- Emoji Skoru
- 32.186
- Puanlar
- 798
- Konu Sahibi Matmazel -
-
Ben de yıllardır kendim hazırlarım et ve tavuk suyunu hiç ısıtmıyorum, yaptığım her yemeğe direkt atıyorum.Tamam iste ben bunlari yarim saatte yapamiyorum yapanlari da tebrik ederim
Ben hazir bardakta almiyorum kendim kaynatip kaplara koyup dondurucuya koyuyorum bu yuzden de isitmam gerekiyor cikarinca
Tavuk suyunu ısıtıp tekrar pişirirseniz toksik olabilir, iki ısıl işlem görüyor. Bende kendim dondururum, direk buzu ile atarım, hatta çorbaya ilikli kemik suyunu çorba piştikten sonra atarım çorbanın sıcağı ile çözülür.(gıda mühendisi arkadaşımın tavsiyesidir)Tamam iste ben bunlari yarim saatte yapamiyorum yapanlari da tebrik ederim
Ben hazir bardakta almiyorum kendim kaynatip kaplara koyup dondurucuya koyuyorum bu yuzden de isitmam gerekiyor cikarinca
Konu sahibinin pratik olma gibi derdi yok bence. Her şeye bi bahanesi var. Kocası konserve yemez onu yemez bunu yemez kendisi ön hazırlık yapamaz vs vs.Ben de yıllardır kendim hazırlarım et ve tavuk suyunu hiç ısıtmıyorum, yaptığım her yemeğe direkt atıyorum.
Soğanı makinede çekmeniz gerekiyorsa çoklu çekip poşetlerle buzluğa atın, gerektikçe çıkarın.
Ben başlarda yazdım ama genel olarak her şeye kendinizce bir olmazsa olmazınız var. Eşiniz değil yemek konusunda sadece mesele yani. Öyle olunca bitmez işiniz. Pratik yöntemleri kullanmanız lazım ki işiniz bitsin.
Yapan da yapamıyor kiMerhaba hanimlar
Benim icin artik dert olan durumumu yazmak istiyorum
Birazcik uzun olabilir okuyanlara cok tesekkur ederim
Evlenip ailemden biraz uzaga geldim burasi merkeze uzak, kışı sert, gidip yuruyus yapilacak bir parki bile olmayan, gezilecek tek yerin marketler oldugu bir yer.
1 yaşinda cocugum var ve kendime yetisemiyorum
Size 1 gunumu ozetleyeyim; sabah kalkarim cocuguma yiyecegi seyleri hazirlarim, cok yemek secen bir cocuk (bu arada dogalgaz yok klima ile isiniyoruz) o uyaninca genel bakimindan sonra yemek yedir huysuzlanmazsa kendin de birseyler ye seklinde gun ilerliyor
Dogdugundan beri gunduz uykusu nerdeyse hic olmayan bir cocuk
Yarim saat uyuyor en fazla, çit cikarmamama ragmen. 40 dk uyusa sasiriyorum nadiren de olsa.
Bazen gunde 2 kez uyuyor 20 30 dk toplam 1 saat etmiyor bazen
Aksam esim gelince cocugu ona verip mutfaga giriyorum yemek yiyoruz sonra bulasiklari ayarla evi toparla derken cay cocuga tekrar birseyler yedir saat oluyor 9
Biraz onla oynuyorum bazen dusa gireceksem bu zamanda giriyorum sonra uyku fasli basliyor uyumasi 22.30-23ü buluyor bazen
O uyuyunca mutfaga giriyorum ertesi aksam icin yemek hazirligi yapiyorum ya da yogurt mayalayacaksam onu hallediyorum katlanacak camasirlar oluyor
Bazen 1de 2 de yattigim bile oluyor
Hic dinlenemiyorum.. hep yorgun hissediyorum, kisisel bakim falan hak getire. Şu an size biyikli bir sekilde yaziyorum. Esim de yardimci oluyor camasir atma asma toplama evi supurme gibi seyleri yapiyor bulasik makinesi bosaltiyor banyoyla ilgilenir elinden geldigince yapiyor ama bunlar benim isimi hafifletmiyor hergun ne pisircem diye dusunuyorum hep kolay yemeklere kaciyorum mutfak soguk oldugu icin cocugu da orda tutamiyorum bu konu beni cok bunaltiyor kolay yemeklere kacmaktan kilo da aldim iyice rahatsiz oldum bu durumdan. Yapan nasil yapiyor merak ediyorum. Dustan sonra sacimi topluyorum bir daha da sacima bakmiyorum kisacik kestirdim kolay model veririm az bakimli olurum diye yok yine olmadi
Hem evimle ilgilenip hem cocuguma bakip hemde süsümde püsümdeyimdir diyenlerden fikir bekliyorum, cidden bunalmis durumdayim
Arkadaşım yemeğe neden takıldın böyle ya. Bizim yemekler şunlar, fırında patates ve köfte, fırında tavuk ve sebze, çeşit çeşit makarna/pilav, tek tencere yemekleri. Öyle içli köfteleri, mantıları, lahmacunları kim kaybetmiş ki biz bulalım? En pratik neyse onu yapıp geçeceksin. Çocuğa da bir öğünde mutlaka et veriyorum, kahvaltı canı neyi ne kadar isterse, akşam da biz ne yersek onu yiyor. Kolay ama doyurucu şeyler yap. Aklına gelenleri listele yaz, buzdolabının kapağına as, oradan bakıp bakıp yaparsın.Hamileligim boyunca nerdeyse her sabah esime sandvic hazirladim, yemekleri 3 kisilik yapiyordum esim ise de goturuyordu
Neden kendimi bu kadar yiprattim bilmiyorum
Esim artik kolay seyler yap demisti bende corba salata yapip geciyordum o da bir sure disarda yedi ve midesinden sorun yasadi kilo aldi bende yemek dusunurken ertesi gun onun da goturebilecegi yemekler dusunuyorum bazen kendimi enayi gibi hissettigim dogrudur
Dunyayi ben mi kurtaricam diye isyan ettigim de oluyor
Klimayla mecbur isiniyoruz yatak odasinda da var isiticimiz buraya dogalgaz gelmedi henuz turistik bolge diye zorlastiriyorlar dogalgaz olayini
Park falan zaten hak getire
2 3 kucuk agacin oldugu bankli bir yer var genelde ipsiz sapsizlar oturuyor orada, oradan bile gecmiyoruz
Evim de tepede oldugu icin asiri soguk ama yinede arada market turu yapiyoruz
Bende cok isterdim cikip guzel bir parkta biraz oksijen almayi ama malesef eve tikiliyoruz
yazin en azindan mutfaktaysam cocugu da oraya koyuyordum yatak odasinda isim varsa oraya tasiyordum
Cocugum da cok huysuzdu surekli ilgi isterdi nasil yemek yaptigimi bi ben bilirim
Bu yemek olayi beni cok sıkıyor
Bazen sitedeki aksama ne yemek var bolumune bakiyorum millet lahmacun salata hosmerim manti icli kofte neler yaziyor menude
yazanlarda cocuklu insanlar yani benim mi elim agir anlamiyorum ondan soruyorum yapan nasil yapiyor diye
Yok aksam yemegini 18 en gec 19da yiyoruz
Cocuga 9 gibi corba tarzi birseyler veriyorum ya da muzlu yogurt gibi
Yumurta agzina surmuyor ne yedirecegimi sasiyorum 4 tane disi var henüz, digerleri de patlamak uzere ama hala cok net cigneyemiyor herseyi
Konu sahibinin pratik olma gibi derdi yok bence. Her şeye bi bahanesi var. Kocası konserve yemez onu yemez bunu yemez kendisi ön hazırlık yapamaz vs vs.
Mıyıl mıyıl
Siz eşinizi çok bağlıyorsunuz bence. Neden söylüyorsunuz ki? Yapın koyun önüne söylemeyin. Adım kadar eminim anlamayacak yiyecektiBen asci yardimcisi olarak calistim 4 5 sene
Aslinda pratiktim o zamanlar
Ama evlenince evde olunca mutfakta dizi ac izle bi yandan yemek yap falan derken terapi gibi oldu elim yavasladi
Aslinda bi suru is yapiyorum ama cok zamanimi aliyor tum bunlar
Buzluga kofte atmakla bitmiyor ki her hafta kofte yapsam haftada 1 gunumu kurtarir bu
Esime dedim yemekleri kavanozlasam acip yesek yada buzluga atsam
Oyle yiyemem ki hayatim biliyosun beni dedi
Elimden birsey gelmiyor malesef ki
Ay bende iğneleyici soruyorsunuz sandım gıcık olmuştum size şimdi özür dilerimYok ciddiydim sorarken. Bebekten sonra acaip paçozlaştım. Ben de dün aldırdım bıyığımı ilk defa. Pijamadan eşofmana geçiyorum birisi gelecekse. Öyle. Sordum o yüzden
Ay akşamdan ıstlstıp dışarda tutmayın bence . Babamın bi aşçısı vardı iş yerimizde kadın birgün nohut ıslatmış dışarı bırakmış sabaha kadar kalmış . Sonra o nohuttan yemek yapmış ve bozulmuş o nohut yani o kokuyu hiç unutmam . Siz dolaba koyun boşverin. Suyu değişemeye gerek yok bence hiç değiştirmem ben annem de yapmazdıYine benfasülyeyi ıslatıp dolapta mı tutuyorsunuz? Dışarda tutuyorum ben. Suyunu değiştiriyorum 2-3 kere. Yanlış mı?
Ay bende iğneleyici soruyorsunuz sandım gıcık olmuştum size şimdi özür dilerimben hiç pijama giymedim eşırtman da hiç sevmem . Tayt giyerim üzerine swet . Hergün kirliye atarım değiştiririm yani taytla çorap uyumlu olmalı böyle takıntılarım var benimde
İçinde bir şey vardı. O böyle çıkıyormuş. Bakiyim yazıcam. Acı tat veren saponinleri daha kolay atarmış suyu değiştirdikçe. Dolaba koyayım ben. SağolunAy akşamdan ıstlstıp dışarda tutmayın bence . Babamın bi aşçısı vardı iş yerimizde kadın birgün nohut ıslatmış dışarı bırakmış sabaha kadar kalmış . Sonra o nohuttan yemek yapmış ve bozulmuş o nohut yani o kokuyu hiç unutmam . Siz dolaba koyun boşverin. Suyu değişemeye gerek yok bence hiç değiştirmem ben annem de yapmazdı
Ben o su değiştime işini bilmiyordum bana da yazın olur mu ? Ay dolaba koyun bozulursa üf çok kötüİçinde bir şey vardı. O böyle çıkıyormuş. Bakiyim yazıcam. Acı tat veren saponinleri daha kolay atarmış suyu değiştirdikçe. Dolaba koyayım ben. Sağolun
Incilerimi dökülürmüs esinizin?Ben asci yardimcisi olarak calistim 4 5 sene
Aslinda pratiktim o zamanlar
Ama evlenince evde olunca mutfakta dizi ac izle bi yandan yemek yap falan derken terapi gibi oldu elim yavasladi
Aslinda bi suru is yapiyorum ama cok zamanimi aliyor tum bunlar
Buzluga kofte atmakla bitmiyor ki her hafta kofte yapsam haftada 1 gunumu kurtarir bu
Esime dedim yemekleri kavanozlasam acip yesek yada buzluga atsam
Oyle yiyemem ki hayatim biliyosun beni dedi
Elimden birsey gelmiyor malesef ki
Fitik asitten kurtulmak için oda sıcaklığında kalması gerekiyor.Yine benfasülyeyi ıslatıp dolapta mı tutuyorsunuz? Dışarda tutuyorum ben. Suyunu değiştiriyorum 2-3 kere. Yanlış mı?
Kanka at pijamaları giyme ben giyseydim doğru Bakırköy’e götürürlerdibenim durum vahim. Bu başlıktan çokça faydalandım bu gece. Herkes çok güzel yazmış. Bir sürü şey öğrendim
Ama uygun sıcaklıkta olmazsa bozuluyorFitik asitten kurtulmak için oda sıcaklığında kalması gerekiyor.
Tamam buydu. SağolunFitik asitten kurtulmak için oda sıcaklığında kalması gerekiyor.
Yıllardır böyle yapıyorum, sadece yazın dikkat ederim.Ama uygun sıcaklıkta olmazsa bozuluyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?