bencede erkek aradaki köprüyü kurmali.. Zaten bunu annem nisanlima ilk basta söylemisti...sen arayi yapacaksin oglum demisti..Gerci nisanlima sorulursa yapiyor zaten ama sonuc ortada..
COk üzüldüm sizin adiniza...Sizin icinde böylesi hayirliymis demekki...Hayat devam ediyor..
Hayat devam ediyor tabii ben boşanalı 4 yıl oldu ve bir kere bile dönüp arkama bakmadım, kararlı olmak çok önemli şu an hayatımda başka biri var ve onu çok seviyorum iyiki boşanmışım. Her bitiş yeni bir başlangıçtır bunu unutmayın hiçbir zaman :))
nedir bu erkeklerin halleri yaa yemin ederim evliliktende erkeklerdende soğudum. bende nişanlıyım canım ve daha 1 ay olmadı nişanlanalı bikaç güne bizimde durumumuz belli olur. bizde çoook mutluyduk hayaller kuruyoduk ama nişanlandık sanki başka insanlar olduk mutsuzum oda öyle. şu dönem nasıl geçer yada geçermi bitermi bilmiyorum. bizim aileden yana sıkıntımız yok ama benim nişanlımdada ses yk. yani anlıcan bunlar yüzüğü taktığı zaman bi rahatlıyolar herhlade nasılsa artık benm diye. kafanda sorunlar varsa ve ailesi yüzündense ve o seni savunamıyosa bu evlenincede değişmez. sevince ayrılığı düşünmek çok zor şu anda aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyse ama haytın boyunca acı çekmektense bi kre ağla hayatını kurtar çok çok iyi düşün. Allah yardımcımız olsun
iste bu yazdigin güzeldi..Her bitis yeni bir baslangictir.. :))) Tesekkürler[/QUO
Süper ozaman :))
Allah yardımcın olsun.Ben de nişanlıyım 1 yılı geçti,haziranda düğünümüz olacak ama ailesi nişanlının ailesine benziyor biraz 2 ayda düğün yapalım diyen insanlar, şimdi daha düğün ne olacak diye sormuyolar hala,bizi borcun içine sokup köye gideceklerdi,ailem beni düşündü zamanı uzattı şimdi nişanlım eşya borcunu bile ödeyemiyor,babası kanser tedavisi görüyo onlara yardım ediyo yani.Ben de senin gibi çıkmazdayım benimkilerde esyayı su markadan alın deyıp önüme bi engel koymuslardı hemen,bende gittim nişanlımla aksamakadar baktım begendiğimi ordan aldırdım gerisini istediğim yere götürüp onu aldırttım gel gelelim daha taksitin birini dahi veremedi ailesine veriyomus,tamam versin ama ya biz ne olucaz ailem onca sıkıntıya rağmen iğneme kadar alırken tek tek,onlar herseyin borcunu bize yıkıyo ve en üzüldüğüm de bi kerede düğünü ne yapıcaz diye ailemi insan yterine koyup sormuyorlar.
Ama ben nişanlımı oda beni çok üzdük bu sure içinde hatta saygımızı yitirdik bazen ama hala konuşmak için biraraya geldiğimnizde üzülüp ağlıyoruz basımıza gelenlere ne yapayım ailesini değiştiremez ki,maddi sorunlar için bırakamam onu bende elimden geldiğince ona destek olmaya çalışıyorum,ben ailem kmonusunda çok şanslıyım ama babası hasta annesi kendini düşünüyo nişanlımı bırakmıycam ailem istemiyo aslında tıpkı senikiler gibi ama 4 yılımız var onca hayal var kıyamıyorum ve Allah inş hakkımızda hayırlı yuvalar kurabilmey nasip eder heğimize.Sen eger nişanlına sevgisine güveniyorsan konuş ailesini kotuleyerek değil kendini üzüntünü anlatarak konus cunku erkekler aılesine düşkünse haklı yada haksız ailesini savunuyo mutlaka o yuzden sen tatlı dille konusmayı dene bakalım.
iste bu yazdigin güzeldi..Her bitis yeni bir baslangictir.. :))) Tesekkürler
Cook tesekkür ederim bu yazdiklarini düsünememisim, önce mutlumuydum fln diye. Evet mutluydum aslinda, ama ailesinin neden bu kadar karistigina anlam veremiyorum. Herseyi berbat ediyolar sonrada bana diyorlar biz seni seviyoruz severek aldik.
Insallah nisanlimla oturup konusamiyoruz cünkü kendini cok hakli görüyor ben bitirelim dedigim halde, bana sart kosuyor sen bana uy bak senin icin neler yaparim diyor.
Anlamiyorum gercekten bir cikmaza girdim.
evlensende, evlenmesende pişman olacaksın...
bitirmek en kolay seçenek oturup çözümler üretmeye çalışmak ise biraz zor ama sonunda mutluluk getiren birşey... dene bence oturup kavgayla değil ama güzel günlerinizi hatırlatarak başla işe... kavga kavgayı getirir çünkü önce hatıralarla başla işe daha sonra güzel günlerinizi hatırla o zamanla şimdiki arasındaki fark o zaman mutluyduk ama şimdi nie bu kavgalar diye. kısacası nişanlını düşünmeye zorlama ama sevket...
selam arkadaslar..
buraya yeni üye oldum, daha önce yazilan bazi konulari okuma firsatim olmustu.
ben Mayis 2011'de nisanlandim ve Allah izin verirse 3 Ay sonra (08.04.2012 ) dügünüm olacak.
Dayanamiyorum artik Sabir Sabir nereye kadar. Nisanlim aslinda dünyalar tatlisi saygili efendi bir Insan, ve beni sevdiginide biliyorum..AMA..
Ailesi, beni bunalttilar iyice. 3 ayimiz kaldi dügüne ve benim cehizim haric hicbirsey yok ortada..ne ev ne esya ne balayi nede baska birsey.
Benim annemi babami hice sayiyolar onlarla dügün ev konusuna geldimmi muhattap olmuyolar. Ve bu benim cok zoruma gidiyor.
Simdide bana takmislar. Ben gecenlerde Teyzeme ziyarete gidip birkac gün kaldim diye ve Facebooka Kuzenlerimle resmimi koydum diye olay oldu.
Nisanlim bana tavir almaya basladi. Asiri kiskanclik basladi. Ilk baslarda öyle degildi anlam veremiyorum artik.
Ben kuzenlerimle gezmeye cikacak olursam aksam vakti, ki gezme derken disco falan degil yani, gidip biryerlede kahve icip sohbet etmek, ortaligi dagitirmis.
neyse bunuda geceyim.
Aramizdaki mesafe 1-2 saatlik yol, nisanlim her hafta sonu gelirdi. gelip beni görmeden duramazdi. Simdi bunu basima kalkiyolar yok efendim. onlarin oglu her hafta gelmis ben simdiye kadar kac kere gitmisim onlara. ya kizla erkek bir tutulurmu sizce? yani ben her hafta gidememki, evlerinde birde 2 bekar abileri var yani. Gidersem ailemle giderim.
Kendileride dogru düzgn gelmediler bize. Hep gerektigi zaman.
Dügün salonunu annemi babami birakin bana bile sormadan etmeden tuttular. Internetten baktim sonradan öylede kaldi. Ne gel götürüp göstereyim diyen oldu nede baska birsey.
Daha cok sey var aslinda bunlar sürekli tartisilan konular. Yilbasina eglenceye gidecektik. Birgün önce nisanlim ariyor. Iptal ettim diyo. Yaiptal ediyosunda neden sormuyosun. ben kizkardesimi ve onun arkadasinida götürecektim cocuklarin hevesi kirilacak simdi diyorum. Onun söyledigide. Sen gel buraya burda gecirelim. Ben tabiki Patlamaya hazir bomba. Kendi Kendine nasil plan yapiyosun sen fln diye kiziyorum tabiki. Sonra iste Nisanlimin babasi aradi beni cagirdi gel burda gecirin falan diye. Ya diyorum aileme sormadan ben ne deyim. Babama sormuyolarda benim cebimi ariyolar. Babamda bunu duyunca daha cok sinirlendi. Nisanlimlada aramiz acikti biraz, aramisken diyor iste neden tartisiyosunuz sizin tek sorununuz ev, ben biliyorum. bende dedim baba sen nerden biliyosunki dedm nisanlimla benim aramda sorun, ve ancak onunla cözebiliriz. Adam gelmis diyor oglumun neyi varki ne problem yani ben bilmiyorum. gelde cildirma yaniii . bende dayanamadim dedimki, ne mi sorun? Kendisi karar veremiyor. Sizden korkuyor gibi seyler söyledim. sonra bana dediki BEn sizin icin evi bulucam edicem sonra sana söylerim. ben daha cok sinirlendim tabi. neyse saygimi korudum kapattim.
Annemle babama anlattim. Babamda diyor biz burde esek basimiyiz falan, dedim Baba ne olur ara sorunlardan biktim konus.
Aradi babam , iste hisim bu cocuklar anlasamiyor fln anlamiyorum. Oglun cok kiskaniyormus cok sIkIyormus, iste herseyi kendisi yapmak istiyormus fln dedi, ordan nisanlimin babasi ne dese iyi. Seven insan kiskanirmis ( ama nisanlim asiri kiskanc) kendi kuzenlerimden kiskaniyor. Ondan sonra bende teyzeme gidip 3-4 gün kalip facebooka boy boy resim yükleyecegime onlarin cagirdiginda gitseymisim. Bakin Nisanlimin babasi Hacca gitti bu yil, ve kendisi 24 saat Facebookta geziniyor, gidip ibadetini yapacagi yere, sonra gelmis beni babama sikayet ediyor.
Babamda bunu duynca tamam abi dedi anlasildi dedi, biz size uygun degliz o zaman dedi, bu isi sürdürmenin anlami yok dedi, onlar ordan daha iyi düsünün siz bilirsiniz diyor. Terbiyesizler. Yok abi tamam dedi bu benim görüsüm kizimizlada konusacagiz dedi, sizde oglunuzla konusun.
Neyse öyle kapattik ben dayanamadim nisanlimi aradim. BIrseyler yap bak ne olur , bitiyor dedim. Bana dedigi sey: Sen hic birzaman benim yanimda olmadin, ben sana bir defa aglaya aglaya yalvarmistim bir daha yapmam. seni cok seviyorum evet bunu sen cok iyi biliyosun ama ayrilmayi ben hic düsünmedim bunu düsünen sensin. Ben ikimiz icin cok sey yaptim artik yoruldum. Sira sende.
Ha birde diyor iste sen bana uy hersey düzelir. Uymam gereken seylerde: Eve karismicakmisim kendisi bulacakmis alacakmis, gerektigi yerde susacakmisim ( sanki cok konusuyorum) daha ufak tefek seyler var. Ya uymak sorun degilde bunu baska bir dille söylese bambaska olurdu . sanki ayrilalim diyen o ve bana sart kosuyor.
Arkadaslar ben isimi evimi ailemi geirde birakip hic bilmediigim bir yere gidicem daha ne yapayim. Herseydede susamamki, alacagi evde bende oturacagim ben temizleyecegim ve bende calisip para kazanmak istiyorum. Meslegimi falan bosunami yaptim sanki. Su an özel bir sirkette calisiyorum.
Konu nikah olunca oda olay. NIsanlimin babasi bana Resmen diyor , Törene gerek yok. ben sadece Ailemi ve Sevdiklerimi yanimda istiyordum, baska birsey istemedim.
Daha anlatmak istedigim cok fazla sey var bunlar birazi yasananlarin.
Sizce evlenince düzelirmi? Ailesine cok bagli onlara karsi gelmesini istemiyorum tabiki ama kendi fikrini söyleyemiyorda.
Cok bunaldim. Babamla yaptiklari telefon görüsmesinin ardindan 4 gün gecti. Bir kere aramadilar bizi.
Ilerde evlendiigime pisman olmaktan korkuyorum, yada evenmedigime mi pisman olurum artik bilmiyorum. kafam cooook karisik
Yardim edin ne olur. Sizin düsünceleriniz ne?
öncelikli sorun kendine olmalı "ben bu insanı seviyormuyum ? " " ileri de hayatından nişanlın olmadan mutlu olacakmısın ?" seviyorsan ve onsuz mutlu olmayacagına inanıyorsan. şunun şuasında 3 ay sabredeceksin seviyorsan. Face resim yükleme kısmına takılma. yuklemeyiver. nişanlılık sürecinde gitme teyzene. önceki gitmelerine say. sonucda herkesin kendine ait bir hayatı var kimse senin icin duzenini degistirmiyorsa sen nicin degistiriyorsun.
seviyorsan ve sevildiginden eminsen mucadel etmelisin pes etmemelisin. nişanlının ailesi ile bi arada oturmaycaksınız ne güzel ( böyle olumlu taraftan da bak. eşlerinin aileleriyle oturmak zorunda olanlar var yıllarca) olsun sonucda ayrı evin olacak. belli zure sonra kendi duzeninize gectikten sonra. cocuk olunca sebep bulup degistirme bile hakkın olur.
seviyorsan sahiplenirsin. efendi terbiyeli diyorsun. olumsuz özelliklerinden bahsetmiyorsun nişanlının. şöyle düşün. bu aile yetistirdi son 3 ayı cocuklarıyla ve sorsun sormasın sonucda size dönük yatırımlar yapıyorlar. BANANE demiyorlar masraflara karısmamazlık etmiyorlar ( karısmasalarda sorun degil seviyorsanız biribirinizi )
evlenince kendine ait evinizde siz olacaksınız. kapıyı kapattınız mı hersey dısarıda kalır. aşılacabilecek detaylarda takılma. bunlare aşılamayacak detaylar degil. hedefine kilitlen 3 aydan sonra tamamen birbirimize aitiz diye düşün.
mutluluklar şimdiden
tesekkürler öncelikle zaman ayirip okudugun ve cevapladigin icin..:)
sunu eklemek istiyorum bizim icin masrafa girmicekler. herseyi biz ödicez yapicaz buna ragmen, beni hic birseye karistirmak istemiyorlar
bide şöyle düşün nişanlın belki senin istediğin gibi olmasını da istiyor ama sen işin içine girince ailesinin daha büyük tepkiler verip ortalığın daha da karışmasından korkuyor belki de... sen şuanı bir tarafa bırak ve öncesini düşünmeye çalış lütfen önceden bir zorlukla karşılaştığınızda tutumu ne oluyordu yapıcı mıydı yoksa yıkıcı mı? bugün umarım her şey güzel olur senin için bir yuva yıkılmaktan kurtulup özgürlüğe kavuşur. dualarım seninle...
huylu huyundan vazgeçmes cnm...asla...
heleki evlendikten sonra deiştircem sanma asla deişmiolar hattaaa dahada odunlaşıyorlar..
değişen adam görmedim ben..
anası belli ki karışan bi tip...
hele bi evlen evinin düzenine bile karışır böleleri...
hattaa yedek anahtar bile isterler...
normaldir onlara böle şeyler..
gelinlik,kına gecesi,düğün,abiyeler,gelenek görenek adetler...
bu heyecanlara kapılıp aman yanlış karar verme cnm...
herkesin bir alternatifi muhakkak var..
ayrıca kimse için de üzülmeye değmez...
duygularınla deilde mantığınla düşün derim cnm..
Umarim okursun sana yardimci olmak isterim..
Guzelim sana bi kac sorum var, yazdiklarini okudum analyse ettim, bu önemli muheseseden herkez nasibini alacaktir bazilari tatlilikla gececek bazilari ise senin gibi sıkılacak..
Aslinda seni cok iyi anliyorum..
Sorularim;
* evlenecegin kisiyi eskisi kadar seviyor musun?
* nisanlilik döneminde yasamis oldugunu unutup evlendikten sonra bir kac ay lale devri sonra tekrar baslarsa ne yapacaksin?
* o kisiye saygin sevgin inancin kaldi mi?
* bu son sorum biraz dini: istihare namazi kilip ruyaya yatsan o kisinin hayirli yada hayirsiz oldugunu anlaya bilirsin? Googledan araya bilirsin nasil kilinacagini ve nasil yapilacagini., belki ilerde pisman olmaktansa hergun aglamaktansa , bi kac ay uzulmek daha iyidir..
Hem o kisi gercekten nasibin ise inan yollariniz ayrildiktan sonra geri birlesir..
Saygilarimla,,