cemre25'e katılıyorum....
ayrıca bence finali izlerken ağlayan insanlar buna bende dahil,kendinden,kendi hayatından veya kendi ailesinden de bişiler bulduğu için ağladı....sadece oyuncular ağladı diye ağlamadı bunca insan bence...kırmızıyla belirttiğim yerlerde de çelişkiye düşmüşsünüz....
ha bölüm ilk başladığında heyecan yoktu bişey yoktu,sıradan ilerledi evet bunu bende söyledim izlerken ama aşk-ı memnuyla kıyaslayarak değil...çünkü o dizi baştan sona heyecandı zaten....sürekli ha yakalandılar ha yakalanacaklar üzerine kuruluydu ve haliyle finalde bunun üzerine kurulu oldu ama yaprak dökümünde böyle bi durum söz konusu değildi...sürekli farklı olaylar, farklı heyecanlar, farklı üzüntüler sevinçler yaşandı hep....ha benim heyecan beklentim o tür bi heyecan değildi...atraksiyon olmalı hafif diye düşünmüştüm ki zaten o tür bişey de yaptılar,fikret ve tahsinle ilgili....fikretin tahsinin cebini karıştırması ordaki numaralara bakması,kaynananın eve gelen solisti fikretin yanında ağzından kaçırması....hah şimdi fikrette tahsinden temelli kopacak herhalde dedirtti....bu da yeterliydi bence bu dizi için....çünkü "aslolan" ali rızanın durumuydu...şevkete kavuşup kavuşmayacağı vs....
kim ne derse desin ben beğendim finali....ali rızanın ölüsünü buldukları an ve sonrasındaki tren sahnesi tam olması gerektiği gibiydi....
2 dizinin bu şekilde kıyaslanmasını da yaprak dökümüne haksızlık olarak görüyorum.....
çünkü konular çoook farklı....aşk-ı memnu da kendi çapında iyi bi yapımdı izledik ettik ama yaprak dökümü,onun insanlara verdiği mesajlar çoook önde gider....
Bence varya Reşat Nuri Güntekin'e yazık , ben dahil çoğu kişinin kitabı okuduğunu sanmıyorum o yüzden bazılarının aklında , adamda ne saçma kitap yazmış diye düşünceler oluşabilir , kendi adıma buna engel olup en kısa zamanda bu ölümsüz eseri okucam , en azından günümüz senaristlerinin saçmalıklarını anlamış olucam.
geçmişi şöyle bir okudum ama bulamadım sanırım,
benim merak ettiğim 2 şey var, cevaplarsanız sevinirm
1.ferhunde köşkü satın mı aldı' içinde ağlıyordu ya o yüzden
2. ali rıza nasıl öldü, çiçek tutan elinde kan vardı galiba nasıl oldu?
geçmişi şöyle bir okudum ama bulamadım sanırım,
yok ferhunde köşkü satın falan almadı..nerde onda o para..içeri girdi ağladı işte sadece..
Ali rıza bey de bahçede hava almak için bulunuyordu..tutmayan elini sonunda güle doğru kaldırdı,gülü eline alınca da, dikenleri eline batıp kanatmış ,ölümü sırasında..
Hayır kızlar bilhakis kitabı daha çok zevk veriyor insana.Eski zamana uyarlanmış okudukça okuyasınız gelecek hiç sıkılmayacaksınız.Kesinlikle diziden daha zevkli bence tavsiye ederim
bu sorunun cevabini birdahaki sefere aliriz galiba...yani yeni bir yaprak dökümü dizisindegeçmişi şöyle bir okudum ama bulamadım sanırım,
ben cok begendim her yonuyle finali.
ask-i memnu gibi toplumumuzun ve inancimizin deger yargilarina uymayan bir diziyi izlemedim ve yayinda olmasini da hic tasvip etmedim.
iki dizinin finallerini karsilastirmak da cok uygun degil bence.
sedefin Ali Riza beyin elini opmesiyle basladi yogun goz yaslarim ve bitimine kadar devam etti. akacak yas kalmadi gozumde. tv den izlemedim. carsamba aksami indirdim ve hic kesintisiz pcden izledim diziyi bundan da aglamalarim daha yogun oldu.(reklam girince hersey yarida kaliyor ve tekrar o duyguya girene kadar tekrar reklam)
ama o aksam heyecanim gitmesin diye ne bir haber ne de bir yorum okudum. hepsini izledim geldim buradaki yorumlari oyle okudum. ve anca bitirdim masallah cosmus burasi.
tren sahnesi de abartilacak bir sey degil sonucta bu bir senaryo ve her sey gercege uygun olacak, olmali diye bir kaide de olmamali bence.
iki mahkemedeki katibeler de dikkatimi cekmedi degil. ece-melek katibe olarak da dizide oynamis oldular.
Bir diziyi daha boylece noktalamis olduk.
insallah her zaman seviyeli yapimlar izleriz.
kızlar tartışmayalım
aşkı memnu ayrı yaprak dökümü ayrı bir dizi
herkes aynı hazı almayabilir
hmmm :44: çok mantıklı evet:82:bi çok arkadaş neclanın neden yardım etmediğini onlara ev almadığını söylemiş.ya bence necla teklif etse bile sonuçta o evde leyla da yaşayacak.leyla bunu gururuna yediremez.kaldı ki şevkette necladan çok çekti o da böyle bişeyi kabul etmezdi.bi de sonuçta isteseler istanbulda kalırlardıki.leylanın kendine ait bi evi vardı zaten.ama amaç bu kötü anılarla dolu şehirden uzaklaşıp yeni bir hayat kurmaktı bence