- 2 Ağustos 2013
- 34.351
- 102.680
Elektrik ocagini kullandiginizda ocagin uzerine bir tencere icinde su koyun. Havadaki nem bittigi icin basiniz agriyor.Elektirik sobası aldık aslında ama nedendir bilmem inanılmaz baş agrısı yaptı bende bu yüzden dogal gaz kullanıyoruz
Teşekkür ederim deniyeceğim bunuElektrik ocagini kullandiginizda ocagin uzerine bir tencere icinde su koyun. Havadaki nem bittigi icin basiniz agriyor.
Benim üstümde halılar sıcacık dolaşıyoruz dedi.Ağzının üstüne bitane geçiresim geldiydi..Hiç yakmamış gibi fatura ödüyorlar.Ayyy benim altım boş üstüm gelirleri iyi olduğu halde geçen sene yakmadılar bebeğim var 80 de yaktım mecburi. Yeni bebekleri oldu. Biz kombiyi açmadan açtılar. Biz havalar soğuyunca açtık. Dün gördüm dedi ki 'iyi ki açtınız kombiyi biz kıstık sayenizde' şok oldumböyle kaldım. Parayı nereye götüreceksiniz kefenin cebi yok deseydim keşke.
benim evimde 130 m2 3+1 güney cephe hem sabah hem öğleden sonra güneş alıyor,35-40 derecede yakıyoruz bütün odalar yanıyor geçen sene 400-450 tl arasında fatura ödedik her ayKızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
bütün petekleri açın yanmayan odalarınızda rutubet olur kar edeyim derken eşyalarınıza zarar verirsiniz ben o hataya bir kez düştüm boş kullanmadığım odayı kapattım ve 2 gün sonra rutubetlenmeye başladı erken farketik Allahtan hemen açtık peteği.bilmediğimiz içinn :) bugün 35'e çıkarmış annem, 2. peteği de açtık
Şu petek kapatmama olayını bizim millete anlatamadık bir türlü.
Ben denedim. Salonu yaktım 160 fazla geldi. Salonu kapattım eksik geldi. Yanlış biliniyor petek kapatırsan fazla yakar ya da değişmez mevzusu.
Salonun kapı altına bir örtü koydum , soğuk koridora vurmasın diye.
Önemli şart koridordaki petegin açık olması gerekiyor.
Benimde 3+1 kombi demir döküm 40 da yakıyorum daha gelmedi fatura bakalım ne kadar gelcekEvlerimiz aynı büyüklükte. Güneşli havada evim güneş alır. Karadenizde yaşıyorum. 3+1 tüm odalar yanıyo. Geçen sene 38-40 derecede yaktım en yüksek 360 geldi.
Evimizin büyüklüğü aynı evdeki tüm petekler açık hiç kapatmayız termostatımız var evin ısısı 24 e ayarlı 24 ün altına düştükçe kombi çalışıyor sonra duruyor bu arada kombimizin derecesi 60 ta geçen fatura geldi 248 tl ve çok güzel ısınıyoruz bu arada termostat zaman ayarlı gece 11 e kadar çalışıyor gece için ayarladığımız ısının altına düşerse derece kombi çalışıyor yoksa sabah 7 ye kadar kombi hiç çalışmıyor 2 yıldır termostatla kullanıyoruz çok tasarruf ettik n soğuk havalarda bile 400 TL ödemişliğimiz yok hoş bu kış nolur bilmemKızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
7 peteğim gece gündüz en kısık ayarda çalışıyor 130 tl fatura geldi. Sürekli kombiyi açıp kapatmak ya da bir odayı yakıp birini yakmamak faturayı yükseltir o 1 petek tüm evi ısıtmaya çalışır mantıkenKızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
kesinlikle daha çok yakıyor öyle anlamak zor mu bunuŞu petek kapatmama olayını bizim millete anlatamadık bir türlü.
İste tamda yarama bastiniz yaBen anadoluda çok soğuk bi ilde kuzey cephedeyim hiç güneş almıyor evim. 100 metrekare tüm kış boyu hemen hemen 40 da yakıyorum 250 geliyordu şimdi zamlı 300 gelir gibi bence sizde petek kapatmak yerine hepsini açın orta ayarda gitsin öbür türlü ısınamazsınız kombi sürekli yakar ve daha çok ödersiniz. Isınamamanızda cabası.
Bu arada binanızı deprem sonrası mühürlemişlerdi yanılmıyorsam. Ne oldu o iş ?
yok saft 35 de düşükbilmediğimiz içinn :) bugün 35'e çıkarmış annem, 2. peteği de açtık