• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yapan nasil yapiyor🤷‍♀️

Katlanacak çamaşırlar oluyor yazmışsınız ama onu çocuğun uyumasını beklemeden oturduğunuz sıcak odada yapacaksınız. Haftalık yemek menüsü yazıp buzdolabına asacaksınız ona göre eksiklerinizi marketten eşinizinle izin günü halledip yemeği ona göre yapacaksınız .Geçen seneye kadar eşim ayın 10 günü evde yoktu mesela hiç öyle bulaşık makinası boşaltayım banyo temizleyeyim gibi yardımları olmadı bir kere ev süpürmedi işi sebebiyle tüm sorumluluk bendeydi hep şuan bile böyle. Sizin eşiniz size yardımcı işin içinden nasıl çıkamıyorsun?
Keske kamera olsa da ne kadar cok is yaptigimi gorseniz
Ama liste yapip ona gore malzeme almak mantikli geldi

Köyden anneni getirecen yada şehirdeyse dondurcunu börek çörek küçük küçük kesilmiş et direk ocağa haşlayıp kızartacan yemek yapabilmen için çokca çocuğun biraz toparlanana kadar arada gelip evinide temızleyıp düzenlese olmaz mı?
Annem arada geliyor ben mutfagi elbise dolabini falan elden geciriyorum ama o da cok kalamiyor genelde ben gidiyorum oraya

Keske kamera olsa da ne kadar cok is yaptigimi gorseniz
Ama liste yapip ona gore malzeme almak mantikli geldi
Tabi ki mantıklı çünkü hem ne pişirsem derdi yok hem sebze vs bozulmaz . Sulu köfte yapıp aylık buzluğa atın 10 dk da hazır yemek olur size . Yeşil mercimek kolay yemek yanına aparatif makarna mesela

🤣🤣 benim çocuğumun bir odada durduğunu nereden biliyorsunuz acaba ? Şuan bile hala peşimde gezer kocaman oldu yine durmuyor . Halledemiyor ve kendinizi geliştirmek yerine sürekli şikayet ediyorsanız burada size yardım edemeyiz. Zaten yardımlık bir durum da yok herşeye itiraz ediyorsunuz çünkü . Evet ciddi sorunlarınız var başta çocuğunuzun uyku düzenini yapamıyorsunuz bu hafif bir sorun mu ?
Uykuyu duzene sokmak oyle basit olsaydi uyku egitmenleri olmazdi degil mi?
Kendiniz oturtmussunuz duzeninizi, duzenini saglayamamis olan bir anneye yapamiyorsun edemiyorsun demek iyi geliyorsa devam edin herkes kalbinin ekmegini yer neticede.

Ben asci yardimcisi olarak calistim 4 5 sene
Aslinda pratiktim o zamanlar
Ama evlenince evde olunca mutfakta dizi ac izle bi yandan yemek yap falan derken terapi gibi oldu elim yavasladi
Aslinda bi suru is yapiyorum ama cok zamanimi aliyor tum bunlar
Buzluga kofte atmakla bitmiyor ki her hafta kofte yapsam haftada 1 gunumu kurtarir bu
Esime dedim yemekleri kavanozlasam acip yesek yada buzluga atsam
Oyle yiyemem ki hayatim biliyosun beni dedi
Elimden birsey gelmiyor malesef ki
Yeşillikleri yıkayınca salata kurutucudan geçirip saklama kabıyla dolaba koyarsanız 1 haftaya yakın duruyor bu arada. Bir gün salata bir gün yoğurt düşünsek sizi kurtarır toplu yıkamak ben hala öyle yapıyorum.
Buzluğa dereotunu falan da doğrayıp kaldırıyorum. Mezelerde rahat oluyor.
Her gün gerçekten köfte olmaz haklısınız. Ama haftanın 1 -2 günü olur. 2 gün de baklagiller olsa baya rahatlatır :) fırına sebzeleri soslayıp vermek de hızlı ve kolay oluyor tek seferde...

Gerçekten çoğumuz yetişemiyoruz. Ben şuan rahatlamış dönemimde bile haftada 1 akşam kahvaltı moodundayız :)

Eliniz yavaş değil bence de şartlar zorlu. Benim kızım da uyku konusunu 1.5 yaş civarı ancak oturttu. Ne yaşadığımı bir ben biliyorum...

Uykuyu duzene sokmak oyle basit olsaydi uyku egitmenleri olmazdi degil mi?
Kendiniz oturtmussunuz duzeninizi, duzenini saglayamamis olan bir anneye yapamiyorsun edemiyorsun demek iyi geliyorsa devam edin herkes kalbinin ekmegini yer neticede.
Şunu duyanda hemen kolay düzen yaptım zanneder . Ben 2 sene uyku saatlerinde 1 dk geçirmeden sürekli uykuya götürdüm pes etmedim hiç kimsenin evine oturmaya girmedim vs ne yaşadığımı ne kadar çaba sarf ettiğimi bilmeden konuşmayın. Evet herkes kalbinin ekmeğini yer . Akşam akşam şu saatte size ne diye birşeyler anlatıp kendimi yoruyorsam saçma sapan bilmem 🤷‍♀️ gidip uyuyayım malum 06:30 da mesaim başlar . Allah size yardım etsin zira başka çareniz de yok

Merhaba hanimlar

Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum

Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim

Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.

1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum

Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor

Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk

Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.

Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen

Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9

Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen

O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor

Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor

Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi

Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim🥹
Eminim bu halınızlede çok guzelsıkızdır. Annelerin eşsiz bır guzellıhe sahıp oldunu düşünüyorum. Kuaföre gıdın kaş bıyık aldırım. Azcık sacınıza boya attırın. Evde koşu bandı yada rlıptık alıp saglıklı beslenmeye özen gosterın. Her şey güzel olucak.Not:Benım çocuğum yok bende kendımı hep yorgun hıssedıorum.

Ev soğuk olduğu için ve sizde de demir eksikliği olduğu için bu yorgunluk haliniz var. D vitamininiz de eksiktir bence, ona da baktırın. Bunlara çözüm bulursanız her şey daha kolay olacaktır.

Yeşillikleri yıkayınca salata kurutucudan geçirip saklama kabıyla dolaba koyarsanız 1 haftaya yakın duruyor bu arada. Bir gün salata bir gün yoğurt düşünsek sizi kurtarır toplu yıkamak ben hala öyle yapıyorum.
Buzluğa dereotunu falan da doğrayıp kaldırıyorum. Mezelerde rahat oluyor.
Her gün gerçekten köfte olmaz haklısınız. Ama haftanın 1 -2 günü olur. 2 gün de baklagiller olsa baya rahatlatır :) fırına sebzeleri soslayıp vermek de hızlı ve kolay oluyor tek seferde...

Gerçekten çoğumuz yetişemiyoruz. Ben şuan rahatlamış dönemimde bile haftada 1 akşam kahvaltı moodundayız :)

Eliniz yavaş değil bence de şartlar zorlu. Benim kızım da uyku konusunu 1.5 yaş civarı ancak oturttu. Ne yaşadığımı bir ben biliyorum...
Ancak yasayan bilir zaten
Yargilamak en kolayi her zaman
Haftalik yemek listesi yapmak mantikli geldi ona gore de hazirlik yapip buzluga atilacaklari atmak biraz rahat ettirebilir
elim yavas dedim kaplumbaga sandilar beni😁 surekli aglayan kucak isteyen ilgi isteyen bir bebe ile 1 yil nasil gecti yaslandim desem yeridir
E yemek secen bir es, ek gidaya baslama zamani derken cok yiprandim simdi simdi kendi yemeklerimizden yediriyorum o da soguklara denk geldi esim isten gelince yapiyorum yemekleri
Tesekkur ederim yorumunuz icin🥰

Şunu duyanda hemen kolay düzen yaptım zanneder . Ben 2 sene uyku saatlerinde 1 dk geçirmeden sürekli uykuya götürdüm pes etmedim hiç kimsenin evine oturmaya girmedim vs ne yaşadığımı ne kadar çaba sarf ettiğimi bilmeden konuşmayın. Evet herkes kalbinin ekmeğini yer . Akşam akşam şu saatte size ne diye birşeyler anlatıp kendimi yoruyorsam saçma sapan bilmem 🤷‍♀️ gidip uyuyayım malum 06:30 da mesaim başlar . Allah size yardım etsin zira başka çareniz de yok
Aynen yormayin kendinizi
Zira diliniz sivri, yardim edeyim derken kalp kirici konusuyorsunuz
Uyku duzeninizi oturtmakla baslayin demek varken siz ciddi sorunlariniz var uykusunu bile ayarlayamiyorsunuz daha diyorsunuz
Neyse size iyi uykular👋

Eminim bu halınızlede çok guzelsıkızdır. Annelerin eşsiz bır guzellıhe sahıp oldunu düşünüyorum. Kuaföre gıdın kaş bıyık aldırım. Azcık sacınıza boya attırın. Evde koşu bandı yada rlıptık alıp saglıklı beslenmeye özen gosterın. Her şey güzel olucak.Not:Benım çocuğum yok bende kendımı hep yorgun hıssedıorum.
Cok tesekkur ederim cici yorumunuz icin🥰

Ev soğuk olduğu için ve sizde de demir eksikliği olduğu için bu yorgunluk haliniz var. D vitamininiz de eksiktir bence, ona da baktırın. Bunlara çözüm bulursanız her şey daha kolay olacaktır.
Tesekkur ederim takviye kullaniyorum umarim etkisi olur kisa zamanda🙏

Ben asci yardimcisi olarak calistim 4 5 sene
Aslinda pratiktim o zamanlar
Ama evlenince evde olunca mutfakta dizi ac izle bi yandan yemek yap falan derken terapi gibi oldu elim yavasladi
Aslinda bi suru is yapiyorum ama cok zamanimi aliyor tum bunlar
Buzluga kofte atmakla bitmiyor ki her hafta kofte yapsam haftada 1 gunumu kurtarir bu
Esime dedim yemekleri kavanozlasam acip yesek yada buzluga atsam
Oyle yiyemem ki hayatim biliyosun beni dedi
Elimden birsey gelmiyor malesef ki
Çocuğun uykusundan önce eşinizi yeni düzene alıştırmanız lazım ha yok yapamam diyorsanız da sizin şikayet etmeden bu düzene alışmanız lazım. Kaç tane öneri sunuldu hepsi için bir bahaneniz var bazılarında çok haklısınız ama bazıları tamamen bahane.

Çocuğun uykusundan önce eşinizi yeni düzene alıştırmanız lazım ha yok yapamam diyorsanız da sizin şikayet etmeden bu düzene alışmanız lazım. Kaç tane öneri sunuldu hepsi için bir bahaneniz var bazılarında çok haklısınız ama bazıları tamamen bahane.
Hangileri bahane bilmek isterim

Tayt mesela ? Düzgün bir eşortman takımı mesela . Üye doğru şeyler yazmış .
Yok ciddiydim sorarken. Bebekten sonra acaip paçozlaştım. Ben de dün aldırdım bıyığımı ilk defa. Pijamadan eşofmana geçiyorum birisi gelecekse. Öyle. Sordum o yüzden 😄

Kusura bakmayın sizi kırmak istemiyorum ama ciddi sorunlarınız var bence . Başta çocuğun uyku düzenini sağlayamıyorsunuz . İkincisi bu yemek olayı büyük sıkıntı . Biraz tembelsiniz bence açık konuşmak gerekirse . Fasulyeyi ıslatmak kaç dk mesela ? Akşam yemek masanızı toplayacaksınız o an mutfaktan çıkmadan fasülye ve pirinç ıslanıp buzdolabına koyulacak sabah pişirmek için zor mu ? Soğanı çekmek için öteki odaya gideceğim diyorsunuz neden ? Tahtanız yok mu elinizde bi soğan doğramak kaç dk mesela ? Eşinizin tatil günü yok mu pazar mesela ? O gün haftalık veya 2 haftalık yeşilliklerinizi alıp güzelce yıkayıp kurutup saklama kaplarına koyacaksınız eşiniz çocuk bakarken zor mu ? Yukarıyı okudum da şok içindeyim 30 sanşyelik işleri yazmışsınız bu kafayla bu durumda olmanız çok normal üzgünüm ama . Mesela ayda 1 kere 1 kg kıyma alın eşinizin izinli olduğunda hemen köfte yapıp poşetleyip buzluğa koyun zor mu ? Tavuk suyu diyorsunuz tavuk susuz pilav yeseniz bir süre ne olur ki ? Haydi diyelim ki yiyemem diyorsunuz ayda bir kere tavuğu düdüklüde haşlayıp buztornalarına doldurup 1 ay onu kullanın o zaman . Ben anlamadım siz pilav yapmak için o an mı tavuk suyu yapıyorsunuz ? Bi bulgur pilavı yapmak benim için 15 dk neden kendinizi geliştirme çabası içinde değilsiniz de sürekli bahane halindesiniz ? Çocuk zaten çok erken kalkmıyor ki hatta onun dönemine göre aşırı geç . Benim oğlum o zamanlar 06:00 da kalkardı ve 2 uyku yapardı 1 uykusu20 dk sürüyordu ve o uyuduğu an koşarak ekmek arasına bir yiyecek koyardım tuvalete gidip koşarak geri gelirdim çocuk uyandığı zaman geri uykuya döndürmek için böyle böyle uzattım uykuları. Hep yanlızdım ailem vs yardımcı yoktu eve temizlikçi alamadım . Çocuğu 09:00 değil sabah 08:45 kaldırın sonra ki gün 08:30 da böyle böyle öne çekin uyanma saatini . Gece 2 kere emmeye kalkıyor demişsiniz aşırı iyi rakam biz 10 kere kalkıyorduk . 09:00 çocuk uyanıyorsa siz 07:30 da kalkın bi eve düzen verin kendinize düzen verin bi yemeği ocağa koyun en kötü ihtimal .Tüm gün evdesiniz dediğinize göre tek odada çıkmıyorsunuz da bu kadar perişan yoruluyor olamazsınız ki . Çocuk büyütmek çok zor burada hepimiz perişan şekilde büyütüyoruz yoruluyoruz benim çocuğum 5 yaşında bugün okula gitmedi mesela temizlik yapmam lazımdı koşarak yaptım yemeği koşarak koydum neden? Çünkü çocuk oyun istiyor ilgi istiyor ne yapalım böyle yani çocuk yaparken bunları düşünüp öyle yapmak lazım.
Yine ben 🙃 fasülyeyi ıslatıp dolapta mı tutuyorsunuz? Dışarda tutuyorum ben. Suyunu değiştiriyorum 2-3 kere. Yanlış mı?

Iste yargilamayan elestirmeyen pozitif sekilde günü tamamlamami saglayan bir yorum🙏 cok tesekkur ederim degerli mesajiniz icin🌺🌺
Çok pozitif dediğiniz yorumda tek bi tane bile size faydası olan öneri yok. Size yapılan tüm önerilere bir bahane bulup boş cevaba şükran duymanız bile sadece şikayete geldiğinizin kanıtı zaten. Burada insanlar sizin kötülüğünüzü mü istiyor sanıyorsunuz.

Hangileri bahane bilmek isterim
Mesela eşinizin ben öyle yiyemem demesi ve sizin bunu kabullenmeniz. Neden soruyorsunuz ki? Bir kaç kez yapın koyun önüne bilmese belki yiyecek? İnanın halinize üzüldüğüm için söylüyorum kendinizi yıpratmayın bu kadar hele ki yemek için. Böyle yazıyorum size ama zannetmeyin ki sizin yaşadığınız zorlukları yaşamadım. Kızımın uykusu melek gibiydi ama oğlum anamızdan emdiğimiz sütü burnumuzdan getirdi özellikle ilk yıl yaşayan ölü gibiydik o dönemde kocam kalkıp ben onu öyle yemem deseydi cinnetlerden cinnet seçerdim sanırım. İşte pratik olmayı böyle dönemlerde öğreniyor insan. Ben senin yerinde olsam bir akşam bütün soğanları rondodan geçirip buzluğa atmıştım mesela. Dipfriz ve düdüklü tencere benim elim ayağım gibi bişey.

Back