Yardım :(

Gmznrrc

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Şubat 2017
6
2
29
Öncelikle hepinize merhaba. Burayı yeni açtım.

Ben 18 yasında üniversiteye yeni başlayacak bir adayım. Şuan sağlık lisesi hemşirelik mezunu olacağım bu sene. Fakat üniversitede Ebelik okumayı düşünüyorum. Biliyorum çoğunuz benden tecrübeli bayanlarsınız. Benden yaşca büyüksünüz. Bu bölümü okuyan tanıdıklarınız veya okuyanınız var mı ?
Ya da bu bölümü tavsiye eder misiniz ?
Üniversite sınavıma çok az kaldı ve kafam çok karışık. Lütfen yardımlarınızı bekliyorum

Ebelik okumadım ebelik okuyan tanıdıklarım da yok ama düşüncem şu.
Sağlık bitmeyen bir sektör, ilerisi olan bir meslek yani.
Ama sırf okumak için bu bölümü okumayın, siz bu bölümü ne kadar istiyorsunuz bunu düşünün

haklısınız. ben çocukları çok seven biriyim bu yüzden bu bölümü seçmeyi düşündüm sağlıktan ilerlemek istediğim için. Fakat ne kadar doğru bir seçim bilmiyorum

haklısınız. ben çocukları çok seven biriyim bu yüzden bu bölümü seçmeyi düşündüm sağlıktan ilerlemek istediğim için. Fakat ne kadar doğru bir seçim bilmiyorum
Çocukları sevebilirsin, ama ebelik çocuktan çok doğumu ve doğum anını ilgilendiren bir meslek.
Şahsen benim katiyen yapamayacağım bişey mesela

Ya acikcasi oyle bi ulkedeyiz ki neyin ne oldugu belli degil

Normalde saglik onu acik bolum her zaman ihtiyac olunacaktir deniyor ama sosyal medyadaki saglik gruplarinda bi dolu insan hem atanamamaktan hemde ozelde is bulamamaktan muzdarip

Birde son zamanda bi soylenti aldi basjni gidiyor sagliktada taseronlasma basladi diye dedikodunun asli varsa bu sefer cok daha buyuk sıkinti

Ama ebeligi hep onu acik bolum diye duydum kulaktan dolma habere ne kadar itibar edilir bilemiyorum bence sen isin ehillerine ozellikle hastanede idari birimlerde tanidiklarin varsa onlara danis derim ihtiyac durumunu onlar daha iyi bilip kestirdikleri icin saglikli bilgi alman daha muhtemel

Bana soracak olursanda hemsirelik derim cunku gordugum kadariyla hastanelerde tum serviskerde hemsire joker olarak goruluyor tekniker yerine bile hemsire aliniyor

Normalde ameliyathane hizmetleri dite bir bolum var ama sorsan ameliyathanede sorsan bu bolumden mezun tek bi tek. Yoktur

Yada lab. Acil.dogumhane vs tum yerlerde oncelik hemsirenin cunku nerede ihtiyac olsa orada kullaniyorlar diye personel aliminda oncelik hemsire talebi var basarilar dilerim

Allah dohru karar vermeyi nasip etsin insallah

Çocukları sevebilirsin, ama ebelik çocuktan çok doğumu ve doğum anını ilgilendiren bir meslek.
Şahsen benim katiyen yapamayacağım bişey mesela
Liseden hemsirelik mezunu olarak çıkıcağım için üniversitedede hemşirelik diplomam yerine başka bir meslekten diplomam olsun diye düşündüm. Nasılsa hemşirelik diplomam elimde olacak. Çok teşekkür ederim cevabınız için. İnşallah :)

Üniversitede ebelik okuyan bir arkadaşım vardı. Hemşirelik ile dersleri çok yakın diye biliyorum. İş olarak bilemiyorum. Ben yapamam kesinlikle.

Yapabilir misin önce bunu sor kendine ben şahsen yapamam
Ayrıca sağlık bitmeyen bi sektör atamaları iyidi su an icin bi fikrim Yok sanırım hala iyi

Neden hemşirelik değil peki canım
Spesifik birşey istiyorsun, iş alanını, çalışabileceğin sahayı daraltıyorsun farkında mısın ?

Ben o durumu tam bilmiyorum ama sanirim ondan sonra hemsirelik degil onlisansta yada lisansta aldigin diplomayla tercih yapabilirsin diye biliyorum

Tabi benim bildigim kulaktan dolma iyice bi arastirip oyle tercih yapmami tavsiye ederim emwklerin bosa gitmesin

Neden hemşirelik değil peki canım
Spesifik birşey istiyorsun, iş alanını, çalışabileceğin sahayı daraltıyorsun farkında mısın ?
neden hemşirelik değil. Çünkü liseden zaten hemşirelik diplomasıyla çıkacağım. Birdaha üniversitede de hemşirelik diplomasıyla çıkmak mantıklı gelmedi.

Evet. Lise diplomasını özel hastanelerde kullanabilirim ancak. Çok teşekkür ederim. Umarım

Evet maalesef tasorenlasma var, ben de sağlık alanındayım (idari kısımda) atamam yaklaşık 4-5 senedir yok. Ama hemşire, ebe veya teknikerlerin atamaları var. Atamalar genelde idari kısımlarda olmuyor sağlık alanında ama ayaktan çalışanlar için genel olarak var.

Konu sahibesi sadece çocukları seviyorsun diye ebe olacaksan hiç olma. O yüksek tansiyonu, stresi ve karşındaki insanı telkin edebileceksen ebe olabilirsin ancak. Sağlık alanını araştır fazlaca bölüm var. Teknikerlikte de çok alım var. Benim hatam ataması olmayan bölüm tercih etmek oldu çünkü devlete girmenin ve devlette çalışmanın nasıl bir nimet olduğunun farkında değildim. KPSS atamalarına baktığımda ataması gözüme en çok gelen teknikerlerdi. Araştır daha zamanın var, ilk sene de kazanmak zorunda değilsin. Kendini kasma bu kadar. Hayatın boyunca yapacağın meslek için iyi düşün, acele etme.

neden hemşirelik değil. Çünkü liseden zaten hemşirelik diplomasıyla çıkacağım. Birdaha üniversitede de hemşirelik diplomasıyla çıkmak mantıklı gelmedi.
lisans-önlisans ve lise mezunu hemşirelik arasında yapacakları iş arasında kademe ve farklılıklar olduğu gibi maaşta da farklılık var bunu biliyorsun değil mi.
liseden mezun olup hastanede çalışmaya başladığında sana hasta bakıcılığı mevkisinde görev verirler, yoğunbakımda hasta temizliğine bakarsın mesela, önlisans hemşireliğinde bir basamak daha atlarsın, lisansta ise ünitenin, servisin sorumlusu olmaya kadar yolun var ve tabi maaş farkı da yüksek. Veee aldığın eğitimlerin yoğunluğu bilgi seviyen de ona göre değişiyor
lise geçişli hemşireleri bildiğim kadarı ile döner sermayeden para da alamıyorlar.
kısacası lise hemşirelik diploması mı lisans ebelik diploması mı lisans hemşirelik diploması mı dersek
lisans hemşirelik diploması derim :)
alacağın hemşirelik diploması lisans seviyesinde değil tatlım, bu ayırımı yap ona göre araştır.
hedefini yüksek tut. Yolun açık olsun

5 kişi var çevremde ebe-hemşire olan.

İlki bir ilaç firmasında çalışıyor. İhtiyaç olunca hastaların evlerine gidip serum takma, iğne yapma vs. gibi şeyler yapıyor. Altında firma aracı var, maaşı iyi. Arada köylere gittiği oluyor ama ihtiyaç olmadığı zamanlar hep evinde.

İkincisi özel bir hastanede çalışıyor. Onun şartlarını pek bilmiyorum.

Üçüncüsü devlet hastanesinde çalışıyor. İşinden memnun.

Dördüncüsü aile sağlığı merkezinde. En rahatı bu kişi.

Beşincisi ise formasyon aldı ve sağlık meslek lisesinde öğretmenlik yapıyor.

Gördüğün gibi iş imkanı bol bir meslek.

Canim ben paramedigim att olarak atandim daha sonra paramedik bitirip egitim durumu yukseltmesi yaptim 112 istasyonunda calisiyorum.ebe arkadaslarim var aile hekimlerinde calisiyolar ve inan cok rahatlar ama atama durumlari nasil bilmiyorum istersen arastirabilirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…