Yardım edin lütfen. Abartıyor muyum?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
kesinlikle haklısın lisede nice arkadaşım oldu hocalarımıza aşık, daha dikkatli konuşması lazım, canım balım böceğim demek yerine işi gereği mantıklı makul sağduyulu açıklamalar yapsa öğütler verse kişi alacağını alır zaten psikolog danışanını içmeye mi götürmüş bende gittim yani yıllarca sizli bizli olduk hep bu onun bana yararlı olmasını engellemedi yani

son durum ne oldu? umarım aranızdaki gerginlik biraz azalmıstır...

siz de bir psikologsunuz sonucta, eşinize kızarak degistirebileceginize inanıyor musunuz? onun bu davranısının yanlıs oldugunu teorik olarak anlatmayı denediniz mi?

ayrıca subyancı oldugunu, yetisme cagındaki kızlarla flort ettigini yazanlar olmus, katiyen katılmıyorum.
bence esiniz cok temiz yurekli birisi ve bu uyanık ergenler onun iyi niyetinden faydalanarak ailelerinden sevgililerinden arkadaslarından gormek istedikleri ilgiyi eşinizin yumusak ılımlı sozleri ile tatmin etmeye calısıyorlar.

Bravo 25+ yasinda psikoloji egitimi gormus biri degil 14-15 yasinda daha karakteri tam oturmamis bir ergen suclu. Hepimiz anneyiz ya da olucaz. Ergen kizinizin cep telefonunda boyle bir mesaj gorseniz uyanik kizim adamin ilgisini cekmeye calisiyor mu dersiniz? Valla ben okul yonetiminden tut da savciliga kadar herkese gosteririm o mesaji.

Justcim sen esini taniyorsun belki gercekten safligina yapiyordur ama bu konuda en son suclanicak zaten psikolojik sorunlari olan ergenler ve uzgunum o msjlari ebeveynlerinden biri gorse hic hos seyler yasanmaz.

Son düzenleme:
Tum mesajlari okuyamadim oncelikle bunu belirteyim.
Ben esinizin o mesaji ogrencisine cektigini dusunmuyorum.eger bunun sakincalarini bilemeyecek kadar kafasi calismiyorsa bilemem tabi.
Bence hangi mesaja karsilik o mesaji gonderdigini size gostersin.yani gercekten bir ogrencisi ona boyle bir mesaj cekmis mi?
Ve bir de esinizin telefon dokumunu incelemenizde fayda var sanirim.

:
Tum mesajlari okuyamadim oncelikle bunu belirteyim.
Ben esinizin o mesaji ogrencisine cektigini dusunmuyorum.eger bunun sakincalarini bilemeyecek kadar kafasi calismiyorsa bilemem tabi.
Bence hangi mesaja karsilik o mesaji gonderdigini size gostersin.yani gercekten bir ogrencisi ona boyle bir mesaj cekmis mi?
Ve bir de esinizin telefon dokumunu incelemenizde fayda var sanirim.

Kesinlikle katılıyorum.
Bırakın bir psikoloğu, bir öğretmen veya doktor bile 14 yaşındaki çocuğa bu tarz bir mesaj yazmaz.
Kaldı ki eşiniz psikolog olarak nasıl yaklaşması gerektiğini hepinizden iyi biliyordur.
Kıskanç bir insan değilim ama ben bile bu yalana inanmam.
Bu işi çaktırmadan takip edin.

sinirlenmekte haklısın :KK19: bence eşin kendine gelmeli artık, bunu senin ona söylemen bile abes aslında
sonucta psıkolog olan o
kendisinin bilmesi gerekıyor...
yerınde olsam sağlam bir ders verırıdım, bu ne beee çekilir mi yahu bu

Bravo 25+ yasinda psikoloji egitimi gormus biri degil 14-15 yasinda daha karakteri tam oturmamis bir ergen suclu. Hepimiz anneyiz ya da olucaz. Ergen kizinizin cep telefonunda boyle bir mesaj gorseniz uyanik kizim adamin ilgisini cekmeye calisiyor mu dersiniz? Valla ben okul yonetiminden tut da savciliga kadar herkese gosteririm o mesaji.

Justcim sen esini taniyorsun belki gercekten safligina yapiyordur ama bu konuda en son suclanicak zaten psikolojik sorunlari olan ergenler ve uzgunum o msjlari ebeveynlerinden biri gorse hic hos seyler yasanmaz.

yazdıgım yorumda gençleri suçladıgımı düşünmüyorum.
aksine konu sahibinin eşinin yaklasımını profosyonel bulmadıgımı daha onceki yorumda belirtmistim, sizin alıntıladıgınızda ise tekrarlayıp "yanlış" diyorum zaten.
fakat bu mesaj olayında romantik duygusal bir ilişki olmadıgını düşündügüm icin konu sahibinin eşine gelen "abi bizi bara götür" "abi çok yalnızım" gibi mesajların ergenlikten kaynaklandıgını ve burada dahi duygusal bir ilişki degil "ilgi arayışı" oldugunu düşünüyorum.
sözde uyanık dememin nedeni ise, ben de ergen oldum ama benimle dışarıda ilgilenen diğer insanlarda değil bunu bana nedensiz ve koşulsuz sunacak ailemde aradım sevgiyi ilgiyi.

evet ben de bu çocukların ebeveynlerinin yerinde olsam ogluma bebegim diyen, kızıma aşkım diyen psikologla görüşür bu şekilde hitap etmemesi gerektigini söylerdim, hatta yaklaşımından ötürü duygusal cinsel şüphelerim de olurdu ve psikologumu da değiştirirdim.

fakat konu sahibinin eşinin diğer yorumlardaki gibi sapıklıkla suçlanacak birşey yaptığını düşünmüyorum çünkü anlattıgı kadarıyla saf, ılımlı ve 'güzel söz kullandıgını düşünen' biri, konu sahibinin de rahatsız oldugu şey bu zaten. mesafeni koyup dogru düzgün konus da dese kavga da etse, eşi kıskançlıktan ötürü böyle söylendigini düşünüp aynı davranışlara geri dönüyor.

burada bir insanın mizacı ne olursa olsun iş hayatında farklı bir dil kullanması gerektiğini ve bunu nasıl değiştirebilecegine dair öneriler sunmaya çalışmıştım. bu kızlar sırnaşık demenin veya adama sübyancı demenin konu sahibinin kızgınlığını arttırmaktan öte bir işe yaramayacağını düşünüyorum fakat her ikisi de dogru olabilir, herkes kendi penceresinden yorumluyor, neden bu kadar rahatsız oldunuz anlayamadım.

yazdıgım yorumda gençleri suçladıgımı düşünmüyorum.
aksine konu sahibinin eşinin yaklasımını profosyonel bulmadıgımı daha onceki yorumda belirtmistim, sizin alıntıladıgınızda ise tekrarlayıp "yanlış" diyorum zaten.
fakat bu mesaj olayında romantik duygusal bir ilişki olmadıgını düşündügüm icin konu sahibinin eşine gelen "abi bizi bara götür" "abi çok yalnızım" gibi mesajların ergenlikten kaynaklandıgını ve burada dahi duygusal bir ilişki degil "ilgi arayışı" oldugunu düşünüyorum.
sözde uyanık dememin nedeni ise, ben de ergen oldum ama benimle dışarıda ilgilenen diğer insanlarda değil bunu bana nedensiz ve koşulsuz sunacak ailemde aradım sevgiyi ilgiyi.

evet ben de bu çocukların ebeveynlerinin yerinde olsam ogluma bebegim diyen, kızıma aşkım diyen psikologla görüşür bu şekilde hitap etmemesi gerektigini söylerdim, hatta yaklaşımından ötürü duygusal cinsel şüphelerim de olurdu ve psikologumu da değiştirirdim.

fakat konu sahibinin eşinin diğer yorumlardaki gibi sapıklıkla suçlanacak birşey yaptığını düşünmüyorum çünkü anlattıgı kadarıyla saf, ılımlı ve 'güzel söz kullandıgını düşünen' biri, konu sahibinin de rahatsız oldugu şey bu zaten. mesafeni koyup dogru düzgün konus da dese kavga da etse, eşi kıskançlıktan ötürü böyle söylendigini düşünüp aynı davranışlara geri dönüyor.

burada bir insanın mizacı ne olursa olsun iş hayatında farklı bir dil kullanması gerektiğini ve bunu nasıl değiştirebilecegine dair öneriler sunmaya çalışmıştım. bu kızlar sırnaşık demenin veya adama sübyancı demenin konu sahibinin kızgınlığını arttırmaktan öte bir işe yaramayacağını düşünüyorum fakat her ikisi de dogru olabilir, herkes kendi penceresinden yorumluyor, neden bu kadar rahatsız oldunuz anlayamadım.

Konuda daha önceki yorumlarınıza bakmadım ve hatta nickleri çok aklımda tutmam bundan sonraki yorumlarınızı da benden alıntılama olmazsa şu yazmış bunu diyemem. Neden rahatsız oldum. Bu konuda yetişkin bir erkeğin mesajı ne kadar iyi niyetle olursa olsun 14 yaşındaki hocam bizi içmeye götür mesajından kat kat kat kötüdür. Uyanık kelimesini burdaki psikolojik sorunları olan çocuklara yakıştıramadım. Ben de ergen oldum demişsiniz. Ve ilgiyi ailenizden beklediğinizi belirtmişsiniz. Burdaki çocukların muhtemelen çoğunluğunun psikolojisinin bu kadar bozuk olması ailelerinden görmedikleri ilgi yüzünden.

Bir çok ergen hocasına ilgi duymuştur. Hemen hemen bütün okullarda bir tane çok güzel ve bir tane de çok yakışıklı hoca vardır. Bizim okulda tarih öğretmenimizdi misal. Bütün kızlar ondan hoşlanıyordu. Ergenliğin ve büyümenin kitaplarda da yazan doğal bir dürtüsüdür olgun insanlardan, otoriteden hoşlanmak. Ama yetişkin bir erkeğin bu tarz bir mesaj atması profesyonel olmasının çok ötesinde çirkindir. Ben just'ın karakter analizine güvenmek istiyorum ama buraya konu açanöğrencinin velisi olsaydı danışmana yaklaşımımız ne olurdu. Ben hemen okul idaresi ile görüşmesini ve hatta diğer velilerle konuşup bunun genel bir tavır olup olmadığını anlamasını söylerdim.

Buradaki tavır karşıdaki çocukların durumlarından bağımsız çok yanlış. Çocuklar ister uyanık olsun, ister kafası çok karışmış hayatta yerini bulamamış çocuklar olsun sırf karşı taraf yanlış yorumlayacağı için değil etik olmadığı için bu mesajların atılmaması lazım. Bu konuda çocuklara söylenebilecek hiç bir şey yok.

eşiniz psikolog ve bu hitap tarzıyla genç bayanların yanlış anlayıp farklı düşüncelere kapılabileceğini düşünemiyo mu
iginç gerçekten ya eşiniz saf ya da salağa yatıyo bence
ayrıca o mesajı öğrencisine çektiğine de pek inanamadım belki başka birine çekti ve yakalanınca bunu uydurdu olamaz mı
siz önceki mesajlara bakmadınız mı hangi konuşmalar sonucu bu mesajı atmış

Son düzenleme:
Konuda daha önceki yorumlarınıza bakmadım ve hatta nickleri çok aklımda tutmam bundan sonraki yorumlarınızı da benden alıntılama olmazsa şu yazmış bunu diyemem. Neden rahatsız oldum. Bu konuda yetişkin bir erkeğin mesajı ne kadar iyi niyetle olursa olsun 14 yaşındaki hocam bizi içmeye götür mesajından kat kat kat kötüdür. Uyanık kelimesini burdaki psikolojik sorunları olan çocuklara yakıştıramadım. Ben de ergen oldum demişsiniz. Ve ilgiyi ailenizden beklediğinizi belirtmişsiniz. Burdaki çocukların muhtemelen çoğunluğunun psikolojisinin bu kadar bozuk olması ailelerinden görmedikleri ilgi yüzünden.

Bir çok ergen hocasına ilgi duymuştur. Hemen hemen bütün okullarda bir tane çok güzel ve bir tane de çok yakışıklı hoca vardır. Bizim okulda tarih öğretmenimizdi misal. Bütün kızlar ondan hoşlanıyordu. Ergenliğin ve büyümenin kitaplarda da yazan doğal bir dürtüsüdür olgun insanlardan, otoriteden hoşlanmak. Ama yetişkin bir erkeğin bu tarz bir mesaj atması profesyonel olmasının çok ötesinde çirkindir. Ben just'ın karakter analizine güvenmek istiyorum ama buraya konu açanöğrencinin velisi olsaydı danışmana yaklaşımımız ne olurdu. Ben hemen okul idaresi ile görüşmesini ve hatta diğer velilerle konuşup bunun genel bir tavır olup olmadığını anlamasını söylerdim.

Buradaki tavır karşıdaki çocukların durumlarından bağımsız çok yanlış. Çocuklar ister uyanık olsun, ister kafası çok karışmış hayatta yerini bulamamış çocuklar olsun sırf karşı taraf yanlış yorumlayacağı için değil etik olmadığı için bu mesajların atılmaması lazım. Bu konuda çocuklara söylenebilecek hiç bir şey yok.

Ah, aha, begen butonu olsaydi, alintilamak zorunda olmazdim :KK43:

Ama madem hazir alintilamisken, size tamamen katiliyorum. Bende piskolojie benzer bir bölüm okudum ve konu sahibin esinin davranis çok ama çok kötü. Elbette hastalarina karsi buz gibi olmayacaksin fakat sinirlarini koyacaksin. O cocuklarin en çok sinirlar, cizgilere ihtiyaci var, belirsiz bir iliskiye ihtiyaçlari yok, cünkü canim cicim laflari kullanildiginda o iliski profesyonel omaktan çikiyor ve belirsiz oluyor. Dolayisiyla "beni bar'a götürürmüsun" sorusu çok normal olmaya basliyor.

Bir piskolog, yada piskolojik danisman yada herneyse, onlarin isi sevgi, sefkat vermek degildir. Onlarin isi tedavi vermektir, hasta ile beraber problemleri çözmektir. Yani konu sahibi bu konuda çok hakli. Esi muhakkat bunu derste görmüs olmasi lazim, hastalarin doktorlara/piskologlara asik olabilmelerini. Neden? cünkü hastalar piskologlari "kurtarici" olarak görüyorlar ve hisetiklerini ask olarak nitelendiriyorlar. Canim, cicim laflari kullanininca bir hasta daha açik oluyor boyle hislere.

Daha önceki mesajinizda size katiliyorum, benim kizima yada ogluma böyle mesajlar gelse, böyle hitap edilse bende herkeze gösterip, kesinlikle piskolog degistirirdim.

bana da bu işte bir tuhaflık var gibi geldi. bir psikoloğun, üstelik de o yaşta bir kız öğrencisiyle bu şekilde konuşması, dahası "mesajlaşması" ne derece doğru ve etik? kaldı ki mesajlaşmak özel bir davranış. ben hiç inandırıcı bulmadım. bu kız intihar edicem diyomuş, bunu öğrenen bir psikoloğun tavrı sana hiç kıyamam şimdi gibi romantik bir cümle olabilir mi? böyle bir durumda profesyonel bir tavır takınmalıydı eşin. bilmiyorum ama o konuşmanın tamamını görmek istediğini söyle.

Bence hiçte abartmıyorsunuz. Ne doktorlar ne hocalar tanıdık, tanıyoruz da. O duygusal bağlar sadece o canımlı cicimli kıyamam sanalı laflar sayesinde kurulmuyo. Böyle bişey zaten olmamalı da...

Eşinize duyduğunuz rahatsızlığı da tekrar tekrar dile getirmişsiniz ama sanırım eşinizin işiyle alakalı tarzı bu o yüzden de bu tavrından vazgeçecek gibi görünmüyo.

Ve ben sizin durumunuzda olsam eşime yokluğumla bildirirdim haddini. Herkesin bi dayanma sınırı var neticede!

Tamam ben geldim, tartışma bitti :)

Şimdi tek tek alıntılayamadım bir sürü mesaj yazılmış. Bugün mesajları baştan okudum (silmemiş) sonra ara bu numarayı dedim aradı nasılsın ben x abin falan ama kız şaşırdı SBSn nasıl netlerin nasıl diye sordu eşim iyi hocam çalışıyorum vs klasik konuşmalar geçti tamam annene de söyle yarın bi toplantı yapalım gebelik eğitimiyle ilgili tamam mı dedi eşim (annesinin yanında çalıştığını kanıtlamak için) o da tamam hocam iyi günler dedi ama boşu boşuna bir kızı rahatsız etmiş gibi hissettim kendimi çünkü neden aradınız hocam anlamadım filan dedi yani garip oldu biraz arkadan dershane gibi sesler geliyordu :/

hat değiştirme konusuna gelince zaten kimseye hayatım, bebeğim demiyorum dedi yalan atma efekana dediğini duydum dedim inan ki o anlamda bi hayatım değil sen nasıl canım, güzelim diyosan o hesap ben insanlara sıcakkanlı davranmaya çalışıyorum kaldı ki bunlar çoluk çocuk yetişkin de değil bi mantıklı düşün lütfen kızım oğlum yaşındalar yetişkinlerle de hep adabımı korudum hep dikkat ettim ediyorum da ama söz senin için daha iyisini yapıcam hoşlanmıyosan dedi başta tarzım bu vs diye ayak diremişti tabi ama ben tarzını ve seni kabul etmiyorum deyince yelkenleri suya indirdi.

Bisürü insanda var nasıl değiştiricem okula, öğretmenlere tekrardan vermem gerekir dedi hatta baya kızdı sinirlendi çocukluk ediyosun 14 yaşındaki kızlardan oğlanlardan kıskanıyosun inanamıyorum dedi ya bu hatlar kırılır ya da biter dedim kendimi baya ordan oraya attım tabi öfkeden ağladım falan :KK70: içim rahat etmiyo böyle dedim yarın ilk iş yeni bi hat alıp kendi üstüme açıcam bilicem kimlerle konuştuğunu dedim seni kaybetmek istemiyorum senden değerli değil iki hat değiştir tamam dedi şükür ki sonunda

Şunu da söyledim sen zaten bir şeyler yapıcaksan yüz yüze yaparsın, şirket hattından yaparsın, mailleşirsin engel olamam. Bu sana güvenmediğimi göstermiyor, güveniyorum sadece sana zırt pırt mesaj atan, arayan öğrenciler istemiyorum artık bu numaran bisürü hastanda var yeni numaran kimsede olmaz kafamız rahat olur bu yüzden yeni hat alalım diyorum arayan şirket hattından arar yanımıza alırız dedim

Ha bi de rehberini baştan aşağı kontrol ettim, beni gıcıklandıran numaraları arattım, sildirdim :KK14:

Yani eşimin sicilini aklayıp paklayıp eve getirdim :KK1:

Son düzenleme:
Tamam ben geldim, tartışma bitti :)

Şimdi tek tek alıntılayamadım bir sürü mesaj yazılmış. Bugün mesajları baştan okudum (silmemiş) sonra ara bu numarayı dedim aradı nasılsın ben x abin falan ama kız şaşırdı SBSn nasıl netlerin nasıl diye sordu eşim iyi hocam çalışıyorum vs klasik konuşmalar geçti tamam annene de söyle yarın bi toplantı yapalım gebelik eğitimiyle ilgili tamam mı dedi eşim (annesinin yanında çalıştığını kanıtlamak için) o da tamam hocam iyi günler dedi ama boşu boşuna bir kızı rahatsız etmiş gibi hissettim kendimi çünkü neden aradınız hocam anlamadım filan dedi yani garip oldu biraz arkadan dershane gibi sesler geliyordu :/

hat değiştirme konusuna gelince zaten kimseye hayatım, bebeğim demiyorum dedi yalan atma efekana dediğini duydum dedim inan ki o anlamda bi hayatım değil sen nasıl canım, güzelim diyosan o hesap ben insanlara sıcakkanlı davranmaya çalışıyorum kaldı ki bunlar çoluk çocuk yetişkin de değil bi mantıklı düşün lütfen kızım oğlum yaşındalar yetişkinlerle de hep adabımı korudum dedi

Bisürü insanda var nasıl değiştiricem okula, öğretmenlere tekrardan vermem gerekir dedi hatta baya kızdı sinirlendi çocukluk ediyosun 14 yaşındaki kızlardan oğlanlardan kıskanıyosun inanamıyorum dedi ya bu hatlar kırılır ya da biter dedim kendimi baya ordan oraya attım tabi öfkeden ağladım falan :KK70: içim rahat etmiyo böyle dedim yarın ilk iş yeni bi hat alıp kendi üstüme açıcam bilicem kimlerle konuştuğunu dedim seni kaybetmek istemiyorum senden değerli değil iki hat değiştir tamam dedi şükür ki sonunda

Şunu da söyledim sen zaten bir şeyler yapıcaksan yüz yüze yaparsın, şirket hattından yaparsın, mailleşirsin engel olamam. Bu sana güvenmediğimi göstermiyor, sadece sana zırt pırt mesaj atan, arayan öğrenciler istemiyorum artık numaran kimsede olmaz kafamız rahat olur bu yüzden yeni hat alalım diyorum arayan şirket hattından arar yanımıza alırız dedim

Ha bi de rehberini baştan aşağı kontrol ettim, beni gıcıklandıran numaraları arattım, sildirdim :KK14:

Yani eşimin sicilini aklayıp paklayıp eve getirdim :KK1:

Yillik bakim gibi olmus bu...:KK9:
Iyi hadi, gecmis olsun, en azindan icin rahat etmis...:KK34:

Yillik bakim gibi olmus bu...:KK9:
Iyi hadi, gecmis olsun, en azindan icin rahat etmis...:KK34:

Ne zamandır içimdeydi zaten o kim bu kim diye gıcıklanıyodum bahaneyle öğrenmiş oldum hepsini :KK53:

hatta yedi haneli bi rakam vardı (muhtemelen bankayla ilgili filan bi şifre) başına 532den 42 ye kadar hepsini koydurup arattım :KK9: hepsi de yanlış numara çevirdiniz dedi :KK53: Oh dedim :KK1:

Sağol canım :)

Ne zamandır içimdeydi zaten o kim bu kim diye gıcıklanıyodum bahaneyle öğrenmiş oldum hepsini :KK53:

hatta yedi haneli bi rakam vardı (muhtemelen bankayla ilgili filan bi şifre) başına 532den 42 ye kadar hepsini koydurup arattım :KK9: hepsi de yanlış numara çevirdiniz dedi :KK53: Oh dedim :KK1:

Sağol canım :)

Cok alemsin, ciddiyim...:KK9:
Adami ne hallere sokmussun...
O inlik onun aklina gelmemistir, eminim...:KK9:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
X