- 23 Ağustos 2019
- 737
- 473
- 27
Canım ben 40 45 50 arası yakıyorum 150 geldiKızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
15 metrekareye 1 metre petek gibi hesap yapabilirsin yaklaşık.
Aynen benim eşim de sizin dediginizi söyledi 1 petek 2 petek sıkıntı çıkarırmış suyun dolaşması gerekiyormuşYok ortalama 110-130 metrekare ev için 7-10 metre. Büyüklüğe göre değişiyor da işte ortalama şeyleri söylüyoruz.
Kombi arıza yapma olayı da şu, az petek geniş alanı ısıtmaya çalışınca hiç durmadan çalışıyor kombi. Öyle olunca da anakartı falan yanıyor genelde.
1 aydır hiç kapatmadan çalıştırıyorum kombiyi. Güneşli günlerde 30 a düşürüyorum. Normalde hep 40 ta çalışıyor. Güneydoğu Anadolu da yasiyorum. Faturamiz bu gün geldi. 367 TL. Ev 160 m2 bütün odalarda petekler çalışır durumda.
En az 3 Petek yanmayınca kombiden verim alamazsınız. Aç kapa aç kapa işi faturayı artırır. Evimde 6 Petek yanıyor. 40 derecede yanıyor. 350 civarı geldi fatura.Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
Evde bebek olduğu için 50 derecede 3 petek yanıyor evde bizimki de 120m2 ama tüm petekleri açmıyorum ben. Yatak odası, oturma odası ve mutfak açık, diğer odalar kapalı çünkü bebeği diğer odalara götürmüyorum. 230 lira geldi bu ay.Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
Baya iyi benceİzmirden bildiriyorum 13 gün 76 lira. Fena değil gibi.
13.000 metreküp fiyatı bu işte vergisi algısı dahil nasıl yaşıyoruz hala şaşırıyorumVergi dır o tüketim bedeline baksana kac tl yazıyorsa harcadığın o dur
Baksana faturaya tüketim bedeli yazar harcadığın o dur altında da vergi sonra toplam ne çıkarsa işte.. mesela elektrik de bakmistim harcadığımız 60 filan toplam da 90.. Vergi zam baya arttı.. eskiden mesela hiç kullanma elektriği 7 tl geliyordu simdi hiç kullanma 30 40 geliyo13.000 metreküp fiyatı bu işte vergisi algısı dahil nasıl yaşıyoruz hala şaşırıyorum
Baksana faturaya tüketim bedeli yazar harcadığın o dur altında da vergi sonra toplam ne çıkarsa işte.. mesela elektrik de bakmistim harcadığımız 60 filan toplam da 90.. Vergi zam baya arttı.. eskiden mesela hiç kullanma elektriği 7 tl geliyordu simdi hiç kullanma 30 40 geliyo
Baksan ne olur ki zaten mecbur hepsini ödeyecez sadece merak ediyor insan iyi yerleşmiş mı diyeOraya girdiğim zaman ağzımdan küfür kaçıyor o yüzden hiç bakmamaya çalışıyorum. Tüketimin 3/1'i vergi. Resmen tarih kitaplarındaki halk ağır vergiler altında eziliyordu cümlesini yaşıyoruz gibiAllah yardımcımız olsun
Bu ay ki faturalar merakla bekleniyoBenimde 3+1 kombi demir döküm 40 da yakıyorum daha gelmedi fatura bakalım ne kadar gelcek