- Emoji Skoru
- 22.600
- Puanlar
- 298
- Konu Sahibi Matmazel -
-
Park yok cidden:) iki bankin oldugu bir yer var park degil o daEve yakın mutlaka park vardır uzakta bile olsa 2 günde 1 mutlaka gidin ormanparkı vs hiç yok mu? Oralarda hiç mi çocuk yok? Yoksa gidin talep edin park yapsınlar. Ev temizliği çok nankör ona bir şey diyemeyeceğim. Ben yemekleri kavanozda vakumluyorum çorba olsun sulu yemek olsun. Güzel bir buzluk stoğu yapın. Oyuncaklara alan yapın. Salona çekmece olur çit olur kurun. Her akşam uyumadan evde gezinin temizleyin lavaboları ovun ve bulaşık makinesini sabaha bırakmayın. Bakımı da evde ben asla pijama bile gezmem daha iyi hissediyorum. Evden çalıştığım için salma durumum çok. Mutlaka rutin olıştur takip et
BelkideAynennnnnnnnn belkide ben beceriksizimdirrrrrr sen yaparsinnnnn kralllllll
Yürüme mesafesinde vs hiç mi yok nasıl belediye orası köylerde bile var artık. Cimere yazın muhtara gidin söyleyinPark yok cidden:) iki bankin oldugu bir yer var park degil o da
Burdaki cocuklar sokakta oynuyorlar herkes kapisinin onunde
Tesekkur ederim oneriniz icin
Evim buyuk ciddenYavaş mi hareket ediyorsunuz. Eviniz mi coook büyük. Eşiniz yardım ediyor, çocuğunuz günde 40 dk min. Uyuyor nasıl sürekli iş yapmak durumunda kalıyorsunuz?
Yazinizdan sizin modunuz çok düşük geldi bana belki ben yaniliyorumdur. Modunuz düşük olduğundan hiç bir seyi istediğiniz gibi yapamıyorsunuz bence.
Öncelikle tavsiyem güne enerjik başlamaya çalışın. Bebeğinizle sabah uyandığınizda keyifli bir vakit geçirin size doysun ve tabi siz de ona. Sonrasında siz kendinizi iyi hissettirecek şekilde üst baş giyinin saç yapin. Ardından da bebeğinizle kahvalti hazırlayın. Bebeğiniz küçük değil sizinle her şeyi keşfetmek için heyecanlıdır. Mutfak soğuk oluyorsa kalın giydirin bebeginizi. Hazırlayıp her şeyi sıcak odaya geçin birlikte afiyetle yiyin.
İşleri her güne bölüm ve düzenli yapın yigilmasi . Yemek olayını da 3 çeşit yapmayın çorba ana yemek tarzı gidin.
Bu arada bebeğinize hiç bir zarar görmeyeceği bir alan yapın. Sevdiği oyuncakları orada olsun. O ara ara yalnız oynarken siz dinlenin
Burda park icin dogalgaz icin kac kere imza toplandi toplantilar yapildi ama gelisen birsey olmadi malesefYürüme mesafesinde vs hiç mi yok nasıl belediye orası köylerde bile var artık. Cimere yazın muhtara gidin söyleyin
Ben kasimi alirken benim bebegim bana bakip agliyordu kendime birsey mi yapiyorum saniyordu bilmiyorumBence siz bu gidişata dur demek istiyorsunuz ama biraz da bahanelerin arkasına sığınıyorsunuz gibi geldi.
Benim bebeğim daha küçük 4,5 aylık kendi kendine oyalanması oyuncaklarla oynaması falan yok doğal olarak. Doğalgaz sorunu büyük bi sorun tabii yoksa odadan odaya sizle gezsin diyecektim. Ben şimdi anakucağıyla peşimde gezdiriyorum 30-45 dk huzurlu ve mutlu olduğu bi aralık var uykusu gelene kadar alıyorum yanıma çamaşır serilecekse seriyorum yemek koyulacaksa (haftada 2 max 3 gün öyle hergün yemek yapcam diye uğraşmıyorum) onu hallediyorum hatta kaşımı bıyığımı alıyorum o beni izliyor. Tabi bazen rutin dışına çıkıyor huysuz uykusuz oluyor o zamanlarda da yarım saat bile uyusa ben de onunla uyuyorum. Uyku uykuyu getirir lafına çok inanıyorum ben öncelikle uykusunu düzene sokmalısınız.
Ya çok kötüymüş park bi çocuk bebek için önemli herhalde biz çocukken parktan gitmek istemezdik mesela. Şimdi parklı kafeler vs var orda o da yoktur. Araba kullanmayı biliyorsanız haftada 2 götürün bir yere yoksa dolmuş otobüs vardır herhalde. Eşini bekleme. Biz küçükken annem böyle yaparmış mesela. Evden çıkmak iyi hissettirir ben mutlaka her gün çıkıyorum evden. Kaldıkça evde bunalıyorum çünkü. Yaza biraz daha büyür bebek. Seneye de kreşe gider belki. Ben kuaföre salona gidince hep görüyorum bebekler annesiyle geliyorBurda park icin dogalgaz icin kac kere imza toplandi toplantilar yapildi ama gelisen birsey olmadi malesef
Ilcenin belediyesi borc batagindayiz diyip hicbir sey yapmiyor pazar yeri bile yapilacakti eski baskan yeri ayarladi beton döktü birakti secimden sonra orasi araba park yeri oldu
Yani bakimsiz bir alan
yoksa termos bardagima kahve koyup yarim saat de olsa yuruyus yapsam parkta ne iyi gelirdi banada
Evet bende yazi bekliyorum resmen birseylerin oturmasi icinYa çok kötüymüş park bi çocuk bebek için önemli herhalde biz çocukken parktan gitmek istemezdik mesela. Şimdi parklı kafeler vs var orda o da yoktur. Araba kullanmayı biliyorsanız haftada 2 götürün bir yere yoksa dolmuş otobüs vardır herhalde. Eşini bekleme. Biz küçükken annem böyle yaparmış mesela. Evden çıkmak iyi hissettirir ben mutlaka her gün çıkıyorum evden. Kaldıkça evde bunalıyorum çünkü. Yaza biraz daha büyür bebek. Seneye de kreşe gider belki
Son durak kaynanalikuyku saati düzenlemesi yapmaya çalışın. Alıştırırken de ışıkları kapatın. Kendisi açabiliyorsa şalteri indirin. Elektrik yok gitti deyin
Yemek için de blw araştırın. 6 aylıkken bile çiğnerler… evi de salın gitsin
Bunlara rağmen rahat etmek zor. Büyüdükçe düzelecek demek de gerçekçi değil. Sorunlar evrim geçiriyor
Malesef burada kaliciyizYemek meselesini çok mu abartıyorsunuz acaba? Önceki akşamdan hazırlık gerektirecek seyler yapmayın. Sağlıklı ama pratik tencere ve fırın yemek alternatifleri var. Mutfakta çok oylanacak seyler yaptığınızı yazmışsınız bunları da azaltmakta fayda var. Çocuklu hayat biraz pratik istiyor açıkçası.
Birde sizin dezavantajınız evinizin ısınma durumu yok, çocuğunuz uyanıkken yemek ve diğer işlerinizi yapardınız. Mesela mutfak için bir elektrikli sobayla ısıtma durumu olmaz mı? Akşama da çok şey kaldığı için sizin nefes alacak zamanınız kısalıyor. Uyku konusunu da dah erkene alsanız rahat edersiniz.
Birde sosyal olamamak, gidip gelecek iki kelam edecek arkadaşın olmaması da sizin bıkkınlıgınızı artıracak bir etken. Burada benzer konu açanların çoğu yalnız, eşinden başka kimseyi doğru düzgün göremeyenler. Erkekler işle bu boşluğu dolduruyor ama kadınlar kısır bir döngünün içinde kalıyor gibi.
Yaşadığınız yerde kalıcı mısınız?
Bu günler geçecek bu tatlişte büyüyecek diyeceksiniz.Nasıl uyutulur nasıl yemek yedirilir nasıl yemeğe geçilir şeklinde çok güzel videolar var aslında.Merhaba hanimlar
Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum
Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim
Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.
1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum
Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor
Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk
Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.
Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen
Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9
Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen
O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor
Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor
Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi
Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim
Bebekleri kucağa alıştırmayın çok fazla yalnız kalmaya alışacak ama gözünüz ondan olacak.Çok sessizde uyutmayın çıt çıksa uyananlardan yapmayın.Bunları yaparsanız hayatınızda kolaylaşır.Evim buyuk cidden
Herkes buyuk ev ister ben ise sikayetciyim bu durumdan
Elim de cok hizli diyemem
Birsey yaparken 100kez elimi yikarim bulasik yikiyorsam iyice kopurte kopurte yikarim ocagi silmeden mutfaktan cikmam cocuga yemek yapiyorum sicak yiyemez diye soguk su dolu kaba koyarim sogumus mu diye bakarim 3 5 kasik kirlenir oyle
Tabagini degistiririm cok bulasik cikiyor bizde sanki 10 kisiyiz gibi
Bir de cocugum tek kalmayi hic sevmiyor
Mutfaga kasik almaya giderim hemen bagirir aglar bazen oyuncaga dalar ama o da 10 dk surer yaninda biri olsun ister yani hep
Hava 2 dereceÇocuk güneş görmezse raşitizm olur, kolunu bacağını açın, dışarı çıkarın.
Kocanız çok biliyor. Koca koca insanların böyle öyle yemem bunu yemem demesi kadar itici şey yok.Malesef burada kaliciyiz
Farkli yemek arastirmam lazim sanirim hep tekrara dusuyorum
esim de secici herseyi yemiyor o da zorluyor beni haliyle
Mesela yogurt aldik diyelim ustteki kaymagi komple alir benim tabagima koyar hic sevmiyor
Icinden 1 kasik alir
Ertesi gun 1 kasik daha alir sulandi diye daha da yemez
Sogan yemekte gozukmeyecek sekilde olcak yoksa midesi bulaniyor robotta cekiyorum sogani
konserve domates menemenlik yemez
Buzluga domatesli fasulye atarim yemez
Tarhana icmez
Sinirlendim su an
Elektrikli soba 2 seritli var masaya koyuyorum cocugun yanaklari isiniyor ayaklari soguk oluyor ondan o secenegi eledim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?