Yaprak Dökümü - Kanal D

kızlar aliye başlıyormuş çok şaşırdım belki yaprak dökümüde bir kaç sene sonra devam eder çünkü ardında çok soru işareti bıraktı :82:

aliye mi başlıyomuşş??:KK53: ne alaka ya...bitmiş şey başlar mı tekrar yahu...saçma olur..çocuklar duymasın sitcomdu...komedi dizisi sonuçta...orda bi hikaye yok,bi ailenin günlük başından geçen olaylar mizahi dille anlatılıyor....ama yaprak dökümü,aliye,aşk-ı memnu gibi diziler bi hikaye üzerine kurulu....o hikayenin sonu gelmiş,bitmişse,bi final yapılıp olay bağlanmışsa tekrar başlatıp kabak tadı vermenin gereği yokki....zaten böyle bişey olsa da tutacağını sanmam...bitmiş gitmiş sonuçta.....:KK68:

son anda birde oğuza anne buldular...........:KK9::KK9::KK9:
5 senedir olmayan anneyi monte ettiler hemen diziye..:KK57:

oğuzun annesi çoook önceden de bi ara gösterilmişti....kız kardeşi de keza öyle...

son anda çıkmadı yani.....

bence güzel bi finaldi.....tamam baştan sıradan normal bi bölüm gibi ilerledi ama ali rıza nın ölmesi zaten başlı başına bi olaydı...son noktayı koydu....ayrıca başından buncaaa olay geçmiş,hep acı,üzüntü yaşamış bi ailenin mutlu sona kavuşması saçma olurdu...en azından bi dizi veya film finali için ....anlamsız kaçardı yani....alalade bi türk filmi gibi olurdu o zaman.....acılar,üzüntüler,gözyaşı vs vs ,sonra hooop mutlu son...cıkss olmazdı.....

şu diziyi 5 senedir izlerim evet bayıyodu artık ama izliyodum işte.
ece melek ikilisini iki dizidede aynısını yaptı.
aşkı memnuda saatlerce nihalin kınası vs gibi gereksiz ayrıntıya boğup son 10 dakikada finali bağladılar.
yaprak dökümündede aynısı oldu. yaaani bize ne sedefin hamam sefasından çok mu meraklıyız cevriyeyi havluyla falan görmeye :KK37:
ben ölüm sahnesinden bihterinki kadar etkilenemedim. adam onca şeye yıllarca katlanabilsin, sonra herşey düzelmişken hık diye gitsin. bari beni beni ali rızayı deseydi!
5 sene izledim yahu en güzel finali hak ediyordu bu dizi ama yapamadılar işte.
şiddetle kınıyorum :KK53:

Dizinin bitmesi için gün sayan eşim bile ağladıysa ali rıza ölünce daha ne diyeyim ben,bi tarafta kaynım bi tarafta ben ağladık valla,ben en çok istasyonda necla ve leyla'nın birbirlerine sarılmalarına acaip ağladım,son yarım saate kadar bu nasıl bi final dediysem de kötü oldum sonra..Ama kahvekolik arkadaşın da dediği gibi Bihter'in ölümü daha etkileyiciydi
2 gün gitmedi o sahne gözümün önünden....

Son düzenleme:
şu tren yoluna da ne çok takılmış herkes. dizi zaten günümüzden değil geçmişten.. yani kitaptan filme aktarıldığını herkes biliyo. gerçi kitabı okumadım ama durum böyle olunca tren kullanmaları normal değil mi? tamam herşey günümüze uyduruldu filan ama ben tren olayında bi gariplik görmedim. Trabzon a var ya da yok bunu tartışmak komik geldi...

Ayy bu yazarlarda çok biliyor..Herşeyin bire bir gerçeğe uygun olması mı gerekiyor illaki.Bir film izlerken aaa bu normalde böyle değil mi diyoruz..Hiç takılmadım bu kısmına..Hata bile olsa bu kadar kusur kadı kızında da olur..

Senaristler de Trabzona tren olmadığını bilmeyecek kadar aptalı sanki.
Hayret birşey ya neye takılıyor millet.
Herşeye bir kulp takılacak ya, aman başınız göğe erdi.

:KK9::KK9::KK9:

katılıyorum...

her zamanki gibi ana düşünceden sapılmış,anlatılmak istenenler,yaşananlar bir tarafa atılmış,"trabzona tren seferi yokki" ye takılındı.....

bu arada halil ergünü de ayrıca tebrik ediyorum.....yaklaşık 15 bölüm felçli,konuşamayan bi adamı canlandırdı....sırf mimikleriyle ve bakışlarıyla oynadı.....

tabi her zamanki gibi yine bununla da dalga geçenler oldu....yok ali rızanın iç sesinden fenalık geldi,yok ne komik falan filan...sanki çok kolaymış gibi,sanki kendileri profesyonel oyuncuymuş da "ben olsam daha güzel yapardım" dermiş gibi.....

:KK9::KK9::KK9:

katılıyorum...

her zamanki gibi ana düşünceden sapılmış,anlatılmak istenenler,yaşananlar bir tarafa atılmış,"trabzona tren seferi yokki" ye takılındı.....

bu arada halil ergünü de ayrıca tebrik ediyorum.....yaklaşık 15 bölüm felçli,konuşamayan bi adamı canlandırdı....sırf mimikleriyle ve bakışlarıyla oynadı.....

tabi her zamanki gibi yine bununla da dalga geçenler oldu....yok ali rızanın iç sesinden fenalık geldi,yok ne komik falan filan...sanki çok kolaymış gibi,sanki kendileri profesyonel oyuncuymuş da "ben olsam daha güzel yapardım" dermiş gibi.....
:KK9:
güzel yorumdu arkadaşım.

bu sadece bizim millette yok tüm dünyada böyle.
yıllarca bayıla bayıla bi diziyi izlerler,
kimi bitsin der kimi kalsın der
sonra başımıza senarist kesilirler. Bu tarz uzun soluklu dizilerin finali hiç beğenilmez. Bu yeni değil yani.

Adamlar yapmış abi.
Final bölümü bence Yaprak Dökümü'ne yakışır nitelikteydi. Mesude Eraslan'ı tebrik ediyorum buradan.
Kesinlikle hikaye de film de güzeldi.
(bir yerde montaj hatası buldum ben de ama tren olayına çevirmeyim :p )

Bi kere diziyi havada bırakmadılar, herkes için bi sonuca bağlandı denilebilir.
(Fikretin kapanış konuşması)
Ali Rıza Bey'e gelince, ölüm şekli çok güzeldi, feci bi ölüm yakışmazdı o karaktere.
Ölmesi ise, olması gerekendi, dizi onun üzerine kuruluydu. Çocuklarını onurla yetiştirmek isteyen bi baba modeli.
Yerini Şevket'e bırakmış oldu...

Neticede çocuklarından çok çekti adamcağız, karı dırdırı cabası.
Bi Ayşe'nin hayırsızlığını göremedik. Nasip.

Ama bitmesi bi garip etti beni. Çok alışmıştık...

evet zeynocan haklısın...havada kalmadı hiçbişey...fikretin arka plan konuşmaları,ali rızanın keza ,güzel bağladı sonunu.....

bu arada son sahneyi yine izledim şimdi ve yine içim kabara kabara ağladım:KK14:

hiç bi dizinin finali,hiç bi ölüm beni bu kadar etkilememişti.....:KK14:

bihterin ölümü daha güzeldi falan diyenler var....hiç alakası yok bence...bihterin ölümü kocasını aldatmış yasak aşk yaşamış bi kadının sevgisini aşkını ispat etmesi gibi bişeydi,hastalıklı bi karakterin ölümü gibi bi nevi ama burda bir baba var....çocuklarından yana yüzü hiç gülmemiş,hep onların hatalarıyla,acılarıyla boğuşmuş,onlara ne olursa olsun kol kanat germiş onurlu bi baba.....ve bu babanın çok masumca,yine onurluca ve "yalnız" ölüşü......ikisinin arasında dağlar kadar fark var...kıyaslanamaz bile.....

bundan daha fazla içimi acıtacak,beni bu derece ağlatacak,içimi yakıp kavuracak ölüm kendi babamın ya da annemin ölümü olur,töbe yarabbim Allah gecinden versinn......ama cidden o derece etkilendim....

heleki ali rıza nın size bişey bırakamadım,bi tek temiz ismim,dediği an içimi dağladılar sankiii:KK14:

hep kendi babamla özdeşleştirdim....offff Allahım sen uzun ömür ver...:KK14:

bu arada hata değil,zaten hata aramak gibi bi derdimde yok bu yapımda ama son sahnede sanki ayşeyi de daha fazla ağlatsalardı,haykırtsalardı daha vurucu bi sahne olurdu sanki...böyle de gayet iyiydi ama ayşe babasına çok düşkündü ve en masumuydu...ondan çok daha fazla bi tepki bekledim orda sadece.....yoksa o fikretin önce şok içinde sonra gözleri dolu dolu acı içindeki,babasına son bakışları unutulacak cinsten değildi mesela....

evet zeynocan haklısın...havada kalmadı hiçbişey...fikretin arka plan konuşmaları,ali rızanın keza ,güzel bağladı sonunu.....

bu arada son sahneyi yine izledim şimdi ve yine içim kabara kabara ağladım:KK14:

hiç bi dizinin finali,hiç bi ölüm beni bu kadar etkilememişti.....:KK14:

bihterin ölümü daha güzeldi falan diyenler var....hiç alakası yok bence...bihterin ölümü kocasını aldatmış yasak aşk yaşamış bi kadının sevgisini aşkını ispat etmesi gibi bişeydi,hastalıklı bi karakterin ölümü gibi bi nevi ama burda bir baba var....çocuklarından yana yüzü hiç gülmemiş,hep onların hatalarıyla,acılarıyla boğuşmuş,onlara ne olursa olsun kol kanat germiş onurlu bi baba.....ve bu babanın çok masumca,yine onurluca ve "yalnız" ölüşü......ikisinin arasında dağlar kadar fark var...kıyaslanamaz bile.....

bundan daha fazla içimi acıtacak,beni bu derece ağlatacak,içimi yakıp kavuracak ölüm kendi babamın ya da annemin ölümü olur,töbe yarabbim Allah gecinden versinn......ama cidden o derece etkilendim....

heleki ali rıza nın size bişey bırakamadım,bi tek temiz ismim,dediği an içimi dağladılar sankiii:KK14:

hep kendi babamla özdeşleştirdim....offff Allahım sen uzun ömür ver...:KK14:

bu arada hata değil,zaten hata aramak gibi bi derdimde yok bu yapımda ama son sahnede sanki ayşeyi de daha fazla ağlatsalardı,haykırtsalardı daha vurucu bi sahne olurdu sanki...böyle de gayet iyiydi ama ayşe babasına çok düşkündü ve en masumuydu...ondan çok daha fazla bi tepki bekledim orda sadece.....yoksa o fikretin önce şok içinde sonra gözleri dolu dolu acı içindeki,babasına son bakışları unutulacak cinsten değildi mesela....
:81::81: Sonuna kadar katılıyorum sana,eksikleri bile olsa gayet etkileyici ve güzel bir finaldi.Ayrıca Aşkı memnu ile kıyaslayıncada çok daha etkileyici ve iyiydi Yaprak dökümü..

Bence varya Reşat Nuri Güntekin'e yazık , ben dahil çoğu kişinin kitabı okuduğunu sanmıyorum o yüzden bazılarının aklında , adamda ne saçma kitap yazmış diye düşünceler oluşabilir , kendi adıma buna engel olup en kısa zamanda bu ölümsüz eseri okucam , en azından günümüz senaristlerinin saçmalıklarını anlamış olucam.

Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümünü kıyaslayanlara şunu söylemek istiyorum , sonuçta herşey gözyaşı ve hüngür hüngr ağlamak değil , Aşk-ı Memnunun son bölümünü baştan sona heycanla ve kalbimiz çarpa çarpa izledik yalan mı ? Ha şimdi Behlül eve gelcek , aman Adnan Behlülü odada yakalıcak mı , yoksa Bihteri yalnız yakalayıp hesap mı sorcak , Nihal düğün salonundan eve giderken kimi görcek kime ne dicek , Beşir ölcek mi ölmicek mi , söyliyebilcek mi söyleyemicek mi ? Daha bi çok şey sayarım kesinlikle , en sonundada Bihterin aşkı için intahar etmesi , Nihalin acınacak durumu , evin boşaltılıp terk edilmesi hepimizi duygulandırdı ağladık ancak Yaprak Dökümünde ilk 1 saat kim heycan duydu , kim merak etti , merak duyduğumuz tek konu "eeee ne zaman bitcek , olaylar nası olcak" tı , bize ne Ferhundedenin annesinin sevgilisinden , bize ne vişneden şarap yapmalarından , bize ne Fikretin hala son bölümde Tahsinin çapkınlıklarını araştırmasından , Ali Rıza beyin ölümü ve tren sahnesi duygulandırdı ağladık 15 dk o kadar . Heycan nerde merak nerde ?

Ayrıca şunu söyleyim karşınızda ağlayan insanlar olursa sizde ağlarsınız bu kesin bişey , oyuncular ağladı zırıl zırıl bizde ağladık , psikolojik bişi bu , ama Aşk-ı Memnuda kim ağladı ? Kimse ... Bence ağlamakla ağlatılmamalı , sözler hareketler duruşlar ağlatmalı insanı , gerçek hayatta öyle değil mi , biri bişi der üzülürüz yada çok duyguludur , yada bişi olur öyle ağlarız , karşımızdaki ağlıo die ağlamayız ...

Benim düşüncelerim bunlar ! 5 senelik reyting rekortmeni diziye asla yakışmadı bu final , tam bir hayalkırıklığı yaşadık ...

Final bölümünü hiç beğenmedim,sıradan bir bölümmüş gibi yaptılar.Necla'nın hamileliği,ferhundeyle ali sarper durumu hepsi yarım kaldı :S yaprak dökümüne yakışacak bir final olmamış.Bu arada sedef'in gelinliğine bayıldım :KK69:

Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümünü kıyaslayanlara şunu söylemek istiyorum , sonuçta herşey gözyaşı ve hüngür hüngr ağlamak değil , Aşk-ı Memnunun son bölümünü baştan sona heycanla ve kalbimiz çarpa çarpa izledik yalan mı ? Ha şimdi Behlül eve gelcek , aman Adnan Behlülü odada yakalıcak mı , yoksa Bihteri yalnız yakalayıp hesap mı sorcak , Nihal düğün salonundan eve giderken kimi görcek kime ne dicek , Beşir ölcek mi ölmicek mi , söyliyebilcek mi söyleyemicek mi ? Daha bi çok şey sayarım kesinlikle , en sonundada Bihterin aşkı için intahar etmesi , Nihalin acınacak durumu , evin boşaltılıp terk edilmesi hepimizi duygulandırdı ağladık ancak Yaprak Dökümünde ilk 1 saat kim heycan duydu , kim merak etti , merak duyduğumuz tek konu "eeee ne zaman bitcek , olaylar nası olcak" tı , bize ne Ferhundedenin annesinin sevgilisinden , bize ne vişneden şarap yapmalarından , bize ne Fikretin hala son bölümde Tahsinin çapkınlıklarını araştırmasından , Ali Rıza beyin ölümü ve tren sahnesi duygulandırdı ağladık 15 dk o kadar . Heycan nerde merak nerde ?

Ayrıca şunu söyleyim karşınızda ağlayan insanlar olursa sizde ağlarsınız bu kesin bişey , oyuncular ağladı zırıl zırıl bizde ağladık , psikolojik bişi bu , ama Aşk-ı Memnuda kim ağladı ? Kimse ... Bence ağlamakla ağlatılmamalı , sözler hareketler duruşlar ağlatmalı insanı , gerçek hayatta öyle değil mi , biri bişi der üzülürüz yada çok duyguludur , yada bişi olur öyle ağlarız , karşımızdaki ağlıo die ağlamayız ...

Benim düşüncelerim bunlar ! 5 senelik reyting rekortmeni diziye asla yakışmadı bu final , tam bir hayalkırıklığı yaşadık ...

hem haklı hem haksızsınız..

haklı olduğunuz şey evet bu finalde heycanlanmadık.

ama heycanlandırmak için yapılmadı ki..heycanlancak bişey yoktu..ağladık ettik

aşkı memnuyla yaprak dökümünü bir tutmayın lütfen.bunu herkese söylüyorum

orda yasak aşk yaşanan,bizans entrikaları yaşanan bir ev anlatılıyodu burda ise bir ailenin fertlerinin teker teker hayatlarının kötü değişmesini.

aşkı memnuda bihter orda intihar etti.ona bitek biz ağlarız.seyirciler yani. behlül şok olmuş adnan nefretle dolmuş.nihal çığlık atıyo diğerleri de adnanlara üzülüyo bihtere değil..orda bihtere üzülen bitek kendi ailesiydi

ağlamadılar diyosunuzda beşirde ağladılar..

burda ise bir baba ölüyo..şimdi orda fikret ağlamasa hayriye ağlamasa leylayla şevket atılmasalar babalarına bu ne ya demicek misiniz ? garip bulmicak mısınız? şahsen ben bihtere ağlamalarını ve ali rızaya ağlamamalarını saçma bulurdum

evet oyuncu ağlamadan da ağlatabilmeli ama bu her senaryoda olmaz ki..orda karekterleri ve senaryo ne yapmaları gerektiğini belirtiyo..

finali aşkı memnuya göre daha heycansız ama daha netti..

cemre25'e katılıyorum....
ayrıca bence finali izlerken ağlayan insanlar buna bende dahil,kendinden,kendi hayatından veya kendi ailesinden de bişiler bulduğu için ağladı....sadece oyuncular ağladı diye ağlamadı bunca insan bence...kırmızıyla belirttiğim yerlerde de çelişkiye düşmüşsünüz....

ha bölüm ilk başladığında heyecan yoktu bişey yoktu,sıradan ilerledi evet bunu bende söyledim izlerken ama aşk-ı memnuyla kıyaslayarak değil...çünkü o dizi baştan sona heyecandı zaten....sürekli ha yakalandılar ha yakalanacaklar üzerine kuruluydu ve haliyle finalde bunun üzerine kurulu oldu ama yaprak dökümünde böyle bi durum söz konusu değildi...sürekli farklı olaylar, farklı heyecanlar, farklı üzüntüler sevinçler yaşandı hep....ha benim heyecan beklentim o tür bi heyecan değildi...atraksiyon olmalı hafif diye düşünmüştüm ki zaten o tür bişey de yaptılar,fikret ve tahsinle ilgili....fikretin tahsinin cebini karıştırması ordaki numaralara bakması,kaynananın eve gelen solisti fikretin yanında ağzından kaçırması....hah şimdi fikrette tahsinden temelli kopacak herhalde dedirtti....bu da yeterliydi bence bu dizi için....çünkü "aslolan" ali rızanın durumuydu...şevkete kavuşup kavuşmayacağı vs....

kim ne derse desin ben beğendim finali....ali rızanın ölüsünü buldukları an ve sonrasındaki tren sahnesi tam olması gerektiği gibiydi....

2 dizinin bu şekilde kıyaslanmasını da yaprak dökümüne haksızlık olarak görüyorum.....

çünkü konular çoook farklı....aşk-ı memnu da kendi çapında iyi bi yapımdı izledik ettik ama yaprak dökümü,onun insanlara verdiği mesajlar çoook önde gider....:KK68:

Son düzenleme:
Final bölümünü hiç beğenmedim,sıradan bir bölümmüş gibi yaptılar.Necla'nın hamileliği,ferhundeyle ali sarper durumu hepsi yarım kaldı :S yaprak dökümüne yakışacak bir final olmamış.Bu arada sedef'in gelinliğine bayıldım :KK69:

Bence de cnm çok sıradan bir bölümdü herşey yarıda kaldı.Ama ben dedim adam Şevketi göremeden gitcek dedim,o kadar yolunu gözledi ama sedef babasından çok değerliymiş gibi önce onu görmeye gitti.Eve geldiklerindede Hayriye Hanım ''uyuyor'' dediği anda anladım ben kesin ölmüştür dedim öyle de oldu,adam doğruğu şehirde öldü.Sonu güzeldi öldüğü andan itibaren olan yerler ben oralarda ağladım çok güzeldi.Tek anlayamadığım yer Ali Rıza Bey o evden gitmek istiyordu bir türlü Trabzon'a dönmediler adam ölünce döndüler ayrıca Trabzondan İstanbula giden tren yolu yok hiç bir zaman da olmamış ztn..

final bölümünü tam olarak izleyemedim malesef minik yeğenim hastanınca acilen hastaneye götürmek zorunda kaldım başka götürebilcek biri yoktu
ama zaten izlediğim kısmı cok sönüktü, 5 yıllık diziye yakışmamasını da gectim kaç haftadır son bilmem kaç bölüm diye reklam yapıp abarttılar ve olmadı bu son
aşkı memnunun finali cok daha iyiydi tabi ama karşılaştırmak cok yanlış
yaprak dökümü bizi başından beri ağlatıyo zaten, hiç bi zaman nefes nefese izlemedim ki
aşkı memnuda konu yasak aşktı, doğal olarak her bölümü zaten nefes nefeseydi
ama yıllarca gereksiz yere uzatılınca, sonunda bi bölüme cok şey sıkıştı, bi yandan necla boşanıyo bi yandan şevket cıkıyo sedef evleniyo vs daha neler neler, zten finalde cok aksiyon olur ama bunda hepsi sığsın diye üstten üstten gösterildi gibi

neclaya cok kızıyorum cok
kendisi de yanlız kaldı işte bak, o kadar param olsa en azndan kiray cıkın ben de yardımcı olurum derim, moloz hiçbişey yapmadı

final bölümünü tam olarak izleyemedim malesef minik yeğenim hastanınca acilen hastaneye götürmek zorunda kaldım başka götürebilcek biri yoktu
ama zaten izlediğim kısmı cok sönüktü, 5 yıllık diziye yakışmamasını da gectim kaç haftadır son bilmem kaç bölüm diye reklam yapıp abarttılar ve olmadı bu son
aşkı memnunun finali cok daha iyiydi tabi ama karşılaştırmak cok yanlış
yaprak dökümü bizi başından beri ağlatıyo zaten, hiç bi zaman nefes nefese izlemedim ki
aşkı memnuda konu yasak aşktı, doğal olarak her bölümü zaten nefes nefeseydi
ama yıllarca gereksiz yere uzatılınca, sonunda bi bölüme cok şey sıkıştı, bi yandan necla boşanıyo bi yandan şevket cıkıyo sedef evleniyo vs daha neler neler, zten finalde cok aksiyon olur ama bunda hepsi sığsın diye üstten üstten gösterildi gibi

neclaya cok kızıyorum cok
kendisi de yanlız kaldı işte bak, o kadar param olsa en azndan kiray cıkın ben de yardımcı olurum derim, moloz hiçbişey yapmadı

Aynen cnm yaa o kadar dışarda kaldılarda bi gelin evime bende kalın demedi Ali Rıza Bey o kdr okuttu onları,ztn bütün bunlar hep Necla'nın yüzünden yaşandı sorunlar,Ali Rıza Bey'in ölümü vs.Necla İstanbul'da okul kazanmasaydı hiç bir sorun olmayacaktı.Hayır yani adam gibi okuycağına ailenin başına Oğuzu sardı ordan Leyla'ya sonra tüm aileye.Necla orayı kazanmasaydı Şevket Ferhundeyi de bulamayacaktı yani bunun gibi bir sürü şey..

Aşk-ı Memnu'ya gelince gerçekten diziye yakışır bir final olmuştu dizinişn konusu yasak aşk olduğu için sonu belliydi ztn Adnan Bey'in öğrendiği anda dizi sona erecekti..

Son düzenleme:
X