• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaralarıma basacak tuz kalmadı yuregimde; anne...!!!!!

o kdr cok agladım ki ne yazacağımı bilemiorm :( insallah senin minigin büyüdüğünde buralara senin ne kdr harika bir anne olduunu yazar..Allah içindeki bu boşluğu eşinin ve kızının sevgisiyle doldursun :(

yapılanların hepsını unuturum ama bana verılmeyen anne sevgisinin boşlugu hıç bır zaman geçmeyecek...

ben annemden bır kez bıle canım kızım kelımesını duymadım..
annem bana hıç senı sevıyorum demedı..
annem nedense çocuk öpulurmu derdı.. ben sevmem öpmeyı der geçerdi..
çocuk sevılmezdı anneme göre.. o yukten başka bır şey degildi.. sizin yuzunuzden uyuyamadım dıyen bır annem vardı.. bır gun madem istemıyordun neden dogurdun dedım..

daha 8 yaşındaydım.. abım kardeşlerimle sabah uyandık yatagın içinde oyun oynamaya başladık ,ee dogal olarak sonra kavga ettık.. sonrada ben kıtap okumaya başlamıştım.. annem odasından çktı, neden yatakları toplmadın dıye bana bagırdı, senın sesın çok çıktı dıye benı dövup kapının önune attı.. kapıyı çaldım ama açmadı.. apartman boşlugunda aglamaya başladım.. lat komşu sesımı duyup gelmiş. benı alıp evlerıne göturdu.. akşam babam gelınceye kadar eve gıremedım.. babam gelınce peşinden bende eve gırdım.. annem dırekt su yuzune çıktı.. sabah pijama ile çıktı şu saat oldu yenı geldı eve dıye.. hala dun gıbı aklımda o gun...

Ben bütün anneleri kutsal sanırdım,

Benim için anne olan hiç bir kadın vicdansız ,sevgisiz,duygusuz olamazdı,

Bir anne sadece kendi çocuklarına değil,sokak çocuklarına bile ağlardı,

Hani derler ya 'bebeğinizi kucağınıza aldığınızda annelik hormonları çalışmaya başlarmış''

İşte bütün anneler bu duyguları o anda anlar sanırdım.

Fahişeler bile bu mesleği çocuklarına bakmak için yapıyorsa saygı duyardım.

Ama 2 gündür bu forumda okuduğum 3 konu bana yanıldığımı gösterdi,

Annelik yapmayıda öğrenmek gerekiyormuş demekki.

anneler gunu yaklaştı yıne.. ve ben bu konuyu tam bir sene önce yazmıştım.. ama hala yaralarım taze, hala içim kan aglıyor.. ve anne şevkatıne öyle çok ihtiyacım var ki hiç bir şey yerını doldurmadı.. uzun zaman oldu konuşmayalı.. bense hala yavruma sarılıp yatıyorum.. her gece saçlarını öpüp kokluyorum.. usulca yavrumun kulagına "senı çok sevıyorum" dıyorum.. elleri ellerimde uykuya dalıyorum... hasret kaldıgım sevgiyi, şevkatı yavruma her anında hıssettırmeye çalışıyorum..

ama anneme ihtiyacım var.. gögsune yuzumu gömup hıçkıra hıçkıra aglamaya çok ihtiyacım var.. bınlerce hıçkırık dügümlendı bogazımda... ve saçlarım ellerinin sıcaklıgına hasret anne. hiç bir şey yerını doldurmuyor anne...

Canım anneler gününde annene git. Elini öp sarıl onu affet içinden. Neden mi kuranı kerimde insanları affetmemiz gerektiği yazıyor ve anne babaya iyi davranmak emredilir. Bilmiyorum kuranı kerim okuyor musun ama sana çok yardımcı olacağına inanıyorum başından sonuna oku hatmet. Sen ona elini uzat elinden geleni yap baktın olmuyor o zaman Allaha tevekkül et demek ki böyle olması gerekiyormuş de canım:)))))

Buraya ne yazsam bilmiyorum aslında.Dağıldım resmen.Allahın en büyük hediyesi olan annelik sıfatını hiç haketmeyen bir insanmış anneniz ne yazık.. Ama şundan eminim ki sen mükemmel bir annesin ve kızın her zaman senin gibi bir annesi olduğu için şükredecek.İçindeki boşluğu ne doldurur bilmiyorum ama sana bunları yapan bir insan için kendini üzme artık lütfen çünkü eşinin ve kızının sana ihtiyacı var.Hem şöyle düşün, nasıl bir anne olmaman gerektiğini çok iyi biliyorsun hayat ne yazık ki doğumundan itibaren sana bunu öğretmiş:43:
Allah hiçbirimizin kalbinden şefkati merhameti almasın.Ailenle çokk mutlu olursun inşallah..

canım yaa, kıyamam sana :((
hani bir söz var ya "anne var kırk kat, anne var yalın kat" diye .... yaşadıkların sende çok derin izler bırakmış :( geçmişi değiştiremiyoruz maalesef ama gelecek önümüzde .. yaşayamadığın tüm güzel duyguları yavrunla yaşa ki inanıyorum sen harika bir anne olacaksın...

aynen benımkı de cocukken boyleydı
sefkatsiz, ilgisiz....... kardeşim, ben ve o,, üçümüz de aynı odada yatardık.
ama annem benım yatagımı ayırmıstı.
kardeşime sarılır yatardı...... bende aynı odada, farklı bır yatakta kafamı battanıyenın altına sokar, sessızce ağlardım..
duyarsa kızardı çünkü..
hayatım boyunca da sevgısını hıssettıremedı bana.. ergenlık dönemımde dahı yanımda olmadı, karsımda oldu..
hep arkadaslarım okulda derlerdı, annemle arkadas gıbıyız dıye.. içim giderdi...
kendımı suçladım hep , hayatım boyunca.. bu benı, daha sinirli ve daha gecımsız olmaya itti.
ilişkilerim hiç yürümedi.. en başta benı annem sevmıyordu ki.. başkasının benı sevdıgıne nasıl ınanayım..
ınanamadım..
hep dısarda aradım sevgıyı ben.. ama bulamadım ellerım bomboş kaldı..
soğuk kış günleri, çocukken, üstümdekılerı cıkartır, soguk taşların üstüne yatardım..
hasta olayımda benımle ılgılensın dıye.. ama yok.. bızımkısı bır tuhaf anneydı...
gel zaman gıt zaman .. ne zaman elım ekmek tuttu, işte o zaman kızı oldum... para basıyorum ya sanki...
24 yaşında, hayatında hıc bı ilişkisi fazla sürememiş biri oldum..
17 yasında evden yatılı okula ayrıldım... uzak olursam, sevgısızlıgını hıssetmem dıye..
kış geceleri, soğuk koğuşlarda, hep adını sayıkladım..
duygusuzlaştım....
dıyecegım o ki, bırgun çocugum olursa, onu sevmelerın en büyüğü ile seveceğim..
kendı yasayamadıgımı ona yaşatacağım.. yalnız kalmayacak..
gözlerınızı yordum.. ama ıcımden aktı bu satırlar tutamadım.. özür dılerım......

Canım anneler gününde annene git. Elini öp sarıl onu affet içinden. Neden mi kuranı kerimde insanları affetmemiz gerektiği yazıyor ve anne babaya iyi davranmak emredilir. Bilmiyorum kuranı kerim okuyor musun ama sana çok yardımcı olacağına inanıyorum başından sonuna oku hatmet. Sen ona elini uzat elinden geleni yap baktın olmuyor o zaman Allaha tevekkül et demek ki böyle olması gerekiyormuş de canım:)))))

canım yaşamadığın için- kusura bakma ama -boş boş akıl vermişsin ...
oncelikle af dileyen affedilir. her gittiğinde yüzüne tüküren değil ...
ben de aynı şekildeyim ama benim annem uyanıktır yine de benden başkasından hayır gelmeyeceğini bilir allahın emirlerinden guc alıp seni kullanır ...nedense allahın emirleri hep banadır ona hiç emir falan yok....sadece elalem ne der diye düşünür hatta söyler .....ama yarım ağızla bile af dilesin tüm günahları benim olsun ...

Uzun uzun yazacak güçte hissetmiyorum kendimi..Ama ben de hemen hemen aynı şeyleri yaşadım annemde..Duygularımız da aynı seninle...Ne zaman anne oldum işte o zaman nasıl anne olunup olunmaması gerektiğini daha iyi anladım..Annemin yaptığı yanlışların,ilgisizliğin,şefkatsizliğin daha çok farkına vardım anne olunca........
Bunları anlattığımda bazı insanlar o kadar acımasız ki... Ben annemin böyle durumları olduğunu söylediğimde annesinin kendisine ne kadar yardımcı olduğunu,nasıl sevgi-şefkat gösterdiğini üzerine bastıra bastıra sırf can yakmak için söyleyen insanlar olduğunu gördüm.....

İki çocuğum var...Hayatımı onlara adamış durumdayım..Onlara sarılıp sevgi-şefkat göstermek,kucaklamak kadar bana haz veren bir şey yok bu dünyada..Onların bana gülümseyip anne dediklerini duymak kadar......Umarım iyi bir anne olurum evlatlarıma.......

öncelikle çok üzüldüm durumunuza arkadaşlar ama sinir olmamak elde değil.ne diye doğurmuş seni ya ayy deli oldum.sen sevgiden başka ne istemişsinki.onlar kötü evlat görmemişler.cnm benimya ne kadarda güzel anlatmışsın sanki sen mi istedin onun evladı olmayı seçme hakkın mı varmış..anne diyemicem ona ayy inanılmaz sinirlendim.sen boşver cnm evladına bak eşine bak evldının sevgisi yeter sana daha çok demek isterdim ama aklıma gelmiyor elim ayağım titredi ki daha yeni 2 aylık hamileydim bebeğimi kaybettim onun acısı yüreğimdeyken böyle insanlara pes diyorum..

23 kromozom mudur sadece söz konusu olan??

sen anneden yana gülmemişsin ama dilerim evlattan yana gülersin. senin annecim diye sarılamamışlığının yanında
sana gülerek koşa koşa gelip boynuna atlayan, seni öpücüklere boğup "annecciiimm" diyen evlatların olur inşallah.

Back