Eşimle anlaşmazlıklar yaşıyoruz

Ailen baska ne yapsin canim?
gidip babana anlatsan durumlari
sana kizar belki ama kotulugun icin kizmaz
ne halin varsa gor'de demez (umarim)
varsin kizsin azarlasinda sonucta ya gider konusur esinle
yada seni yanina alir
bogazina sarilan
sana deger vermeyen adama baska ne yapabilirsin?

Ne geniş bir adammış ya... Bir erkek karısından nasıl böyle bir talepte bulunur? Fazla yüz vermeyin böylelerine, halamın kızı da bir fabrikada ağır şartlar altında işçi olarak çalışıyordu. Ziraat mühendisiyle evlendi. Adam zaten rahat bir iş bulabiliyorken daha daha rahatını bulabilmek için uzun süre işsiz kaldı. Karısının vardiyalı ve ağır bir işte çalışmasına aldırmadı bile. Halamın kızı en sonunda işten ayrıldı sırf kocası iş bulsun diye...

Ne oluyor bu erkeklere?

o çalışmıyosa sen çalış kendı ayakları ustunde dur ve o adamdan cocuk yapma baktın kı hala kendıne iş bulmadı cek gıt babanın evıne kazandıgın parayı babana yedır daha ıyı en azından senı dovmez

canım bu adam siz evlenmeden önce senin çalışmadığıını eve kendisinin bakacağını bilmiyormuydu. Hiçbir geliriniz yoksa nasıl iş bakmaz, çalışmaz, hazır bilezikleri bozdurmakla geçinilir mi? ne demek sen odun getir, geçen sene ben getirdim. Eğer sen çalışmıyorsan tabi ki o getirecek, hoş sen çalışsan da yine o çalışacak ve evine de bakacak,beraber bu işler... Daha şimdiden evine bakmak zor geliyorsa o adamdan hayır gelmez. Karşına al ve konuş derdi neymiş, ne istiyormuş. Evine bakmayacaksa, sana bakmayacaksa sorumluluk almayacaksa güle güle dersin en başından... Bir büyüğüne olayı anlat beraber konuşun ya da sen konuş, ailenle karar ver ya da...Çok sinirlendim ne
adamlar var....

hiç yapmadım onu bugüne kadar hiç çalış demedim üstüne gitmedim ama hep nankör anlayışsız oldum üstüne bi de hırpalıyo gece de salonda yattı şimdi de seslendim bi çıktı gitti durmadan ağlıyorum nasıl davranmalıyım bilemiyorum aile mi anlatmalı mıyım bunları onu da bilmiyorum

yapmamakla hata yapmissiniz
kocanizi resmen alistirmissiniz evde yatmaya
sizdede hata var bide siddete egilimli
odunu kadinlar topluyormus erkeklerde yatiyomuymuss:50::50:

şimdi babamla konuştum annem bahsetti galiiba o da kendin seçtin gittin ama bi kaç gün dur baktın hala aynı ben gelir seni alırım başımın tacısın sana da bakarım dedi

şimdi babamla konuştum annem bahsetti galiiba o da kendin seçtin gittin ama bi kaç gün dur baktın hala aynı ben gelir seni alırım başımın tacısın sana da bakarım dedi

Çok şükür,olumlu bir şey duyduk.

canım belki eşin işsiz olduğu için bu kadar streslidir.sen istersen bi konuşmayı dene.hem de kendine bi iş bul.asgari ücretle dünya kadar iş var.işkura filan başvur.hazır çocuk da yokmuş.sana mani olmaz.çocuk da düşünme birkaç yıl daha derim.sürekli beraber olup birbirinizi yemezsiniz hem de.olmadı ayrılığı daha sonra düşünürsün.ama acilen kendine iş bul derim..

Bakın birşeyler deselerde ailenizdir.Kötülüğünüzü istemezler.Bende arkadaşların söylediklerine katılıyorum.

kaç kere denedim konuşmayı sürekli benden şikayet ediyo o da sus diyince haklıda olsam haksız da olsam suscakmışım istediği zaman gelcek konuşcak istemezsa tavır işsiz ya beyimiz ondan ama benimkide can sonuçta işsizim die bu kadar da olur mu

Arkadasim belliki esinle diyalog kurman zor olacak ama bir sekilde o ortami sagla. Sana soyleyeceklerim var, dilersen sen konusma ama dinle belki de beni son kez dinleyeceksin diyerek basla bakalim, belki beyfendinin dikkatini ceker bu!... Bana oyle geliyor ki esin issizlikten dolayi bunalim geciriyor. Ama hiç bir neden sana bahsettigin sekilde davranma hakkini ona vermez. O yuzden son bir kez konusmalisin, ister susturmaya calissin ister tavanlara baksin sen soyleyecegini sogukkanli, sakin kararli, kendinden emin ve basin dik bir sekilde sirala. Ben yerinde olsam, "is bulamadigin için gergin oldugunu biliyorum, anliyorum bu konuda seni SIKISTIRMIYORUM, sorumluluklarini yerine getiremedigin icin bu kadar hircinsin belki ona da eyvallah... Ben de gerekirse is arayip calisabilirim ancak bana karsi saygi ve siniri asmadan devam edeceksen sabreder bu yasadiklarimi atlatmaya calisirm, yok boyle devam edecekse ben bosanmak istiyorum" derdim...

Ailen arkandaymis. Madem ayrilmayi goze aliyorsun son kozunu oyna, onu bosanmakla tehdit et cunku zaten gemileri yakmissin tehdit etmen evliligi kurtarman icin bir yontem olabilir belki o dilden anliyordur, belki yola gelir.. Gelmezse keyfi bilir, uzulme...

işsizlik..
Benimde başımda var eşim eşsiz bi süredir
Yüzsüzleşiyor artık yaa
sen ne dersen dee vızz geliyoo, ben bile bazen durumuna şaşırıyorum yok cnm bu kadarda olmaz diyorum ama çok da güzel oluyormuşş..
Baya baya vurdumduymaz oluyorlar, hiç sorun etmiyorlar işsizlik güzel bişiymiş gibi geliyor onlara rahat yan gelip yatmak..
sen istediğini söyle arkadaşım inan ki alınmıyorlar..
Napcaz bende hala çare bulamadım..

işsiz olduğu için gerçekten alınsa , gururuna dokunsa; size odun topla diyeceğine kendisi bir şeyler yapmaya çalışır. gurur yapmış gibi görünmek işine geliyor böyle insanların.

Arkadasim belliki esinle diyalog kurman zor olacak ama bir sekilde o ortami sagla. Sana soyleyeceklerim var, dilersen sen konusma ama dinle belki de beni son kez dinleyeceksin diyerek basla bakalim, belki beyfendinin dikkatini ceker bu!... Bana oyle geliyor ki esin issizlikten dolayi bunalim geciriyor. Ama hiç bir neden sana bahsettigin sekilde davranma hakkini ona vermez. O yuzden son bir kez konusmalisin, ister susturmaya calissin ister tavanlara baksin sen soyleyecegini sogukkanli, sakin kararli, kendinden emin ve basin dik bir sekilde sirala. Ben yerinde olsam, "is bulamadigin için gergin oldugunu biliyorum, anliyorum bu konuda seni SIKISTIRMIYORUM, sorumluluklarini yerine getiremedigin icin bu kadar hircinsin belki ona da eyvallah... Ben de gerekirse is arayip calisabilirim ancak bana karsi saygi ve siniri asmadan devam edeceksen sabreder bu yasadiklarimi atlatmaya calisirm, yok boyle devam edecekse ben bosanmak istiyorum" derdim...

Ailen arkandaymis. Madem ayrilmayi goze aliyorsun son kozunu oyna, onu bosanmakla tehdit et cunku zaten gemileri yakmissin tehdit etmen evliligi kurtarman icin bir yontem olabilir belki o dilden anliyordur, belki yola gelir.. Gelmezse keyfi bilir, uzulme...

dün konuştum anlattım herşeyi hala aynı kafada sen ne söylersen söyle vızz geliyo.bende şöle bi karar aldım bi süre kendi haline bırakcam napıyo bakalım umursamaz davrancam bu arada kendimde kpss ye hazırlanıyorum ztn onlarla meşgul olcam çocuk kesinlikle düşünmüyorum ztn gittiği yere kadar böle gitsin bakalım boyun eğmicem o istediği gibi yaşıyo evliliği bende öle yapıcam taviz verip de tepeme çıkartmıcam haa baktım düzelmiyo bütün bunlara rağmen çekip gitmek son çare ...

Çalışmayan adamla ömür geçirmek çok zor çocuklarınada bakmaz bu adam:19:ne demek hazıra konuyorsun diye hayret birşey:19:

dün konuştum anlattım herşeyi hala aynı kafada sen ne söylersen söyle vızz geliyo.bende şöle bi karar aldım bi süre kendi haline bırakcam napıyo bakalım umursamaz davrancam bu arada kendimde kpss ye hazırlanıyorum ztn onlarla meşgul olcam çocuk kesinlikle düşünmüyorum ztn gittiği yere kadar böle gitsin bakalım boyun eğmicem o istediği gibi yaşıyo evliliği bende öle yapıcam taviz verip de tepeme çıkartmıcam haa baktım düzelmiyo bütün bunlara rağmen çekip gitmek son çare ...

Neler oldu ismihan, guzel gelismeler var mi? Uzak durman ise yariyor mu?

ismihan bilmiyorum farkindamisin ama bir noktadan sonra senden kaynaklaniyor bu sorunlar
adam senin bogazina sariliyor seni hirpaliyor sen diyorsunki "cok zoruma gitti benden ayri yatisi"
"git calis is bul" demedim diyorsun
ailenin taktigi bileziklere kadar bozduruyorsunuz gecinmek icin
ustelik bir senelik evlisin gecen sene odunu ben getirdim sen hazir yaktin diyen bir adam var
yani yeni evlendiginizde iki odun getirmis basina kalkiyor ve bu sene nerdeyse sana tasitiracak odunu
nerden toplayip getireceksen artik yada neyle alacaksan
senden habersiz ailenin taktigi bilezigi bozduruyo ustune ustluk
ama yaninda yatmadi diye zoruna gidiyor
ve gidip sakinlesince arayi bulmak icin konusalim diye yanina gidiyorsun

kusura bakma ama sen kendi degerini bilmezsen o hic bilmez

:46::46: canım önce kendinden bişeyleri değiştirmen lazım... belki kabul etmek istemiyosun ama sana zor kullandı.....

onun sana yaptığını senin ona yapman lazım... kırılan üzülen aşağılanan çalış odun bul denilen sensin.. küsen ayrı yatan o...

bırak yatsın, bence uzak dur konuşmaya yanaşma .. bi sürede ailenin yanına git, anlaması için yanlız bırakman lazım, sen üzerine düştükçe
kendini bişey sanıyo, kusura bakma ama çok sinirlendim

Back