Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Kullanmadığınız oda varsa kapısını tamamen kapatmak ve kapı altına da paspas filan koymak şartıyla peteğini kapatırsanız tasarruf edebilirsiniz ama diğer türlü bir petek açık düşük ayarda ve diğer kapılar açıksa anlamı yok. Üstelik kombinin verimli çalışabilmesi için en az 3 petek yanmalı diye biliyorum. Az su daha çabuk soğuyacağı için daha çok devirdaim yapacaktır ve daha fazla fatura gelir bence. 40 -45 derecede 3-4 petek yanarsa 200-250 arası geliyor bizde

Evimizin büyüklüğü aynı evdeki tüm petekler açık hiç kapatmayız termostatımız var evin ısısı 24 e ayarlı 24 ün altına düştükçe kombi çalışıyor sonra duruyor bu arada kombimizin derecesi 60 ta geçen fatura geldi 248 tl ve çok güzel ısınıyoruz bu arada termostat zaman ayarlı gece 11 e kadar çalışıyor gece için ayarladığımız ısının altına düşerse derece kombi çalışıyor yoksa sabah 7 ye kadar kombi hiç çalışmıyor 2 yıldır termostatla kullanıyoruz çok tasarruf ettik n soğuk havalarda bile 400 TL ödemişliğimiz yok hoş bu kış nolur bilmem 🤷🏼‍♀️

Kombinin su sıcaklığını en yüksekte tutun oda termostatı kullanıyorsanız. O zaman daha tasarruflu oluyor.

Gecem sene 2 kişi çalışıyorduk evde kimse olmadığı icin akşamları yakıyorduk ay sonu anca 200 geliyordu oda en fazla ve 45 ile 50derece arası yanıyordu

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
kombili evde kombiye zarar gelmemesi adına en az 5 petek açmanız lazım. Yoksa hani şu duyduğumuz kombi patladı etti haberleri var ya bu petek sayısı bir etkenmiş. Birde tek oda yanınca daha çok yakmanız lazım, her odayı asgari düzeyde ısıtırsanız az enerji gtimiş olur. Ben termostat aldım mesela, evim 21-22 derecede oluyor 4+1 evimde 2 odamdaki petekler kapalı.

Ya arkadaş ben uzaydamı yaşıyorum acaba 200'ler 300'ler miss gibi 😂
1 aydır sadece sıcak suyu kullanıyorum oda evde tekim haftada 2 kez duş başka bişey yok. 25 TL fatura geldi. Dedim kombiyi açarsam herhalde bir 1000 gelir bu sene 😎
Vergi dır o tüketim bedeline baksana kac tl yazıyorsa harcadığın o dur

Ağrıda yaşıyorum.
1 aydan fazla oldu yanıyor kombi.
İlk başka gece 12 saat yaktık gündüz 12 saat yakmadık. O ay yarım ay yandı kombi 290 TL geldi. 45 yandı bu arada.

Sonraki ay yine 20 gün yarım gün yaktık 10 gün 45 de komple yandı. 618 tl geldi

Bu ay komple 45 de yanacak ne kadar gelir bilmem.

Ve daha soğuklar başlamadı diyebilirim.
Kar var evet ama eksi 30lar 40 lar daha gelmedi.
Evin yalıtımı var mı

kombili evde kombiye zarar gelmemesi adına en az 5 petek açmanız lazım. Yoksa hani şu duyduğumuz kombi patladı etti haberleri var ya bu petek sayısı bir etkenmiş. Birde tek oda yanınca daha çok yakmanız lazım, her odayı asgari düzeyde ısıtırsanız az enerji gtimiş olur. Ben termostat aldım mesela, evim 21-22 derecede oluyor 4+1 evimde 2 odamdaki petekler kapalı.

Siz de amma abarttiniz 🤣🤣🤣 en az 5 degil, 3 petek calismali, yoksa kombi yoksa kombi arizalanabilir diye biliyorum. Konu sahibi hem isinma acisindan yanlis yapiyor, hem kombiye zarar.

Siz de amma abarttiniz 🤣🤣🤣 en az 5 degil, 3 petek calismali, yoksa kombi yoksa kombi arizalanabilir diye biliyorum. Konu sahibi hem isinma acisindan yanlis yapiyor, hem kombiye zarar.

Yok 5 de değil 3 de değil. Toplamda 7 metre petek çalışmalı, kaç taneye denk geliyorsa artık.

Yok 5 de değil 3 de değil. Toplamda 7 metre petek çalışmalı, kaç taneye denk geliyorsa artık.

Benim butun evimde 3 petekcik var ve 7 metre degildir bence 😂 zaten 7 metre nereye sigacak evim popo içi kadar🤣🤣🤣🤣
Kombi ariza yapmadi, umarim yapmaz🙄 bakima gelen servis elemani da bisey soylemedi.

31 derece varmi kombilerde ya bizimki 39dan başlıyor. 45 olmadanda isitmiyor:KK43:

Abartı benlik değil, kombiyi-petekleri temizlemeye gelen arkadaş söylemişti. Ben onun abartıcısıyım :rapci:

Benim butun evimde 3 petekcik var ve 7 metre degildir bence 😂 zaten 7 metre nereye sigacak evim popo içi kadar🤣🤣🤣🤣
Kombi ariza yapmadi, umarim yapmaz🙄 bakima gelen servis elemani da bisey soylemedi.

Yok ortalama 110-130 metrekare ev için 7-10 metre. Büyüklüğe göre değişiyor da işte ortalama şeyleri söylüyoruz.
Kombi arıza yapma olayı da şu, az petek geniş alanı ısıtmaya çalışınca hiç durmadan çalışıyor kombi. Öyle olunca da anakartı falan yanıyor genelde.

Yok ortalama 110-130 metrekare ev için 7-10 metre. Büyüklüğe göre değişiyor da işte ortalama şeyleri söylüyoruz.
Kombi arıza yapma olayı da şu, az petek geniş alanı ısıtmaya çalışınca hiç durmadan çalışıyor kombi. Öyle olunca da anakartı falan yanıyor genelde.

Anladim simdi👍👍👍 tesekkurler 😁

gönül dostları, soğuk kalan odalardan dolayı ev ısısı düşeceği için kombi ısıtmak adına sık sık harlayacak ve her harlama faturanıza tatlış haneler olarak yansıyacak.
kurban olayım tüm petekleri açın ve ortalama 40 derecelerde tutun. aç kapa yapmamaya çalışın.

X