- 26 Nisan 2008
- 20.976
- 7.564
- 39
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
[video=youtube;U3jlRO2Sy68]http://www.youtube.com/watch?v=U3jlRO2Sy68&feature=channel[/video]
en vurgulayıcı en acı bu sahne işte
eninde sonunda yediler adamın başını
güzel bi bakış açısı evet haklısın.Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümünü kıyaslayanlara şunu söylemek istiyorum , sonuçta herşey gözyaşı ve hüngür hüngr ağlamak değil , Aşk-ı Memnunun son bölümünü baştan sona heycanla ve kalbimiz çarpa çarpa izledik yalan mı ? Ha şimdi Behlül eve gelcek , aman Adnan Behlülü odada yakalıcak mı , yoksa Bihteri yalnız yakalayıp hesap mı sorcak , Nihal düğün salonundan eve giderken kimi görcek kime ne dicek , Beşir ölcek mi ölmicek mi , söyliyebilcek mi söyleyemicek mi ? Daha bi çok şey sayarım kesinlikle , en sonundada Bihterin aşkı için intahar etmesi , Nihalin acınacak durumu , evin boşaltılıp terk edilmesi hepimizi duygulandırdı ağladık ancak Yaprak Dökümünde ilk 1 saat kim heycan duydu , kim merak etti , merak duyduğumuz tek konu "eeee ne zaman bitcek , olaylar nası olcak" tı , bize ne Ferhundedenin annesinin sevgilisinden , bize ne vişneden şarap yapmalarından , bize ne Fikretin hala son bölümde Tahsinin çapkınlıklarını araştırmasından , Ali Rıza beyin ölümü ve tren sahnesi duygulandırdı ağladık 15 dk o kadar . Heycan nerde merak nerde ?
Ayrıca şunu söyleyim karşınızda ağlayan insanlar olursa sizde ağlarsınız bu kesin bişey , oyuncular ağladı zırıl zırıl bizde ağladık , psikolojik bişi bu , ama Aşk-ı Memnuda kim ağladı ? Kimse ... Bence ağlamakla ağlatılmamalı , sözler hareketler duruşlar ağlatmalı insanı , gerçek hayatta öyle değil mi , biri bişi der üzülürüz yada çok duyguludur , yada bişi olur öyle ağlarız , karşımızdaki ağlıo die ağlamayız ...
Benim düşüncelerim bunlar ! 5 senelik reyting rekortmeni diziye asla yakışmadı bu final , tam bir hayalkırıklığı yaşadık ...
ferhundenin taksiye verecek saçını yaptıraak parası yoktu. son gün araba satıldı da borçlarını ödeyebildi. ama ali sarperle işi pişirip o evi aldırsaydı olabilirdi bak.geçmişi şöyle bir okudum ama bulamadım sanırım,
benim merak ettiğim 2 şey var, cevaplarsanız sevinirm
1.ferhunde köşkü satın mı aldı' içinde ağlıyordu ya o yüzden
2. ali rıza nasıl öldü, çiçek tutan elinde kan vardı galiba nasıl oldu?
Aşk-ı Memnu ve Yaprak Dökümünü kıyaslayanlara şunu söylemek istiyorum , sonuçta herşey gözyaşı ve hüngür hüngr ağlamak değil , Aşk-ı Memnunun son bölümünü baştan sona heycanla ve kalbimiz çarpa çarpa izledik yalan mı ? Ha şimdi Behlül eve gelcek , aman Adnan Behlülü odada yakalıcak mı , yoksa Bihteri yalnız yakalayıp hesap mı sorcak , Nihal düğün salonundan eve giderken kimi görcek kime ne dicek , Beşir ölcek mi ölmicek mi , söyliyebilcek mi söyleyemicek mi ? Daha bi çok şey sayarım kesinlikle , en sonundada Bihterin aşkı için intahar etmesi , Nihalin acınacak durumu , evin boşaltılıp terk edilmesi hepimizi duygulandırdı ağladık ancak Yaprak Dökümünde ilk 1 saat kim heycan duydu , kim merak etti , merak duyduğumuz tek konu "eeee ne zaman bitcek , olaylar nası olcak" tı , bize ne Ferhundedenin annesinin sevgilisinden , bize ne vişneden şarap yapmalarından , bize ne Fikretin hala son bölümde Tahsinin çapkınlıklarını araştırmasından , Ali Rıza beyin ölümü ve tren sahnesi duygulandırdı ağladık 15 dk o kadar . Heycan nerde merak nerde ?
Ayrıca şunu söyleyim karşınızda ağlayan insanlar olursa sizde ağlarsınız bu kesin bişey , oyuncular ağladı zırıl zırıl bizde ağladık , psikolojik bişi bu , ama Aşk-ı Memnuda kim ağladı ? Kimse ... Bence ağlamakla ağlatılmamalı , sözler hareketler duruşlar ağlatmalı insanı , gerçek hayatta öyle değil mi , biri bişi der üzülürüz yada çok duyguludur , yada bişi olur öyle ağlarız , karşımızdaki ağlıo die ağlamayız ...
Benim düşüncelerim bunlar ! 5 senelik reyting rekortmeni diziye asla yakışmadı bu final , tam bir hayalkırıklığı yaşadık ...
sonuna kadar katılıyorum size o kadar heyecanla beklediğimize değmedi final dediiğinde biraz heyecanla izlenir. Diyorlar heyecan duymak için mi izledik elbette heyecan istedik tahmin etmediğimiz şeyler olsun bekledik ama bildiğimiz şeylerdi. bence finalde her karesinde caba şimdi ne olacak diye düşünmemiz gerekirdi ve sonunda aaa böyle oldu dememiz gerekirdi. Yani zaten bildiğimiz şeyleri izledik. Hani final tamam acaba değişik neler olacak dedik hiçbirşeyde olmadı gereksiz şeyler izledik. Sedef'in evleneceğini, Necla'nın boşanacağını zaten biliyorduk 29 aralık diye gün vermişlerdi. Resmen Sedef'e ayrılmıştı final ne gerek vardı. Bir de o şarkıcı kadın çıktı irden tamamen günü kurtakmaktan başka bişey değildi sonuçta ayrıldılar mı hayır neden çıktı ortaya onc zaman yokken. İnanılmaz sıkıcıydı sadece bir yeri merak ettim Şevket hapisten çıkıp kendisi mi yalnız mı görecek babasının öldüğünü yoksa Şevket gelmeden mi ölecek felan diye düşündüm onda da zaten evin hizmetlisi Sedef'in evleneceğini söyleyince oraya gideceğini ve ailesiye eve gelip beraber göreceklerini anladık. Kimse sorsam hiç olmadı diyorlar. Aşkı memnuya dedik olmadı diye ama bu finali görünce ona haksızlık yaptığımı anladım. Çok heyecanlıymış yaa bunun yanındao.. Soluksuz izledik aşkı memnuyu yalan mı.. Ama bunu hiçte öyle izlemedik. Çok gereksiz ayrıntılarda kayboldu gitti ve akılda kalmayacak bir final..
Evet her kelimenize katıldım bende gerçekten , aslında dizinin başında Ali Riza Bey ölse, ardından çocuklarının hayatlarında neler deişti , onları görsek daha çarpıcı olurdu , aa Şevket şu işe başladı , aa Leyla iyice kafayı yedi vs
ayrıca bence finali izlerken ağlayan insanlar buna bende dahil,kendinden,kendi hayatından veya kendi ailesinden de bişiler bulduğu için ağladı....sadece oyuncular ağladı diye ağlamadı bunca insan bence...kırmızıyla belirttiğim yerlerde de çelişkiye düşmüşsünüz....
ha bölüm ilk başladığında heyecan yoktu bişey yoktu,sıradan ilerledi evet bunu bende söyledim izlerken ama aşk-ı memnuyla kıyaslayarak değil...çünkü o dizi baştan sona heyecandı zaten....sürekli ha yakalandılar ha yakalanacaklar üzerine kuruluydu ve haliyle finalde bunun üzerine kurulu oldu ama yaprak dökümünde böyle bi durum söz konusu değildi...sürekli farklı olaylar, farklı heyecanlar, farklı üzüntüler sevinçler yaşandı hep....ha benim heyecan beklentim o tür bi heyecan değildi...atraksiyon olmalı hafif diye düşünmüştüm ki zaten o tür bişey de yaptılar,fikret ve tahsinle ilgili....fikretin tahsinin cebini karıştırması ordaki numaralara bakması,kaynananın eve gelen solisti fikretin yanında ağzından kaçırması....hah şimdi fikrette tahsinden temelli kopacak herhalde dedirtti....bu da yeterliydi bence bu dizi için....çünkü "aslolan" ali rızanın durumuydu...şevkete kavuşup kavuşmayacağı vs....
kim ne derse desin ben beğendim finali....ali rızanın ölüsünü buldukları an ve sonrasındaki tren sahnesi tam olması gerektiği gibiydi....
2 dizinin bu şekilde kıyaslanmasını da yaprak dökümüne haksızlık olarak görüyorum.....
çünkü konular çoook farklı....aşk-ı memnu da kendi çapında iyi bi yapımdı izledik ettik ama yaprak dökümü,onun insanlara verdiği mesajlar çoook önde gider....
yine katılıyorum. ayşe yaşı itibariyle ve dizideki masum kalan tek karakter olarak daha vurgulayıcı olaydı iyiydi.evet zeynocan haklısın...havada kalmadı hiçbişey...fikretin arka plan konuşmaları,ali rızanın keza ,güzel bağladı sonunu.....
bu arada son sahneyi yine izledim şimdi ve yine içim kabara kabara ağladım
hiç bi dizinin finali,hiç bi ölüm beni bu kadar etkilememişti.....
bihterin ölümü daha güzeldi falan diyenler var....hiç alakası yok bence...bihterin ölümü kocasını aldatmış yasak aşk yaşamış bi kadının sevgisini aşkını ispat etmesi gibi bişeydi,hastalıklı bi karakterin ölümü gibi bi nevi ama burda bir baba var....çocuklarından yana yüzü hiç gülmemiş,hep onların hatalarıyla,acılarıyla boğuşmuş,onlara ne olursa olsun kol kanat germiş onurlu bi baba.....ve bu babanın çok masumca,yine onurluca ve "yalnız" ölüşü......ikisinin arasında dağlar kadar fark var...kıyaslanamaz bile.....
bundan daha fazla içimi acıtacak,beni bu derece ağlatacak,içimi yakıp kavuracak ölüm kendi babamın ya da annemin ölümü olur,töbe yarabbim Allah gecinden versinn......ama cidden o derece etkilendim....
heleki ali rıza nın size bişey bırakamadım,bi tek temiz ismim,dediği an içimi dağladılar sankiii
hep kendi babamla özdeşleştirdim....offff Allahım sen uzun ömür ver...
bu arada hata değil,zaten hata aramak gibi bi derdimde yok bu yapımda ama son sahnede sanki ayşeyi de daha fazla ağlatsalardı,haykırtsalardı daha vurucu bi sahne olurdu sanki...böyle de gayet iyiydi ama ayşe babasına çok düşkündü ve en masumuydu...ondan çok daha fazla bi tepki bekledim orda sadece.....yoksa o fikretin önce şok içinde sonra gözleri dolu dolu acı içindeki,babasına son bakışları unutulacak cinsten değildi mesela....
bunlar sanatla magazini karıştıran kişiler arkadaşım. diziyi keyifle, dizi olduğunu bilerek, kurgusuyla, yapımıyla tadını çıkararak izleyenler eminim trabzonmuş erzurummuş takılmamıştır.amma taktınız arkadaşlar şu tiren olayına ..sonuçta bu bir dizi..tiren olsa nolur olmasa ne...bu kadar büyütecek ne var anlamadım...leylanın 15 ay derken doğum yapmasına bile bu kadar yorum yapılmadı..
kesinlikle katılıyorum.ben cok begendim her yonuyle finali.
ask-i memnu gibi toplumumuzun ve inancimizin deger yargilarina uymayan bir diziyi izlemedim ve yayinda olmasini da hic tasvip etmedim.
iki dizinin finallerini karsilastirmak da cok uygun degil bence.
sedefin Ali Riza beyin elini opmesiyle basladi yogun goz yaslarim ve bitimine kadar devam etti. akacak yas kalmadi gozumde. tv den izlemedim. carsamba aksami indirdim ve hic kesintisiz pcden izledim diziyi bundan da aglamalarim daha yogun oldu.(reklam girince hersey yarida kaliyor ve tekrar o duyguya girene kadar tekrar reklam)
ama o aksam heyecanim gitmesin diye ne bir haber ne de bir yorum okudum. hepsini izledim geldim buradaki yorumlari oyle okudum. ve anca bitirdim masallah cosmus burasi.
tren sahnesi de abartilacak bir sey degil sonucta bu bir senaryo ve her sey gercege uygun olacak, olmali diye bir kaide de olmamali bence.
iki mahkemedeki katibeler de dikkatimi cekmedi degil. ece-melek katibe olarak da dizide oynamis oldular.
Bir diziyi daha boylece noktalamis olduk.
insallah her zaman seviyeli yapimlar izleriz.
Aşk-ı Memnu'nun devlet kanalında yayınlanması onu ahlaklı yapmaz. Brezilya değiliz biz. Toplumumuzun değer yargıları derken, bahsettiğiniz bozuklukları tenzih etmek gerekir.Sadece Aşk-ı memnu konusunda cvp vermek istiyorum size , bu roman kaç yıllık bir ölümsüz eser acaba bilginiz var mı ? 35 sene önce TRT de yayınlanmış , TRT devlet kanalı sonuçta öyle düzeysiz falan filan bir diziyi yayınlamaz . Toplumumuza değer yargılarımza uymaz demekle ne kast ettiniz anlamadım , çünkü bu toplumun hala bazı bölgelerinde 15 yaşında kız çocukları dedeleri yaşında adamlara satılıyor , sapık dayılar yeğenlerine tecavüz ediyor , deli anneler kendi çocuklarını kesiyor biçiyor , bunların yaşandığı ve hergün 3. sayfalarda birçok çeşidini gördüğümüz bir ülkede yaşadığımızın farkında değilsiniz siz sanırım ki , alttarafı kocasını aldatmış kadın dizisi için , hemde kocasının öz yeğeni olmayan adamla... değer yargılarımız falan filan diyorsunuz. 90 lı yılların meşhur brezilya dizilerinide izlemediniz sanırım , kim kime dum duma ... Aşk-ı Memnuya haksızlık yapmayalım lütfen bunca gerçek varken ...
Aşk-ı Memnu konusunda çokk konuşurdum ama ben de diziyi izlemediğimden susuyorum. Dediğiniz gibi fragmanlarına rastlamak yeterli oldu. Hiç bir bölümünü bile baştan sona izlemedim. Ama her fragmanda "ahanda yakalanacaklar" diye heyecanlanır buldum kendimi. Dizi başladıktan bitene kadar bu böyle devam etti. Artaksiyon diye buna mı diyorsunuz? Her bölüm aynı heyecan nasıl ülfet oluşturmadı sizde bilemiyorum...aski menun dizisine sadece tesadüf ettiginde fragmanlarda baktim yetti..neyi tartsiyorsunuz anlamadimki
heheheBeyaz, 2 Dakikada Yaprak Dökümü yapmış... İzlediniz mi.. Aman 5 yıl boşuna her çarşamaba beklemişiz diziyi.. Beyaz saolsun özetleyiverdi herşeyi 2 dakikada.. Ağzımızın tadı kaçmasın şimdi Ali Rıza!!!
Dizi AliRıza'nın üzerine kuruluydu kardeşim. Diziyle beraber adamın bitmesi normal.Evet her kelimenize katıldım bende gerçekten , aslında dizinin başında Ali Riza Bey ölse, ardından çocuklarının hayatlarında neler deişti , onları görsek daha çarpıcı olurdu , aa Şevket şu işe başladı , aa Leyla iyice kafayı yedi vs
romanla diziyi aynı kefeye koymamak lazım. evet, romanla ilgisi yok dizinin. çünkü o romandaki aile günümüzde gelse istanbul'a, dizideki gibi gelişirdi herşey.bu konuda çok haklısın.hiç bekledigim giibi olmadı izlediğime değmedi.bide ali rızayı o kadar kalp felç geçirdi öldürmediler.çok yersiz bir yerde öldürdüler.aman çok saçmaydı kısaca sonu.zaten fazla uzamıştı.dizi romandan çıkar bu kadar çıkardı yani.romanla alakası kalmamıştı.
neclanın burnu düşseydi bari o bile yeterdi final güzel geçti demek için...hehehe
bu beyaz alem adam, ben de bayıldım walla hazırladığı vtr lere.
Dizi AliRıza'nın üzerine kuruluydu kardeşim. Diziyle beraber adamın bitmesi normal.
Bir ailenin mücadelesini,imtihanını izledik. İmtihanları bitince diziyi de bitirdiler, çünkü filmin vermek istediği mesaj doğru algılandığında, bu finalin ne kadar yerli yerinde olduğu anlaşılacaktır.
romanla diziyi aynı kefeye koymamak lazım. evet, romanla ilgisi yok dizinin. çünkü o romandaki aile günümüzde gelse istanbul'a, dizideki gibi gelişirdi herşey.
Dizi olan Y.D. ayrı, roman olan Y.D. ayrı.
Şevket döndü, ailenin başına geçti
Ferhunde yalnızlığına geri döndü ailemizin gidişiyle
Kardeşler barıştı
Sedef paçayı kurtardı, mutlu oldu
Havda kalan birşey yok yani.
Ne olacaktı herşeyin sonuca bağlanması için, tüm dizi karakterleri bi kazada ölecek miydi...
valla geçmişi okuyordum. bu yazıya rastlayınca yazmak istedim.bende şunu bi yazayım diyordum.hep unuttum.gerçekten deli oldum ya neclada hep o kot.gına geldi bana niye böyle oldu onuda anlamadımbirde dikkatimi çeken bir şey var dizi boyunca necla hep o kot pantlnyla oynadı