Yaralarıma basacak tuz kalmadı yuregimde; anne...!!!!!

bebegım ilk dogdugu zamanlarda aglayınca, uyumayınca onu gögsume yatırıdım.. o an susar ve orada uyurdu.. onun nefes alışını dinlerdim.. dinlemeyı çok severdim.. o gögsumde uyudugunda uyanıncaya kadar kıpırdamaz beklerdim.. çunku benım en çok ihityac duydugum yer annemın gögsunde yaslanıp uyumaktı.. mınık kuzum burada susuyorsa bana çok ihtiyacıvar dıye onu rahatsız etmezdim.. kaç gece koltukta bu şekıl uyudugumu bilirdim.. çok ama çok mutlu olurdum.. kızımın nefes alışlarını duydukça içim giderdi.. bazen hemen almazsam, kucagıma aldıktan sonra kısa sure içini çeke çeke aglayınca bende aglardım.. kısa sürelıde olsa senı kokumdan mahrum ettım diye üzülürdüm..

daha 8 yaşındaydım anne... aynı bınadakı komşunun kızı bırlıkte dişarda gezerken annemıze çıçek toplayalım dedik, ve buldugumuz çıçege benzer ne varsa bır demet yaptık.. sen kapıyı açınca ben anne bak sana çiçek topladım diye elimdeki demeti uzattım... sense bana, herkesin bastıgı yerlerdekı otu çöpü toplamışşınız git onu çöpe at dıye kızmıştın.. ben bıraz üzülmüştüm.. artesi gun arkdaşımin evıne gittigimde onun topladıgı çıçegın salonda vazoda oldugunu gördum..annesi suya koymuş onun topladıgı çıçegi.. oysa benım çiçekle aynı sayılırdı.. aynı yerlerden toplamiştik.. biliyormusun anne ben çok üzülmüştüm.. sonra sokaktakı kavgayı bahane edıp saatlerce aglamiştim...

Çok özür dileyerek ve affınıza sığınarak sormak istiyorum. Öz anneniz olduğuna emin misiniz? Yani öz anne bunu yapamaz diye düşünüyorum.

Bi annene sorarmısın sen hep genç mi kalacaksın diye?hasta olup yatağa düştüğünde yaşlandığında kardeşlerinmi gelip sana bakacak.sen bana analık yapki bende sana evlatlık yapayım de.bunlara rağmen düzelmiyorsa annenizde farklı bir durum söz konusu...ben anne değilim ama küçük bir çocuk ağladımı alıp ciğerlerime sokasım geliyor ya

ah canım ya nasıl agladım nasılne kıymetlıymıs teyzen dayın annenın psıkolojısı nıye boyle babamın tarafını sevmıyo dıyosun ama bunlar bahane olamaz bı evlada boyle davranılmazAllahtan anlayıslı bı kocan varmıs

Çok ama çok derinden etkiledi yazdıklarınız beni.... Anne olmak isteyip olamayınca böyle şeyler okumak ve duymak beni sanırım bir başka şekilde de etkiliyor, öfkelendiriyor, üzüyor....... Hayatı güzelleştiren, anlamlı kılan sevgidir.... offf.... çok kötü oldum....

çok ama çok üzüldüm bütün yaşadığın bu acı olayları sanki ben yaşamışcasına içim acıdı :85::85: ve birden kendi anneliğimi sorgulamaya başladım aca bende kızlarıma istemeden de olsa böyle telefsi zor şeyler yaşatıyormuyum diye umarım onları incitmiyorumdur onlar benim dünyada sahip olduğum ve olacağım tek varlıklar sanırım çok etkilendim be yaaa

Son düzenleme:
çok üzüldüm tüylerim diken diken oldu bazen annemle tartışıp ona kızardım burda yazılanları okuduktan sonra annemin ayaklarına kapanıp öpsem yeri allah yardımcın olsun arkadaşımm eminim sen çok iyi bir anne olucaksınn:26::26::26::26::26::26::26:

öz annem... bana hamıleyken, amcasının çocugu olmuyormuş. onlara eger kız olursa sıze verelım demiş anlaşmiş.. ve ben olmuşum.. annem vermek istemiş ancak baba tarafım karşı çıkmiş.. ve yıllarca onlar benı sen bızım kızımız olacaktın.. ama baban vermedi dıyerek sevdiler benı.. ama bu sözler benı ne kadar yaraladıgını kımse düşünmedi tabi..

Gözlerim doldu yazdıklarınızı okuyunca yarın anneler günü ve sizin böyle bir anneniz var
Hiç mi sevmemiş sizi onun bedeninde can buldunuz nasıl bu kadar katı kalpli olur bir anne
Aklıma hiç gelmezdi Allah'a şükredeceğim bana böyle bir anne vermediği için

Kız olursa mı? Ailede kızlara yönelik bir şey mi var acaba? Yani kızlar mı değer görmüyor? Bir de merak ettiğim bir nokto var: Babanızın bu davranışlara tepkisi neydi, size ve kardeşinize nasıl davranıyordu?

Annelik dünyanın en zor işi ve kalp,vicdan ile alakalı ve kesinlikle para bu açığı kapatmıyor ilgisizlik acıyı derinleştiriyor konu sahibine acısını dinderecek ilaç yoktur

ben de annesizliği bilirim !
kendi yaşadıklarıma değinmeyeceğim,ama kendi annem sizin yaşadıklarınızın aynını yaşamış,anlattıklarınıza bakılırsa benim annem daha fazlasını yaşamış.böyle düşün birtanem.hayatta insanların hep bir yeri eksik kalmıştır,bu böyle...içim çok acıdı yazdıklarınızı okuyunca.çok üzgünümki annesizliğin ilaçı yok !

Allahım aklım mantığım almıyor.Nasıl bir anne evladına böyle davranır.hayatında bu kadar kapanmayacak yaralar açar.Annem ablam küçükken birkaç kez vurdu diye yıllarca vijdan azabı çekti ve ablamdan helallik diledi..annem şimdi vefat etti.Ablam annem benden helallik istedi diye diye ağlar.Annem hayatta en sevdiğim,kucağında huzur bulduğum bir limanımdı.Gözümün içine bakar bana geldiğinde bile kızım seni rahatsız ediyormuyum derdi.kızım sen otur işlerini ben yaparım diyen bir ahh desem yanımda olan güvendiğim limandı.Ama gitti 1,5 sene oldu.Öyle bir boşluk öyle bir yalnızlık varki içimde.ölene kadar da böyle olacak o boşluk hiç dolmayacak.
Canım Allah yardımcın olsun.Sen iyi bir annesin içindeki anne boşluğunu yavrunla dolduracaksın.ne mutlu sana bir yavrun var.anneliği onunla öğreneceksin.Eşinle ve çocuğunla mutlu olmaya çalış.bırak geçmişi.Annen de cahil herhalde sadece kardeşlerini seviyor.bundan sonra düzelmez.

Ah Canım İçimi Nasıl Acıttın Bir Bilsen?
Sabah okudum önce konuyu uykulu uykulu.Ve dayanamadım,tutamadım gözyaşlarımı.Eşim şaşırdı ne oldu dedi...Anlatamadım, hıçkırıklarım engel oldu konuşmama.Allah'ım, sen bizim içimizdeki sevgiyi,merhameti alma diye dualar ettim yürekten ve gönülden.Dayanamadım daha fazla okumaya ve kapattım pc'yi.Bir saat erken çıktım evden, işe gitmeden önce annemin ellerini öpmek ve ona kucak dolusu teşekkür etmek için.V e bu arada bol bol şükretmem gerektiğini hatırladım bu konuyla.Akşam gelip açtım,konu yine gözüme ilişti.Dayanamadım ve geri kalan kısmını da okudum bu acı dolu yazının.Allah seni öyle fedakar ve mükemmel bir anne yapacak ki arkadaşım,bu yaşadıklarını sana unutturacak.....

suanda darmadagan oldum..
anne olmadan bile annelik duygusu oluyor ama nasil anne olan birisi böyle zalim oluyor(kusura bakmayin)
siz evladiniza cok iyi anne olurusnuz insallah...ne diyecegimi bilmedim üzgünüm

kız ayrımı sadece benım anneme özgu bır davranış.. teyzemın de kızı var.. o çok farklı sever kızını ve dıger akrabalarda... ancak annem nedense kızın hiç bir şeye hakkı olmadıgını düşünür.. gezmeye, yemege, ögrenmeye... anneme şunu yapalım mı dedıgımde kız başına yemege utanmatacakmısın derdi bana... evde tek başıma demleyıp içtigim çayı gördugunde sen burda keyf yap, erkekler sokakta aç gezıyor derdi.. ben çogu zaman annemın bu hakaretlerini işitmemek için yemek yapıp yemezdım.. en basıtınden, kısır veya makarna yapsam gıne aynı sözleri işitirdim..

babam ise bazen kör besleyıcımıyım ben deyıp benım çalişmamı istiyordu.. evet ben çaliştim ama son 3 yılımda çaliştigimi babama artık vermedım.. kendı ihtiyaçlarımı aldım, çogu zaman annemden söz işitmemek için dışarda yer eve öyle gelırdım.. verseydın dıyeceksınız ama babamın buna ihtiyacı yoktu.. ama onlarda hırs vardı.. senelerce sızı besledık karşılıgını vermen lazım düşüncesındelerdi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…