Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

Biz bu yıl 1000tl den aşağıda fatura beklemıyoruz kuzum. Evım dublex 140m2 ısı yalıtımı herseyı var. Gecen yıl 650ödemiştik.bu yıl bu zamlardan sonra 1000den aşağıda fatura gelirse bil ki evde yokuzdur

Bir tüp 120 liraymış ben en son 35 liraya almıştım tüpü. Sadece ocak değil ki şofben de var. Ya elektrik yakacak şofben ya gaz.

Merhaba, ben ilk kombili eve çıkınca işimi şansa bırakmayıp sayacı kontrol etmiştim. 1 günlük ücreti hesaplayıp faturayı tahmin ederek hareket etmiştim hiç süpriz fatura gelmedi.

evin üç tane petek tek yakılı ve üçtaneside kapatmışım 45 te çalıştırıyrm bu ay 230 geldi iyi yani

evim 140 metrekare gecen sene toplam.4 petek yandi 60 derecede 550 civarini gorduk

Her kombinin durumu farklı. Ben çok ödüyorum. Üşüyorum o yüzden biraz evi sıcak tutmaya çalışıyorum. . Yüksek ısıya ayarlıyorum. Kullanmadığım odaların petekleri kapalı. Apartman izolasyonu var. Sonuç Ben iyi ısınıyorum ama fatura çok geliyor.
31 derece yeterli olmaz ısınmanız için bence.

Tüm apartman düzgün yaksa düzgün ısınıcaz .Alt üst benim 4 te birim fatura ödüyor .
30-40 gördüğüm oldu geçen yıl .Benim yazlık faturam o .
Gidecem evden açıcam pencereleri donsun üsttekiler yiter yaaaa.

Ayyy benim altım boş üstüm gelirleri iyi olduğu halde geçen sene yakmadılar bebeğim var 80 de yaktım mecburi. Yeni bebekleri oldu. Biz kombiyi açmadan açtılar. Biz havalar soğuyunca açtık. Dün gördüm dedi ki 'iyi ki açtınız kombiyi biz kıstık sayenizde' şok oldum böyle kaldım. Parayı nereye götüreceksiniz kefenin cebi yok deseydim keşke.

Mesaj tekrarı

Neden doğalgaz yakıyorsunuz o zaman elektrik sobası yakın daha kolay zaten o kadar elektrik anca yakar :)
Elektirik sobası aldık aslında ama nedendir bilmem inanılmaz baş agrısı yaptı bende bu yüzden dogal gaz kullanıyoruz

ilk once butun peteklere sicak su verecegi icin isitmaya calisacagi icin ilk ayari dusuk verip biraz calistirip sonra ısıyı kademe kademe acmaniz gerekeir ve ilk isitma oldugu icin fatura illaki ilk ay yüksek gelir.. kullanmadiginiz odalarin kapisini kapatip alttan hava almayacak sekilde kapatin surekli .. ve tasarruf saglamak icin esim duvar ile petek arasina mavi kopuklerden alip oraya gececek sekikde kesti mavi kopugun uzerine folya yapistirdi duvar surekli sogutacagi icin tampon gorevi gormesi icin. ayrica butun peteklere termostatli vana takarsaniz odanin isisina gore petekleri ayarlayacagi icin faturada tasarruf saglar. peteklere su kabi koymayi unutmayın surekli kullanimda bas agrisi yapar su kabi almadiysaniz havluyu damlatmayacak sekilde sulu birakip cok sikmadaan yani petegin uç kismina koyarsaniz is görür. bu arada esim dogalgaz teknikeri ve alt yapi saha kontroloru

Doğalgaz konfordur, siz tam tersi hayat kalitenizi iyice düşürmüşsünüz. Böyle yaşayacağıma şerefimle soba yakarım daha iyi. En azından iliklerime kadar ısınırım.
Soba çıkışı yok malesef bizim binada
Olsa düşunebilirdim

En düşük 38 olmalı yoksa ısınmaz. Bir de hiç kullanmadığınız odaların kapılarını ve petekleri kapatın gerisini açın.bi hasta olursanız o faturayı katlayan doktor masrafları çıkabilir. Koş şartları mecburen doğal gaz ödenecek ama bu şekilde daha çok zarara girersiniz

Evin diğer bölümlerini kullanmıyor musunuz? Mesela 1saatiniz mutfakta geçer atiyorum 1 saat yatak odasına gider ütü yaparsınız. Gunduz hep aynı odada nasi duruyosunuz
Mutfağim kucuk zaten yemek yaparken ocağı yaktigim zaman bile orası ısıniyor

Ütümde kazanlı buharlı ütü bulunduğum yeri sıcacık yapıyor

Istanbuldayim zaten burası oyle buz gibi olmuyor hiç bi zaman boyle idare ediyoruz

Bazen Uzun süreli misafir geliyo
her yeri yakıyorum ozaman evim büyük olduğu icin 350/400 lira geliyor

Biz 2 kişiydik senelerdir normal zamanda okadar para vermek istemiyorum

Simdi kucuk bebegim var 1 odadan çıkmiyo

Ama seneye ayaklandiğı zaman mecbur yakarım

Kullandığınız faturayı ödüyor olmanız sizi dürüst insan yapmaz ve Allahtan korkmasam diye övünülecek bir şey yok.Diğerleri hırsız o ayrı. Haram zehir zıkkım olsun inşallah çaldıkları her metreküp

31 cok düşük bir sıcaklık kombinin açılış sayisi bos bos yanar ısıtmaz, daha fazla fatura gelir. Tek petek açınca tasarruf olmuyor. Ara kat evimiz gecen sene 38-40 derecede yaktik 260 civari geldi. Daha önce en ust katti 55-60 e açıyorduk 500 e yakın geliyordu. 38 de bizim.peteklerde ısınma yok ama ev sıcak. Siz evi bir ısıtın 31 derece hicbir sekilde ısıtmaz

Evimde yalıtım yok aşşam katim kocaman asma tavan bir dükkan üst katim boş yan dairem çok para gelir diye yakmıyor ve 45 dercede 800 lira ödedim geçen ay

Ben anadoluda çok soğuk bi ilde kuzey cephedeyim hiç güneş almıyor evim. 100 metrekare tüm kış boyu hemen hemen 40 da yakıyorum 250 geliyordu şimdi zamlı 300 gelir gibi bence sizde petek kapatmak yerine hepsini açın orta ayarda gitsin öbür türlü ısınamazsınız kombi sürekli yakar ve daha çok ödersiniz. Isınamamanızda cabası.

Bu arada binanızı deprem sonrası mühürlemişlerdi yanılmıyorsam. Ne oldu o iş ?

Sayacınızdan 1 günde ne kadar yaktığıniza bakıp tahmini 30 gün ne gelir hesaplayın. Yada sürekli bakarak faturanızı kontrol altında tutabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…