doğum

kadının yeri kocasının yanıdır ne işin vardı senin ailenin yanında yaz tatili boyunca anlamak çok zor gerçekten de ne biçim gelinsin bir de o tarafı dinlesek gerçekten oğlan tarafına hak vericez ama

arkadaş ciddi anlamda şaşırmış galiba her ne olursa olsun hiç kimsenin bi kadına hele hamile bir kadına el kaldırmaya hakaret etmeye hakkı yoktur..bu nasıl bir anlayıştır böyle..

amin canım saol.evet tam bir kütük..adamda kıl kadar pişmanlık yok..pişkin pişkin hala mesaj atıyo.haftaya doğumum var.geliyimmi diyo?çocugu görmek benimde hakkım herhalde diyo.tek gelemez korkak annesini babasınıda getirir.bende ona dedim gelmek isteyen izin almaz hastaneye gelir görür ben annenin babanın yüzünü görmek istemiyorum dedim.şimdide diyo tek başına büyüt.sorumluluk benden çıktı..yarın o çocuk babam kim derse cezasını çek diyo..dayanamıyorum artık sabrım tükendi bu sefer kesin ayrılcam..

böyle bir durumda ne denirki tatlım nasıl bir eşmiş o öyle..afedersin ama daha adam gibi koca olmayı becerememiş ki eşine sahip çıkamayan adam babalıktan bahsediyor..peki sen ilerde anlatırsan çocuğun ona hesap sormuycakmıymış neden annem hamileyken bizi terk ettin derse ne cevap verecek maaşını götürdü sen daha doğmamıştın sana bişeyler almış ondan bende terk ettimi diyecek...gerçekten çok çirkin eşini kınıyorum..eminimki ilerde çok pişman olacak ama umarım onun için çok geç olmaz..

kızlar fikrinize çok ihtiyacım var iyice kafam karıştı.eşim ve ben yaz tatili için memleketimize geldik.ikimizde aynı memleketteniz.o annesinde bende annemde kaldım.daha doğrusu kalmak zorunda kaldım.çünkü evliliğimizin en başından beri hem kaynana hem kayınbaba huzur vermediler.nefret ettirdiler yaptıklarıyla yinede ben 10 gün kaldım onlarda ayıp olmasın diye neyse..eşimle memlekete geldiğimizden beri kavgalarımız başladı.hep annesinin dolduruşu yüzünden.eşim başından beri annesi babası olmadan karar veremez hiçbişi yapamaz tam ana kuzusu..düğünde takılan altınlardan tutunda aldığımız arabaya varana kadar hepsi kaynan kayınbaba elinde.katiyyen bana layık görmezler.benden para kaçırırlar durmadan.işte böyle yine eşim benim temmuz maaşımıda alıp altın yaptırıp annesine vermiş saklasın diye..bana sormadı bile.bişide demedim..hamileyim ve eylül başında çocuk doğacak umrunda değil.hiç bir hazırlık yok.varsa altın yoksa altın..bende bu ay maaşımı vermedim bebişimin eksiğini gediğini aldım.eşim 1 çöp bile almadı..neyse benim bu ay maaşımı vermemem büyük olay oldu..eşim annesinin dolduruşuna gelip bana birsürü laf saydı telefonda.teli kapattıktan sonra felaket sancılarım başladı.eşimi aradım hastaneye götür diye.eşimde annesini babasını alıp benim annemlere geldiler..3 ününde suratı 5 karış.kaynanam gelir gelmez kavgaya başladı.yok anneme sen kıznın parasını yiyosn oğluma verdirmiyosn..annemde alttan almaya çalışıyo yeminler ediyo ben yemiyorm diye yok zıvanadan çıkmışlar.bende bu arada sancı çekiyorum.eşime dedim anneni sustur anne sus mus dedi annesi susmayınca kapıyı çarpıp beni sancılı halimle bırakıp gitti.fırsattan istifade kayın baba ve kaynana benim üstüme yürüdü sen ne biçim gelinsin paranı niye oğluna vermiyosun senden gelin olmaz boşattıracam küfürler hakaretler..sonra kayanana elini yumruk yapmış beni dövecek arkadanda kayınbaba dişlerini sıkıyo..tam kaynana beni dövecekken annem kızkardeşim tutular bileğini.bende o sinirle defolun gidin yüzünüzü görmek istemiyorm dedim..tamam boşat dedim..annemlerde kovdular..1 saat gecmedi benim sancılar sıklaştı hastaneye gittik.3gün yoğun bakımda yattım.sancımıda durduular bu arada eşim kesinlikle aramadıda sormadıda..ortak bi tanıdıgımız hala annemle babam haklı diyomuş bu arada.kesinlikle ayrılmaya karar verdim..haftaya salı yada çarşamba doğumum var ve eşim bugün mesaj atmış kaç günden sonra..o çocuk benimde çocugum doğduğu gün bende hastanede olcam.bu benim hakkım diye..yani çıldırmamak için sabrediyorum ama dayanamıyorum.beni mahvettiniz ya sancılı beni bırakıp gittin annenin babanın beni dövmesine izin verdin ne hakkından bahsediyosun diye mesaj attım bende..kesinlikle görmek istemiyorum dedim.şimdide acaba görsemiydi diyorum kararsız kaldım akıl verin nolur..

ne hakki be ne hakki...
sen hamilesin, sanci cekiyorsun (ki o da esinin yuzunden oluyor)...
kocani cagiriyorsun hastaneye yetistir beni diye...
o geliyor ama olaylari daha da cok karistiriyor...annesine babasina iki laf soyleyip susturamiyor ve orayi terk ediyor, seni o insanliktan cikmis yaratiklarla hamile ve sancili halinle basbasa birakiyor...
kusura bakma da ne hakki var acaba?
zerre hakki yok cocugunun ustunde...sperm vermekle ne koca ne de baba olunmuyor...
bu erkek bozuntusundan da bosan ne olur daha fazla kendini kullandirtma...
senin paran senin maasin, ister hepsini yersin ister ailene yardim edersin, ister alip biriktirirsin...
kimse karisamaz...senin bu gune kadar bu duruma susman bir de uzerine bu adamdan cocuk yapman cok buyuk hata...
ama olan olmus...
ayrica bir erkegin karisindan maasini almasi cok buyuk saygisizlik...seni kullaniyorlar resmen...

Son düzenleme:
kadının yeri kocasının yanıdır ne işin vardı senin ailenin yanında yaz tatili boyunca anlamak çok zor gerçekten de ne biçim gelinsin bir de o tarafı dinlesek gerçekten oğlan tarafına hak vericez ama

insallah myko'nun bu yorumlarini bir doktor ya da terapist okur da hastaligi konusunda yardimci olur...

neden evlenen kadınlar maaş kartlarını falan eşlerine veriyorki nasıl sizin senelerce okuyarak hakettiğniz maaşlara insafsızca el koyabiliyorlar. bu erkeklerde hiç utanma mı yok. bekar arkadaşlara tavsiyem ekonomik özgürlüğünüz sizindir. eşe ihtiyacınız olabilir ama paranıza el koyacak birine değil. söylediğim yanlış anlaşılmasın elbetteki hanımda evi ailesi için harcama yapsın sonuçta bizim ailemiz. ama uğruna yıllarımızı harcadığımız ekonomik özgürlüğü 1 imaza ile başkasına teslim etmemeliyiz.

myko mu ne ya iyimisin sen arkadşaım o nasıl yorum ya.erkek yada hakkaten yaşlı bir kadın kafa yapısına bak.sinir oldum ya

canım sen hiç üzülme bebegine odaklan doğdugunda bütün sıkıntılaırn gidecek.eşinde kendi biir ayrıl yada ayrılma diyemem ama eğer şu durumda arkanda olamıyorsa yaırn bir gün ailesinin arkasında yine durmıcak.

okurken şaştım kaldım ne yüzsüz bencil insanlar varmış bu dünyada:53:böyleleri hiçbir şeyi haketmiyorlar canım:50:doğumuna gelseler ancak sinirlerini bozarlar bence hiç gelmesinler:20:

siz hamilesiniz ve sizi anne ve babası dövmeye kalkışıyor sinirden çatlıcam pis ana kuzusu benmkinden çok var demek böyle b ir adam ve aileyle ömür geçmez canım hakkında hayırlısı olsun ama çok zamansız olmuşya hiç üzülme bebeğinin sana ihtiyacı var sütünü falan etkilenmek evliliğin sana verdiği en büyük güzelliği düşün canım

kızlar olaylar iyice karıştı.dün eşimin akrabaları sözde barıştırmaya geldiler.anlattım bende olanları..bana hak verdiler.neyse eşimi çağırdılar..eşim herşeyi yalan yere yemin ederek herkesi kendisinin ve anne babasının haklı olduğuna inandırdı..işin kötüsü babam bile biran tereddüte düştü acaba damatmı doğru söylüyor diye?şimdi bile babam galiba ona inanıyor.haklıyken haksız yalancı duruma düştümm..hamileliğimin son günleri artık kaldıramıyorum.ben bu eşle bi ömür geçirebilirmiyim artık..

kızlar olaylar iyice karıştı.dün eşimin akrabaları sözde barıştırmaya geldiler.anlattım bende olanları..bana hak verdiler.neyse eşimi çağırdılar..eşim herşeyi yalan yere yemin ederek herkesi kendisinin ve anne babasının haklı olduğuna inandırdı..işin kötüsü babam bile biran tereddüte düştü acaba damatmı doğru söylüyor diye?şimdi bile babam galiba ona inanıyor.haklıyken haksız yalancı duruma düştümm..hamileliğimin son günleri artık kaldıramıyorum.ben bu eşle bi ömür geçirebilirmiyim artık..

Nasıl yani?
Aileniz size değil de damada mı inanıyor?
Arkadaşım dönün eşinize,doğurun evladınızı hayırlısıyla,sonra toparlanıp boşanırsınız.
İşiniz var,mesleğiniz var. Maddi desteğe ihtiyacınız yok,manevi olarak da size inanmayanlar eksik kalsın zaten!

Nasıl yani?
Aileniz size değil de damada mı inanıyor?
Arkadaşım dönün eşinize,doğurun evladınızı hayırlısıyla,sonra toparlanıp boşanırsınız.
İşiniz var,mesleğiniz var. Maddi desteğe ihtiyacınız yok,manevi olarak da size inanmayanlar eksik kalsın zaten!

annem yanımda en büyük desteğim..babamda yanımda ama şaşkın suç bendemi ondamı karar veremedi..eşim hiçbir şekilde benim yanımda değilki canım nasıl yanına gidiyim?gidersem eğer annesiyle babası yarım kalan işini tümden beceriip iyi bide döverler ahmak kocam yüzümden..

annem yanımda en büyük desteğim..babamda yanımda ama şaşkın suç bendemi ondamı karar veremedi..eşim hiçbir şekilde benim yanımda değilki canım nasıl yanına gidiyim?gidersem eğer annesiyle babası yarım kalan işini tümden beceriip iyi bide döverler ahmak kocam yüzümden..

Hee ben de ana babanız sizi istemiyorlar sandım.
Babanız istediği kadar şaşkın olsun,anneniz nasıl olsa yanınızda,siz dik durun,eşiniz olacak o adamla da muhatap olmayın,eve almayın onu!

Nasıl oluyorda senin emeğinin hesabını sana soruyorlar? O para senin paran değil mi istersen hayrına bağışlarsın. Kaynana kaynata da kim oluyor ki bu konuda? Şaka filan mı bu ? Böyle aç gözlü insanlardan ne kadar çabuk kurtulsan senin için o kadar kar canım. Eşin arkanda durmuyorsa seni korumuyorsa o evlilikten sana hayır gelmez. seni o sancılar içinde nasıl bırakır gider? çok yüz vermişsin zamanında ve herşeye hakları olduğunu zannediyorlar.benim gibi mesafeni koruyamamışsın. Allah yardımcın olsun canım işin zor o insanlarla. Çirkef insanla uğraşmak zordur.

İnan ne diyecegimi bilemiyorum sumsum, gercekten yasadiklarin
cok ama cok zor seyler,cok yipratici..umarim kendini ve bebegini
etkilememeyi basarirsin,ne kadar zor olsa da buna mecbursun cunku
sen bir annesin..Hayata bir kez geliyoruz ve kim ne derse desin
omrunun kalanini esinle gecirip gecirmeyecegine sen karar
vereceksin..yine de bu kadar zor bir aninda seni o sekilde birakip
gidebilen birine ne kadar guvenebilirsin bilmiyorum,karar senin...

inş senin başına haklıyken haksız duruma düşürcek bi olay gelir başına baktımda yazdıklarına herkeze bi tavır hep kadınları suçlayıcı konuşmalar yapmışsın yazık sen demişsin ya bir kaç kadın türünü kastederek allah sizin soyunuzu kurutsun diye aynen bende sana diyorum arya sende bu konu sahibinin kaynanasından farklı bi kaynana olmazsın çirkef edepsiz gerisini yazmim anla işte . Çok sinirlendim arkadaşlar ya daha çok şey yazarım da olmuyo işte burda

Son düzenleme:
inş senin başına haklıyken haksız duruma düşürecek bi olay gelir başına baktımda yazdıklarına herkeze bi tavır hep kadınları suçlayıcı konuşmalar yapmışsın yazık, sen demişsin ya bir kaç kadın türünü kastederek allah sizin soyunuzu kurutsun diye aynen bende sana diyorum ya sende bu konu sahibinin kaynanasından farklı bi kaynana olmazsın çirkef edepsiz gerisini yazmim anla işte . Çok sinirlendim arkadaşlar yaa çok şey yazarım da olmuyo işte burda

bu mesajım imla hataları yüzünden silinmesini istiyorum bilgisayar satır kayması yapmış farkında degilim

Senin bir sancın var ama anlamadık biz...
Her dert yanan kadını aşağılamak zorunda değilsin bir kadın olarak bu kadar küçülmene gerek yok!

ah bu kaynanalar ne olurda bıraksalarda gelinle oğlu rahat yaşasa ne olur yani neden böyle seyler yaparlar hep bu dünyadamı yaşayacaklar sanki öbür dünya yokmu namazını kılsın dua etsinler hayır işlesinler yok illa oğlum geline ne aldı oğlum geline neden böyle iyi davranıyor lafa gelincede ben kaynanadan çok çektim gelinim çeksin istemem yalan yalan kimd dese inanmam artık bundan sonra:19::19:

amin canım saol.evet tam bir kütük..adamda kıl kadar pişmanlık yok..pişkin pişkin hala mesaj atıyo.haftaya doğumum var.geliyimmi diyo?çocugu görmek benimde hakkım herhalde diyo.tek gelemez korkak annesini babasınıda getirir.bende ona dedim gelmek isteyen izin almaz hastaneye gelir görür ben annenin babanın yüzünü görmek istemiyorum dedim.şimdide diyo tek başına büyüt.sorumluluk benden çıktı..yarın o çocuk babam kim derse cezasını çek diyo..dayanamıyorum artık sabrım tükendi bu sefer kesin ayrılcam..

Arkadaşım eski konuların hortlatılmasını hiç tasvip etmesem de senin konun bu foruma ilk girdiğimde görüp ilk okuduğum konu olmasından dolayı epeydir merak ediyordum ne yaptığını.Büyük ihtimalle doğumunu yaptın peki şimdi ne durumdasın?Ayrıldın mı eşinden,umarım en doğru kararı verebilmişsindir.

Back