Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Park yok cidden:) iki bankin oldugu bir yer var park degil o da
Burdaki cocuklar sokakta oynuyorlar herkes kapisinin onunde
Tesekkur ederim oneriniz icin

Park yok cidden:) iki bankin oldugu bir yer var park degil o da
Burdaki cocuklar sokakta oynuyorlar herkes kapisinin onunde
Tesekkur ederim oneriniz icin
Yürüme mesafesinde vs hiç mi yok nasıl belediye orası köylerde bile var artık. Cimere yazın muhtara gidin söyleyin

Evim buyuk cidden
Herkes buyuk ev ister ben ise sikayetciyim bu durumdan
Elim de cok hizli diyemem
Birsey yaparken 100kez elimi yikarim bulasik yikiyorsam iyice kopurte kopurte yikarim ocagi silmeden mutfaktan cikmam cocuga yemek yapiyorum sicak yiyemez diye soguk su dolu kaba koyarim sogumus mu diye bakarim 3 5 kasik kirlenir oyle
Tabagini degistiririm cok bulasik cikiyor bizde sanki 10 kisiyiz gibi
Bir de cocugum tek kalmayi hic sevmiyor
Mutfaga kasik almaya giderim hemen bagirir aglar bazen oyuncaga dalar ama o da 10 dk surer yaninda biri olsun ister yani hep

Yürüme mesafesinde vs hiç mi yok nasıl belediye orası köylerde bile var artık. Cimere yazın muhtara gidin söyleyin
Burda park icin dogalgaz icin kac kere imza toplandi toplantilar yapildi ama gelisen birsey olmadi malesef
Ilcenin belediyesi borc batagindayiz diyip hicbir sey yapmiyor pazar yeri bile yapilacakti eski baskan yeri ayarladi beton döktü birakti secimden sonra orasi araba park yeri oldu
Yani bakimsiz bir alan
yoksa termos bardagima kahve koyup yarim saat de olsa yuruyus yapsam parkta ne iyi gelirdi banada

Bence siz bu gidişata dur demek istiyorsunuz ama biraz da bahanelerin arkasına sığınıyorsunuz gibi geldi.

Benim bebeğim daha küçük 4,5 aylık kendi kendine oyalanması oyuncaklarla oynaması falan yok doğal olarak. Doğalgaz sorunu büyük bi sorun tabii yoksa odadan odaya sizle gezsin diyecektim. Ben şimdi anakucağıyla peşimde gezdiriyorum 30-45 dk huzurlu ve mutlu olduğu bi aralık var uykusu gelene kadar alıyorum yanıma çamaşır serilecekse seriyorum yemek koyulacaksa (haftada 2 max 3 gün öyle hergün yemek yapcam diye uğraşmıyorum) onu hallediyorum hatta kaşımı bıyığımı alıyorum o beni izliyor. Tabi bazen rutin dışına çıkıyor huysuz uykusuz oluyor o zamanlarda da yarım saat bile uyusa ben de onunla uyuyorum. Uyku uykuyu getirir lafına çok inanıyorum ben öncelikle uykusunu düzene sokmalısınız.

Ben kasimi alirken benim bebegim bana bakip agliyordu kendime birsey mi yapiyorum saniyordu bilmiyorum oyle odaklanmiyordum da yani bi yandan sarki ninni soyleyip goz temasi kuruyordum benim bebegim cok huysuzdu hala da cok uslu diyemem

Ya çok kötüymüş park bi çocuk bebek için önemli herhalde biz çocukken parktan gitmek istemezdik mesela. Şimdi parklı kafeler vs var orda o da yoktur. Araba kullanmayı biliyorsanız haftada 2 götürün bir yere yoksa dolmuş otobüs vardır herhalde. Eşini bekleme. Biz küçükken annem böyle yaparmış mesela. Evden çıkmak iyi hissettirir ben mutlaka her gün çıkıyorum evden. Kaldıkça evde bunalıyorum çünkü. Yaza biraz daha büyür bebek. Seneye de kreşe gider belki. Ben kuaföre salona gidince hep görüyorum bebekler annesiyle geliyor

Evet bende yazi bekliyorum resmen birseylerin oturmasi icin
Hava buz burda, azcik ilisin cikaricam disariya hergun
Daglik alanda oldugumuz icin fena ruzgar esiyor sulu kar var resmen

uyku saati düzenlemesi yapmaya çalışın. Alıştırırken de ışıkları kapatın. Kendisi açabiliyorsa şalteri indirin. Elektrik yok gitti deyin

Yemek için de blw araştırın. 6 aylıkken bile çiğnerler… evi de salın gitsin

Bunlara rağmen rahat etmek zor. Büyüdükçe düzelecek demek de gerçekçi değil. Sorunlar evrim geçiriyor

Yemek meselesini çok mu abartıyorsunuz acaba? Önceki akşamdan hazırlık gerektirecek seyler yapmayın. Sağlıklı ama pratik tencere ve fırın yemek alternatifleri var. Mutfakta çok oylanacak seyler yaptığınızı yazmışsınız bunları da azaltmakta fayda var. Çocuklu hayat biraz pratik istiyor açıkçası.
Birde sizin dezavantajınız evinizin ısınma durumu yok, çocuğunuz uyanıkken yemek ve diğer işlerinizi yapardınız. Mesela mutfak için bir elektrikli sobayla ısıtma durumu olmaz mı? Akşama da çok şey kaldığı için sizin nefes alacak zamanınız kısalıyor. Uyku konusunu da dah erkene alsanız rahat edersiniz.
Birde sosyal olamamak, gidip gelecek iki kelam edecek arkadaşın olmaması da sizin bıkkınlıgınızı artıracak bir etken. Burada benzer konu açanların çoğu yalnız, eşinden başka kimseyi doğru düzgün göremeyenler. Erkekler işle bu boşluğu dolduruyor ama kadınlar kısır bir döngünün içinde kalıyor gibi.
Yaşadığınız yerde kalıcı mısınız?

Son durak kaynanalik
Tesekkur ederim yorumu okuyup firlattigi oyuncagi almadim koltugun altindan
Bi bosvermislik geldi kac dk sürer bilmiyorum tabi

Malesef burada kaliciyiz
Farkli yemek arastirmam lazim sanirim hep tekrara dusuyorum
esim de secici herseyi yemiyor o da zorluyor beni haliyle
Mesela yogurt aldik diyelim ustteki kaymagi komple alir benim tabagima koyar hic sevmiyor
Icinden 1 kasik alir
Ertesi gun 1 kasik daha alir sulandi diye daha da yemez
Sogan yemekte gozukmeyecek sekilde olcak yoksa midesi bulaniyor robotta cekiyorum sogani
konserve domates menemenlik yemez
Buzluga domatesli fasulye atarim yemez
Tarhana icmez
Sinirlendim su an
Elektrikli soba 2 seritli var masaya koyuyorum cocugun yanaklari isiniyor ayaklari soguk oluyor ondan o secenegi eledim

Bu günler geçecek bu tatlişte büyüyecek diyeceksiniz.Nasıl uyutulur nasıl yemek yedirilir nasıl yemeğe geçilir şeklinde çok güzel videolar var aslında.

Çocuk güneş görmezse raşitizm olur, kolunu bacağını açın, dışarı çıkarın.

Bebekleri kucağa alıştırmayın çok fazla yalnız kalmaya alışacak ama gözünüz ondan olacak.Çok sessizde uyutmayın çıt çıksa uyananlardan yapmayın.Bunları yaparsanız hayatınızda kolaylaşır.

Uyku egitimi verin. Internette bununla ilgili bir sürü video var açın araştırın ve kendinize uygun olanı seçin. İnanın çok rahatlayacaksiniz

Ben sizde bir sorun görmedim , daha ne yapacaksınız.
Ama bence eşiniz ya yeteri kadar yardımcı olmuyor , ya da yemek konusunda sıkıntılı.

Bulaşıkları elde yıkamayın, besleyici bir çorba hem siz yersiniz hem bebeğiniz.
İlla her gün üç çeşit olmak zorunda değil ki.
Tavada cız bız et tavuk hindi köfte Allah ne verdiyse.Yanına fırın sebze gibi daha pratik yemekler işinizi kolaylaştırır.

Kocanız çok biliyor. Koca koca insanların böyle öyle yemem bunu yemem demesi kadar itici şey yok.
Bu arada kocanızın bu seçme huyunu düzeltmesini söylemeniz lazım. İleride babası seçerken çocuk her şeyi yemeyecek.çocuğunuzu da kendine benzetmesini istemiyorsanız bu konuyu çözmeniz lazım
Bizim evde kimseye yemek seçme hakkı tanımıyorum ben. Elbette herkesin sevmediği zor bir sebze yapmıyorum ama yemeğin soğanına laf ettirmem. Kenara koysun yesin koca adam yaşına göre davransın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…