yardıma ihtiyacimiz var

vakti zamanında arkadaş dediğim biri beni bu duruma soktu detayları başka bi konuda yazmıştım özetle sonra vay sen benim çocuğumu öldürüyordun diye adamdan yaşamın alamadım kız kaçtı evlendiler ama bebek yaşamamış malesef

ne kadar kolay geliyor değilmi fetüs daha bebek bile değil demek kalp atışı varsa o bir canlıdır..kürtaja karşımıyım değilmiyim bunun polemiğine girmek istemiyorum bu kızcağızın hayatı tehlikede hatalı yada değil yargılamak bu noktada bana düşmez ama bu kadar baskıcı bir ailesi varsa hatta öldürme potansiyeli olan bir baba ve abilerle yaşıyorsa evlilik dışı ilişkiye girmemeliydi diye düşünüyorum
birde kürtaj fiyatlarını bilmiyorum ama annem bundan 3 sene önce polip ameliyatı oldu genel anestezi ile kürtaj yapar gibi yapmışlar ..nerdeyse bir doğum ücreti almışlardı o zaman..şimdi rakamlar ne durumda bilemiyorum..

doğurup hayırlı bir evlat olarak yetiştiremeyeceğine ve babası olacak herif te sahip çıkamayacağına göre bebeğin mutsuz bir anne ile büyümesinden ise alınması daha iyi değilmidir??

iyi olan adam akıllı korunmaktır
iyi olan kendi ailenin çevrenin şartlarında yaşamandır o kurallara değerlere göre yani
ha yaşayamam. dersin kendi ayaklarının üzerinde durursun istedigini yaparsın

benim kız falan umrumda değil(doğursa bile o bebeği büyütebileceğini de sanmıyorum zaten) bu konuda nedense çok sevgi dolu düşünemiyoruim ay yazık kıza diyemiyorum içimde ki canavar ortaya çıkıyor.tek düşündüğüm konu sahibine zarar gelir mi?

iyi olan adam akıllı korunmaktır
iyi olan kendi ailenin çevrenin şartlarında yaşamandır o kurallara değerlere göre yani
ha yaşayamam. dersin kendi ayaklarının üzerinde durursun istedigini yaparsın

belki kandırdılar tecavüz ettiler ne biliyoruz ki.

Her neyse işin duygusal yönünü bir kenara bırakayım madem, sağlık bakanlığı personeliyim bildiğim kadarıyla devlette narkozsuz yapıyorlar bu işi ve evet kayıt altına alınıyo ayrıca baba izni gerekiyo lakin bunu es geçen yerler var evlilik dışı olduğu için, özelde hekimle görüşüp narkoz eşliğinde gerekirse bikaç saat gözetim altında kalarak bu işi 500 ila 1000 lira arası bir ücrete yaptırabilir fiyat değişken tabi il il fark eder hastane hangi sınıf ona göre falan farkeder

ben sadece kürtajın aile planlaması gibi kullanılmasına karşıyım neticede sanmam ki hiç bir kadın kürtaja gule oynaya gitsin

S senbensema mesajları okuyamadım bilgilendirmek amaçlı yazıyorum.
Devlet hastanesinde (evli ve eşin imzası şart) evli de olsanız eğer bir sağlık mecburiyeti yoksa kürtaj yapmıyorlar.
Hatta bir çok özel hastane de kürtaj yapmıyor.
Yapan özel hastanelerde eşin kimlik ve imzasını istiyor (filmlerdeki kadar kolay değil yani)
Hatır gönül özel hastanede yaptırdıklarını düşünürsek 650 liradan başlıyor haftasına göre 50-50 yukarı doğru çıkıyor fiyat.
mesela 4.haftada 650, 5. haftada 700 lira gibi..
Mutlaka randevu almak zorunda bu süreçte muhtemelen senin evinde kalacaklardır sen de hazırlıklı ol.

Bu bilgilendirmenin sonucunda kürtajdan son anda dönen bi anne olarak kesinlikle karışmamanı, sahip olduğun bilgileri paylaşıp onları kendi irade ve nefisleriyle başbaşa bırakmanı öneririm.

ben sadece kürtajın aile planlaması gibi kullanılmasına karşıyım neticede sanmam ki hiç bir kadın kürtaja gule oynaya gitsin
valla çok varmış adamolacakkız,
hatta çalışan hatunlar öğle arasında gidip leblebi gibi çocuk aldırıyorlarmış.düşünsene kuaföre föne gitmiş sanki.
Yaşadığımız dünya bizim düşündüğümüz kadar masum insanlar barındırmıyor maalesef.

valla çok varmış adamolacakkız,
hatta çalışan hatunlar öğle arasında gidip leblebi gibi çocuk aldırıyorlarmış.düşünsene kuaföre föne gitmiş sanki.
Yaşadığımız dünya bizim düşündüğümüz kadar masum insanlar barındırmıyor maalesef.

ciddi misin
e ne diyim kıyamet kop kopacaksan

Bebeğin kalbi genel olarak 6. Haftada atmaya başlıyor. O pıt pıtları ilk duyduğumda aklımdan geçen ilk şey ne kadar güçlü attığıydı. kim ne derse desin söz konusu olan bir hücre vs değil kalbi atan ve gün geçtikçe gelişen bir canlı.

Bu kızın başına gelenler cahilliğinin bir sonucudur. Ortada tecavüz vs bir durum yok, adam kandırmış 26 yasındaki koskoca kızı. Bazı arkadaşlar belki korundu da oldu yazmıs ama şöyle birşey var ki;
Bu kadar kandırılmaya müsait bir kızın doğum kontrol yöntemlerini bilmesinin bir muzice olacağını 'düşünüyorum.'

Ayrıca devlette de özelde de kayıt tutulur ve babaya mesaj gider diye biliyorum hatta anahaberlere bile böyle bir olay çıkmıstı kızın babasına mesaj gitmiş. Konu sahibi sen bilgilendir ama karısma derim.

Burada "Ama yazık bebeğe :KK43:" diyenlerin çoğu, o kız tanıdıkları biri olsa ve durumunu bilseler bebeğe "piç", kıza "ahlaksız" etiketini yapıştırmaktan çekinmez. Böyle durumlarda bebeklerin hayatta kalmasını istiyorsak önce tepkilerimizi değiştirmemiz gerek. Evlenmeden sevişenleri/hamile kalanları ayıplayınca en namuslu, en ahlaklı, en iyi insan olmuyoruz; herkesin kendine özgü karanlık tarafları var. Tanıdığımız insanların arasında bakire olmayan, kürtaj yaptırmış olan ama onları yargılayacağımızı bildikleri için bunu bizimle paylaşmaktan korkup sıkıntılarını kendi içlerinde yaşayan insanlar var. En yakınımızın bu durumda olduğunu bilsek ona da aynı olumsuz tepkileri verecek miydik? Unutmamak lazım, insan kınadığı şeyle sınanır bir gün.
Konu sahibi, size tavsiyem arkadaşınıza ve kardeşine manevi olarak destek olun. Zaten kararı vermişler, sizin bunda bir payınız yok. Allah yardımcınız olsun, kızcağıza sabır diliyorum...

oh yine herkes bol keseden sallamış, başa gelmeyince çok kolay oluyor ahkam kesmesi.
yaşamadım bunu, yaşayana da şahit olmadım ama rabbim kimseyi de bununla sınamasın.

bu sitede, aklım kaynımda kaldı, kocama çaktırmadan hamile kalmak istiyorum, aliyle konuşurken veli'ye gönlüm düştü ama cemil'e de hayır diyemiyorum içerikli tonla konu varken, bunların pek çoğu olgun kadınlarken "26 yaşında kıza acımam" düşüncesi empati yoksunluğundan başka bir şey değil.

konu sahibesi seçenekler şunlar,
1- gönül ister ki o şeref yoksunu herif bebeğe sahip çıksın. konuşma olmuş mu? bebeğe sahip çıkacak mı?
2- doğursun diyeceğim öyle bir memlekette yaşıyoruz ki adamı bırakır kadını lime lime ederler, adını çıkarırlar, hayatını bitirirler. bir taraftan da gühansız bir bebek var ancak doğurması durumunda o bebeğin de sosyal ve psikolojik durumunu ne derece iyileştirmek mümkün olacak belli değil. zor bir karar ama belli ki verilmiş bir karar.
3- kürtaj olmak zorundaysa tercihi özel hastane olmalı bence çünkü ilaç yazdırmaya bile kayıtlı giriyoruz kürtaj için kayıt yapmamaları mümkün değil.
4- sizin yardım etmeniz hususu da tamamen ikiniz arasındaki dostluğa bağlı. itimat ettiğiniz biri ise yolda bırakmak olmaz ki onlar da size dal atmış sırlarını paylaşmışlar. ancak kaypak kişiliklerde biriyse sanki çok ortak olmamak lazım gibi.

X