Yaprak Dökümü - Kanal D

[ı]şevket sedefein nikahına gideceğine babasına gitseydi önce babasına yetişecekti...neclayla leylanın barışma sahnesleride çok duygusaldı yahuu[/ı]

ben yeni şevketi hiç oturtamadım diziye.(halil ile menekşedeki mustafa rolüyle alakalı olabilir bilemiyorum)
bu nedenle olsa gerek bana şevketin sahneleri hiç duygusal gelmiyorr..
caner kurtaran(yani eski şevket)olsaydı eminim daha duygusal olurdu...

güzel bi bakış açısı evet haklısın.

ferhundenin taksiye verecek saçını yaptıraak parası yoktu. son gün araba satıldı da borçlarını ödeyebildi. ama ali sarperle işi pişirip o evi aldırsaydı olabilirdi bak.
ölümünüde son günlerde şevket gelecek ona sarılcam diye çok çalıştı ve yoruldu ya ona bağladılar sanırım.

Beyaz, 2 Dakikada Yaprak Dökümü yapmış... İzlediniz mi.. Aman 5 yıl boşuna her çarşamaba beklemişiz diziyi.. Beyaz saolsun özetleyiverdi herşeyi 2 dakikada.. Ağzımızın tadı kaçmasın şimdi Ali Rıza!!!

ben onu bunu geçtim de Ferhunde'nin final bölümünde son sahnedeki kıyafetine bayıldım.bununla ilgili bilgisi olan var mı?ya da gören var mı başka biryerde??? :96:

ben onu bunu geçtim de Ferhunde'nin final bölümünde son sahnedeki kıyafetine bayıldım.bununla ilgili bilgisi olan var mı?ya da gören var mı başka biryerde??? :96:

sonuna kadar katılıyorum size o kadar heyecanla beklediğimize değmedi final dediiğinde biraz heyecanla izlenir. Diyorlar heyecan duymak için mi izledik elbette heyecan istedik tahmin etmediğimiz şeyler olsun bekledik ama bildiğimiz şeylerdi. bence finalde her karesinde caba şimdi ne olacak diye düşünmemiz gerekirdi ve sonunda aaa böyle oldu dememiz gerekirdi. Yani zaten bildiğimiz şeyleri izledik. Hani final tamam acaba değişik neler olacak dedik hiçbirşeyde olmadı gereksiz şeyler izledik. Sedef'in evleneceğini, Necla'nın boşanacağını zaten biliyorduk 29 aralık diye gün vermişlerdi. Resmen Sedef'e ayrılmıştı final ne gerek vardı. Bir de o şarkıcı kadın çıktı irden tamamen günü kurtakmaktan başka bişey değildi sonuçta ayrıldılar mı hayır neden çıktı ortaya onc zaman yokken. İnanılmaz sıkıcıydı sadece bir yeri merak ettim Şevket hapisten çıkıp kendisi mi yalnız mı görecek babasının öldüğünü yoksa Şevket gelmeden mi ölecek felan diye düşündüm onda da zaten evin hizmetlisi Sedef'in evleneceğini söyleyince oraya gideceğini ve ailesiye eve gelip beraber göreceklerini anladık. Kimse sorsam hiç olmadı diyorlar. Aşkı memnuya dedik olmadı diye ama bu finali görünce ona haksızlık yaptığımı anladım. Çok heyecanlıymış yaa bunun yanındao.. Soluksuz izledik aşkı memnuyu yalan mı.. Ama bunu hiçte öyle izlemedik. Çok gereksiz ayrıntılarda kayboldu gitti ve akılda kalmayacak bir final..

Son düzenleme:

Evet her kelimenize katıldım bende gerçekten , aslında dizinin başında Ali Riza Bey ölse, ardından çocuklarının hayatlarında neler deişti , onları görsek daha çarpıcı olurdu , aa Şevket şu işe başladı , aa Leyla iyice kafayı yedi vs

bu konuda çok haklısın.hiç bekledigim giibi olmadı izlediğime değmedi.bide ali rızayı o kadar kalp felç geçirdi öldürmediler.çok yersiz bir yerde öldürdüler.aman çok saçmaydı kısaca sonu.zaten fazla uzamıştı.dizi romandan çıkar bu kadar çıkardı yani.romanla alakası kalmamıştı.

diziye emek veren herkesi kutluyorum.

başarılı dizilerin arkasından geyik yapılmasından sürekli bi açık bulunmasından önemsiz ayrıntılara takılıp bunları ti ye almak hoşuma gitmiyor ama

ammaaa bu dizinin finali gerçekten kötüydü.

trabzona tren olayı çok tartışıldı ama gar sahnesi güzeldi trabzona tren gidiyormuş gitmiyormuş düşünmedim ama gar sahneleri insana hep bir hüzün verir.

üstüne basa basa herşeyi 29 aralık 29 aralık dediler en çok da sedefin düğünü için . bende sandımki sedef son anda bi sürpriz yapacakkk nerde bütün bölüm başrol oyuncumuz sedefciğimizin evlenmesini izledik.

ali rıza beyin ölümü yerindeydi bence çünkü vurucu bi sahnenin olması gerekiyordu bunca şeyden sonra mutlu mesut bi tablo görmek çok yavan masal gibi gelirdi.

en çok sinirlendiğimde şevket efendi hiç babasına üzülmesin.
annesini babasını hiç düşünmedim suçu üstüne aldı adamı kahretti
.

katılıyorum arkadaşım!

yine katılıyorum. ayşe yaşı itibariyle ve dizideki masum kalan tek karakter olarak daha vurgulayıcı olaydı iyiydi.

amma taktınız arkadaşlar şu tiren olayına ..sonuçta bu bir dizi..tiren olsa nolur olmasa ne...bu kadar büyütecek ne var anlamadım...leylanın 15 ay derken doğum yapmasına bile bu kadar yorum yapılmadı..
bunlar sanatla magazini karıştıran kişiler arkadaşım. diziyi keyifle, dizi olduğunu bilerek, kurgusuyla, yapımıyla tadını çıkararak izleyenler eminim trabzonmuş erzurummuş takılmamıştır.
kesinlikle katılıyorum.
aşk-ı memnu konusunda da aşağıdaki alıntıdan sonra konuşacağım;

Aşk-ı Memnu'nun devlet kanalında yayınlanması onu ahlaklı yapmaz. Brezilya değiliz biz. Toplumumuzun değer yargıları derken, bahsettiğiniz bozuklukları tenzih etmek gerekir.
Eşşeğin aklına karpuz kapuğu düşürmek gibi birşey bu, gerek Aşk-ı Memnu, gerek Yaprak Dökümü, gerekse diğer diziler hep bu değer yargılarımızı zedeledi zaten. Hızsıza yol göstermek misali, aile düzenimizin bozulmasında büyük rol oynadılar.
Ama temelde Yaprak Dökümü hüsni niyet üzereydi diye düşünüyorum. Nitekim ne kadar yanlış yapsalar da AliRıza Bey in çocukları özünde iyiydiler ve finalde bu vurgulandı aslında.
aski menun dizisine sadece tesadüf ettiginde fragmanlarda baktim yetti..neyi tartsiyorsunuz anlamadimki
Aşk-ı Memnu konusunda çokk konuşurdum ama ben de diziyi izlemediğimden susuyorum. Dediğiniz gibi fragmanlarına rastlamak yeterli oldu. Hiç bir bölümünü bile baştan sona izlemedim. Ama her fragmanda "ahanda yakalanacaklar" diye heyecanlanır buldum kendimi. Dizi başladıktan bitene kadar bu böyle devam etti. Artaksiyon diye buna mı diyorsunuz? Her bölüm aynı heyecan nasıl ülfet oluşturmadı sizde bilemiyorum...

Finallerin karşılaştırılması konusunda da daha objektif olmak için finalini izliyorum şimdi aşk-ı memnu dizisinin.

hehehe
bu beyaz alem adam, ben de bayıldım walla hazırladığı vtr lere.

Dizi AliRıza'nın üzerine kuruluydu kardeşim. Diziyle beraber adamın bitmesi normal.
Bir ailenin mücadelesini,imtihanını izledik. İmtihanları bitince diziyi de bitirdiler, çünkü filmin vermek istediği mesaj doğru algılandığında, bu finalin ne kadar yerli yerinde olduğu anlaşılacaktır.

romanla diziyi aynı kefeye koymamak lazım. evet, romanla ilgisi yok dizinin. çünkü o romandaki aile günümüzde gelse istanbul'a, dizideki gibi gelişirdi herşey.
Dizi olan Y.D. ayrı, roman olan Y.D. ayrı.

Şevket döndü, ailenin başına geçti
Ferhunde yalnızlığına geri döndü ailemizin gidişiyle
Kardeşler barıştı
Sedef paçayı kurtardı, mutlu oldu
Havda kalan birşey yok yani.
Ne olacaktı herşeyin sonuca bağlanması için, tüm dizi karakterleri bi kazada ölecek miydi...

neclanın burnu düşseydi bari o bile yeterdi final güzel geçti demek için...

birde dikkatimi çeken bir şey var dizi boyunca necla hep o kot pantlnyla oynadı
valla geçmişi okuyordum. bu yazıya rastlayınca yazmak istedim.bende şunu bi yazayım diyordum.hep unuttum.gerçekten deli oldum ya neclada hep o kot.gına geldi bana niye böyle oldu onuda anlamadım

Dizinin final gecesinde oyuncular gala yapmışlar. Spiker soruyor Leyla ve Necla'ya ' 5 yıl boyunca her bölümde ağlamayı nasıl başardınız??!!!' Kızlar da otomatiğe bağlamışlar herlde artık. Yönetmen 'motor' deyince başıyorlarmış zırıl zırıl ağlamaya.. 'ama bundan sonra uzuuuuun bi süre ağlamayı düşünmüyoruz.' diyolar... Bi zahmet... Gözlerinizde yaş kalmadı.

zeynocan her sözlerinize katiliyorum zaten ortalik bozuk..düzen bozuk diye cocuklarimizda tarzimiza uymayan dizilere filmlere bakmalari gerekmiyor....buda benimgörüsüm..aslinda tv yi tamamen iptal etmek lazim..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…