Merhaba, lütfen sakin olun. 16 senedir silikonlarım var, hiçbir sorun yaşamamış olmama rağmen çıkartma kararı aldığım bir dönemdeyim. Çünkü yaşla beraber aldığım kilom memelerimi baya büyüttü ve artık ihtiyaç hissetmiyorum. Çok şükür hiçbir sağlık problemi yaşamadım. Düzenli ultrasonlarımda da sorun görülmedi. Kanser olur muyum korkusu yaşamamanız adına söylüyorum. Silikondan ziyade sizin girdiğiniz stresin kansere neden olma ihtimali inanın daha fazla. Birincisi bu çıkarılamayacak bir şey değil, hiç taktırmamış gibi olursunuz bu kadar kısa süre kullanım sonucu çıkarırsanız önce bunu bilin. İkincisi herkesin vücudu farklı tepki verebilir. Yurt dışında implant sonrası benzer şikayetleri olan kişilerin çıkardıktan sonra tüm şikayetlerinin sıfırlandığını okuyorum. Explant yazıp doktor sayfalarını incelerseniz hasta yorumları var aynı şekilde instagramda da explant yazınca birçok kişinin kendi profilinde sorunlarını yazıp getirdikleri çözüm önerilerine ulaşabilirsiniz. Ben de ilk birkaç ay psikolojik olarak hemen çıkartmak istemiştim ama 9 ay uzun bir süre. Reaksiyon göstermiş olabilir vücudunuz fakat bu çözümsüz değil lütfen kötü düşüncelere kapılmayın. Hiçbir şey canınızdan önemli değil. İnsanlar memelerini komple aldırıp yine hayata tutunabiliyorken sizin çözümü olan bir şeyden sebep kendinizi yıpratmanız üzücü. Çok rahatsız ediyorsa hemen kurtulabilirsiniz. Lütfen ama lütfen intihar gibi şeyleri aklınızdan geçirmeyin. Bizi daha kadın yapan şey ne memelerimiz ne de kocaman dolgun bir popo.