yardıma ihtiyacimiz var

4 haftası kalmış bir an önce gitsin aldırsın. Dediğim gibi devlet hastanesi yapıyor ama evli değil imza gerekiyor, özel bir hastanede yaptıracaksa kayıt tutulmamasını istesin.
Lütfen dikkat etsin ya, yıl olmuş 2015 nasıl hamile kalınıyor yanlışlıkla gerçekten anlayamıyorum. Bekarsın çok dikkatli olman lazım... Yazık o masuma.

Yaşı küçük değil tecavüz gibi bi durum yoksa ikna etmeye çalışın bence. Günah değil mi o çocuğa yapmasin çok vicdan azabı çeker sonra. devlet te yapiliyo mu bilmiyorum ama yapılırsa galiba böyle işlemler kayıt altında tutuluyor. Özel doktorlar yapıyor ama 750 tl ucuz bi rakam annem mecburiyetten yaptirmasina rağmen kaç yıl önce daha pahalıya yaptirmisti diye hatırlıyorum yanlış bilgi vermek istemem. Ucuz diye de merdiven altı tabir edilen biyerde yaptirmasin çocuğa yazık zaten bide kendini ziyan etmesin..

O kadar canım benim arkadaşım da yaptırmıştı 650 ye, bende çok üzülüyorum ya. Bir sürü korunma yöntemi var.

Kizlar selam . gece gece gelen telle basima agri girdi. Arkadasimin kiz kardeşi 26 yasinda ve bekar, hamileymis. Kimseye soyleyemiyorlar. Beni aradilar ki kürtaj olacakmis 6 haftalık :KK43: çok üzüldüm anlatamam. Kiz kimseye söyleyemiyoruz, abileri babalari duysa mahvederler. Ben büyük sehirdeyim ya buraya geleceklermis abla kardeş burada olsun istiyorlar mis. Devlete mi gidelim diyorlar bilemem dedim karisamam dedim sonuçta basit bisey değil ama arkadasim da çok samimiyiz. Kiz agliyor hüngür hüngür. Kardeşim mahvolur diyor. Allah askina bana akil verin buraya geldiklerinde ne yapayim ben. Netten bir iki özel Dr bulmuşlar. Devletten kiz korkuyormus narkozsuz yapiyorlamis diye. Ben de ne gördüm ne duydum kurtaji hic anlamam, illa genel anestezi diyor. Devlette yaparlar mi bir sor dediler bana ama ben nereye sorayim :KK43: siz yardim edin. Allah korusun kiz diyor Abim mahveder kiz kardeşimi. Paralari da azmis. Dr lar 750 civari istemis o yuzden devleti soruyorlar. Bilen biri fikir versin. Allah beni affetsin ama bilemedim ne desem onlara da, pek caresiz geliyor sesi. Vesile olmak istemem buna ama sonuclari daha kotu olsun istemem :"(
devlette kayıtlarda görünür ne olduğu aile bilmezde olaki soruldu öğrenildi, nolucak bebeğin gittiğine mi yanarsın ,yoksa bebeğe yazık olup aileninde kızı telef ettiğinemi yanarsın.
yokmu bi hal çaresi evlenseler yaaa ben kıza diğil bebeğe üzüldüm :KK43:

O kadar canım benim arkadaşım da yaptırmıştı 650 ye, bende çok üzülüyorum ya. Bir sürü korunma yöntemi var.
Belki bizim riskli bi durum diye fazla tutmuştur bilemedim şimdi :KK43: biz o zaman bile ne kadar uzulmustük ki sağlık sebebiyle zorunda kalmıştı. Çok üzülüyorum böyle şeyleri görünce çok zor değil ki korunma yöntemleri.. riskli de bi işlem kaç kişi gördüm öyle hamile kalamayan bidaha ucuz yerlerde yaptirtip bu kasap doktor diyorlar ya.. denk gelmezler öyle birine inşallah ne diyim :KK43:

Kucuk de degil ki 26 yasinda kiz hala nasil kaniyolar evlenicez vaatlerine anlamiyorum :KK43: o bebege de yazik suan kalp sesleri duyuluyo onun :KK43: dediginiz gibi bu ise karismamak en iyisi. Sizin yaninizda mi kalicaklar?

Böyle şeyleri duyunca sinir sistemim bozuluyor benim..Kimin kimle ne yaptığına karışmam günahıyla sevabıyla,iyisiyle kötüsüyle kendi hayatıdır bana laf düşmez..Ama bir cana kıymak söz konusu olunca artık saygı duyulası bir durum kalmıyor ortada..Madem bir ilişki yaşıyor o zaman korunmasınıda bilecekti..Bir anlık zevklerin bedelini her zaman o masum canlar ödüyor..Ben senin yerinde olsam asla karışmazdım..O işi yaparken abisini babasını düşünmüyorduda şimdi sana mı düşecek tasası? Bırak ortak olma bu işe ne yapıyorlarsa yapsınlar..İnsanlar her haltı yiyor,ondan sonra aman babam duyar,aman abim parçalar derken olan o masumlara oluyor..Biraz bilinçlenmeli bu insanlar artık..Bir sürü korunma yöntemi var iş kürtaja gelene kadar aklı nerdeymiş bu kadının?

bu kadar korkuyorda neden birlikte oluyor..bebeklere yazzık..onların hayatlarını sonlandırılıyor..rahatta durmuyorlar ki artık ..herhangi bir problem çıktığında siz daha suçlu olarak bakacaklar..ben olsam karışmazdım..başınıza bela almayın..:KK12:

Herkes amma dik konuşmuş,kimse sınanmadığı günahın masumu değildir arkadaşlar önce o konuda bir anlaşalım bence.İkincisi olan olmuş madem ki kimse böyle olsun istemezdi.Evli bekar olmakla alakası yok kürtaj tabiki yapıyorlar istenmeyen bebeğe.Zamanı dolmuş olmasın yeter.Ayrıntılı bilgim yok ne doktorum,nede başıma böyle bi iş geldi.Ama özelde bazı şeylerin daha sessiz sedasız halledildiğini tabiki herkes bilir.O yüzden özelde yaptırabilirseler daha mantıklı.İllede devletse geldikleri ilk gün bir devlet hastanesine gidip sormanızı ve böyle karara varmanızı tavsiye ederim.

Bebek değil henüz o, yaşayan bi insanın canı daha önemlidir bu nokta da. Alınması gerekiyorsa alınır. devlet hastanesi baba onayı istiyor, yani sevgilisi varsa imza atması gerekecek! bunun dışında 6 hasta olmuş diyorsun önündeki 2 hafta içinde halletti halletti yoksa 8 haftadan sonrasına çoğu hastane yanaşmaz.

evlilik dışı ilişkiye serin biri değilim insanlar sever sevişir ama adam gibi korunmayıp bebek öldürmüyolar mı ifrit oluyorum ben bebegimin kalp sesini 6.haftada duydum nasıl da güçlü ve kararlı atıyordu. ..hele bide ailem öldürür lafı yok mu beni benden alıyo öldürülme baskısı sekse zevk katıyo galiba

Bebek değil henüz o, yaşayan bi insanın canı daha önemlidir bu nokta da. Alınması gerekiyorsa alınır. devlet hastanesi baba onayı istiyor, yani sevgilisi varsa imza atması gerekecek! bunun dışında 6 hasta olmuş diyorsun önündeki 2 hafta içinde halletti halletti yoksa 8 haftadan sonrasına çoğu hastane yanaşmaz.

Ben 6.haftada duydum kalp sesini, bebek değil miydi o ne demek bebek değil anne bi zahmet kondomu hapı ertesi gün hapını vs bilsin

Ben 6.haftada duydum kalp sesini, bebek değil miydi o ne demek bebek değil anne bi zahmet kondomu hapı ertesi gün hapını vs bilsin
bebek degil derken henuz fetus durumda bir kan pihtisindan bahsediyoruz. 10. Haftadan sonra yasalar ve tib ile ilgili olarak bebek sayiliyor ise konu hakkinda onalara guvenmek zorundayim. Bir genc kizin mi yoksa bir fetusun mu yasamasi gerektigine ancak bu sekilde karar verebilirim. Tanri bilir ancak yoksa.

Ben yasal sınırlar icerisinde yardimci olurum. Yani 18 yas ve 10 haftalık sınırından bahsediyorum. Burada annenin canı ve çocuk dogsa bile ne sartlarda yetisecegi onemli benim icin. Keske olmasaydi ama olmus. O kizda pismandir ders olmustur. Yasayarak anlamasaydi cok daha iyiydi tabi. Bebege de yazik ama doguramayabilir bile anlattigi gibiyse anne karninda anne ile bile olebilir. Allah affetsin ne diyeyim..

vallaha tv de mi gazetede mi ne çıkmıştı kız devlet hastanesinde kürtaj olunca babasına mesaj mı ne gitmiş. özel hastane biraz daha garanti olabilir bu sebeple.
eğer ayakları üzerinde dursa, kendi özgürlüğünü kazanabilse zaten maddi manevi bakar zaten çocuğuna, kürtajdaki sorun sadece evlilik meselesi değil ki. evli olup da maddi imkanı olmadığı için kürtaj olan kadın da var, üstelik sayıları da az değil.
kürtaja gerçekten karşı değilim. çok önemli bir hak olduğunu düşünüyorum, kürtaj olma hakkını da sonuna kadar destekliyorum ama kürtajın bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasına karşıyım. her ne sebeple olursa olsun çocuk istemeyen kişi gerekli önlemi almalı bana göre. ha her şeyi düzgün yaptı da o %1'e takıldıysa o zaman hak veririm ancak, istemeyene de zorla çocuk dayatılmaz.
neyse uzattım, benim tavsiyem özel hastane seçmenizden yana. hem narkoz vs sorunu olmaz, hem de aile vs haber alması sorun olmaz bence tabi ki.
[/QUOT

bir nevi ispiyonculuk .
Yahu hani derler ya dayak arsızı filan diye.
Abi korkusu baba korkusu bile insanların çiftleşmesine engel olmuyor.
Aileye bildirince ne olacak .Ya cinayet çıkacak ya hır gür ama herkes yine yaşantısına devam edecek .
Yasakçı zihniyet neyi çözmüş de bunu çözecek .

Devlette polis gelıyor basına hemen evli olmadığı için tecavuzmu falan diye tutanak tutuyor aileye bildirilıyor.ozele gitmeli

bu kızcağızda böyle olacağını düşünmemiştir, belkide korundular fakat yinede oldu... olan olmuş artık nedenini, sebebini araştırmaya gerek yok..
bundan sonrası için ne gerekiyorsa onun yapılması.. özelde yaptırsın devlette problem çıkabilir...

ben kıza hiç üzülmedim, yazık o minik canan olan olacak. eğer bir işe kalkışıyorsa sonuçlarına katlanacak. 26 yaşında yahu çocuk mu sanki. ben karışma derim. arkadaşına böyle bir vebal altına girmek istemediğini söyleyip sıyrıl bence

bende aynı hisler içindeyim.sevişirken ne baba ne abi korkusu var ama hamile kalınca paçalar tutuşuyor.o yaşta ki bir kız herşieyin bilincindedir bana göre.

bende konu sahibine bunu diyorum,dünya görüşü ne bilmiyorum ancak bu günaha ortak olunmamalı.

Yapmayın gözünüzü seveyim, bi kızcağızı bulup linç etmediğiniz kalmış. Aklı eren hangi kadın bu duruma düşmek ister ki? Belli ki korunamamış ya da korunduğu halde olmuş ya da bir anlık bir hata, bilemeyiz. Ben konu sahibinin yerinde olsam arkadaşıma ve kardeşine yardım ederdim sonuna kadar. Kürtaj olmak (zorunda kalmak) zaten başlı başına bir travma. Kızcağıza sahip çıkmak lazım. Devlet hastanelerinde çeşitli prosedürler var, babanın imzası, kayıt tutma, vs. Eğer gizlice halletmek istiyorsanız özel hastanede çalışan bir doktor bulun ve direk onunla temasa geçin. Muayenehaneler bu konuda bana çok uygun değil gibi görünüyor mutlaka bir hastane ortamı olması lazım.

Bi arkadaş eşine söyle demiş. Görünce şok oldum. Yahu eşine ne acaba x bir kızın gebeliğinden kürtajından. Söylese ne olacak sanki. Dürüst olun da, dürüstlük abidesi olup da aman eşime demeden yardım edemem moduna da girmeyin.
Özel bir durum bu , kız mide ameliyatı falan olmayacak yani!

Durum gerçekten çok çok kötü. Asla aman yapsın ne olacak demiyorum diyemem.
Ama başa gelmiş ve başka çare yoksa o kısmı yargılamak düşmüyor bize. Mesele sizin yardım edip etmeyeceğiniz ise kendimi yerinize koyarak düşünüyorum.
Arkadaş bahsettiğiniz gibi yakın ve sevdiğim bir arkadaşım ise ancak zar zor yardım etmeye çalışırdım. Buna vesile olan gel aldıralım diyen siz değilsiniz neticede. Bu karar zaten verilmiş.

Ayrıca bütçelerini ayarlamaya çalışıp özelde yapması yönünde tavsiye evrin bence.. Diğeri daha riskli sanki bilemedim..

Umarım kendi adınıza doğru bir karar verirsiniz.

bebek degil derken henuz fetus durumda bir kan pihtisindan bahsediyoruz. 10. Haftadan sonra yasalar ve tib ile ilgili olarak bebek sayiliyor ise konu hakkinda onalara guvenmek zorundayim. Bir genc kizin mi yoksa bir fetusun mu yasamasi gerektigine ancak bu sekilde karar verebilirim. Tanri bilir ancak yoksa.

cenin fetus vs bunlar kitap tanımları evet bende sana diyorum ki adına ne dersen de güm güm güm kalbi atıyo

X