• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Bir de bir yaşta dişi olmasa da çiğner damağıyla. Püre mama tarzı yapıyorsanız iştahsız olması da normal.
Çocuğa ayrı yemek yapmak da zor geliyordur. Az tuzlu az salçalı yemekler yapıp ona da aynılarından yedirmeniz yeterli.
Ama sizin asıl yapmanız gereken gece yatırmadan bir şey yedirmemek ve akşam uykusunu erkene çekmek olmalı.

çocuk sadece haftada 1 mi çıkıyor sokağa :KK57::KK57:
olur mu öyle en azından yokuşun başına kadar götürün getirin ağaçları çiçekleri falan elletin
temiz hava alsın ne bileyim az yorulsun

tek oda içerisinde yorulmaz uyumaz tabi ve hırçınlaşır sürekli sizi ister
çok mu dağ başı biyer park yok demişsiniz de
konu komşularla aranız nasıl yaşıt çocuğu olan yok mu?
2 3 kucuk agac ve birkac bank olan bir yer var park bile denmez degisik tipler takiliyor hep kimse ugramiyor bile oraya
Keske guzel bir park olsa burda
Aynen yorulmuyor annemlere gidiyorum ayda 1, orada kapi onunde yurutuyoruz komsular falan var oraya gidince 1 2 saat uyuyor gunduzleri
Ama kendi evimizde hic uyumuyor nerdeyse
Komsu yok diyebilirim, yanimdaki dairede askerler var diger binadakiler de yazdan yaza geliyor evler ayrik biraz
Karsimdaki binadakilerin kapilari da diger sokaga aciliyor 65 yas ustu insanlar, kisacasi komsu da yok burada
Fazla asosyaliz
Haftasonu ya sahile ineriz esim evdeyken ya da avm gezeriz bazen o cocugu alip marketleri turluyor bende evde yarim saat de olsa dinleniyorum (dinlenmek; dus alip sacima fon cekmek:))

O saatten sonra yemek vermeyin. Neden gece 9 da mama muz gibi tok tutacak şey veriyorsunuz ki? Yatmadan yemek yemek reflüyü sebep oluyor bebeklerde. Bunu bırakmanız lazım öncelikle. Çocuk tabii ki kahvaltı yapmak istemez. Yatmadan yemek yiyor sonra uyuyor acıkmıyor ki çocuk
Ben on senedir evliyim ne içli köfte ne mantı açtım. Hazır alınan şeyler onlar benim için.
Kendimi yormayan faydalı şeyler yapıyorum.
Taze fasülye, kuru fasülye, nohutlu tavuklu pilav, dolma, yeşil mercimek yemeği fırın yemekleri yaparım. Asla kendimi yormadım yoramam. Önemli olan faydalı besleyici şeyler yemesi illa zor şeyler olmasına gerek yok.
Cunku 22.30 23te anca uyuyor
Aradan 1.5 2 saat gecmis oluyor yani
Birsey yemediginde daha cok uyaniyor
Denedim
Gece 4 5 sefer emmek icin uyandi
Birseyler yediginde en azindan 2 3 defa kalkti en fazla
Ben pogaca manti tatli vs herseyi yapardim cocuktan sonra hicbir sey yapamaz oldum

Cunku 22.30 23te anca uyuyor
Aradan 1.5 2 saat gecmis oluyor yani
Birsey yemediginde daha cok uyaniyor
Denedim
Gece 4 5 sefer emmek icin uyandi
Birseyler yediginde en azindan 2 3 defa kalkti en fazla
Ben pogaca manti tatli vs herseyi yapardim cocuktan sonra hicbir sey yapamaz oldum
Çok geç yatıyor. 7 yaş oğlum şu an en geç 10 da uyuyor. Sizinki daha bebek. Benim oğlum okuldan aç gelir 17de yemek yeriz. Akşam bir şey yemeden yatar. Bebekken de böyleydi.
Akşam tok yatırırsanız kahvaltı yapmak istemez.
Ve dediğim gibi yatmadan yemek yemesi midesine zarar. Reflüye sebep oluyor.
Anne sütü alıyorken gece uyanması normal ama gece yemeye alıştırmanız ilerisi için kötü.
Siz yine de akşam yatmadan yedirmeyin derim naçizane

Yapan da öyle yapıyor kendini kötü hissetme lütfen. Benzer şeyler yaşanıyor. İlk iki sene zor ondan sonraki sene de başka şeyler kolay başka şeyler zor.
Yapabilirsen gündüz markete de olsa çıkar yürüsün. Bebek arabasından nefret eden asansörsüz yüksek katlı evde oturmama rağmen en azından evin bahçesine indirirdim kucakta, yokuş in çık üstelik tepelik. enerjisini atsın hava alsın da akşam uyusun diye. Gündüz de gece de uyumazdı. Dağınıksa dağınık kalsın yemek yoksa olduğu kadar olsun kimse 4x4 değil.
eskisiyle bile kıyaslama kendini çocuklu düzen başka bir düzen. Alışırsınız

Çok geç yatıyor. 7 yaş oğlum şu an en geç 10 da uyuyor. Sizinki daha bebek. Benim oğlum okuldan aç gelir 17de yemek yeriz. Akşam bir şey yemeden yatar. Bebekken de böyleydi.
Akşam tok yatırırsanız kahvaltı yapmak istemez.
Ve dediğim gibi yatmadan yemek yemesi midesine zarar. Reflüye sebep oluyor.
Anne sütü alıyorken gece uyanması normal ama gece yemeye alıştırmanız ilerisi için kötü.
Siz yine de akşam yatmadan yedirmeyin derim naçizane
Tamamdir tesekkur ederim ilginiz icin🌼

Çocuk olsun olmasın, ne olursa olsun,
Hiç bir şey şu gerçeği bir kenara attıramaz bize !

İNSAN sosyal bir varlıktır, Etrafını ona göre seçer veya dizayn eder.

Yapan da öyle yapıyor kendini kötü hissetme lütfen. Benzer şeyler yaşanıyor. İlk iki sene zor ondan sonraki sene de başka şeyler kolay başka şeyler zor.
Yapabilirsen gündüz markete de olsa çıkar yürüsün. Bebek arabasından nefret eden asansörsüz yüksek katlı evde oturmama rağmen en azından evin bahçesine indirirdim kucakta, yokuş in çık üstelik tepelik. enerjisini atsın hava alsın da akşam uyusun diye. Gündüz de gece de uyumazdı. Dağınıksa dağınık kalsın yemek yoksa olduğu kadar olsun kimse 4x4 değil.
eskisiyle bile kıyaslama kendini çocuklu düzen başka bir düzen. Alışırsınız
Tesekkur ederim inşallah💐

Çoğumuz böyleyiz sosyal medyaya inanmayı . Evime temizliğe gelen bir yardımcı olmasına rağmen zorlandım. Şimdi 2 yaşında ve artık daha uzun ayrı kalıyoruz , iş sonrası kuaföre uğrayıp eve gidiyorum vs... Yemek de çocuk için sağlıklı seçenek tutuyorum. Buzluk stoğu yapıyorum. Kimse de dört dörtlük yetişemiyor kendinizi yıpratmayın

Ev işlerini o uyanıkken yapın. Yürüteçe binmiyor mu benim elim ayağım yürüteç.
Onsuz düşünemiyorum.
Evi süpürürken peşinden koşuyor rahat ediyorum.
Bakımlarınızı ve ev işlerini yemek dahil bebek uyanıkken yapın. O uyuyunca kendinize zaman kalır.

Yemeyen çocuk çok zor, insanın acayip vaktini alıyor. Bir dönem mutfaktan çıkamayacak gibi hissediyordum. Şimdi bezelye, nohut, yeşil mercimek falan yediği için ya haşlıyorum koyuyorum önüne ya da garnitür açıp veriyorum sıkışınca.
Yokuş da önemli bir faktör önceki evim yokuşlu bir yerdeydi, gezdiremiyordum sıkılıyordu. Siteye taşındım şimdi soğukta çıkmıyoruz ama azıcık güneş görsek hop dışarı enerjisini atıyor, rahatlıyor.
Sosyal destek de önemli annemlerin yakınına taşındım, diğer ev de dağın başı gibiydi sık gelemiyorlardı. Ama yine de kişisel bakımımı istediği seviyeye çekemedim. Zaman gerek bazı şeylere de..
Bir de ben ev hanımı olmadım, evde duruşum gebelik ve bebekli olunca çekip çevirme falan yok bende. Beceremedim.. Olduğu kadar artık 😄

Evet sanirim bundan baslamaliyim
Oturup dizi bile izleyemiyorum
Benim kendime ve bebeğime yaptığım en güzel iyilik bu oldu. Zor bir süreç ama alışıyor.
Uykusunu aldığı için diğer gün çok daha mutlu oluyor.
Muhakkak uykusunu erkene çekin. :)

Buradan cikarmam gereken sey nedir🙄
Benim ailem İstanbul'un güzide ve en eşsiz güzelliklerini barındırdığı bir yer de oturuyor.
Eşim çok seviyor ve oraya taşınalım diyor.
Fakat ikimizde biliyoruz ki orası çok yalnız kalacağımız bir yer, Uzak bir yer ve hiçbir artı özellik orayı yalnız kalacağımız için gözümüze sokamıyor.

Evlendik, ben ve eşim tüm işlerini burada hallediyor.
"A" diye ses çıkarsak herkes imdadımıza koşuyor.
Arkadaşlarımız ile sürekli temas halindeyiz.
Ve gün geçmiyor ki bir yere çıkmayalım ! veya o gün evde kalalım.
Çok çok merkezi bir ilçe.

Mecburi istikamet burayı tercih ettim. Ona da burayı tercih ettirdim.
Şu an hala taşınma imkanı var ve ara ara söyler, ben hayır derim.

ilk iki sene asosyalligin dibine vurmustum bende, biyiklarimi tras ediyor, kaslarimi ciktikca yoluyor. saclarimi topuz yapip geziyordum :) sizinkilerden daha basit tencere yemekleri yapiyordum. besleyici ve doyurucu olsun yeterdi , ev temizligini hafta sonlari esimle birlikte yapardik. yurtdisinda yanliz büyüttük cocuklari. ama hic disariya cikmadigimiz gün bile en kötü evin önüne cikardik. iki kus besler , evin önündeki taslarla oynardik v.s bebegi hergün disariya mutlaka cikarmaniz gerekiyor. illa en iyi parka gidip oyuncaklarla oynamaya ihtiyaci yok. temiz havada apartman etrafinda kossa bile yeter. böylece yatma saatini erkene cekebilirsin. ve sansin varsa kendine zamaninda kalir.

Çoğumuz böyleyiz sosyal medyaya inanmayı . Evime temizliğe gelen bir yardımcı olmasına rağmen zorlandım. Şimdi 2 yaşında ve artık daha uzun ayrı kalıyoruz , iş sonrası kuaföre uğrayıp eve gidiyorum vs... Yemek de çocuk için sağlıklı seçenek tutuyorum. Buzluk stoğu yapıyorum. Kimse de dört dörtlük yetişemiyor kendinizi yıpratmayın
Tesekkur ederim desteginiz icin🌼 buzluk stogunuz hakkinda detay verebilir misiniz bende oyle yapmayi dusunuyorum aslinda

Ev işlerini o uyanıkken yapın. Yürüteçe binmiyor mu benim elim ayağım yürüteç.
Onsuz düşünemiyorum.
Evi süpürürken peşinden koşuyor rahat ediyorum.
Bakımlarınızı ve ev işlerini yemek dahil bebek uyanıkken yapın. O uyuyunca kendinize zaman kalır.
Yurutece bir sure bindirdim ama erkek cocugu icin cok onermiyor doktorlar
Yinede azcik pratik yaptik onla kaldirdik
Ev islerini beraber yapamiyoruz malesef cunku evimiz dogalgazli degil 1 odadayiz aksama kadar

Benim ailem İstanbul'un güzide ve en eşsiz güzelliklerini barındırdığı bir yer de oturuyor.
Eşim çok seviyor ve oraya taşınalım diyor.
Fakat ikimizde biliyoruz ki orası çok yalnız kalacağımız bir yer, Uzak bir yer ve hiçbir artı özellik orayı yalnız kalacağımız için gözümüze sokamıyor.

Evlendik, ben ve eşim tüm işlerini burada hallediyor.
"A" diye ses çıkarsak herkes imdadımıza koşuyor.
Arkadaşlarımız ile sürekli temas halindeyiz.
Ve gün geçmiyor ki bir yere çıkmayalım ! veya o gün evde kalalım.
Çok çok merkezi bir ilçe.

Mecburi istikamet burayı tercih ettim. Ona da burayı tercih ettirdim.
Şu an hala taşınma imkanı var ve ara ara söyler, ben hayır derim.
Peki hayirlisi olsun sizin icin 🎀

Tesekkur ederim desteginiz icin🌼 buzluk stogunuz hakkinda detay verebilir misiniz bende oyle yapmayi dusunuyorum aslinda
Mevsiminde sebzeleri koyuyorum. Bezelye , taze fasülye ... Haşlanmış nohut, kavurma da mutlaka oluyor. Köfte ve börek yaptığımda çok yapmaya çalışıyorum. Tek sefer yerine 3 seferlik gibi.
Kızım şimdi büyüdü artık hemen hemen her şeyi yiyor. Mantıyı da kendim yapıyorum. Eskiden hazır alıyordum ama güvenemiyorum. Yine 5-6 kez yetecek kadar yapıp koyuyorum. Aklınıza becerikli biri gelmesin bu arada. Yamuk yumuk mantılar 😂 kızımdan sonra denedim. Boyutları ufak değiller. Ama severek yiyoruz tadı fena değil 🫣

Böyle olunca çok hızlı sofra kurabiliyorum. Pratikleştirin kendinizi yormayın.

ilk iki sene asosyalligin dibine vurmustum bende, biyiklarimi tras ediyor, kaslarimi ciktikca yoluyor. saclarimi topuz yapip geziyordum :) sizinkilerden daha basit tencere yemekleri yapiyordum. besleyici ve doyurucu olsun yeterdi , ev temizligini hafta sonlari esimle birlikte yapardik. yurtdisinda yanliz büyüttük cocuklari. ama hic disariya cikmadigimiz gün bile en kötü evin önüne cikardik. iki kus besler , evin önündeki taslarla oynardik v.s bebegi hergün disariya mutlaka cikarmaniz gerekiyor. illa en iyi parka gidip oyuncaklarla oynamaya ihtiyaci yok. temiz havada apartman etrafinda kossa bile yeter. böylece yatma saatini erkene cekebilirsin. ve sansin varsa kendine zamaninda kalir.
Tesekkur ederim deneyecegim💐

Back