Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Bende sizin faturayı merak ettim. 31de yanınca kac gelcek acaba? Gece napiyosunuz tamamen mi kapatıyorsunuz?

Neden doğalgaz yakıyorsunuz o zaman elektrik sobası yakın daha kolay zaten o kadar elektrik anca yakar :)

Isyerinde biz 55 derecede yakiyorduk 1haftadir 60a cikardik. Hafta sonu isyeri kapali oldugu icin pazartesileri 65 de yakiyoruz bina isinsin diye 30 lu 40 li rakamlari gorunce sasirdim.

Evin diğer bölümlerini kullanmıyor musunuz? Mesela 1saatiniz mutfakta geçer atiyorum 1 saat yatak odasına gider ütü yaparsınız. Gunduz hep aynı odada nasi duruyosunuz

Diğer odalarin soğuğu daha cok kombi atesletir. Eger tek oda takiliyorsaniz elektrikli ufak isitici yakin daha hesapli olur. Onun disinda tüm odalari minimal yakmadiginiz sürece hem isinamazsiniz hem de fatura kabarir.

Kombiyi hala açmayanlar nasıl dayanıyorsunuz ya donmuyor musunuz?
1 ayı geçti biz açalı. Geçen ay 10günlük fatura ( gündüz kapatıp akşam açmıştık) 145 lira geldi.
Asıl bu ayı bekliyoruz bakalım kaç gelecek.
Geçen sene 160mt2 ev , 45 derece ve bazen biraz üstü, tüm petekler açık en fazla 400 civarı gelmişti.
Bu yıl zamlardan sonra korkutuyor beni ama isterse 1000 lira gelsin yani mecbur ödenecek. Salonu, mutfağı, banyoyu koridoru kapatıp yaşayamam ben yaşayanlara da hayret ediyorum, ölmüyor musunuz soğuktan? Öyle yapana kadar soba kurup kömür yakmak daha mantıklı, en azından bir odada iliklerinize kadar ısınırsınız.

Kullanmadığınız oda varsa yani hiç kapı açılmıyorsa kapatın peteklerini .Misal misafir odası.
Kombinin düzgün çalışması için en az 3 petek yanmalı .
Kombinin kapalı bir ortamda olması da çok etkili .%30 farkediyormuş benimki balkonda .
Ev içi derece olmalı dereceyi gündüz 22.5 ayarlıyorum gece kuşumuz üşümesin diye 23.5 yapıyoruz .
Kombi dereceye göre çalışıyor .
Ama alt yakmıyorsa ne yapsanız nafile bizim gibi üst katı ısıtırsınız .

Doğalgaz konfordur, siz tam tersi hayat kalitenizi iyice düşürmüşsünüz. Böyle yaşayacağıma şerefimle soba yakarım daha iyi. En azından iliklerime kadar ısınırım.

Hapiste gibi hissederim ben kendimi, burdan çıkmamam lazim, koridor soğuk, mutfak soğuk, hele kış günü buz gibi banyoda banyo yapmak...düşünürken üşüdüm

Ya 2 gün önce sordum kombiciye. Kapat kullanmadığım odayı dedi. Hiç kapısı bile açılmıyor o odaların

Kapısı açılmayan odanın peteğinin kapatılması ayrı bişey, kullanılan odanın kapatılması ayrı bişey.
Ben de uzun bir süre ünlü bir kombi firmasında çalıştım. Oldukça yetkinim bu konuda. Son derece de tasarruflu kullanıyorum kombiyi.

Hapiste gibi hissederim ben kendimi, burdan çıkmamam lazim, koridor soğuk, mutfak soğuk, hele kış günü buz gibi banyoda banyo yapmak...düşünürken üşüdüm
Tek oda ısıtırsam ki orası salon olacaktır herhalde, ben kesin donarak ölürüm. Şu saat oldu daha şimdi geçebildim salona. E ne zaman ısınacağız o zaman?
Sobalı evde büyüdüm ama küçüktüm. Sobalı odadan çıkmazdık çocuk olduğumuzdan. Ah annecim nasıl dayandı acaba

Ben bu konu da şanslıyım çok şükür.
5 peteğe en fazla 200 geldi gecen yıl.bu yıl da 2 gündür yakıyorum evin her odası sobalı ev gibi.evde tişörtle falan geziyoruz.gece üstümüz açık yatıyoruz.ama benim sağım solum altım üstüm dolu

Şikayet etmezseniz aynı şey olmuş oluyor.

2
Valla 250_300 ü göze alın. Cok zam geldi bu sene dogalgaza
250 300 tl aylık doğalgaz ücreti fazla değil ki, kömürle ısınmak isteseniz aylık 400-450 liraya geliyor. 2 ton kömür 2700 tl civarı.Hem de ocak içinde ayrıca tüp parasını eklersen doğalgaz daha ekonomik. Ben kombili evde oturdum 5 yıl , şu anda kömürlü evdeyim. Kesinlikle doğalgazdan yanayım.

Tek petekle butun evi isitamazsin nasil sicak olsun? Yakmadigin odalardaki soguktan dolayi tek peteginde boşuna havaya calisiyor.
31 derece zaten cok dusuk.

Tum odalari acman lazim.
Ben havalar sogudugunda kombiyi acarim tum odalari yakarim 7/24 havalar isinana kadar yanar, oyle sabah kapat aksam ac şeklinde de kurcalamam. En tasaruflusu boyle ve en azindan isinirsiniz. Obur turlu tasaruf yapacagim derken devamlı üşüyüp boşa para odersiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…