Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Çocuk olsun olmasın, ne olursa olsun,
Hiç bir şey şu gerçeği bir kenara attıramaz bize !

İNSAN sosyal bir varlıktır, Etrafını ona göre seçer veya dizayn eder.

Peki aileniz bu kenara atilamaz gercek karşisinda ne yapiyor?

Kimseyle kiyaslamayin bu sizsiniz. Bende oyleyim. Gerci bende 2 cocuk var ama tekken de boyleydim asla yetisemezdim resmen perisan buyuttum 2 yasina kdr. Uyumasina ragmen ustelik.. Ama benim cocuguma benden iyi anne yok dolayisiyla baskasinin nasil yaptigi zerre umrumda degil. Yapana aferin de gec bu surec hep boyle olmayacak bugunler gecicek

Tesekkur ederim deneyecegim
bak kuzum , kiloyla kiyma al , tümden köfte hazirla. sonra onlari porsiyonlayip dondurucuya at, , bazilarini izgaralik hazirla. bazilarini yuvarlak misket köfte seklini ver. eksili köfte yemegi icin gibi. kuru fasulye yapiyorsan mesela koca bir tencere pisir tek seferde. sonra artani , buzdolabi posetlerine porsiyonlayip dondur. bunun gibi seyleri hazirlayabilirsin. pisirdiginde cokca pisirip artani dondurabilirsin. bunu yapmak benim yemek olayima hala care oluyor. simdi bile kullaniyorum hala. gündüzden isim varsa ve disarida olacaksam eve döndügümde buzluktan cikarip isitiyorum yada bir gece önceden disariya cikiyorum falan. kendine bu kadar yüklenme. temizligi haftasonuna cek. zaten günlük ortaligi toplasan yeter 3 kisi evi ne kadar pisletebilirsiniz ki. biraz rahatla. ilk yillar hepimiz perisan oluyoruz. bu senin yetersizligin degil.

Vitamin değerlerinize hiç baktırdınız mı evlllik sonrası? Psikolojinize iyi gelecek şeyler yapmayı deneyin. Öz bakım yaptıkça daha mutlu , özgüvenli hissedersiniz. Eşiniz birkaç saat çocuğa baksın siz de kuaföre gidin mesela

Ya beybi benim oğlan 5 aylık bütün gün dışarı çıkarsam dahi eve gelince düşüp uyumuyor bu normal mi ya? Bu uyku eğitimi dedikleri şeye başlamak gerek mi? Benimkisi de gece 12-1 gibi uyuyor ben uyutmadığımdan değil uyumuyor ya hiç uykuyla alakası yok çocuğun

Öncelikle Allah kolaylık versin. Ben sizinle aynı şartlarda çocuk büyütüyorum şu an 3 yaşına gelmek üzere . Tüm ailem Türkiye’de sadece ben Bulgaristandayım, eşimle beraber burada yaşıyoruz kimsem yok başka . Eşim de doktor , bir nöbete gider 36 saat gelmez . Haftada 3 gün evde sadece akşamları. Onun dışında yalnızız biz kızımla. Doğalgazımız yok malesef bu ülkede pek kullanılan bir şey değil,klima ile ısınıyoruz çok soğuk geçen bir iklimde yaşıyoruz ama adapte olduk . Şartları kendi lehinize çevirmeniz lazım. İlk yapmanız gereken çocuğunuzun uyku saatlerini düzenlemek. Uyumayan çocuk gün içinde sinirli olur bütün günü burnunuzdan getirir. İştahsızlık da cabası. Gündüz uyumuyorsa akşam erken yatırmaya gayret etmelisiniz . Hava soğukmuş kar yağıyormuş demeden kapı önü bile olsa her gün düzenli oksijen almasını sağlamalısınız , bu uykuya dalmasını da kolaylaştırıyor . Oturduğunuz evin konumu size engel oluşturuyorsa eğer imkanlar dahilindeyse taşınmayı düşünmelisiniz . Çocuğa ayrı yemek size ayrı yemek değil de sizin yemeğinizden ayırarak çocuğunuza vermelisiniz , artık 1 yaşına gelmiş çünkü yiyebilir. Sizi çok iyi anlıyorum ben amacım asla yermek değil bir nebze de olsa yardımcı olabilmek. Eşinize sabahları sandviç hazırlamak zorunda değilsiniz kocaman adam başının çaresine bakar siz bebeğinize ve kendinize odaklanın. Benim bir kuralım var en başından beri uygulamaya çalışırım. Çocuk uyurken iş yapmam dinlenirim . O uyanınca onunla yaparız , yemek yapıyorsam bebekken tezgaha oturturdum sonrasında büyüyünce öğrenme kulesine . Temizlik yapıyorsam veririm ona oyuncak viledasını o da taklit eder beni. Şimdi 3 yaşına geldi mesela diyorum ki annecim ben temizlik yapcam evimiz kirlendi ,tamam o zaman ben odamda oynayım anne der anlayış gösterir. Her şeyi konuşun çocuğunuzla anlamaz diye düşünmeyin, ilerde çok faydasını görürsünüz. Bir de naçizane tavsiyem temizlik yemek falan bunlarla kendinizi yıpratmayın. Çocuklu ev dağınık olabilir bundan normal bir şey yok. Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil, kimsenin böyle bir beklentisi olmamalı sizden. Yemek de dert olmamalı, o an en kolay ne ise o yapılmalı hiç yapılamıyorsa dışardan da söylenebilmeli.. Hiç desteksiz çocuk büyütmek yeteri kadar zorken hayatı ev işleriyle onla bunla biraz daha zorlaştırmaya gerek yok.

Öncelikle Allah kolaylık versin. Ben sizinle aynı şartlarda çocuk büyütüyorum şu an 3 yaşına gelmek üzere . Tüm ailem Türkiye’de sadece ben Bulgaristandayım, eşimle beraber burada yaşıyoruz kimsem yok başka . Eşim de doktor , bir nöbete gider 36 saat gelmez . Haftada 3-4 akşam eve gelebiliyor Onun dışında yalnızız biz kızımla. Doğalgazımız yok malesef bu ülkede pek kullanılan bir şey değil,klima ile ısınıyoruz çok soğuk geçen bir iklimde yaşıyoruz ama adapte olduk . Şartları kendi lehinize çevirmeniz lazım. İlk yapmanız gereken çocuğunuzun uyku saatlerini düzenlemek. Uyumayan çocuk gün içinde sinirli olur bütün günü burnunuzdan getirir. İştahsızlık da cabası. Gündüz uyumuyorsa akşam erken yatırmaya gayret etmelisiniz . Hava soğukmuş kar yağıyormuş demeden kapı önü bile olsa her gün düzenli oksijen almasını sağlamalısınız , bu uykuya dalmasını da kolaylaştırıyor . Oturduğunuz evin konumu size engel oluşturuyorsa eğer imkanlar dahilindeyse taşınmayı düşünmelisiniz . Çocuğa ayrı yemek size ayrı yemek değil de sizin yemeğinizden ayırarak çocuğunuza vermelisiniz , artık 1 yaşına gelmiş çünkü yiyebilir. Sizi çok iyi anlıyorum ben amacım asla yermek değil bir nebze de olsa yardımcı olabilmek. Eşinize sabahları sandviç hazırlamak zorunda değilsiniz kocaman adam başının çaresine bakar siz bebeğinize ve kendinize odaklanın. Benim bir kuralım var en başından beri uygulamaya çalışırım. Çocuk uyurken iş yapmam dinlenirim . O uyanınca onunla yaparız , yemek yapıyorsam bebekken tezgaha oturturdum sonrasında büyüyünce öğrenme kulesine . Temizlik yapıyorsam veririm ona oyuncak viledasını o da taklit eder beni. Çamaşır katlayacaksam yine onun yanında yaparım , keza ütü yine aynı şekilde. Bilir çocuk yani ev kirlenince temizlemeliyiz , giysiler kirlenince yıkanacak kuruyacak ütülenecek. Şimdi 3 yaşına geldi mesela diyorum ki annecim ben temizlik yapcam evimiz kirlendi ,tamam o zaman ben odamda oynayım anne der anlayış gösterir. Her şeyi konuşun çocuğunuzla anlamaz diye düşünmeyin, ilerde çok faydasını görürsünüz. Bir de naçizane tavsiyem temizlik yemek falan bunlarla kendinizi yıpratmayın. Çocuklu ev dağınık olabilir bundan normal bir şey yok. Her şey dört dörtlük olmak zorunda değil, kimsenin böyle bir beklentisi olmamalı sizden. Yemek falan dert olmamalı, o an en kolay ne ise o yapılmalı hiç yapılamıyorsa dışardan da söylenebilmeli.. Hiç desteksiz çocuk büyütmek yeteri kadar zorken hayatı ev işleriyle onla bunla biraz daha zorlaştırmaya gerek yok. Yatırımı ev işine temizliğe yemeğe değil çocuğunuza yapın , oyunlar oynayın kitap okuyun saklambaç oynayın. Çocuklar ev işi kadar nankör değil karşılığını görebiliyorsunuz en azından

Son düzenleme:
Çok tesekkur ederim bu tarz cumleler cok iyi geliyor 3 4 psikolog seansina esdeger

Demirim yerlerde
Digerleri iyi
Ilac kullaniyorum demir icin
Aslinda kaşimi biyigimi kendim aliyorum cok cikmiyor zaten ama biyigim
Birkac defa marketr gitmisligim var tek basima
3 4 tur gezmistim bir kuble ozgurluk hissetmistim

Çok tesekkur ederim bu tarz cumleler cok iyi geliyor 3 4 psikolog seansina esdeger
kiyamam ya , inan gececek ve düzene sokacaksin herseyi zamanla. bizde tek basimiza iki cocuk büyüttük. neler yasadigini inan ki biliyorum . ama gececek , sakin kal. panige kapilma. herseyi zamana birak . bu bir sürec , sen bakma o sosyal medyada paylasilan paylara. orasi hep vitrin :)

senin yerinde olsam kat kat fazlasını yapardım evdesin çalışmıyorsun yemeği kolay yapıyorsun çocuk uyumuyor diyorsun onu anlarım da çocuk 1 yaşında gayet herşeyi güzel yapabilirsin benceeeeee

Cok haklisiniz tesekkur ederim
Henuz 1 yasina yeni girdi tam yuruyemiyor ama 3 yasina kadar ikimizde kivam aliriz umarim

Mutfağa da küçük bir ısıtıcı koysanız belki yemek işiniz rahatlar.
Onun haricinde herkes aynı merak etmeyin küçük çocuk olunca hem ev hem çocuk idare etmek zor oluyor

Mutlaka değiştirmen gereken bir şey vardır. Ya öğlen uykusuna geç yatıyordur ya öğlen çok uyuyordur ya sabah geç kalkıyordur.
Yani sabah sekizde kalkan öğlen son uykusuna 15ten geç yatmayan bir çocuk o saatlere kalamaz.
Saatleri düzenlemek önemli

Oradakilere guluyorum ben ya:) bide hamilelik testi şoku videolar var ya onlara ayri guluyorum ins dalga gectigim sey basima gelmez ansizin sanirim kendime bakamamak, yuzume gunes vurdugunda biyiklarimin bana el sallamasi falan beni dagitiyor biraz kendime bakim yapabilsem iyi olucam gibi
Yaz gelsin de ombre yaptirayim diye bekliyorum o biraz motive ediyor

Eve yakın mutlaka park vardır uzakta bile olsa 2 günde 1 mutlaka gidin ormanparkı vs hiç yok mu? Oralarda hiç mi çocuk yok? Yoksa gidin talep edin park yapsınlar. Ev temizliği çok nankör ona bir şey diyemeyeceğim. Ben yemekleri kavanozda vakumluyorum çorba olsun sulu yemek olsun. Güzel bir buzluk stoğu yapın. Oyuncaklara alan yapın. Salona çekmece olur çit olur kurun. Her akşam uyumadan evde gezinin temizleyin lavaboları ovun ve bulaşık makinesini sabaha bırakmayın. Bakımı da evde ben asla pijama bile gezmem daha iyi hissediyorum. Evden çalıştığım için salma durumum çok. Mutlaka rutin olıştur takip et

senin yerinde olsam kat kat fazlasını yapardım evdesin çalışmıyorsun yemeği kolay yapıyorsun çocuk uyumuyor diyorsun onu anlarım da çocuk 1 yaşında gayet herşeyi güzel yapabilirsin benceeeeee
Aynennnnnnnnn belkide ben beceriksizimdirrrrrr sen yaparsinnnnn kralllllll

Yavaş mi hareket ediyorsunuz. Eviniz mi coook büyük. Eşiniz yardım ediyor, çocuğunuz günde 40 dk min. Uyuyor nasıl sürekli iş yapmak durumunda kalıyorsunuz?
Yazinizdan sizin modunuz çok düşük geldi bana belki ben yaniliyorumdur. Modunuz düşük olduğundan hiç bir seyi istediğiniz gibi yapamıyorsunuz bence.
Öncelikle tavsiyem güne enerjik başlamaya çalışın. Bebeğinizle sabah uyandığınizda keyifli bir vakit geçirin size doysun ve tabi siz de ona. Sonrasında siz kendinizi iyi hissettirecek şekilde üst baş giyinin saç yapin. Ardından da bebeğinizle kahvalti hazırlayın. Bebeğiniz küçük değil sizinle her şeyi keşfetmek için heyecanlıdır. Mutfak soğuk oluyorsa kalın giydirin bebeginizi. Hazırlayıp her şeyi sıcak odaya geçin birlikte afiyetle yiyin.
İşleri her güne bölüm ve düzenli yapın yigilmasi . Yemek olayını da 3 çeşit yapmayın çorba ana yemek tarzı gidin.

Bu arada bebeğinize hiç bir zarar görmeyeceği bir alan yapın. Sevdiği oyuncakları orada olsun. O ara ara yalnız oynarken siz dinlenin

Yemek konusunda daha pratik olabilirsiniz. Bebeğiniz 1 yaşında sizin yemekleri yaparken tuzu en son atarsanız bebeğinize de o yemekten tuzsuz olarak verebilirsiniz. Ben yemek yaparken 2-3 çeşit yapıyorum en az iki gün götürüyor ki eşim gece bile yemek yiyebilen bir insan. Hani pilav çorba salata diyorsunuz bunlar çok da zaman almıyor ama pratik olmanız lazım. Ben gündüz tüm vaktinizi çocukla geçirdiğinizi anlıyorum yazdıklarınızdan. Gözünüzün önünde dursun ama kendisi de biraz oynayabilir benimki 7,5 aylık emekliyor ayağa kalkıyor mutfakta yanımda tutuyorum oyuncaklarıyla şarkılarla sohbetlerle falan yemek yapıyorum. Kızım gündüz toplam 1,5 saat uyur ama akşam 9 da uyuturum. Çok geç uyuyor bebeğiniz. O kadar geç uyursa zaten huysuz olur. Önce uykusunu düzenlemeniz lazım. Ayrıca kendinize de yüklenmeyin yapabildiğimiz kadar yaparız kimsenin bir şey deme hakkı yok yorgun olmanız da çok doğal üzülmeyin

Mutfağa da küçük bir ısıtıcı koysanız belki yemek işiniz rahatlar.
Onun haricinde herkes aynı merak etmeyin küçük çocuk olunca hem ev hem çocuk idare etmek zor oluyor
Mutfakta var isitici fakat yeterince isitmiyor odayi usudugunu farkettim kalin giydirince de sıkılıyor agliyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…