Yardıma ihtiyacım var

Annesi babası olmayan bir erkeği kimsesiz gibi kabul edeceksiniz. Ablaymis, abiymis herkesin evi de kesesi de ayrı. Size düğünde ne takacaklarsa o kadarını hediye olarak takarlar. Kesesi ayrı abla size alışveriş yapmak zorunda değil, gönlünden koparsa yapar. Nisanlinizin size altın alacak gücü varsa ve ne kadar alabiliyorsa alır. Hiç alamiyorsa seviyorsanız ona da göz yumarsiniz. (Benim eşimin de babası yok, annesi hasta, kendi imkanıyla bir bilezik bir set alabilmesi, ben alamayacağı hiçbir şeyi talep etmedim çünkü bütçesi üç aşağı beş yukarı belliydi) Ev almak o kadar kolay değil, zaman gerekiyor bence. Eger gerçekten seviyorsanız hiç kimseyi müdahale ettirmeden imkanlariniz ölçüsünde her şeyi ikiniz halledin. Yok sevginiz bittiyse nişanı da bitirin olsun bitsin...

Hayır en başından itibaren bu şekilde dendi ve zaten karşı taraf dediğin sadece iki kişi gelmişti. Ablası ve eşi :)

Hayır en başından itibaren bu şekilde dendi ve zaten karşı taraf dediğin sadece iki kişi gelmişti. Ablası ve eşi :)
e tamam hanımefendi, size laf anlatmak imkansız. bu kadar insan yanlış bir siz mi doğrusunuz?

bakın ev almak için peşinat gerek. 1.5 milyonluk eve şansı yaver giderse 700 bin kredi çıkar. nişanlınız evlenmeden o evi almak için 700 bin peşinat bulmalı. sonrasını da maaşınızdan siz ödeyin bir zahmet. annenizin bu masumane önerisinin altında çok sıkıntılı bir süreç var. karşı tarafın anne babası yok. anneniz bu konunun muhattabı değil. siz geçip nişanlınızın karşısına, canım nasıl yaparız, birlikte bir ev alalım demenizle aynı şey değil.

her şey ya size çok kolay görünüyor ya da kendinizi çok seviyorsunuz anne-kız.

Gerçekten akıl tutulması mi yaşıyorsunuz yaa bu devirde ev al alınsın denilince alınacak ortam mi var hem bu durum annenize ne ki ikinizde calisiyormussunuz zamanla herşey olurdu evet altın istenmez karşı tarafın gücü neye yetiyorsa onu takarlar düğünde altın istemek gorgusuzluktur açık ve net karsi tarafin üslup problemi var ama sizde paraci insanlar gibi gorunmussunuz koca koca iki insanlarsiniz gelin alışverişinde ne işi var annenizin gorumcenizin yaa zaten nisanliniz vereckmis parayı da bu kadar mı kendinizle bir hayat yasayamiyorsunuz valla sizde bu anne varken siz evlenemezsiniz ben ne gelin ceyizine ne gelinliğe ne de mobilyama kimseyi goturmedim sonuçta cahil biri degilim kendimi ifade edebilen biriyim kimseye ihtiyaç duymadan gittim aldım zaten bu Nisan olaylarına aileler karşısnca sıkıntı çıkıyor nisanlinizin sitemi de gayet haklı neden annem bunu istiyor görümcem bunu diyor diye üçüncü kisileri girdiriyorsunuz hayatınıza bireyselesin biraz yaa lütfen

Ben bu kadar uzun yazip anlatmaya usenmistim, tesekkurler. Resmen duygularima tercuman oldunuz

Bu tarz konuların olmazsa olmaz lafı da ( aslında durumları çok iyi ama yapmak istemiyorlar)oluyor hep nedense.

Madem durumları çok iyi miras kalmamış mı ana babadan hiç?

Kimin durumu iyi güzel kardeşim, ablaların mı abilerin mi?
Öyleyse o sizi hiç ilgilendirmez çünkü.

Annenizin de çok iyi bir şey filan dediği yok, krediyi sen ödedin , eş evi geçindirdi eee hani peşinat?

Resmen ev istenmiş işte , senin susma karışmama sebebinde ondan çünkü sen de istiyorsun.

Gerçekten dürüst olsan orda o anneni öyle bir susturursun ki , ama işte sende içten içe öyle olsun istediğin için ben hiç karışmadım deyip oturmuşsun.

Ayriyeten bu kadar mükemmel anne bir zahmet evsiz evlenemez diyorsa elinide tasin altına koyup ev için de para verir bulmuşsunuz öksüz yetim çocuk vuruyorsunuz kırbacı yazık yaa ben o çocuk için üzüldüm ne kadar annesizlik babasizligi hissetmistir nasıl.uzulmustur ablası size düğün yapmak zorunda değil çünkü herkesin kendi geçimi var yapacak.olan bu çocuk ve yalnızlığını o kadar hissettirmissiniz ki umarım sizinle barismaz ve kalbi vicdani güzel biriyle birlikte olur

Ben bu kadar uzun yazip anlatmaya usenmistim, tesekkurler. Resmen duygularima tercuman oldunuz
Anlatabildiğimi sanmıyorum ama hala ya inanılmaz. Ben de evlilik sürecindeyim.

Nişan bohçası düğün alışverişi vb zımbırtıları reddettim çünkü ben kendi donumu alabilecek potansiyele ve paraya sahibim. Nişanlımın evi vardı ama kiracı vardı ve ailesi kirayı kendisine alıyordu, hiç o evi karıştırmadan nerden kiraya çıksak, kredi çeksek, benim arabamı satsak üstüne eklesek gibi planlar yaptım. Nişanlımın ailesi sağolsun bu planlara gerek yok kendi evinize geçin oturun bizim kira getirisine ihtiyacımız yok siz bir hayat kuracaksınız dedi, nişanlım ev zaten benim, taksitlerini ben ödüyorum dedi ve bu sebeple uygun gördük oraya tasınacağız.

Altın - takı konusunu bir kere açmaya kalktılar, herkes gücünün yettiğini yapar dedik.

Ev eşyası alamadık, alırız borca gireriz dedim, gireceğiz. Ailen niye yapmıyor demedim çünkü konu sahibinin dediği iyi gelirlere nişanlımla biz de sahibiz. Anasının babasının üç kuruş emekli maaşıyla benim istediğim son model bulaşık makinesini ödemesine gerek yok zira.

Annem bir kere gelinliğimi kimin aldığını sordu, hemen uyardım bizim almamız gerekiyordu ve biz aldık dedim. Kendi annemi susturdum.

Konu sahibi hala haklıymış gibi konuşuyor aklım almıyor. Altından yapılma değilseniz nişanlınız tribinizi çekmesin zaten.

Konu sahibi üyelik iptali yapıp gitmişsin ama dışarıdan okuyorsan.

Koca bulana kadar anneniz ve aileniz kızlarına niye ev alıvermemiş? Madem kızlarım benim çektiğimi çekmeyecek istemiş ya..bu ev hayalini bir koca üzerinden mi gerçekleştirmenizi beklemiş acep?

Aile evindeyken aileniz geçimi sağlasa siz kredi çekip alsaymışsınız ya evi? Olmaz mı? Bu fikir güzel değil dimi?

Biz aileyiz imajı vermek başka, maddi durumları üstlenmek başka hele bu devirde, gelenler çocuk tek başına gitmesin diye gelmişlerdir muhtemelen. Herhangi birinin bir anne babanın yerini tutma ihtimali var mı? Ve de annenin dediklerinin onlarla ne alakası var, teyzesi halası ödeyecek değiller sonuçta krediyi, kötü niyetli olmasa gereksiz yerde gereksiz müdahil bir anne.

Keyfine gelmemiş kendini haklı görecekler sanmış ama malesef

İzdivaçlarda oluyor ya evin var mı, araban var mı? Sanki millet sana ev almak için çalışıyor. İnsanlar kendilerini nasıl bu kadar merkeze koyuyorlar anlayamıyorum.
Yok efendim ikiniz alın demiş de, anana ne kızım diyesim geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…