yardıma ihtiyacimiz var

:KK53::KK53::KK53: Aman zaten ,tövbe ne kınaması.
Bizimde kız çocuklarımız var.
Bencede konu sahibi olayı sahiplenmemeli.Elinden geldiği kadar yardımcı olsun,ama doktor bulur bişey olur sonra kıza tek suçlu konu sahibi olur.
üstüne patlar kızın evet haklısın parkon bence bu konulara müdahale etmek doğru değil fikir verebilir ama

Şunu da söylemeden edemeyeceğim. Koskoca kadınsın bee! Benden de büyüksün.. Bes yıl uğraştım bir can için maddı manevı. Bırak yok etmeyı gözünden akan yasa ölürüm.. Haketmıyorsunuz anne Olmayı zaten aldırın gıtsın bu kadar basıt değil mi? yaptırın yaptırın aldırın. Çok samımıyım kürtaj konusunda. Dün izleyenınız olmuştur haberlerde kadın on yasındakı çocuğunu boğarak öldürüyor:KK43: vah kı ne vah! Anne Olmayı istemeyenler lütfen dünyaya getırmeyın... Çünkü böylesı daha masum gelıyor maalesef bana:KK43:

Büyük konuşmuyorum, kınamıyorum da ama kardeşine bu noktada yardım etmek isteyen abla şimdiye kadar neredeymiş. Bu noktaya gelen kardeş bundan sonra akıllanacak mı? Yani kürtaj çözüm mü? Anlık kurtuluş mu?

Kizlar selam . gece gece gelen telle basima agri girdi. Arkadasimin kiz kardeşi 26 yasinda ve bekar, hamileymis. Kimseye soyleyemiyorlar. Beni aradilar ki kürtaj olacakmis 6 haftalık :KK43: çok üzüldüm anlatamam. Kiz kimseye söyleyemiyoruz, abileri babalari duysa mahvederler. Ben büyük sehirdeyim ya buraya geleceklermis abla kardeş burada olsun istiyorlar mis. Devlete mi gidelim diyorlar bilemem dedim karisamam dedim sonuçta basit bisey değil ama arkadasim da çok samimiyiz. Kiz agliyor hüngür hüngür. Kardeşim mahvolur diyor. Allah askina bana akil verin buraya geldiklerinde ne yapayim ben. Netten bir iki özel Dr bulmuşlar. Devletten kiz korkuyormus narkozsuz yapiyorlamis diye. Ben de ne gördüm ne duydum kurtaji hic anlamam, illa genel anestezi diyor. Devlette yaparlar mi bir sor dediler bana ama ben nereye sorayim :KK43: siz yardim edin. Allah korusun kiz diyor Abim mahveder kiz kardeşimi. Paralari da azmis. Dr lar 750 civari istemis o yuzden devleti soruyorlar. Bilen biri fikir versin. Allah beni affetsin ama bilemedim ne desem onlara da, pek caresiz geliyor sesi. Vesile olmak istemem buna ama sonuclari daha kotu olsun istemem :"(
Karışma sakın ya birşey olsa kıza allah korusun üstüne kalır. arkadaş falan dinleme boşver insan çaresiz durumdayken her iftirayı atabilir uzak dur.

mümkün o da olabilir

Bence olamaz, daha korunma yönteminden haberi olmayan, abla kardeş ilişkileri iyi olmayan, aile ilişkileri bu halde olan ve güvenecek bile arkadaşları olmayan insanların çocuk bakabileceklerine mi inanayım ki para vereyim?

Evet, arkadaşım olsa ağzıma geleni söyler ama sonlandırabilmesi ve bu hatayı bir daha tekrarlamaması için elimden geleni yaparım, vicdan azabını da ben çekecek değilim ama tanımadığım bilmediğim bebeğin hayata bu kadar geride başlamasına önayak olamam, yaşadığı için ben de sorumlu olurum ondan.

Konusahibi de kendiniz ne karar ne verdiyseniz bir an önce söyleyin onlara, karışacak mısınız, karışmayacak mısınız? Ona göre kendileri bir yol bulsunlar, 4 haftaları kalmış zaten. Hiç değilse bir iki haftada bütçelerini falan arttırırlar daha emin bir yere giderler, ucuza kaçıp gelecekteki bu sefer isteyerek kalacağı hamileliğini de riske atmasın.

bende aynı hisler içindeyim.sevişirken ne baba ne abi korkusu var ama hamile kalınca paçalar tutuşuyor.o yaşta ki bir kız herşieyin bilincindedir bana göre.

bende konu sahibine bunu diyorum,dünya görüşü ne bilmiyorum ancak bu günaha ortak olunmamalı.
evet aynen öyle madem bu kadar korkuyorsun sevişirken düşün bunu.
dini olarak hassas olmasa bile her vicdan sahibi insan böyle bir şeyden rahatsızlık duyar

Konunun başlığı "yardıma ihtiyacımız var", kendi duygusallıklarını sergilemek isteyen kadınların lincine ihtiyacımız var değil. Duyan da ülkede sahipsiz, ilgisiz, kimsesiz kalan çocuk yok zanneder... Hepiniz tıp insanlarından iyi biliyorsunuz çünkü... Ayrıca siz kınayın veya kınamayın kadınlar yüzyıllar boyunca kürtajı değişik -ama çok daha tehlikeli, merdivenaltı- yollarla uyguladılar. Keyiften yapıyorlardı evet :KK43: Önce hemcinslerimize saygınız ve empatiniz olsa keşke...

Konunun başlığı "yardıma ihtiyacımız var", kendi duygusallıklarını sergilemek isteyen kadınların lincine ihtiyacımız var değil. Duyan da ülkede sahipsiz, ilgisiz, kimsesiz kalan çocuk yok zanneder... Hepiniz tıp insanlarından iyi biliyorsunuz çünkü... Ayrıca siz kınayın veya kınamayın kadınlar yüzyıllar boyunca kürtajı değişik -ama çok daha tehlikeli, merdivenaltı- yollarla uyguladılar. Keyiften yapıyorlardı evet :KK43: Önce hemcinslerimize saygınız ve empatiniz olsa keşke...
Ağzınıza sağlık! BDV bölümünü takip eden ve her konuya cevap yazan, daha doğrusu sürekli herkesi yargilayip ayar veren kullanıcılar kanımı donduruyor. Ya biz çok saf ve iyi niyetliyiz ya da onlar süper çirkef ve kendi özel hayatlarında aşırı mutsuzlar...

S senbensema , SAKIN bu kişilere yardım etme. Olan olmuş, yapılacak bir şey yok. Evet insan arkadaşının zor zamanında yanında olmalı fakat böyle bir vebal söz konusuysa sakın yardım etme. gerekirse sil bu insanları. Cesur ol, ay ne derler, ne yaparlar diye düşünme. Onlara yardım etmeyerek iyilik yapmış olursun.

Kizlar selam . gece gece gelen telle basima agri girdi. Arkadasimin kiz kardeşi 26 yasinda ve bekar, hamileymis. Kimseye soyleyemiyorlar. Beni aradilar ki kürtaj olacakmis 6 haftalık :KK43: çok üzüldüm anlatamam. Kiz kimseye söyleyemiyoruz, abileri babalari duysa mahvederler. Ben büyük sehirdeyim ya buraya geleceklermis abla kardeş burada olsun istiyorlar mis. Devlete mi gidelim diyorlar bilemem dedim karisamam dedim sonuçta basit bisey değil ama arkadasim da çok samimiyiz. Kiz agliyor hüngür hüngür. Kardeşim mahvolur diyor. Allah askina bana akil verin buraya geldiklerinde ne yapayim ben. Netten bir iki özel Dr bulmuşlar. Devletten kiz korkuyormus narkozsuz yapiyorlamis diye. Ben de ne gördüm ne duydum kurtaji hic anlamam, illa genel anestezi diyor. Devlette yaparlar mi bir sor dediler bana ama ben nereye sorayim :KK43: siz yardim edin. Allah korusun kiz diyor Abim mahveder kiz kardeşimi. Paralari da azmis. Dr lar 750 civari istemis o yuzden devleti soruyorlar. Bilen biri fikir versin. Allah beni affetsin ama bilemedim ne desem onlara da, pek caresiz geliyor sesi. Vesile olmak istemem buna ama sonuclari daha kotu olsun istemem :"(
Evet belki çok büyük vebal ama onların vebali,ve buna karar vermişler artık.Senin çok yakın arkadaşınmış en zor gününde yanında olmamak olmaz,dostlar böyle günler içindir sen yardım etmesende o çocuğu aldırıcaklar zaten seninle bir alakası yok bir hata yapmış ve cezasını çekiyor zaten şu anda bu kimseyi ilgilendirmez.
Sen arkadaşına destek ol.
Hiç kimseyi de kınamayın kimin başına ne geliceği hiç belli olmaz bu hayatta.

X