha uygun zaten sorunu ilişki yaşayayam mı değil yaşanmış bir ilişki sonucu
ama hayat bu ne getireceği bilinmez öyle seyler gördüm ki büyük konuşmak istemiyorum bu konularda kimin basına ne geleceği belli olmuyor .

Çocuğu çok serbest bırakmak kadar aşırı sıkmakta sakıncalı bu devirde.
Benim bir arkadaşım vardı,babası çarşıya çıkmasına bile izin vermezdi,''erkek sinek dolanamaz benim kızımın yanında vururum''derdi.Kızında babadan ödü kopardı ama 17 yaşında fen öğretmeniyle yatmıştı.Aşırı yasaklar ters tepiyor sanırım .

ben evlilik dışı ilişkiye karşı değilim gerçekten değilim ama kürtaj olayını da aman olmuş diye karşılayamıyorum.yani sevişelim sevişelim sonra çocuk aldıralım kısmını normalleştirmek istemiyorum.eltim ve kuzenim evlilik dışı hamile kalıp evlendiler mesela,çevremde bu tür örnekler yok değil.ve bak kuzum senin örneğinde ki kız daha 17 yaşında.

insanlar hata yapar hepimiz yaparız.

Çocuğu çok serbest bırakmak kadar aşırı sıkmakta sakıncalı bu devirde.
kesinlikle alakası yok aileyle bunun aile her an yanında değil zaten bekaret kemeri takıp dolandıracak halleri de yok hoş
hem genclik aşk meşk boşluk psikolojik etkenler vs birsürü neden olabilir

senin düşüncen tabi ama böyle konuşmak bence bir insanı ancak intihara sürükler ki yardıma ihtiyacı var
biraz daha nazik olmak yargılamadan çok daha uygun zaten sorunu ilişki yaşayayam mı değil yaşanmış bir ilişki sonucu

kızı yargılamıyorum sadece konu sahibini düşünüyorum nedense bu olaydan zarar görebilir gibime geliyor. neyse bu konu benim için uzadı,hepimizin normal görüp görmediği şeyler vardır.

ben evlilik dışı ilişkiye karşı değilim gerçekten değilim ama kürtaj olayını da aman olmuş diye karşılayamıyorum.yani sevişelim sevişelim sonra çocuk aldıralım kısmını normalleştirmek istemiyorum.eltim ve kuzenim evlilik dışı hamile kalıp evlendiler mesela,çevremde bu tür örnekler yok değil.ve bak kuzum senin örneğinde ki kız daha 17 yaşında.

insanlar hata yapar hepimiz yaparız.
İnsanlar hata yapar,40 yaşında da hata yapar canım.
Yapılmaması gereken bir hatayı yapmış,eğer o bebeğe bakamayacaksa,bırakacaksa veya hayatı tehlikeye girecekse şuanda doğru karar aldırmasıdır.
Ben bakamayacakları bebeği doğuranlara daha çok kızıyorum.
Doğurup yuvaya veya anneanneye ,babaanneye bırakıp o bebeye analık yapmayacaksa kürtaj olsun daha iyi.

Her kadinin kendi kararidir bebeği dünyaya getirip getirmemek. Sadece onu ilgilendir sonuçlari onu bağlar, kinanacak bir durum yok ortada. Kendini buna ortak oluyor gibi hissetmeni gerektirecek bir durum da yok. Ben olsam kapimi acar destek de olurdum. Hayatin ne getireceği hic belli olmaz. Kinayip yadirgamamak lazim. O da istemezdi eminim bu durumda olmayi ama olmuş. Olmuşla ölmüşe çare var mi ? Oldu diye istemediği bir bebeği dünyaya getirmek zorunda değil. Bundan sonra daha dikkatli olmayi öğrenir. Sende canini bu kadar sıkma derim.

İnsanlar hata yapar,40 yaşında da hata yapar canım.
Yapılmaması gereken bir hatayı yapmış,eğer o bebeğe bakamayacaksa,bırakacaksa veya hayatı tehlikeye girecekse şuanda doğru karar aldırmasıdır.
Ben bakamayacakları bebeği doğuranlara daha çok kızıyorum.
Doğurup yuvaya veya anneanneye ,babaanneye bırakıp o bebeye analık yapayacaksa kürtaj olsun daha iyi.

ben aldırmasın demiyorum ki hatta bir msjımda da yazdım aldırması mantıklı diye.aslında konuda geçen kız değil benim derdim,derdim şu;bu aile manyaksa aynı manyaklığı konuyu açan kişi için de yapabilirler.

kızı yargılamıyorum sadece konu sahibini düşünüyorum nedense bu olaydan zarar görebilir gibime geliyor. neyse bu konu benim için uzadı,hepimizin normal görüp görmediği şeyler vardır.
Bu olay duyulursa yüksek olasılıkla konu sahibininde başı derde girecektir,burda hemfikirim kadişim.

Bu olay duyulursa yüksek olasılıkla konu sahibininde başı derde girecektir,burda hemfikirim kadişim.

ay sonunda ya anlayan biri var sağ ol parkon..yargılamayın da kınamayın da bilmem ne..yav kınayan kim,beni ilgilendirmiyor milletin hayatı.konuyu açan kişiye yardımcı olmak konusunda düşün diyorum tek dediğim bu.daraldım ya

Evet denildiği gibi devlet hastanesınde imza istenıyor ama artık özel hastanede yanasmıyor ancak özel doktor muayenesınde olabilir. Bes yıl önce boş gebelik nedenı ile kürtaj olmak zorunda kaldığımda 600 tl istemişlerdı. Ancak durum burda daha farkli evlilik dışı olduğu için daha fazla istenır diye düşünüyorum.

ay sonunda ya anlayan biri var sağ ol parkon..yargılamayın da kınamayın da bilmem ne..yav kınayan kim,beni ilgilendirmiyor milletin hayatı.konuyu açan kişiye yardımcı olmak konusunda düşün diyorum tek dediğim bu.daraldım ya
:KK53::KK53::KK53: Aman zaten ,tövbe ne kınaması.
Bizimde kız çocuklarımız var.
Bencede konu sahibi olayı sahiplenmemeli.Elinden geldiği kadar yardımcı olsun,ama doktor bulur bişey olur sonra kıza tek suçlu konu sahibi olur.

Haklısınız. Bende sizinle hemfikirim. Bası derde girebilir değil illa kı girer bana kalırsa.

X