• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yaralarıma basacak tuz kalmadı yuregimde; anne...!!!!!

canim benim
keske sarilsam aglasam seninle
teselli etsem belki ablan yasindayim belki senden kucugum
kardesce sarsam yaralarini
seni cok iyi anliyorum seninki biraz katmerlisi oldu
ben annemin psikolojik sorunlarindan cektim
yeri geldi dayak yeri geldi hakaret
ama israrla devam etmedi bu dengesizliklerine
yeri geldi sevdi agladi
ozur dilercesine kendini yakalamaya calisti
ve af edildi sonucta annemdi
sen bile bu saaten sonra sana "kizim" diyerek bagrina bassa
acilarini unutacak durumdasin
bir sozle gonul alabilecek kadar gucludur anne
ne faydaki bilmiyorum
annenin bu zalimliliignin sebebi neydi?
neden boyle yapti
neden bu duruma dustu
bunlari merak ettim
ama olan sana oldu
ve sen herseye ragmen esinle ve kizinla mutlusun
degilmi?
bugun yarin dogumum gerceklesecek
aglaya aglaya okudum
guclu bir anne olmak icin dua ettim tekrardan
ve senin ve senin gibi yuregi incinmis tum insanlarin mutlu olmasini diliyorum
bu yara gecmez belki icinden ama
o minnicik kizinin ellerini avuclarini operek sogut
yureginin yanginini
optum seni kocaman

off yüreğim parçalandı hazdıklarını satır satır okudum hiç atlamadın gözlerimden yaşlar süzülerek sonra onunla oynanam için bacaklarıma tırmanan henüz yaşına bile girmemiş kızıma baktım kucağıma gelmek istiyodyu kucağıma aldım kocaman öptüm onu koklaya koklaya sonrada oyun oynadık biraz ve ben hala onu izliyorum bi anne nasıl böle bişi yapar Allah sen bizleri evlatlarımıza hayırlı ebebeyin olmayı hayırli bir anne olmayı nasip et gücümüzün yettiğince koruyup kollamayı nasip et yetmediği yerde yavrularımız sana emanet Allahım

oysa bır kez, benı gerçekten şevkatle gögsune basıp sevsen, dizlerine yatırsan.. bır ömur yeter bana.. varlıgın ile yanımda olup, yuregınle,sevginle yanımda olmadıgın için işte bız böyle uzak kaldık... aynı çatı altında olsakta,hiç bir zaman aynı evde yaşamayı başaramadın anne... benım anne şevkatıne özlemımı hiç anlamadın.. oysa ben muhtaçtım.. anne sıcaklıgına hasrettım... aynı evde olupta dızıne yatamayacak kadar uzaktım... ben anne istiyorum.. ben yavrum diye sarılan özlem dolu, hasret dolu, gözlerınden sevgı akan bır annem olsun istiyorum.. ve ben ona sarılıp kokusunu içime çeke çeke gögsunde uymak istiyorum...

Seni çok mu iyi anlayabilirim ya da acaba en son anlayacak insan mıyım, bilemedim..
Annemin başının çok ağrıdığını hatırlıyorum sadece. Parka bile götüremezdi beni, hep başı ağrırdı.
Nihayet birgün babam lütfetti, doktora gittiler.
Bir daha gelmedi benim anam eve..
Doktora giderken beni komşuya bırakmışlardı, tam 1 sene kaldım ben o komşuda.
O günün gecesi amcam geldi, beni evine götürdü. Ne oldu dedim, anlatmadı. Annen hastanede yatacakmış biraz, dedi sadece.
Evlerine gittik, yengem çok fenaydı rahmetli. "Niye getirdin bunu buraya" deyişini unutmam hiç. Amcam "aç mısın kızım" dedi. Açtım, ama söyleyemedim.
O günden sonra ne ben anamı görebildim, ne de birine aç olduğumu diyebildim.
Öyle fena ağlıyorum ki şimdi.. Anamı bir sonraki görüşümde bilincini kaybetmişti. Hiç saçı yoktu, ard arda beyin ameliyatları geçirmişti ve artık ölümü bekliyordu. Burnundan beslenen insan ilk o zaman gördüm ben.
Teyzem der ki son ameliyata girerken bilinci açıkmış, "İpek" diye sayıklamış.
Kendi acıma, anasızlığıma üzülürdüm, ta ki kendim ana olana dek.
Şimdi diyorum ki, ne ki benim yaşadığım.. Öleceğini bilen, 2 kız evladını bir daha göremeyeceğini bilen bir ana ne hissetti kimbilir.
Bu nasıl kadermiş, çıldırıyorum düşündükçe.

Benim dolabımda da anamın kokusunu taşıyan havlum yok arkadaşım..
Birkaç kıyafeti bari kalsaydı, görebilseydim.
Üvey anne hanım, geldiği hafta annemden kalan tüm eşyaları çöpe doldurdu.
Küçüktük, ses çıkaramadık.
Resimlerini bile vermediler bize. "ortalıkta dolaşmayacak, yeni bir evklilik yaptım ben" dedi babam.
Ablam evlenirken ona verdiler birkaç resim, oradan bakabiliyoruz anamıza. Onlar da olmasa yüzünü bile hatırlayamazdık.
Belki bu yüzden yavruma sonsuz düşkünlüğüm. Ayağı takılıp düşse, ondan daha fazla ağlamam, belki de bu yüzden ölümden bu kadar çok korkmam..

Ben de gittim yırtık ayakkabılarla okula.
Gayet de varlıklıydı babam. "Bıktım senin kızlarının okul sevdasından" dersi üvey annemiz. Her karne günü başarı belgesi getirirdik, her karne günü evde kavga olurdu. Babamız bize aferin demeye korkardı. Her karne günü kadın babama "seneye gönderme okula" diye yalvarırdı.

Liseyi 1.cilikle bitirdim, üniversiteyi de dereceyle kazandım. En çok istediğim şeydi, üzerinde ismim yazan bir bileklik.
Artık babam bu defa alır dedim.
Anlamıyorsun işte çocukken.
Adam konu komşudan çekinmese, bizi okutmayacak bile. Bize yemek verirken "itin değil, sahibinin hatırı var" ve kimi zaman "Allahım yanlış kişiyi aldın sen ya da eksik aldın" diyen bir adamdan bana bileklik alır diye umudum varmış. Ya çocuk aklı.. Ya da ana babasından umudu hiç geçmiyor bir çocuğun..

Dedi ki, sen okuttuğuma şükret. Çoktan evlendirmiş olabilirdim.

O ayakkabılarla okula giderken hiç ağlamadım ben, üzüldüğümü belli etsem annem anlayacak, beni görecek gibi gelirdi.
Hani köpek görünce saldırmasın diye korkmuyormuş gibi yaparsın ya..
Ben de üzülmüyormuşum gibi yapardım..
Ha bir de untumadan.. Yazları parkta su satmışlığım da var benim.. Bu şekilde karısının yüreğini soğutuyordu herhalde babam. O paraya babamın zerre kadar ihtiyacı olmadığı halde.. Annemden kalan evlerin kirasıyla karısına her ay altınlar aldığı halde.. Hep bursla okuduğumuz, bir bayramda bile yeni kıyafetimiz olmadığı halde.. Gene de yazın para kazanmak zorundaydık.
Ve sevgili babam, her yaz karısını memlekete gönderirken karısının yeğenlerine kıyafetler alırdı. Kadının çok sayıda kardeşi ve 20'nin üstünde küçük yeğeni vardı. Babam hiçbirini unutmazdı hediye alırken.

Ama biz hep derdik ki, annemiz olsa böyle olmazdı.
Başarılarımızla gururlanırdı annemiz.. Babamız da severdi bizi..
Hep böyle avunduk.
Bir de bizim abimiz varmış, ölmüş 40 günlükken, hastaymış.
Ona bakmaya gitti annemiz, ölmediki.. diye avuturdu beni ablam..
Ablamı kim avuturdu, onu bilmiyorum.

Abizimle annemiz bizi bekliyor abla.. Birgün kavuşacağız biz.
Bu sahte dünyanın, çıkarcı sevgilerin, fırsatçı ilişkilerin hepsinden uzak annemizin kollarında güven içinde olacağız biz.
Ve benim vasiyetim, annemle aynı mezarda uyumak isterim ben. Bilmiyorum o mezarda kokusu kalmış mıdır, ama anne koynunu ben de tatmak isterim.

Allah kocanla, yavrunla mutlu etsin seni arkadaşım..

Ipek yaktın içimi yemin ederim ağlaya ağlaya okudum of allahım sen acı bize

nsl gözlerim dolu dolu okudum yazdıklarını... aklım almadı mantığıma sığmadı bu nasıl bi anne? benim okurken burnumun direği sızladı ki onun vicdanı nsl sızlamaz:5::5::5: isyan etmek istemiyorum ama olmamalı herkes anne. annelik gibşi bi duygu ziyan olmamalı böylelerinin elinde:47::47:nsl öfgeliyim şu an nasıllll...
senin adına sevindiğim tek şey güzel olduğunu düşündüğüm bir yuvan ve dünyalar tatlısı bi evladının oluşu... allah yuvanı ve evladını nazarlardan korusun:nazar:

Canım anneni olduğu gibi kabul etmeye çalış. Değiştiremeyeceğimiz şeyleri kabul etmemiz lazım. Bu dünya imtihan dünyası. Allaha tevekkül et. Herşey nasıl olması gerekiyorsa öyle olur de içinden.

@tuzlukk
kelimeleri kafamda oturtamıyorum ki sana bir şey diyeyim güzel kardeşim, güzel anne. Dağıldım, içim parçalandı. Maalesef doğurmak ile anne olunmuyor işte. Ve biliyormusun senin yazılarında ben kendi anneliğimi bile sorguladım. Yeri geliyor işten yorgun geliyorum, yeri geliyor psikolojim kaldırmadığı için kızımı ihmal ediyorum. Evet dayak yok, hakaret yok ama acaba o da içinden bana kırılıyormudur? Okur okumaz kızımı aradım ve onu çok sevdiğimi söyledim. Umarım eşin ve kızınla çok çok mutlu olursunuz canım.

@ipektuncer
babanın ve pek saygıdeğer(!)eşinin sana ve ablana çektirdiklerini dönem dönem okuduk burada ancak anneni ve onunla kısa süren hikayeni ilk defa gördüm. büyük bir rahatsızlık geçirmiş bir anne olarak o herşeyin en zor olduğu dönemde hep aklımda kızım vardı biliyormusun ipek? o yüzden emin ol annen gözünü kapatana kadar sen ve ablan için savaşmıştır, son nefesine kadar. hayat adil olmuyor işte bazen...

Allah yardımcınız olsun kızlar.Allah evlatlarınıza uzun ömürler versin...

Offf akşam akşam dağıldım ben de..Allah sizlere uzun uzun hayırlı ömürler
versin inş da,yaşayamadığınız anne sevgisini yavrularınıza tattırın.Onların sevgisi
su serpsin yüreğinize:71:

@tuzlukk
kelimeleri kafamda oturtamıyorum ki sana bir şey diyeyim güzel kardeşim, güzel anne. Dağıldım, içim parçalandı. Maalesef doğurmak ile anne olunmuyor işte. Ve biliyormusun senin yazılarında ben kendi anneliğimi bile sorguladım. Yeri geliyor işten yorgun geliyorum, yeri geliyor psikolojim kaldırmadığı için kızımı ihmal ediyorum. Evet dayak yok, hakaret yok ama acaba o da içinden bana kırılıyormudur? Okur okumaz kızımı aradım ve onu çok sevdiğimi söyledim. Umarım eşin ve kızınla çok çok mutlu olursunuz canım.

@ipektuncer
babanın ve pek saygıdeğer(!)eşinin sana ve ablana çektirdiklerini dönem dönem okuduk burada ancak anneni ve onunla kısa süren hikayeni ilk defa gördüm. büyük bir rahatsızlık geçirmiş bir anne olarak o herşeyin en zor olduğu dönemde hep aklımda kızım vardı biliyormusun ipek? o yüzden emin ol annen gözünü kapatana kadar sen ve ablan için savaşmıştır, son nefesine kadar. hayat adil olmuyor işte bazen...

Allah yardımcınız olsun kızlar.Allah evlatlarınıza uzun ömürler versin...

Tahmin edebiliyorum canım, çok şükür ki atlatmışsın o büyük rahatsızlığı. kızınla çok uzun yıllarınız olsun inşallah.
Şimdi biraz başım ağrısa, aklımdan tüm negatif düşünceleri dağıtmaya çalışıyorum. KEndimi üzdüğüm ve sinir hücrelerimi öldürdüğüm her an, benim kızımla geçireceğim ömürden çalıyor, biliyorum.
Güzel dualarına da amin diyorum arkadaşım.

Tahmin edebiliyorum canım, çok şükür ki atlatmışsın o büyük rahatsızlığı. kızınla çok uzun yıllarınız olsun inşallah.
Şimdi biraz başım ağrısa, aklımdan tüm negatif düşünceleri dağıtmaya çalışıyorum. KEndimi üzdüğüm ve sinir hücrelerimi öldürdüğüm her an, benim kızımla geçireceğim ömürden çalıyor, biliyorum.
Güzel dualarına da amin diyorum arkadaşım.

canım senı çok iyi anlıyorum.. benım annem vardı ama hep o yokmuş gıbı yaşamak zorunda kaldım.. bazen mezar taşına sarılabilcegim bır annemın olmasını bıle istedıgım çok olmuştu... ama bundan sonra gelecegımız, yarınlarımız için ruh ve beden saglıgımızın yerınde olması gerekır.. allah inşalah bundan sonra yuzunu guldurur mutlu olursun...

dilekleriniz çok teşekur ederım...

bır kızım var.. dunyalar tatlısı.. kızımı her an, her yerde öpuyorum.. öpüyorum.. agladıgında ben dıger odadan gelıncege kadar gözlerınden yaş aktıgını görunce dayanamayıp bende aglıyorum... masum, kucuk, ve savunmasız kıyamadıgım kızım.. her anını dolu dolu yaşamaya çalişiyorum...

bana yanına alıştırma,yanında yatırma diyenleri tersleyıp "alışşın yanımda yatmaya, ben mutlu olurum bana alişmasına dıyorum...mınıcık ellerınınden tutup öyle uyuyorum her gece.. o mınık ellerının sıcaklıgını hıssettgımde içime huzur doluyor.. gunduz hep kucagımda hiç indirmiyorum. "kucagına alışmasın" dıyenlere ben bakıyorum alışşın ben mutluyum kızımın hiç kucagımdan inmemesınden" dıyorum.. ev işini hiç önemsemıyorum.. evım dagınık olsun, yemegım olmasın akşama.. bır şey olmaz..

evet çok zor bır çocukluk ve ergenlık geçırdım.. artık içimde üzülmeye yer kalmadı.. nedense hiç annemı özlemıyorum.. oda benı özlemıyor emınım..

ben evlatlık görevımı yapayım dedım. aradım konuşmadı bıle.. torunun bıle bır kez gördu. aradıgımda sormadı bile..

kızımı ok seven bır babası oldugu için mutluyum..

ne zaman bir şey istesem, evlende kocan alsın derdin.. evlendim.. kocam her şey aldı.. ama senin bıraktıgın boşluk, sevği eksikliğini hiçbir şey doldurmadı..

ay çok fena:( rabbim yardımsısı olsun ailevi sorunları olanları..
herhalde hayattaki en kötü şeylerden biri olsa gerek insanın annesi ve babasıyla sınanması:S

anneler gunu yaklaştı yıne.. ve ben bu konuyu tam bir sene önce yazmıştım.. ama hala yaralarım taze, hala içim kan aglıyor.. ve anne şevkatıne öyle çok ihtiyacım var ki hiç bir şey yerını doldurmadı.. uzun zaman oldu konuşmayalı.. bense hala yavruma sarılıp yatıyorum.. her gece saçlarını öpüp kokluyorum.. usulca yavrumun kulagına "senı çok sevıyorum" dıyorum.. elleri ellerimde uykuya dalıyorum... hasret kaldıgım sevgiyi, şevkatı yavruma her anında hıssettırmeye çalışıyorum..

ama anneme ihtiyacım var.. gögsune yuzumu gömup hıçkıra hıçkıra aglamaya çok ihtiyacım var.. bınlerce hıçkırık dügümlendı bogazımda... ve saçlarım ellerinin sıcaklıgına hasret anne. hiç bir şey yerını doldurmuyor anne...

Son düzenleme:
anneler gunu yaklaştı yıne.. ve ben bu konuyu tam bir sene önce yazmıştım.. ama hala yaralarım taze, hala içim kan aglıyor.. ve anne şevkatıne öyle çok ihtiyacım var ki hiç bir şey yerını doldurmadı.. uzun zaman oldu konuşmayalı.. bense hala yavruma sarılıp yatıyorum.. her gece saçlarını öpüp kokluyorum.. usulca yavrumun kulagına "senı çok sevıyorum" dıyorum.. elleri ellerimde uykuya dalıyorum... hasret kaldıgım sevgiyi, şevkatı yavruma her anında hıssettırmeye çalışıyorum..

ama anneme ihtiyacım var.. gögsune yuzumu gömup hıçkıra hıçkıra aglamaya çok ihtiyacım var.. bınlerce hıçkırık dügümlendı bogazımda... ve saçlarım ellerinin sıcaklıgına hasret anne. hiç bir şey yerını doldurmuyor anne...

seni cok iyi anliyorum cok benzer seyleri yasamisiz.
28 yasina geldim halen anne sevgisine acim bu boslugu ne alinan esyalar ne harcanan paralar ne yapilan geziler hicbirsey ama hicbirsey doldurmuyor. hani herseyin bir zamani vardir derler ya aynen oyle zamaninda verilmeyen alinamayan bir sevginin yoksunlugu gelecekte insandan hunharca cikiyor ortaya.

yasantimin her alaninda anne sevgisizligini iliklerime kadar yasadim yasiyorum.kocam beni cok seviyor ne kadar severse sevsin yetmiyor iste yetemiyor ufacik o yuregimin kenarinda kosesinde kalmis olan o ufacik bosluk dolmuyor.haksizliga ugradigimi dusunuyorum annemi ailemi secme sansim olmadigi icin haksizliga ugradigimi dusunuyorum.

gecen gun duydum ki arkadasimin birinin annesi gelmis ziyaretine 2 ay kalicakmis yaninda ne guzel.......
bir digeri annesinin yanina gidecekmis anneler gunu icin....
bir digeri annesiyle dipdibe .....
ne guzel kiskaniyormuyum asla ama cok imreniyorum hayatim boyunca tek imrendigim sey annelerin kizlariyla olan o yogun baglariydi.
hep dusunurum neden bizde oyle olamadik neydi beni annemle bu kadar uzak tutan.

bildigim sadece hayatin adaletsiz oldugu..........

:(((((( Diyecek hiç bir şey bulamıyorum..İlerde Allah nasip ederse bizler de anne olacağız..Rabbim kalbimizi hep sıcak tutsun,bu gaflete düşürmesin inşallah!Annenize ne diyeyim ki :( Ben teyzeye ve dayıya da acayip sinirlendim :S

özledim anne, kızın olup sevemenı özledim.. BENİ seven bir annem olmasını özledim ki.. ben senin sevdiğin bir kızın olmadıgım için üzgünüm anne.. üzgünüm..
romanlarda okudugum, kızını çok seven annelere özendim hep. Çocuklarına okuldan gelince, oyundan gelince kurabıye yapan annelerin yaptıgı c kurabıye kokunu kıtabı okurken hep burnumda hissettim anne.. sen bize hiç kurabıye yapmadın ki..
filimleri izlerken annenın kızını sevdiği,sevği cümleleri kurdugu sahneleri hiç izleyemedim.. hemen kapattım.. içimdekı yaraya tuz basıyordu c sahneler anne..
sen beni sevesin diye hep istediklerini yapmaya çaliştim, ama sen beni hiç sevmedin.. hep babamın ailesine kızdıgın için nefret ettın bizden..
birgun de benim için yapılmiş bir şey olmasını istedi hep.. ama olmadı.. bugün benim doğum günüm dediğimde ilgilenmedin.. ben senin nasıl dogdugunu bile hatırlamıyorum diyerek kovdun başından.. neden anne.. ben ne yaptım ki sana..
ben, sana ne zaman sarıldıgımı bile hatırlamıyorum anne.. kız kardeşini sevdiğin gibi beni hiç sevmedin anne..
okula gıderken her sabah saçlarımı tarayıp baglamaktan bıkmiştin.. uykuların bölünüyordu.. üstümü giyinebildim ama saçlarımı baglayamadım anne.. arkadaşımın annesı kızımın saçları guzel koksun diye kolanya ile taradı.. bir gun bende senin burnun tıkalı oldugu gün benimde saçlarım güzel koksun diye kolanya ile ıslatıp gelmiştim.. pis pis kokuyorsun diyerek kafama vurdugun yer hala acıyor.. neden benim annem benim saçlarım güzel koksun istmedi diye tüm gun okulda aglamiştim anne…
bayramlarda guzel kıyafetler giyip anneleri ile parklara gıden kızları gördükçe hep bende seninle gitmek, senin salıncağımı sallanmanı isterdim.. ama sen hiç istemzdin.. bıktım sizden derdin..
okul gösterilerinde çocuklarını izleyip alkışlayan anneleri çocukları çok kıskanırdım.. ama sen çocukça şeyleri sevmediğin için hiç gelmezdin.. ben hep boynu kaldım o gösterilerde anne..
hep yük oluyorsunuz derdin.. ben yuk olmamak için oyuncak bile istemezdim sizden. Ama gine sevmedin beni anne..
bazen eve geldiğimde bir anne şevkatıne ihtiyacım olurdu.. sen beni görunce hemen neden mutfagı toplamadıni bulaşık yıkamadın diye kızardın.. aglarken görünce kurba gıbı olmuş gözlerin, düzelene kadar çıkma karşıma derdin.. kalkardın yanımda.. oyda beni dizine yatırsan, saçlarımı okşasanbiraz sevği göstersen ben düzelirdim anne..
el oğluna gideceksin bize faydan olmayacak masraf olma derdin hep… yıllarca evimizde benim yatacagım doğru düzgun yerim bile olmadı.. hep gidiciydim ya.. gerek yoktu .zamanı geçiştimerk için öylesine yat derdin.. kardeşlerin gelince onlar rahat etsin diye beni hep ayakkabilikta yatırırdın.. gizlı gizlı ağlardım.. bu kadar değersiz olduğum için..
ne zaman bir şey istesem, evlende kocan alsın derdin.. evlendim.. kocam her şey aldı.. ama senin bıraktıgın boşluk, sevği eksikliğini hiçbir şey doldurmadı..
kandillerde aradıgımda seni “Allah Allah ne kandiliymiş deyip teli yuzume kapattıgını unutmadım anne…
bayram sabahı “bayramın kutlu olsun” diye elini öpmek istedigimde bir gun önce dayım hakkında söylediğim şeyden dolayı yuzume indirdigin tokat hala içimi acıtıyor anne…
bir yanım seni özlerken, bir yanım kızgın.. ama gelsen yanıma, içten sarılıp kızım desen ben her şeyi unuturum.. ben anne sevğisini özlüyorum.. içim sızlıyarak özlüyorum.. gözlerimden ip gibi süzülen yaşlarısilerek özlüyorum.. anne “bir tane olur” benim annemde iyi veya kötü sensin.. ben senin kızınım.. sen beni hiç özlemdin anne…
her ne kadar sen beni sevmesende ben seni seviyorum.. annemi özluyorm.. anne şevkatıne çok ihtiyacım var.. yeni doğmuş bir bebek gibi ihtiyacım var.. derdimi paylaşabileceğim annem olmasını özlüyorum..
evlendim anne… evlenırken bana küs olmayı başardın anne.. dolabı açıpta annemın elinin kokusu var diye koklayacagım bir havlum bile yok dolabımda..
ayna karşısnda saçlarımı tararken, hep bir sogukluk oluyor. İşte ellerinin sıcaklıgına hasret saçlarım.. ama sen hiç sevmedin beni saçlarımı okşamayı.. kıvırcık şaçlarımdan ürperiyor diye hep şıkayetçı oldun.. şimdi düz saçlarim anne.. gelip okşarmısın anne..????
sana aldıgım anneler günü hediyesini boşuna para vermişin deyip attıgını hiç unutmadım anne..
DOĞUM yaptım.. bir anne şevkatini özeledim.. başucumda duran, agrın varmı diye soran annem olmasını istedim.. ama gine yoktun anne.. aradım ama gelmedin anne.. bana soranlara çok uzakta gelemedi ama gelecek dedim.. oysa yakındın bana, ama gelmek istemeyecek kadar uzaktın anne..
Çok ihtiyacım var aslında senin dizlerine yatmaya, saçlarımın okşanmasına çok ihtiyacım var.. derin bir boşluk var içimde.. ne evlat sevgisi, ne aşk sevgisi.. hiç biri ama hiç biri c boşlugu dolduramadı anne..
Başım darda olunca annem diye seni aramayı çok isterdim anne.. ama sen beni neden hiç istemedin.. ben ne yaptım sana...
Gecenin bu vakti, gözlerimden akan yaşlara engel olmadan yazıyorum bunları sana.. yaralarıma basacak tuz kalmadı yuregimde anne.. kalmadı……

herkes kendi yaşadığını bilir aslında bir anne öz evladına kendi kanı canı olan yavrusuna nasıl böyle yapar anne olmak doğumla karnında taşımakla bitmiyo ki asıl doğumla birlikte başlıyo ve bebeğinle birlikte büyüyo tüm sorumluluk sende anne olmuşsun şu saatten sonra annen anlamında değiştirebileceğin birşey yok sevgisizliğin ne demek olduğunu biliyorsun sen sakın evlatlarına bunları yapma onlara o kadar güzel bir anne ol ki iyikide benim annem olmuşsun desinler. Allah yardımcın olsun.

Canım ne zor şeyler yaşamışsın Rabbim yardımcın olsun Bence burada paylaştıklarını annene okutmalısın....

öz annem... bana hamıleyken, amcasının çocugu olmuyormuş. onlara eger kız olursa sıze verelım demiş anlaşmiş.. ve ben olmuşum.. annem vermek istemiş ancak baba tarafım karşı çıkmiş.. ve yıllarca onlar benı sen bızım kızımız olacaktın.. ama baban vermedi dıyerek sevdiler benı.. ama bu sözler benı ne kadar yaraladıgını kımse düşünmedi tabi..

delirmek üzereyim kız olursa size verelim ne demek ya !!! anneniz insan mı kusura bakmayın ama bence anneniz insan sıfatına yakışmıyor .. okudugum hiç bi konu beni bu kadar sarsmamıştı.. çok üzüldüm çook.. allah yardımcınız olsun annenize akıl fikir versin.. çocugunuza sağlık sıhhat versin.. mutluluklar dilerim.

cok uzuldum arkadasım ıcım daraldı kendımı zor tuttum gercekten bende ıkı evlat sahıbıyım..ama emınım sen cok ıyı ve cok cici bı annesındırr Evladınla esınlee evınlee Allah mutlu etsınn senı gecmısı bakma bılıyorum kolay deıl ama kendın ıcın evladın ıcın üzme kendını

gecenin bu vaktinde hem okudum hem ağladım içime iliklerime kadar işledi sana birşey söyliyimmi eşim kalkıp beni böyle görse hanım delirdi der şaka bir yana çok zor durum benimde bir kız evladım var bazen uykunun en tatlı vaktinde uyandırıyo ama yinede kızamıyorum onun teline zarar gelse ben ölürüm kusura bakma ama senin anenin vicdanı yokmuş insan düşmanına yapmaz öyle ya allah insaf vicdan versin:5::14::14:

Back