yardıma ihtiyacimiz var

kpost: 39341006 .!.:
belki bana çok kızanlar olacak ama içimden geçen şeyi de yazmak istiyorum ben olsam bu konuda yardımcı olmazdım.kızın yaşı küçük bilinçsiz olsa,istemeden bir ilişki yaşamış olsa anlarım elimden geleni de yaparım ancak bu konuda ki kızın durumu farklı.o yüzden bebeğinin aldırılmasında benim en ufak payım olsun istemem.
Haklisin aslinda ama öyle olmuyormus basa gelince. Ne diyim bilemedeim ki arkadasim :KK43: bi saattir bi hoşoldum ddüşünmekten.

Bir de aklima ne geldi. Aslında burada yanlis olan yasadigimiz toplumda evlilik disi çocuk dourmamak için cinayete surukleniyor insanlar farkettim de. Allahim kimseye vermesin. Bu kiz özele mi gitsin sizce?
vallaha tv de mi gazetede mi ne çıkmıştı kız devlet hastanesinde kürtaj olunca babasına mesaj mı ne gitmiş. özel hastane biraz daha garanti olabilir bu sebeple.
eğer ayakları üzerinde dursa, kendi özgürlüğünü kazanabilse zaten maddi manevi bakar zaten çocuğuna, kürtajdaki sorun sadece evlilik meselesi değil ki. evli olup da maddi imkanı olmadığı için kürtaj olan kadın da var, üstelik sayıları da az değil.
kürtaja gerçekten karşı değilim. çok önemli bir hak olduğunu düşünüyorum, kürtaj olma hakkını da sonuna kadar destekliyorum ama kürtajın bir doğum kontrol yöntemi olarak kullanılmasına karşıyım. her ne sebeple olursa olsun çocuk istemeyen kişi gerekli önlemi almalı bana göre. ha her şeyi düzgün yaptı da o %1'e takıldıysa o zaman hak veririm ancak, istemeyene de zorla çocuk dayatılmaz.
neyse uzattım, benim tavsiyem özel hastane seçmenizden yana. hem narkoz vs sorunu olmaz, hem de aile vs haber alması sorun olmaz bence tabi ki.

aslında çok da yabancı değilim böyle bir duruma ben.

bu adamın haberi var mı durumdan?
O kadar ini bilmiyorum canim ama dedi ki adam regl tarihinde yanlislik yapmis kizin haberi yokmus. Su an haberi var mi bilmiyorum ama evlenmiyor dediklerine gire var ki evlenmiyor

750 den fazla olur bence 750 de çok az özel için. Büyük bir sorun ya, bunu ben hayatımda bir kişi için yaparım mesela. Eğer arkadaşlığınız gerçekse yardım etmelisin. Bir de en fazla ne olabilir ki? Kız yapmış bir hata, kötü birşey tabi destekleme ama yardım etmelisin diye düşünüyorum.

Peki kızın ailesi durumdan haberdar olunca sizede kötülüğü dokunmaz mi acaba canım ? Ben olsam karışmazdım çünkü kürtajı cinayet olarak görenlerdenim ve cinayete ortak olmam , luxlerinden ödün vermeyip 2 dakikalık zevk uğruna cana kiyanlardan da.nefret ediyorum bugün bebeği aldırır yarında kızlığını diktirir namuslu! bi şekilde evlenir artık o masum yavrunun ölüsü üzerine ne kadar mutlu yuva kurabilirse ...

Ozaman ben sadece devlette narkoz yokmuş özele bakin ben bilemem kusura bakmayin deyip cikiyorum isin içinden. Başka sa yapacak biseyim yok ben mi alaxagim sanki de mi :KK43:

paraları azsa mecburen devlette yaptıracak. açıkçası bence maddi yardım falan düşünmeyin. koskoca kızmış yani, 18 yaşında olsa hadi çocuktur yaptı bir hata denirdi...

Kizlar selam . gece gece gelen telle basima agri girdi. Arkadasimin kiz kardeşi 26 yasinda ve bekar, hamileymis. Kimseye soyleyemiyorlar. Beni aradilar ki kürtaj olacakmis 6 haftalık :KK43: çok üzüldüm anlatamam. Kiz kimseye söyleyemiyoruz, abileri babalari duysa mahvederler. Ben büyük sehirdeyim ya buraya geleceklermis abla kardeş burada olsun istiyorlar mis. Devlete mi gidelim diyorlar bilemem dedim karisamam dedim sonuçta basit bisey değil ama arkadasim da çok samimiyiz. Kiz agliyor hüngür hüngür. Kardeşim mahvolur diyor. Allah askina bana akil verin buraya geldiklerinde ne yapayim ben. Netten bir iki özel Dr bulmuşlar. Devletten kiz korkuyormus narkozsuz yapiyorlamis diye. Ben de ne gördüm ne duydum kurtaji hic anlamam, illa genel anestezi diyor. Devlette yaparlar mi bir sor dediler bana ama ben nereye sorayim :KK43: siz yardim edin. Allah korusun kiz diyor Abim mahveder kiz kardeşimi. Paralari da azmis. Dr lar 750 civari istemis o yuzden devleti soruyorlar. Bilen biri fikir versin. Allah beni affetsin ama bilemedim ne desem onlara da, pek caresiz geliyor sesi. Vesile olmak istemem buna ama sonuclari daha kotu olsun istemem :"(

mesajları okuyamadım
bence eşinin haberi olmadan adım atma
yardıma muhtaç insanlara yardım etmek lazım ama olay döner dolaşır biçim değiştirir, kimseye birşey açıklayamazsın sonra.

Günah ya :KK61::KK61:çok üzülüyorum böyle şeyler okuyunca o minnacık bebek kendi isteğiylemi geldi sanki... Resmen onu öldürecekler kurban olurum yaradana Savunmasız insanlar o kadar çabalıyor bebek için yıllarca uğraşıyor... Keşke biraz dikkatli olsaydı arkadaşınızda sizide bu cinayete alet etmeseydi .....

Çok çok zor bir durum, Allah kimseyi şaşırtmasın, keşke dedirtmesin.. Ne kadar güçte olsa sanırım karışmamak en mantıklısı, vicdan olarak rahatsız olabilirsin ama ailesi duyunca, sen karışmasan dahi adın konun minicik bir yerinde bile geçse seninde başın ağrır, yerinde olsam ne yapardım bilmiyorum ancak karışmamak en doğurusu geliyor şuan. Ne şekilde istiyorlarsa öyle yapsınlar,Allah yardımcıları olsun bu saatten sonra..

Ben de sözünbbittiği yerdeyim. Allah kimsenin basina vermesin. 10 seneden fazladır arkasim bu kimin Ablasi. Sözlü olarak söyleyeceğim ama başka bisey yapamayacagimi da belirtecegim. Rabbim kimsenin basina vermesin

Devlette kürtaj yapmazlar,çünkü evli ve babanın imzasıda gerekiyor.
Özelde dahi yapacaklarını düşünmüyorum.anca doktorun özel muayenesinde para karşılığı yaparlar.

Peki baska beklentileri ne ??? Sendemi kalacaklar o dönem acaba ??? Yoksa sadece tanidign ve bildigin hastanelerdenmi bilgi istediler ???

Evli olmadan devlette kurtaj yapiliyor mu ki ?
Evli olmayı geçin evli olsada çok zor devlette kürtaj olmadım ama biliyorum işde annenin sağlık durumu falan etkileniyorsa yapılıyor diye biliyorum ortak olmayın derim ben kim yapdıysa o götürsün o zaman offffff

Zaten öyle baskıcı aılelerdekı kızlar yapar genelde bu tarz hataları,maalesef toplumun sacma dıretmelerının kurbanı olmus..Bence zorla ya da tecavuz de degıl ..Bellı kı adam ıstemedı cocugu ve bunlar da aldıracak..
Ben unıversıtedeyken baskıcı aılesı olan bı arkadasımız bavuluyla aglayarak bıze gelmıstı..Sonra bırlıkte yasadıgı sevgılısınden ayrıldıgını,bır sure bızde kalmak ıstedıgını anlatmıstı..Bızım evımızde de bırsuru hap yutarak ıntıhara kalkmıstı gece acılde sabahlamıstık hatta sevgılısı bızı odadan kovmustu vs.Kız bekaretını bu cocuga verdıgını,aılesı duyarsa öldurecegını vs anlatmıstı.İntıhar olayıyla barısıp cocugun evıne dönmustu ama olan bızım psıkolojımıze olmustu..Sende kalsınlar musaıtsen ama daha fazla yardım yapmamaya calıs.Yanı hastane bulup arastırabılırsın ama bence sen gıtme onlarla.

Yaşı küçük değil tecavüz gibi bi durum yoksa ikna etmeye çalışın bence. Günah değil mi o çocuğa yapmasin çok vicdan azabı çeker sonra. devlet te yapiliyo mu bilmiyorum ama yapılırsa galiba böyle işlemler kayıt altında tutuluyor. Özel doktorlar yapıyor ama 750 tl ucuz bi rakam annem mecburiyetten yaptirmasina rağmen kaç yıl önce daha pahalıya yaptirmisti diye hatırlıyorum yanlış bilgi vermek istemem. Ucuz diye de merdiven altı tabir edilen biyerde yaptirmasin çocuğa yazık zaten bide kendini ziyan etmesin..

X