Yardıma ihtiyacım var

Anneniz “ev yoksa evlendirecek kız yok bende” dediği için yaşanmış bunlar. Haksız olan taraf diye bir şey yok iki tarafın da hataları var ama anneniz başlatmış görünüyor.

Ayrıca kazancı iyi iki kişinin maaile don sütyen alışverişine çıkması bir ilkelliktir. Çalışan bir çifte yakıştıramadım. Esnaf bile gülüyor böylelerine,aha söğüşlenecek enayiler geliyor diye farkında değilsiniz.

Cocugun ana babasi zaten yok ne yaoacagina ne alinacagina neden kendisi karar vermiyor anlamadim. Ev alicak durumdami ne yapicaksiniz bunu siz nisanlinizla konusup karar vermeliydiniz zaten. Abla o cocugun velisi degilki bukadar ilgi alaka akrabalardan beklemeniz gereksiz geldi. Ablaninda altin alamayiz konusmasi sacma ve terbiyesizce bide arayip hesap sormalari falan. Nisanlin pasif nisana gidiliyor bir bileklik alip takamadimi size oda ablasinin agzinami bakiyor anlamadim.

Aileleri neden her şeye bu kadar dahil ediyorsunuz. Hele anneniz yaptığı hiç hoş değil. Kendisi evi olmadığı için sıkıntı çekmiş diye sizin için ev istemesi hiç normal değil. Her sıkıntısını çektiğimiz şeyi çocuğumuzu istersek bu işin sonu iyi olmaz.

Kv kp yokken bu kadar ailevi sorunu nasıl yarattınız anlayamadım? Sevgilinizin ablası kardeşine destek olmak için gelmiştir ama ondan dünürlük beklemek hata olmuş bence. Ben nişan alışverişine eşimle çıkmıştım bir kaç parça aldık bitti yani sülalece gitmenin anlamı nedir? Annenizin beklentisi de saçma olmuş, bu konuları size açar siz de nişanlınızla usulünce konuşursunuz olur biter. Yani annelerin babaların beklentisini çocuğuna değil de karşı tarafa söylemesi saçma geliyor bana. Sen çocuğuna söylersin eğer o da uygun bulursa nişanlısıyla konuşurlar bir şeyler yapılır. İyi niyet adı altında böyle istekleri sevmiyorum ben. Zaten bu noktadan sonra ipler gerilmiş bu gerginlikle ne yaparsanız tartışmayla sonuçlanırdı zaten. Bence biraz ara verin ortalık durulsun en azından. Şunu da belirteyim yalnız böyle başlayan olaylarda evlilikte de sıkıntı oluyor

Biraz bekleyin artik nisanliniz artik yapsin biseyler geri cekilin en iyi yöntem budur suan .kavglarda nisan at bitti gitti demeyin cok lackalasir suan sinirliyiz ileri zamanda cozelim demeniz en iyisi. Geri cekilin nisanlinizin yasi kac

Konuyu okurken evlilik olgunluğunda göremedim sizleri. Ortada ekonomik özgürlüğü olan evlenmeye karar veren bir çift varken sürekli bir akraba, abla, anne arasındaki tartışmalar yazılmış. İlişkinize neden aileleri, akrabaları karıştırıyorsunuz? Ayrıca maddi durumları var ama yapmak istemiyorlar gibi bir cümleniz var. Kimi kastediyorsunuz burada? nişanlınızın anne babası vefat etmiş. Burada kastettiğiniz akraba veya abla mı?
Bence iki tarafın da hatası var. Konuyu okuyunca yetişkin iki insanın evlenme hazırlığı değil de iki sülalenin evlenme hazırlığını okuyormuş gibi hissettim.

anneniz de siz de haksızsınız. daha ortada bir şey yokken konuşmaya gelmişler ev muhabbetini açmışsınız. henüz eşiniz olmayan birinden nasıl böyle bir talebiniz olabilir? çok eviniz olsun istiyosanız ikiniz de çalışıyormuşsunuz evlenin, alın.

siz ev diye tutturunca onlar da altın yapmayız demişler ki çok mantıklı. ev fiyatlarından haberiniz var mı? milyonlardan bahsediyorum. üstüne bir de altın yapsınlar en iyi salonları tutsunlar oh ne güzel. eee aynı evin içine girince ne olacak zannediyorsunuz?

şu yorumumu okuyacak belki evlilik arefesindeki hemcinslerim iyi okusun. evlilik, binlerce liralık borçla yürümüyor. yıllarca bu borcu ödeyince aranızdaki her şeyin söneceğini öngörmek çok zor değil. olursa hatta varsa ne ala ama yoksa hele de evlenmeden sırf gösteriş için saçma sapan paralar harcamayın. evlilik bu değil. paraya bağlı asla değil.

Helal olsun o damada.Evliligine kimse karışsın istememiş artık.
Sizde de hata payı var.Ev araba istiyorsanız zengin yetim olmayan birini bulacaktiniz.
Erkek tarafına gelince bak bende nişanlıma masraflar konusunda kızdım.Ama bu adam yetim anne baba yok.Biraz anlayışlı olmanız lazım abla kardeşin düğününü yapmaz.Masraf yapmaz.İdare etmeliydiniz.Yada annen baban almaliydi ihtiyaclarini.

Anneniz neden olayların bu kadar içinde? Herkesin kendi fikridir ama gelin alışverişi mi kaldı Allah aşkına, bizde var olmazsa olmaz diyorsanız bilemem ama bana çok saçma geliyor. Neden benim iç çamaşırlarımı eş ailesi alıyor, seçerken yanımda fikir falan beyan ediyorlar. Mahrem denen bir şey var.
Anneniz sadece ev konusunu açtıktan sonra ablanın işe altın karıştırdığını sanmıyorum, orada altın muhabbeti de dönmüştür.
Abla suçsuz demiyorum, o da şark kurnazı gibi geldi ama kusura bakmayın anneniz bu işin çok içinde, sürekli talepkar bir tavrı var.
Bende zamanında isteme ve nişanı aynı anda yaptım eşimin ailesi sadece bir tane set taktı, o taraftan başka gram altın bile gelmedi. Sonrasında bunu konuşmak aklıma bile gelmedi.

Ev istemek tanışmaya gelen aileye soylenecek birsey değil bu ancak annenizin size ve nişanlınıza vereceği bir öğüt olabilir 'aman kızım idareli olun bir ev alım basınızı sokacak' gibi gibi

Ama nişanlınızın ablasının ne ev alırız ne altın alırız çıkışı çok terbiyesizce. Sizin için kırıcı olmustur. Bunlar karsı tarafa verilen değeri gösteren adetler ne olursa olsun ufak da olsa anı kalması için de olsa takı takılmalı.
Değer gormediğin yerde durma sizin iş yılan hikayesi olmuş geçmiş olsun.
En güzeli kimseyi karıştırmamak böyle işlere
Ben de birsey talep etmedim şu olsun bu olsun diye evlenirken ne imkanınız varsa ona göre yapın dedim. Durumları daha şyi olsa beklentim elbet daha çok olurdu öyle vermem etmem yapmam almam diyen bir aile olsalardı da asla evlenmezdim.

Onun suçu var çünkü insanların konuşmasına izin vermiş. Sizi hiç korumamış bile. Elini bağlamış oturmuş bir köşede.
Daha şimdiden bu kadar pasif olan biriyle nasıl evlenmeyi düşünüyorsunuz?

Valla anne babası vefat etmiş birinden beklenti fazla degil mi? Kardeşimin kaynanası benzer şeyler söylese benim de tepkim aynı olurdu sanırım. Neden nişanlınızla halletmeniz gereken konulara anneniz müdahil anlamadım.

Bu gelinler neden illa aranmak istiyor, neden görümceden ilgi bekliyor anlamıyorum. Yahu görümceyiz diye tüm herşeyi size göre planlamak zorunda değiliz. O aramıyorsa siz arayıp hal hatır sorun, ona da yok. Lütfen bu prenses sendromdan çıkın.

Nisan, söz düğün,taşınma, doğum, hastalık gibi bir hiç bir günde eşimin ailesi yok. Herşeyi ikimiz ve benim ailem destegi ile yapıyoruz. 11 yıldır bir kere bile annem eşime senin annen nerde, baban nerde niye yoklar demedi. Üstelik bana sürekli saygısızlık yapma diye telkin eder.

para konuşmak veya talep değil bu. onlar alsın da denmedi. alsınlar birlikte ödesinler dedi. sizce onlardan bir şey mi istemişiz?

beni ve düşüncelerimi tam olarak anladığınız için teşekkür ederim :) aslında ifade etmek istediğim şey tam olarak buydu.

anneniz neden bu kadar mudahil ve surekli beklenti icinde? İki tane camasir alinir gelin alisverisinde gerisini siz istediginiz gibi alirsiniz. Offf ne kadar bunalticisiniz anne kiz, cocuk kurtulmus resmen
zaten öyle olacaktı ama bu olayları arayıp herkese anlatılmasından ve büyütülmesinden bahsediyorum. beklenti içinde değil tam bir aile gibi olalım gidelim gelelim istiyor. bu beklenti değil.

Anneni hatalı buldum. Çok boş konuşmuş. Ev almak bu devirde kolay mı? Ayrıca üslubu da çok çirkin. Siz de yüzde yüz hatasız değilsiniz. Annen başlatmış gerilimi.
annem alın demedi. birlikte alsınlar hatta kızım ödesin o eve baksın dedi.

Burada kavga başladı. “ biz ev alamayız, altında alamayız. Sen bizden kızına bilezik takılmasını istersen biz de vaz geçeriz.” Dendi. Aslında normalde kıza bilezik takılır bizde.
Iyi de adamin annesi babasi olsa evet bu beklentiye belki girmeniz normal derdim ama ablasinin ve akrabalarınin böyle bir yükümlülüğü yok ki. Kendileri isterlerse imkan dahilinde takı takarlardi.

Onlari hakli buldum ama bizden bilezik taki istemeyin diye tehditvari konuşmalari da bir o kadar saçma.

Siz nerede ve hangi kültürde yasiyorsunuz Allah aşkına? her iki tarafin kafalar bi milyon

biz hiç altın kelmesi etmedik. kimin neye gücü yetiyorsa yeterki mutlu olsunlar dendi. o cümleyi biz hiçbir şey demeden dediler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…