Yardım edın nısanlım ve aılesı benı bıktırdı- evlenmekten vagecmek üzereyım!!!

cansin90

gülümse inadina =)
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2012
747
123
selam arkadaslar..

buraya yeni üye oldum, daha önce yazilan bazi konulari okuma firsatim olmustu.

ben Mayis 2011'de nisanlandim ve Allah izin verirse 3 Ay sonra (08.04.2012 ) dügünüm olacak.
Dayanamiyorum artik Sabir Sabir nereye kadar. Nisanlim aslinda dünyalar tatlisi saygili efendi bir Insan, ve beni sevdiginide biliyorum..AMA..
Ailesi, beni bunalttilar iyice. 3 ayimiz kaldi dügüne ve benim cehizim haric hicbirsey yok ortada..ne ev ne esya ne balayi nede baska birsey.
Benim annemi babami hice sayiyolar onlarla dügün ev konusuna geldimmi muhattap olmuyolar. Ve bu benim cok zoruma gidiyor.

Simdide bana takmislar. Ben gecenlerde Teyzeme ziyarete gidip birkac gün kaldim diye ve Facebooka Kuzenlerimle resmimi koydum diye olay oldu.
Nisanlim bana tavir almaya basladi. Asiri kiskanclik basladi. Ilk baslarda öyle degildi anlam veremiyorum artik.
Ben kuzenlerimle gezmeye cikacak olursam aksam vakti, ki gezme derken disco falan degil yani, gidip biryerlede kahve icip sohbet etmek, ortaligi dagitirmis.
neyse bunuda geceyim.
Aramizdaki mesafe 1-2 saatlik yol, nisanlim her hafta sonu gelirdi. gelip beni görmeden duramazdi. Simdi bunu basima kalkiyolar yok efendim. onlarin oglu her hafta gelmis ben simdiye kadar kac kere gitmisim onlara. ya kizla erkek bir tutulurmu sizce? yani ben her hafta gidememki, evlerinde birde 2 bekar abileri var yani. Gidersem ailemle giderim.
Kendileride dogru düzgn gelmediler bize. Hep gerektigi zaman.

Dügün salonunu annemi babami birakin bana bile sormadan etmeden tuttular. Internetten baktim sonradan öylede kaldi. Ne gel götürüp göstereyim diyen oldu nede baska birsey.

Daha cok sey var aslinda bunlar sürekli tartisilan konular. Yilbasina eglenceye gidecektik. Birgün önce nisanlim ariyor. Iptal ettim diyo. Yaiptal ediyosunda neden sormuyosun. ben kizkardesimi ve onun arkadasinida götürecektim cocuklarin hevesi kirilacak simdi diyorum. Onun söyledigide. Sen gel buraya burda gecirelim. Ben tabiki Patlamaya hazir bomba. Kendi Kendine nasil plan yapiyosun sen fln diye kiziyorum tabiki. Sonra iste Nisanlimin babasi aradi beni cagirdi gel burda gecirin falan diye. Ya diyorum aileme sormadan ben ne deyim. Babama sormuyolarda benim cebimi ariyolar. Babamda bunu duyunca daha cok sinirlendi. Nisanlimlada aramiz acikti biraz, aramisken diyor iste neden tartisiyosunuz sizin tek sorununuz ev, ben biliyorum. bende dedim baba sen nerden biliyosunki dedm nisanlimla benim aramda sorun, ve ancak onunla cözebiliriz. Adam gelmis diyor oglumun neyi varki ne problem yani ben bilmiyorum. gelde cildirma yaniii . bende dayanamadim dedimki, ne mi sorun? Kendisi karar veremiyor. Sizden korkuyor gibi seyler söyledim. sonra bana dediki BEn sizin icin evi bulucam edicem sonra sana söylerim. ben daha cok sinirlendim tabi. neyse saygimi korudum kapattim.
Annemle babama anlattim. Babamda diyor biz burde esek basimiyiz falan, dedim Baba ne olur ara sorunlardan biktim konus.

Aradi babam , iste hisim bu cocuklar anlasamiyor fln anlamiyorum. Oglun cok kiskaniyormus cok sIkIyormus, iste herseyi kendisi yapmak istiyormus fln dedi, ordan nisanlimin babasi ne dese iyi. Seven insan kiskanirmis ( ama nisanlim asiri kiskanc) kendi kuzenlerimden kiskaniyor. Ondan sonra bende teyzeme gidip 3-4 gün kalip facebooka boy boy resim yükleyecegime onlarin cagirdiginda gitseymisim. Bakin Nisanlimin babasi Hacca gitti bu yil, ve kendisi 24 saat Facebookta geziniyor, gidip ibadetini yapacagi yere, sonra gelmis beni babama sikayet ediyor.
Babamda bunu duynca tamam abi dedi anlasildi dedi, biz size uygun degliz o zaman dedi, bu isi sürdürmenin anlami yok dedi, onlar ordan daha iyi düsünün siz bilirsiniz diyor. Terbiyesizler. Yok abi tamam dedi bu benim görüsüm kizimizlada konusacagiz dedi, sizde oglunuzla konusun.

Neyse öyle kapattik ben dayanamadim nisanlimi aradim. BIrseyler yap bak ne olur , bitiyor dedim. Bana dedigi sey: Sen hic birzaman benim yanimda olmadin, ben sana bir defa aglaya aglaya yalvarmistim bir daha yapmam. seni cok seviyorum evet bunu sen cok iyi biliyosun ama ayrilmayi ben hic düsünmedim bunu düsünen sensin. Ben ikimiz icin cok sey yaptim artik yoruldum. Sira sende.
Ha birde diyor iste sen bana uy hersey düzelir. Uymam gereken seylerde: Eve karismicakmisim kendisi bulacakmis alacakmis, gerektigi yerde susacakmisim ( sanki cok konusuyorum) daha ufak tefek seyler var. Ya uymak sorun degilde bunu baska bir dille söylese bambaska olurdu . sanki ayrilalim diyen o ve bana sart kosuyor.

Arkadaslar ben isimi evimi ailemi geirde birakip hic bilmediigim bir yere gidicem daha ne yapayim. Herseydede susamamki, alacagi evde bende oturacagim ben temizleyecegim ve bende calisip para kazanmak istiyorum. Meslegimi falan bosunami yaptim sanki. Su an özel bir sirkette calisiyorum.

Konu nikah olunca oda olay. NIsanlimin babasi bana Resmen diyor , Törene gerek yok. ben sadece Ailemi ve Sevdiklerimi yanimda istiyordum, baska birsey istemedim.

Daha anlatmak istedigim cok fazla sey var bunlar birazi yasananlarin.

Sizce evlenince düzelirmi? Ailesine cok bagli onlara karsi gelmesini istemiyorum tabiki ama kendi fikrini söyleyemiyorda.

Cok bunaldim. Babamla yaptiklari telefon görüsmesinin ardindan 4 gün gecti. Bir kere aramadilar bizi.

Ilerde evlendiigime pisman olmaktan korkuyorum, yada evenmedigime mi pisman olurum artik bilmiyorum. kafam cooook karisik

Yardim edin ne olur. Sizin düsünceleriniz ne?

Son düzenleme:
arkadaşım bende nişanlıyım ama bu yapılanlar bana yapılsa ben yuzuğu iade ederdim. tamam kolay değil ama anne kuzularıyla bir ömür geçmez. ne munasebet evi kendileri bulcaklar. sen o evin hanımı olacaksın onlara ne. yaptıkları buyuk terbiyesizlik. yılbaşı gecesi yaptığı bence ayrı rezalet. iyi düşün derim. yalnız sen sevgiliyken hiç mi tanımadın nişanlını o zamanda boylemiydi

is bu kadar ciddiye binene kadar hersey iyi hostu.. Nisanlim bir dedigimi iki etmezdi. Hatta birlikte hayal kurardik.. Ne olduysa birden oldu. Doldurusa geldigine eminim.
Beni kirkmaktan kaybetmekten korkan Adam, simdi ailesiyle benim karsimda...
ve en kötüsü Beni sucluyorlar kendilerini hakli görüyorlar...

bende yüzügü iyade etmeyi düsünüyorum.. ama cok zor geliyor..güzel günlerimiz aklima geliyor...belki düzelir diye ümit ediyorum, ama korkuyorumda

Annemle babama kalsa coktan bitirmislerdi

canim konunu okudum, gercekten cok zor iyi düsün..
genc bir kizsin seninde hayallerin var, simdiden böyle sIkIyorsa yok gezmicen, etmicen bilmem ne
bu evlenince daha cogalir artik O'nun olacaksin imzalar atildi kimse karsiamaz..
istedigi gibi müdahalede eder karisirda yasaklarda.. tartismalar diz boyu olur..
heleki en büyük sacmalik zaten surdan basliyor, senin ailene sana sormadan nasil dügün salonu tutarlar
ailen bunu nasil kabul ediyor, ilk basta ailen ortaligi aya kaldirmasi gerekirdi, baban susmus büyük ihtimalle senin mutlulugun icin
göz yumdu ama olmaz.. ailen sustukca tepenize cikmislar.. nisanlin anne kuzusu belli, evlenincede cok doldurusa gelir devamli
tecrubeyle sabit canim bu dediklerim.. kendim yasamadim ama cok yakin bir arkadasim 1 senelik evli cok severek evlendiler
oglanda hic birsey yok.. gel görki annesinin doldurusa gelmeye basladi, devamli tartisiyorlarmis sürekli.. kiz cok mutsuz
adam simdide tuturmus seni bosicam diye, bukadar basitmi ya? niye evleniyorsun ozaman ..
cok zor canim.. bence ailenin karsisina otur anlat böyle böyle konus, onlar seni bile bile mutsuzluga atmazlar eli günü bosver
kimseyi ilgilendirmez, önemli olan senin hayatin senin mutlulugun.. karar senin ama cok iyi düsün bence..
ama sunu unutma düzelir diye bekleyip ümit ediyorsan bosuna canim.. huylu huyundan vazgecmez malesef..
burda cevremizde bir tane oglan var ayni böyle doldurusa geldigi icin karisina herseyi kisitladigi yasakladigi icin kac kere bosandi
2 kere evlendi bosandi , 1 kere nisanlandi bozuldu, en son kendi memleketinden getirdi ayni onun gibi karakterde..

Son düzenleme:
Nisanlinla mutlaka konusman lazim. Yine tepene kalkmaya baslarsa, ver yuzugu. Nisanlilik tanisma ve evlilik hazirlanma surecidir. Korkma sakin, bak ailende yaninda. Boyle insanlarla bi omur gecmez. Ins nisanlin aklini basina toplar!
Sakin uzulme, guclu ol herzaman.

selam :)

öncelikle coook tesekkür ederim sabirla okuyup cevapladigin icin...

Ailemle konustum..Ailem ayrilma taraftari ama nedense ben kiyamiyorum..Cok canim yaniyor aslinda...Kafamda bitirdim aslinda. Ama diyorum o kadar hayal kurmalar o heves bosamiydi

Kalkabilirmiyim bu durumun altindan, diger taraftan göz göre göre evlenememki..

Örneklerin icin cok tesekkür ederim.

cok tesekkür ederim:) Güclü olmaya calisacagim..

bak arkadaşım evlenirken sana tavsiyem evlenince değişirmi sorusunu sorma sakın....kişiler değişmez ya onu öyle kabulleneceksin yada evlenince değişir düşüncesini kafandan çıkartı atacaksın..çünkü değişmezler......eşin anladığım kadarıyla ailesinin ağzına bakan biri bu önemli bir sorundur umarım erken zamanda bu sorunu halleder senin yapabileceğin birşey yok

dogru ya bosuna dememisler bir insan yedisinde neyse yetmisindede odur diye...

Allah yardimcin olsun bacim... Iyi düsün ve dogru karari kendin ver ... Cok fazla konusma güzel bir dilde sabirla anlat mesela nisanlina ev tutmaya bende gelmek istiyorum ikimizin evi olucak ilk o eve ikimiz yalniz girelim fln de onu yumsatmaya calis sonucta seviyorsun :) .. bu ana kuzusu lafina da inanmiyorum erkekler düskündür annelerine bu bir gercek kendin diyorsun Nisanlim saygilidir vs saygisindan ailesine karsi gelmek istemiyordur ama nisanlinin ailesiyle aranizi iyi tutmaya bak mesafeni yine koru sakin ol vs ama yok sogumussan nisanlindan ondan uzaklasabiliyorsan vs o zaman birak gitsin...

Cenab allah sabir versin... En yakin zamanda insallah hersey düzelir.. Amin

Canım yazını okudum ve gerçekten çok üzüldüm.. benzer bi durumu ben de yaşadım hatta daha 3 gün oldu yüzüğü atalı.. ama benim nişanlım da aynı seninki gibi ailesine çok düşkün biriydi..kıskançlık falan yoktu ama her sorunda ailesini savunan benim yanımda hiç olmayan biriydi..ve ben de deli gibi sevmeme rağmen olmayacağına karar verdim..çünkü olmaz.. bir arkadaş daha demiş değişmezler diye..çok doğru bence de.. seni kötü etkilemek istemem ama gerçekten iyi düşün öyle karar ver derim..düğün tarihiniz de yakınmış..ve sen devam etme kararını verirsen evlenip onun bulunduğu şehre gideceksin bu çok büyük bir adım..insan bazen kalbini bir kenarı koyup mantığıyla düşünmeli olanları, olacakları..sevmek zor vazgeçmek daha da zor ama sonra daha mutsuz olmaktansa baştan ağlamak daha iyi diye düşünüyorum ben..
Allah yardımcın olsun..

gerçi bu başlık yeni evleneceklerin sohbet alanı ama yazın dikkatimi çekti ve 10 yıllık evli biri olarak fikrimi söylemek istedim...Kesinlikle kurduğun hayallere kapılıp geleceğini kabusa çevirme, nişanlın değişmeyecek. Bir kere ailece çok benciller...hangi biriyle uğraşacaksın...nişanlıyken seni bu kadar üzmüş, evlilik çok daha fazla sorumluluk emek istiyor o zaman ne yapacaksın? kuzen demek kardeş demektir ard niyetli düşüncelere tahammül edemem. evlenince evine gelen giden misafirinede karışır bunlar ben çevremde bu tip insanları çok gördüm. maalesef tam senin anlattığın gibi olayı kardeşim biirebir yaşadı evlenince ben onu düzeltirim dedi ama olmadı 2 yıl evli kaldıktan sonra ayrıldılar ve birde çocukları var.ne kendini ne de aileni üz,ufak tefek sorunlar her zaman aşılabilir ama senin durumun biraz farklı geldi bana.Allah yardımcın olsun umarım hakkında hayırlı olan bir karar verirsin...

ben cok dedim, birlikte bulalim birlikte bakalim...ilk basta iyi gidiyordu..sonra ne olduysa oldu, bir anda degisti hersey.

Amin insallah Allahim herseyin hayirlisini versin hepimize..

Yaşadığın şeyler gerçekten çok zor. Allah yardımcın olsun öncelikle. Şunu söylemem gerek ki hayatı yaşayacak olan evliliği paylaşacak olan sen ve nişanlınsın... Onun seni mutlu edeceğinden eminsen hiç durma yola devam. Ama anladığım kadarıyla şuan mutlu değilin. Nişanlılık süreci çok zor bi dönem aileler arasında kalma kendi isteklerin... Belki bu durumun stresidir sizi mutsuz eden. Biraz öncesini düşün bu streslerin olmadığı dönemleri, mutlu muydun? Nişanlınla ilerde yaşayacak olan sensin tabikide eve eşyana karışacaksın. Bunu oturup nişanlınla konuşmalısın eğer bu durumu anlayışla karşılayamazsa zaten söylecek pek de söz kalmamıştır. Bazen mutluluk vazgeçmeyi gerektirir ama herşeyi değil....

Ben eşimin ailesine bağlılığı ve düşkünlüğü yüzünden evliliğimi bitirdim, böyle bi insanla evlendiğinde ailesyle evlenmiş oluyorsun, hiç bişey değişmiyor. Zamanla kocana olan sevgin saygında bitiyor. Boşuna yorulup yıpranıyorsun laf anlatamıyorsun. Erkeğin aradaki koprüyü kurabilmesi gerekli.

bencede erkek aradaki köprüyü kurmali.. Zaten bunu annem nisanlima ilk basta söylemisti...sen arayi yapacaksin oglum demisti..Gerci nisanlima sorulursa yapiyor zaten ama sonuc ortada..

COk üzüldüm sizin adiniza...Sizin icinde böylesi hayirliymis demekki...Hayat devam ediyor..

Cook tesekkür ederim bu yazdiklarini düsünememisim, önce mutlumuydum fln diye. Evet mutluydum aslinda, ama ailesinin neden bu kadar karistigina anlam veremiyorum. Herseyi berbat ediyolar sonrada bana diyorlar biz seni seviyoruz severek aldik.

Insallah nisanlimla oturup konusamiyoruz cünkü kendini cok hakli görüyor ben bitirelim dedigim halde, bana sart kosuyor sen bana uy bak senin icin neler yaparim diyor.

Anlamiyorum gercekten bir cikmaza girdim.

amin insallah...

annemde bana eger onu evlenince degistirebilecegine inaniyosan evlen, arkandayim ama ben inanmiyorum iyi düsün kizim dedi. Yani gercekten düsünmem gerekiyor cünkü cogunlukla ayni seyleri duyuyorum...

nedir bu erkeklerin halleri yaa yemin ederim evliliktende erkeklerdende soğudum. bende nişanlıyım canım ve daha 1 ay olmadı nişanlanalı bikaç güne bizimde durumumuz belli olur. bizde çoook mutluyduk hayaller kuruyoduk ama nişanlandık sanki başka insanlar olduk mutsuzum oda öyle. şu dönem nasıl geçer yada geçermi bitermi bilmiyorum. bizim aileden yana sıkıntımız yok ama benim nişanlımdada ses yk. yani anlıcan bunlar yüzüğü taktığı zaman bi rahatlıyolar herhlade nasılsa artık benm diye. kafanda sorunlar varsa ve ailesi yüzündense ve o seni savunamıyosa bu evlenincede değişmez. sevince ayrılığı düşünmek çok zor şu anda aynı şeyleri yaşıyoruz nerdeyse ama haytın boyunca acı çekmektense bi kre ağla hayatını kurtar çok çok iyi düşün. Allah yardımcımız olsun

ailende seni destekliyorsa sonra üzülecegine şimdi üzülmen daha mantıklı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…