Hiçbir zaman merkezi sistemdeki gibi ısınmıyor ne yaparsanız yapın olmuyor .
İkisinde de deneyimim var .
Olmuyor olmuyor bu doğalgaz kömür gibi ısıtmıyor .
Zaten alt üst yakmıyor .
Paramla rezilim üsttekileri ısıtıyorum
Tek petek yakmayı onermiyolar çünkü sirkülasyon olması gerekiyormuş bir de 30 derece sadece kendini ısıtır petekler buda soğuk olduğu için sürekli kombiyi çalıştırır hem elektriğe zarar hemde gaza bu ay bı deneyin ona göre ayarlarınız fazla da gelince yapacak bişi yok mecbur ödeniyor usuyup hasta olup hastane ilaç parası odemektense yakmayı tercih ediyorumKızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
sadece bırkac saat yakmaya aslında fazla gelmıs bununda sebebı dıger odaları kapatmandır kuzumTüm petekleri açıp düşük ısıda tutunca daha yüksek geliyor bana denedim. Kullanmadığım odaların peteğini kapatıp kullandığım odalarınkini açıyorum hiç problem yaşamadım ev soğumadı. Kombiyi şu aralar 55-60 derecede yakıyorum, gece yatarken ve gündüz işteyken kapalı. Sadece işten yeni gelince ısınması yarım saat falan sürüyor onun dışında problem yok. Gerçi ev güneş alıyor, yalıtımlı ve kapalı balkon var o yüzden aşırı soğumuyor. Geçen yıl 250 civarı gelirdi bu şekilde bu sene merakl bekliyorum %50 zam geldi neredeyse.
Edit: 3+1, 140 m2 yaklaşık, iç anadolu
Aslında pek birkaç saat değil nisam kimi zaman sabaha kadar kimi zaman sadece yatana kadar yakarım ama kullanmadığım iki odayı devamlı kapatırım kapısı da kapalı durur zaten. Öteki türlüsünü de denedim daha fazla geldi bana fatura pek ısınamadım da. Soğuğa hiç dayanamam zaten, evde yokken kapatmanın tek handikapı ısınması biraz zaman alıyor evin o da yemek hazırlayana kadar ısınıyor zaten. Faturalarım genelde 200 altı gelir ama en soğuk zamanlarda ne kadar ödedim hatırlayamadığımdan ortalama düz 250 yazdım :)) ama şimdiye kadar hiç 300lü fatura ödemedim ondan eminim, gerçi zamlardan sonra bu sene artık ödeyeceğim ondan da eminim :))sadece bırkac saat yakmaya aslında fazla gelmıs bununda sebebı dıger odaları kapatmandır kuzum
antebın sogugu cok soguk olur ayazı yakar ınsanın yuzunu oyle eser ve ayaz olur
200 m2 ev tum petekler yanıyor gecen sene 300 geldı tum gun yandı
aramızda 50 tl fark var ama ben tum gun yaktım 200 m2 ev ve alt komsu yoktu altım bostu ustelık
sen evde yokmussun evde yokken yakmamakta haklısın ama evde olanların yakması mantıklı canım usuduklerıne evı soguk tuttuklarına degmıyor arada 20-30 tl fark oluyor ama usuduklerıyle kalıyorlar
Bu kişiyi şikayet edin lütfen. Bilip susuyorsanız yine kul hakkına giriyorsunuz.
bu sahısı sıkayet ettıgınız tabıkı degıl mı ?
Şikayet etmezseniz aynı şey olmuş oluyor.
Kullandığınız faturayı ödüyor olmanız sizi dürüst insan yapmaz ve Allahtan korkmasam diye övünülecek bir şey yok.Diğerleri hırsız o ayrı. Haram zehir zıkkım olsun inşallah çaldıkları her metreküp
Vergi vs herkesin ortak sıkıntısı ancak verdiğiniz örnekteki insanlar hırsız. Vergiyle sömürülüyorz evet ama bu bize çalma hakkı vermez. Vergilere karşı çıkmalıyız bunu hep söylüyorum o ayrıDürüstlüğü sizden öğrenecek değilim ayrıca övünmüyorum korkmadan yaparım kaşıkla verip kepçeyle alıyorlar asgari ücret açıklanmadan herşeye zam yapılmaya başladı bunun neresini öveyim bu konulara girersek çıkamayız ödediğimiz faturalarda bile bizim kül halkımıza giriyorlar onlarida şikayet edin ozaman 20 tl kullanım yapıyorsun örnek bu sana 40 45 tl olarak geliyor bizim hakkımız çalinmiyormu vergisiydi2 dagitimiydi2 vs vs siz dile vurmuyorsunuz diye dürüst oluyorsunuz ben dile vuruyorum diye dürüst sancam kendimi gayette öyleyim klavye basında dürüst değilim bi çoğunuzun diğer yazdıkları konularıda görüyorum sadece kasınız ahkam kesmek bunu sadece size değil diğer bana yazanlara da söylüyorum...
Vergi vs herkesin ortak sıkıntısı ancak verdiğiniz örnekteki insanlar hırsız. Vergiyle sömürülüyorz evet ama bu bize çalma hakkı vermez. Vergilere karşı çıkmalıyız bunu hep söylüyorum o ayrı
Evet zaten ben mi önünü kesecegim bana dokunmayan yılan bin yaşasın dendiği için 10 aileden 5 i yapabiliyor demek ki.Herkes aynı şeyi yazmış etrafınızı bi araştırın sadece siz duymuyorsunuz 10 aileden 5i bunu yapıyor banane simyaet etsem sanki önünü kesicem beni ilgilendirmez size göre aynı sey bana gore değil banane
Ben bu tarz şeyler yapan herkes için topluca aynı şeyi diliyorum. Burunlarından fitil fitil gelsin çaldıkları 1 lira 1000 olarak çıksın hepsinden inşallahhhEvet zaten ben mi önünü kesecegim bana dokunmayan yılan bin yaşasın dendiği için 10 aileden 5 i yapabiliyor demek ki.
Haksızlık yapmakla yapılan haksızlığı gormezden gelmeyi iki ayrı şey olarak goruyorsaniz ne diyebilirim ki desem degismeyecek belli ki gerek yok.