merhaba....ilk mesajdan itibaren okudum olanları, sonra da ayrıldığınızı yazmanı okudum... üzücü..ama senn bunları yaşaman daha da üzücü...
nişanlılık dedikleri şey buymuş meğer diyorum..ben de kasımda nişanlandım ve ağustosta düğünüm olacak...
ben her insann kendine has özellikleri olduğuna inanan biriyim ve nişanlım ilk sevgilimdi, uzun uzun düşündüm ve doğru insan olduğuna karar verdim, hiçkimse mükemmel değildi ve benm de onun hoşuna gitmeyen özelliklerim vardı ama anlaşmak ,birbirini istemek falan die dşündüm ve aileler tanıştı...
ben düzzenli ve titiz biriyim ,,en ince ayrıntılarına kadar dşünen ve yapan biriyim, erkek arkadaşımdan da aynı özeni bekledim ama tanışma gününde bile biraz sorunlar çıktı, özensiz gelmiş gibiydi, bizimkiler biraz ( hatta çok) bozuldular..benmle konuştular,,iyi düşün dediler...ben de düşündüm..seviglime söyledim lütfen biraz daha dikkat die..ama o da alındı, kızdı ben ne yapıorum ki ne var halimde die.( tamam biraz daha dikkatli olcam bundan sonra diebilirdi,) neyse dedim ok..
sonra sizin adetler nasıl neler istenio falan denildi...onlar daha önceden kız vermişlerdi..annem siz daha ii biliosunuzdur sizinkielr nasılsa bunlarınki de öyle olsun dedi..bişey istenmedi...onlar da tabii ki 2 parçanın 3 eşyanın lafı olmaz ok dediler..
sonra kaynanam ben öyle şeyleri konuşmayı çok sevmem, geöenlerde bir arkadaşım işte nişan sandığının içinin hepsini pierre cardin yaptım die sölüyodu,, bence gereksiz falan dedi,,baktım böyle bi..bişi demedim...yani taş çatlasa 500 liralık bi fark olurdu die düşündüm..neyse dedim...
sonra uzaktan geliolardı..kalmaydı yerdi falan derken ortalık gerildi..annemler( ki kız veriolar kolay bişey değil ve hiç tanımadıkları bilmedikleri başka bi şehriden bi aileydi,) gerildiler, onların rahat davranmaları, bizim ince düşüncelerimizle uymadı oram gerildi..
sevgilmle konuşuyordum o da ne istedin de olmadı falan dedi hep, ben bişey istememiştim ki zaten, alttan almak yerine, beni beğenmiosun zatene getirdi(( erkeklerin çoğu böyle mi gerçekten merak ediyorum) tartıştık..
gelmelerinden bi gece önce arayıp gelmenizi istemiorum ben anlaşamıoruz dedim,, ablasını aramıştım, eğer gerçekten anlaşamadığınızı düşünüyosan, tabi ki olayı uzatmanın alemi yok ilerde daha da mutsuz olursunuz dedi haklı olarak,, ailesi de neden nie die sorduklarında verdiğim cevapları,,hımm tamm bunlar düzelecek şeyler demek yerine,, ne olmuş ki, ne var bunda bunlar büyütülecek şeyler mi dediler..keşke bi düşünselerdi büyütülmeyecek şeyler değildi bence ama demekki ben önemsiyodum ve düzelmesini istiyordum ve inatla düzelmedi...neyse...sonra konuşuldu gelindi...
hiçbişey olmamış gib...
bize ne istersniz die soranlar, konuşmalarda kız nişan tarafınındır diyip, onların kızlarının nişanlarında herşeyi kendilerinn yaptıklarını söylediler,, biz de öyle şeyler isteyen tipler değiliz,, sizin adetiniz neyse o olsun demedikleri için ok dedik,, tüm masraflar..kıyafetim ayakkabılar vs vs dahil bizden oldu.( ki bunları söylemek ayıp bence ama işte karşılığını göremeyince batıyor adama)bi tatlı ve foto olnların oldu.
neyse....ben burda görüodum nişan sandıklarını alınanları falan, bazıları gereksiz geliodu , hatta çoğu , ama şu ipek gecelik çamaşır takımları ve parfümler fln çok hoşuma gidiodu, böle boşça içinde artı sandıkiçine konması flaan...nişan günü oldu,, kimse kimseyi germedi herşey ii hoştu..zaten evde bi törendi 7*-80 tane yakın akraba komşu faln onlarla beraber oldu isteme fln filan..2 saatte bitti gitti anlamıosun zaten ne olduğunu :) pasta tatlı çikolatalar çiçek faln çk gzldi...sonra nişan sandığı açıldı bunlar bunlar var die..şok.. işte bunlar unutulmuyor,, insanın içinde kimseye söyleyemedikçe büyüyor..annenin bişey söylemeyen ama çok şey anlatan gözlerini gördükçe eziliyor insanın içi...hani hiç bişey bilmeyen tipler olsalar ok derim..hani bu kadar becerebildikleri,,yadırgamam...ama bi yandan tektaş, pırlantalar ,kpe kolye takan adam gerçektan ama gerçekten dandik şeyler getirmişse ki özensiz, basit bi şekilde..bi tepki olarak algıladım bunları ben....2 penye çamaşır, 1 penye gecelik, felakaet havlu fln, nyse daha da hatırlayıp sinirimi bozmak istemiorum...2 ay düşündüm durdum bunları doğru mu yanlış mı ne yapmm lasım die..sevigilime tartıştık defalarca,, annemlerin laflarına maruz kaldım,, ama o yüzük takıldı ve emekse sevgide verilmesei gerekn ben en sonuna kadar yapacağım dedim herşeyi..
aramız iyi şimdi ..zaten kötü olması için bi neden yok ama, ben düğün alışverişine çıkmayı koydum kafama, hiç aklımda olmayan bişeyken, içinde kalmaması için hiçbişeyin onlar yapmıosa ben yaptırıcam diorum şimdi..biliyorum ayıp gereksiz ama olmasa ömür boyunca içimde kalıcak... ki nasıl bizim görevlerimizi tam yapacaksan onların da yapmsı gerekiyor değil mi...
bu kadar şey yazmamdaki amaç...sen en doğru kararı vermişsiin..benm bu kadar minik bişey bile içimde büyümüşsse, senn o yaşadıkların sen daha da çok kemirecekti..nişan bunun için var işte..tanıyıp olup olmayacağına karar vermek için...
bi arakadaş yazmış tanımadın mı çıkarken diye,, ben 5 senedir beraberim ama gezip tozup aşkım sevgilim demeye benzemiyormuş evlilik başka bi sorumluluk ciddiyet, başka bi şeymiş...
hakkında en güzeli olur inşallah:) durup durup kendini bilemek yerine, o aileyi de mutsuz etmek yerine herkesin kendi uyacağı kişiyle beraber bi ömre başlaması en güzelii...sonradan daha çok sorunlar çıkardı emin ol..üzme kendini...