Yaprak Dökümü - Kanal D

Kırmızı ile belirttiğiniz yer , AĞLAMAMALIYIZ olcaktı , yanlış yazmışım pardon

yaprakdökümü ile aşkımemnuyu kıyaslarım!!!
çünkü ikiside gerçekten çok emek harcanmış ilgiyle izlenen bir diziydi ve finalide yakışıcak bi şekilde yapıp bitirmeliydiler..aşkı memnuya sölenicek tek bi sözüm yok muhteşemdi..
yaprak dökümü ise daha köklü bi dizi olmasına rağmen finali beni tatmin etmedi..
evt etkilendim ama alirıza beyin ölümünden ve ferhundenin o köşke tek gidip resmi bulup ağlamasından..onun dışında gerçekten konular yarım kalmıştı..
necla hamileydi ben onun doğurduğunu düşündüm tren garın da ama kaldığımız yerdeyiz malesef!!!
eşimde pek seyretmemesine rağmen finali sevmedi ve bana bak yarın bütün gazeteler finali tatmin edici bulmadıklarını yazıcaklar dedi nitekim ölede oldu
YARIM Bİ FİNALDİ

Son düzenleme:

Hayır kızlar bilhakis kitabı daha çok zevk veriyor insana.Eski zamana uyarlanmış okudukça okuyasınız gelecek hiç sıkılmayacaksınız.Kesinlikle diziden daha zevkli bence tavsiye ederim

Yaprak Dökümü'nün bitiminden sonra 150'ye yakın kişinin TCDD'yi arayıp Trabzon'a bilet sorduğu öğrenildi.

Bir televizyon kanalında dün akşam yayınlanan final bölümü ile sona eren Yaprak Dökümü dizisinde, Trabzon'u ilgilendiren çok ciddi bir hata yapıldı. Senaristler, dizinin finalinde Ali Rıza Bey'in ailesini İstanbul'dan Trabzon'a trenle gönderdi.

Oysa ne romanın orijinalinin yazıldığı dönemde ne de dizinin çekildiği günlerde Trabzon'a tren yolu hiç olmadı. Yaprak Dökümü'nün senaristleri, senaryonun başlangıcında da Ali Rıza Bey ile ailesini Trabzon'dan İstanbul'a trenle getirdikleri anlaşılırken, senaristlerin bu hatasını Trabzon'a tren yolu olmadığını bilenler tarafından gülerek karşılanırken bilmeyenler de Trabzon'a ne zaman tren yolu yapıldığını araştırmaya başladı.

Trabzon'da yayın yapan ..... isimli internet sitesi, dizinin bitiminden sonra Devlet Demir Yolları'nı telefonla arayarak diziden etkilenip Trabzon'a tren bileti almak isteyenlerin olup olmadığını sordu. Dizi bitiminden sonra 150'ye yakın kişinin Trabzon'a bilet sorduğu öğrenildi.

geçmişi şöyle bir okudum ama bulamadım sanırım,
benim merak ettiğim 2 şey var, cevaplarsanız sevinirm
1.ferhunde köşkü satın mı aldı' içinde ağlıyordu ya o yüzden
2. ali rıza nasıl öldü, çiçek tutan elinde kan vardı galiba nasıl oldu?

Köşk sadece satılığa çıktı ev boşken ferhunde evin içindeydi yerde aile fotosunu görünce eline alıp ağladı ..
Alirızada çiceğe uzanırken gösterdi sadece sonrası malum işte

yok ferhunde köşkü satın falan almadı..nerde onda o para..içeri girdi ağladı işte sadece..
Ali rıza bey de bahçede hava almak için bulunuyordu..tutmayan elini sonunda güle doğru kaldırdı,gülü eline alınca da, dikenleri eline batıp kanatmış ,ölümü sırasında..

çook teşekkürler cidden çok merak ediyordum adamın eli nasıl kan olmuş diye...bir ara intihar ettiğini bile düşünmüştüm...

Hayır kızlar bilhakis kitabı daha çok zevk veriyor insana.Eski zamana uyarlanmış okudukça okuyasınız gelecek hiç sıkılmayacaksınız.Kesinlikle diziden daha zevkli bence tavsiye ederim

Bende onu kast ettim işte, tam anlatamadım sanırım , şimdi insanlar kitap ve dizi aynı sanıp , diziyi sevmeyip kitabada çamur atar ama ben kitabıda okuycam demek istedim :)

hep ferhundenin sonunu merak ediyordum.hiçde umduğum gibi olmadı.

amma taktınız arkadaşlar şu tiren olayına ..sonuçta bu bir dizi..tiren olsa nolur olmasa ne...bu kadar büyütecek ne var anlamadım...leylanın 15 ay derken doğum yapmasına bile bu kadar yorum yapılmadı..

bu sorunun cevabini birdahaki sefere aliriz galiba...yani yeni bir yaprak dökümü dizisinde

ben cok begendim her yonuyle finali.
ask-i memnu gibi toplumumuzun ve inancimizin deger yargilarina uymayan bir diziyi izlemedim ve yayinda olmasini da hic tasvip etmedim.
iki dizinin finallerini karsilastirmak da cok uygun degil bence.
sedefin Ali Riza beyin elini opmesiyle basladi yogun goz yaslarim ve bitimine kadar devam etti. akacak yas kalmadi gozumde. tv den izlemedim. carsamba aksami indirdim ve hic kesintisiz pcden izledim diziyi bundan da aglamalarim daha yogun oldu.(reklam girince hersey yarida kaliyor ve tekrar o duyguya girene kadar tekrar reklam)
ama o aksam heyecanim gitmesin diye ne bir haber ne de bir yorum okudum. hepsini izledim geldim buradaki yorumlari oyle okudum. ve anca bitirdim masallah cosmus burasi.
tren sahnesi de abartilacak bir sey degil sonucta bu bir senaryo ve her sey gercege uygun olacak, olmali diye bir kaide de olmamali bence.
iki mahkemedeki katibeler de dikkatimi cekmedi degil. ece-melek katibe olarak da dizide oynamis oldular.
Bir diziyi daha boylece noktalamis olduk.
insallah her zaman seviyeli yapimlar izleriz
.

Son düzenleme:

Sadece Aşk-ı memnu konusunda cvp vermek istiyorum size , bu roman kaç yıllık bir ölümsüz eser acaba bilginiz var mı ? 35 sene önce TRT de yayınlanmış , TRT devlet kanalı sonuçta öyle düzeysiz falan filan bir diziyi yayınlamaz . Toplumumuza değer yargılarımza uymaz demekle ne kast ettiniz anlamadım , çünkü bu toplumun hala bazı bölgelerinde 15 yaşında kız çocukları dedeleri yaşında adamlara satılıyor , sapık dayılar yeğenlerine tecavüz ediyor , deli anneler kendi çocuklarını kesiyor biçiyor , bunların yaşandığı ve hergün 3. sayfalarda birçok çeşidini gördüğümüz bir ülkede yaşadığımızın farkında değilsiniz siz sanırım ki , alttarafı kocasını aldatmış kadın dizisi için , hemde kocasının öz yeğeni olmayan adamla... değer yargılarımız falan filan diyorsunuz. 90 lı yılların meşhur brezilya dizilerinide izlemediniz sanırım , kim kime dum duma ... Aşk-ı Memnuya haksızlık yapmayalım lütfen bunca gerçek varken ...

bi çok arkadaş neclanın neden yardım etmediğini onlara ev almadığını söylemiş.ya bence necla teklif etse bile sonuçta o evde leyla da yaşayacak.leyla bunu gururuna yediremez.kaldı ki şevkette necladan çok çekti o da böyle bişeyi kabul etmezdi.bi de sonuçta isteseler istanbulda kalırlardıki.leylanın kendine ait bi evi vardı zaten.ama amaç bu kötü anılarla dolu şehirden uzaklaşıp yeni bir hayat kurmaktı bence

ilk sahneler sıkıcıydı gerçekten
ama ali rıza emminin ölümü ve çocukların ağlayışı kopardı beni
nejlayla leylanın birbirlerine sımsıkı sarılması
hayriye teyzenin ilk gelişlerinde trende ali rıza emminin elini öptüğünü hatırlayıp elini öpmesi ve ağlaması
baya bi ağladım trbazona bilet varmış yokmuş umrumda bile olmadı yani

hmmm :44: çok mantıklı evet:82:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…