Bende sizin faturayı merak ettim. 31de yanınca kac gelcek acaba? Gece napiyosunuz tamamen mi kapatıyorsunuz?kızlar çok teşekkür ederim, az daha artırdık derecesinidediğim gibi hayatımda ilk defa kullanıyorum, baca deliği olsa odun sobası kuracağız yani sevmedim ben bu kombi işini şu 2. peteği açınca, buz kesen oda yarım saatte ılındı. bakalm fatura gelince göreceğz. az çok tahmin edebildim yorumlarınızdan.
oy oyiyi rakamlarr. doğalgaz sobamı özledim
Neden doğalgaz yakıyorsunuz o zaman elektrik sobası yakın daha kolay zaten o kadar elektrik anca yakar :)Evim 3+1
Heryeri kapatıyorum
Gündüzleri otuduğumuz odayı açıyorum
Geceleri yatak odasını açıp oraya gećince
Oturma odasını kapatıyorum
Yani sadece bulundugum yeri açıp diğer yerLeri kapatıyorum
8 senelik evliyim hep boyle yakarım
Geçen sene en fazla 70 lira geldi
Evin diğer bölümlerini kullanmıyor musunuz? Mesela 1saatiniz mutfakta geçer atiyorum 1 saat yatak odasına gider ütü yaparsınız. Gunduz hep aynı odada nasi duruyosunuzEvim 3+1
Heryeri kapatıyorum
Diğer odalarin soğuğu daha cok kombi atesletir. Eger tek oda takiliyorsaniz elektrikli ufak isitici yakin daha hesapli olur. Onun disinda tüm odalari minimal yakmadiginiz sürece hem isinamazsiniz hem de fatura kabarir.Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
Ya 2 gün önce sordum kombiciye. Kapat kullanmadığım odayı dedi. Hiç kapısı bile açılmıyor o odalarınŞu petek kapatmama olayını bizim millete anlatamadık bir türlü.
Doğalgaz konfordur, siz tam tersi hayat kalitenizi iyice düşürmüşsünüz. Böyle yaşayacağıma şerefimle soba yakarım daha iyi. En azından iliklerime kadar ısınırım.Evim 3+1
Heryeri kapatıyorum
Üstünde de kestane yaparım mis gibiDoğalgaz konfordur, siz tam tersi hayat kalitenizi iyice düşürmüşsünüz. Böyle yaşayacağıma şerefimle soba yakarım daha iyi. En azından iliklerime kadar ısınırım.
Portakal kabuklarını da dizerim. Kimyasalsız oda parfümü.Üstünde de kestane yaparım mis gibi
Hapiste gibi hissederim ben kendimi, burdan çıkmamam lazim, koridor soğuk, mutfak soğuk, hele kış günü buz gibi banyoda banyo yapmak...düşünürken üşüdümKombiyi hala açmayanlar nasıl dayanıyorsunuz ya donmuyor musunuz?
1 ayı geçti biz açalı. Geçen ay 10günlük fatura ( gündüz kapatıp akşam açmıştık) 145 lira geldi.
Asıl bu ayı bekliyoruz bakalım kaç gelecek.
Geçen sene 160mt2 ev , 45 derece ve bazen biraz üstü, tüm petekler açık en fazla 400 civarı gelmişti.
Bu yıl zamlardan sonra korkutuyor beni ama isterse 1000 lira gelsin yani mecbur ödenecek. Salonu, mutfağı, banyoyu koridoru kapatıp yaşayamam ben yaşayanlara da hayret ediyorum, ölmüyor musunuz soğuktan? Öyle yapana kadar soba kurup kömür yakmak daha mantıklı, en azından bir odada iliklerinize kadar ısınırsınız.
Ya 2 gün önce sordum kombiciye. Kapat kullanmadığım odayı dedi. Hiç kapısı bile açılmıyor o odaların
Tek oda ısıtırsam ki orası salon olacaktır herhalde, ben kesin donarak ölürüm. Şu saat oldu daha şimdi geçebildim salona. E ne zaman ısınacağız o zaman?Hapiste gibi hissederim ben kendimi, burdan çıkmamam lazim, koridor soğuk, mutfak soğuk, hele kış günü buz gibi banyoda banyo yapmak...düşünürken üşüdüm
Şikayet etmezseniz aynı şey olmuş oluyor.150 metre evim 3+1 büyük salonu ve bi bos odamı yakmadım yatak odası küçük oda mutfak arayı yaktım 500 gelince geven sene yatak odasını kapatıp küçük odaya geçtik 300 felan geldi bu sene küçük oda ve arayı yakıyorum bakalım nr kadar gelcek ama ev soğuk kalıyor ne yazıkkiallah'tan korkmasam igdasta çalışan adam var 50 tl veriyorsun her ay fatura kesilmesinden bi kaç gün kala gelip saati sifirliyormus bütün odaları yakıyorlar kombi sonda 150 tl ödüyorlar ama kül hakkına girmekten korktum için oduyoruz paşa paşa
250 300 tl aylık doğalgaz ücreti fazla değil ki, kömürle ısınmak isteseniz aylık 400-450 liraya geliyor. 2 ton kömür 2700 tl civarı.Hem de ocak içinde ayrıca tüp parasını eklersen doğalgaz daha ekonomik. Ben kombili evde oturdum 5 yıl , şu anda kömürlü evdeyim. Kesinlikle doğalgazdan yanayım.Valla 250_300 ü göze alın. Cok zam geldi bu sene dogalgaza