Tabi ki de baktım çevreme ,karma çevrem yok derken kimseyle de tek kelime etmedim değil ama mezun olduğum üni Türkiye'nin sekuler unilerinden biri extra bizim dönemin çoğunun yaşam sekli hoşuma gitmiyordu,gidenlerle de görüştüm zaten onlar da kadın evine baksın ben doktorum param bize yeter modunda,aklıma yatan biri olsa beklemez ben bile gider gorusmke isterdimBi insan 6 sene okur da hiç mi etrafına bakmaz aklım almıyor. Ben de eşim de aynı üniversite aynı bölüm mezunuyuz ve aynı benim de arkadaş çevremde erkek yoktu ama sana biraz bakanı da farkeder en azından bakışınla karşılık verirsin yani. Sonrasında tanışmak için bahaneler üretilir yani.
Ayrıca eşim ve ben dindar ve ibadetinde insanlarız. Eşime göre kadin isi erkek işi yoktur. Yani muhafazakarlarda da böyle eşitlikçi erkekler var hatta belki yarı yarıya var. Ama tabi çoğu kapılmıştır ve okuldan mezun olup hala boşta erkekler hanzonun önde gidenleri oluyor çoğunlukla.
Senin gibi bi kuzenim var doktor yok gunah dedi yok namus dedi (küçümsemiyorum tabiki kendi görüşü ama) hiç bakmadı etrafına bin kere söyledim bak diye. Şimdi hiçbir kriteri yok nefes alsın yeter modunda.
Allah karşına kriterlerine uygun birini çıkarsın
Ama burayı da başka insanlar okuyup örnek alacaktır. Özellikle muhafazakar kızlar yanlış kişilerle evlenip üzülmemek için insanları taniyabileceginiz sosyal ortamlara girin. Kulüpler kurslar vb.
Arkadaşlarımın genel teorisi bu oluyor genelde güzelsin ve doktorsun ,cesaret edemiyorlardir kabul etmez diye .anlamadım ki en azindan bir kahve alır getirsin bahane bulursun ne bileyim ,yaptılar da terslemedim ,anlamadım şu işinişanlılık dönemi zaten tanışıp eşine alışma dönemidir. mantığına uyarsa nişanlan tanı olmadi mı ayrılırsın. çalıştığın yerde etrafına iyi bak yakınında sana yaklaşamayan ,çekinen gözler vardır belki......
sen dikkat et , sen davet et dikkatini çeken olursa. şunu unutma dış görünüşe alışılır .önemli olan kalbi güzel olsun. mantığına uysun. benim eşimin saclari beyazdı arkadaşlar yaşli gibi dediler. benim kafam uyuyor yaşam tarzım dinime uyduktan sonra benim için bütün erkeklerden yakışıklı :)Arkadaşlarımın genel teorisi bu oluyor genelde güzelsin ve doktorsun ,cesaret edemiyorlardir kabul etmez diye .anlamadım ki en azindan bir kahve alır getirsin bahane bulursun ne bileyim ,yaptılar da terslemedim ,anlamadım şu işi
Ben de hic takilmadim fiziksel görünümüne bu güne kadar görüştüğüm kimsenin ,katiliyorum size muhabbet edebildiğim güzel zaman geçirdiğim biri zaten hoş gelecektir bana diye düşünüyorum ,istediğim seyleri bile henüz birinde bulamamisken ona takılmaya sıra gelmedi belki de ama takilmam sanırımsen dikkat et , sen davet et dikkatini çeken olursa. şunu unutma dış görünüşe alışılır .önemli olan kalbi güzel olsun. mantığına uysun. benim eşimin saclari beyazdı arkadaşlar yaşli gibi dediler. benim kafam uyuyor yaşam tarzım dinime uyduktan sonra benim için bütün erkeklerden yakışıklı :)
İnanır mısınız benim onca aklıma yatan, uyumlu olduğumu düşündüğüm, uzunnn süre flört ettiğim insanlar oldu hayatımda. Bunların içinde deli gibi aşık olduklarım da oldu. Ama hiçbiri ile evlenmedim, nasip olmadı.Merhabalar,siteyi yeni keşfettim sayılır ,bir süredir düzenli okuyorum ,çok farklı ve değerli bakış açılariniz oluyor ,benim de çoğu insanın derdiyle kiyaslanirsa dert sayılmayacak ama beni gerçekten yoran bir derdim var ,sizlerin görüşünü merak ediyorum.
İki aydir atanmış 26 yaşında , doktorum ,durum şu ki çevreme de söylediğim ve birkaç gorusme yapabildiğim yaklaşık iki yıldır evlilik niyetim var (evet benim de çevremde çoğu kişi gez toz acelesi yok vs dedi ama herkesin hayattan beklentisi,amaçları ,mutlu olduğu durumlar farklı olduğundan bu söylemler beni etkilemiyor ,keşke etkileseydi diyorum bazen) görüştüğüm kişilerle başta uyumlu gibi olduk ama sonradan hoşuma gitmeyen şeyler gördüğüm için devam etmedim,şöyle de bir yapım var evet evlenmek istiyorum ama yine de mantığima veya hissiyatima ters bir şey oldu mu da devam etmek istemiyorum, boş şeylere takiliyordur diye de düşünebilirsiniz ama benim için önemli şeyler oldu hep ,mesela iki doktor olsak dahi ben ev isi yapmayı sevmem diyen biri ile bayağı catistik ..
Çok uzatmak istemiyorum ama size şunu sormak istiyorum ,güvendiğim çevremde üç kişiye ve aileme söyledim bu istegimi,iş hayatım yeni başladı ama suanki çalıştığım yerdekiler evli veya hayat tarzı başka kişiler,sosyal hayatımda erkek arkadaşı olmayan biriyim(bu durum üni hayatımın başından beri böyle ,kişisel tercihim ) yine bir ortamda tanışma ihtimalim extrem bir şey olmadıkça yok.Hersey vaktine esir buna inaniyorum ,boş zamanım mi çok kafama takıyorum desem gayet yoğunum,ailemle yaşıyorum onlar da asla baskı yapmıyor ama bu durum o an meşgul olduğum işle meşgul olamayacak kadar zihnimi felç ediyor (bu yüzden psikoterapi ye bile gittim),belki bana faydası olacak bir fikriniz vardır hanımlar, daha yapabilirim?
Çok doğru söylediniz. Benim içinde sevgililik ve flört başkadır. Evlilik daha sorumluluk isteyen insanları zaman zaman yıpratan bir süreç. En iyisini yapmışsınızBirde evlenme isteği dönem dönem geliyor 35 oluyorum bekarım . 27-28 gibi öyle bir dönemim olmusru evlenmem lazim :) sonra fark ettim o zamanki arkadaş çevrem etkilemiş. Ben flört etmeyi, sevgili olayını seviyorum . Bı yerde de ilişki güzel gittiginde evlilik olabileceğini , olmazsa da sıkıntı olmayacağı kafasına geçtim daha rahatım.
Demek ki muhafazakar doktor erkekler kibirli ya. Ben eşimden önce 3-4 kişi ile görüşmüşlüğüm var hepsi de namazında çocuklardı ve ev işlerinde yardımcı olmam diyen biri ile karşılaşmadım ayrılma sebeplerimiz farklı şeylerdi. Çok garip sana hep böyleleri denk gelmesi. Neyse diğer kriterler uyuyorsa sen de evine yardımcı alırsın artık.Tabi ki de baktım çevreme ,karma çevrem yok derken kimseyle de tek kelime etmedim değil ama mezun olduğum üni Türkiye'nin sekuler unilerinden biri extra bizim dönemin çoğunun yaşam sekli hoşuma gitmiyordu,gidenlerle de görüştüm zaten onlar da kadın evine baksın ben doktorum param bize yeter modunda,aklıma yatan biri olsa beklemez ben bile gider gorusmke isterdim
Benimkinden seküler olamaz belki aynı üni nin farklı bölümündeniz. Ama aynı dini görüşteki insanlar bir şekilde buluyor birbirini. Hani mescite girer çıkarken fark ediyorsun haa bu da namaz kılıyormuş diyorsun. Ya da tesettürlü isen zaten gelip seninle konuşan da genelde muhafazakar oluyor. Ben eşimi okulda görüp İngilizce kursunda yakınlaşmıştım mesela. Hatta ben ekledim Instagramdan.Tabi ki de baktım çevreme ,karma çevrem yok derken kimseyle de tek kelime etmedim değil ama mezun olduğum üni Türkiye'nin sekuler unilerinden biri extra bizim dönemin çoğunun yaşam sekli hoşuma gitmiyordu,gidenlerle de görüştüm zaten onlar da kadın evine baksın ben doktorum param bize yeter modunda,aklıma yatan biri olsa beklemez ben bile gider gorusmke isterdim
Üni hayatimda dediğiniz gibi dışardan ciddi duruyormusum bunu sonradan benle konuşan samimi olduğumu gorup şaşıran kızlardan duymuştumBence sende farklı bir şey var. Madem guzelsin. Demek ki ciddisin. Biraz güleryüzlü ol. Sadece biri ile konuşurken değil yürürken bile. Pozitif insanlar insan çeker kendine
Sınırı geçen geçsin ya boşver. Sınırı geçince hemen isgal altında olmuş olmazsın baktın isgal de ediyor sinir dışı edersin. Bence önce erkeklerden arkadas edinmekle ise başla. Doktorlukta da bu ne kadar mümkün bilmiyorum. Mesela alımlı giyinir misin bu da önemli. Ya sana yemin ederim bir yere makyajlı ve güzel bir eşarpla sık bir çanta ile hafif topuklu ile falan girince ayrı, sıradan gidince ayri muameleye tabi tutuluyorum. Bunlar hayatın gerçekleri malesef.Üni hayatimda dediğiniz gibi dışardan ciddi duruyormusum bunu sonradan benle konuşan samimi olduğumu gorup şaşıran kızlardan duymuştumdışardan böyle durmak istiyordum tabiri caizse gevşek erkeklere karşı,ama diğer türlu olanları da mı korkuttum diye düşündüm sonra ,şuan herkesle bellirli bir çizgide güler yüzle muhabbet etmeye çalışıyorum,sinir çok kolay gecilebiliniyor malesef tedirginligim bu aslinda
Özenli uyumlu giyinirim ama dikkat çekmek için makyaj yapıp çekici topuklu giymem bu tesettüre ters zaten görüşümce ,ama haklısınız gerçekten öyle olunca dikkat çekiyor ama istediğim kişi zaten buna düşecek biri olmamalıSınırı geçen geçsin ya boşver. Sınırı geçince hemen isgal altında olmuş olmazsın baktın isgal de ediyor sinir dışı edersin. Bence önce erkeklerden arkadas edinmekle ise başla. Doktorlukta da bu ne kadar mümkün bilmiyorum. Mesela alımlı giyinir misin bu da önemli. Ya sana yemin ederim bir yere makyajlı ve güzel bir eşarpla sık bir çanta ile hafif topuklu ile falan girince ayrı, sıradan gidince ayri muameleye tabi tutuluyorum. Bunlar hayatın gerçekleri malesef.
Özenli uyumlu giyinirim ama dikkat çekmek için makyaj yapıp çekici topuklu giymem bu tesettüre ters zaten görüşümce ,ama haklısınız gerçekten öyle olunca dikkat çekiyor ama istediğim kişi zaten buna düşecek biri olmamaliSınırı geçen geçsin ya boşver. Sınırı geçince hemen isgal altında olmuş olmazsın baktın isgal de ediyor sinir dışı edersin. Bence önce erkeklerden arkadas edinmekle ise başla. Doktorlukta da bu ne kadar mümkün bilmiyorum. Mesela alımlı giyinir misin bu da önemli. Ya sana yemin ederim bir yere makyajlı ve güzel bir eşarpla sık bir çanta ile hafif topuklu ile falan girince ayrı, sıradan gidince ayri muameleye tabi tutuluyorum. Bunlar hayatın gerçekleri malesef.
Bahsettigin yüzeysel kriterlere inanamayacaginiz kadar takilmiyorum gerçektenYani yani bence flört edip insanları tanımalısın konu sahibesi. Diğer türlü ilk hoşlandığın kişiyle gider evlenirsin ama uyumlu muyuz, geçiniyor muyuz, bu iş olur mu hiçbir fikrin olmadan evlendiğin için mutsuz olma olasılığın yüksek. 100 kişiyle gez demiyorum tabi ama karşı cinsi tanımak kadar kendini tanımak, ne istediğin, anlamak da önemli. Başarılı ilişki için saçı öyle olsun, tipi böyle olsun o olsun bu olsun gibi yüzeysel kriterlerden çok çok öne gelen kriterler var bencei ruhsal uyum gibi. Mantık çerçevesinde olursa tamam yazmışsın sanırım, o şekilde işi olsun, hayat stili uysun dersin ama aslında hiç uyumlu olmadığın biriyle evlenip hayatboyu mutsuz olursun. Bu şekilde evlenmeyi at gitsin, çok gençsin 26 hiçbir şey kendini mezara sokma.
Muhafazkar olabilirsin ama bu flört etmene engel değil bence biraz bakarsın. Diğer türlü hiç tanımadığın biriyle aynı eve girersin. Tavsiyem önce flört et, hayatın güzel duyguların tadını çıkar sonra iyi giderse öyle evlen. Yukardaki yorumlara katılıyorum, sosyal çevreni genişlet, yeni insanlar tanı. Bol şans dilerim umarım mutlu olacağın kişiyi bulursun
Ya Canım işte buna düşmeyecek insan da senin güzel ruhunu görmeli bunun için de tanımak lazım . Arkadaş vs önerisi de güzel olabilir. Senin derdin yardımcı tutup tutmamk değil anladığım kadarıyla zihniyeti . Çevremde dikkatli yaşayıp çok güzel evliliği olan insanlar var kısmet biraz da. Bir arkadaşım mebte öğretmen eşi özelde ve garanti değildi , herkes karşı çıkmıştı garanti işi olsun diye , görücü usulü evlendiler masallah çok uyumlular . Muhafazar olup kadın erkek eşitliği konusunda ideal insanlar da var umarım karşına çıkar . Çıkıncaya kadar da odak noktası değiştirmek lazım, yukarda ney kursu önerisi geldi çok mantıklı ( sen dedim umarım sakıncası olmamıştır)Özenli uyumlu giyinirim ama dikkat çekmek için makyaj yapıp çekici topuklu giymem bu tesettüre ters zaten görüşümce ,ama haklısınız gerçekten öyle olunca dikkat çekiyor ama istediğim kişi zaten buna düşecek biri olmamalı
Ya mesela aklında biri vardır dünya görüşünü tınısını beğenirsin ama onu düşürmen gerekir. İşte böyle şeyler o an ise yarar. Ve en muhafazakarı bile buna düşer. Çünkü iyice tarikat ehli olmadıkça eşini çarşaflı istemiyorsa tüm erkekler eşinin alımlı olmasını ister. Bahsettiğim ful makyaj 10cm stiletto değil. Öğrenci moddan çıkıp biraz kadınsı modda takılmak. Ben bu konuyu niye bu kadar dert ettim ya pjkffhjkÖzenli uyumlu giyinirim ama dikkat çekmek için makyaj yapıp çekici topuklu giymem bu tesettüre ters zaten görüşümce ,ama haklısınız gerçekten öyle olunca dikkat çekiyor ama istediğim kişi zaten buna düşecek biri olmamalı
Anladım demek istediğiniziYa mesela aklında biri vardır dünya görüşünü tınısını beğenirsin ama onu düşürmen gerekir. İşte böyle şeyler o an ise yarar. Ve en muhafazakarı bile buna düşer. Çünkü iyice tarikat ehli olmadıkça eşini çarşaflı istemiyorsa tüm erkekler eşinin alımlı olmasını ister. Bahsettiğim ful makyaj 10cm stiletto değil. Öğrenci moddan çıkıp biraz kadınsı modda takılmak. Ben bu konuyu niye bu kadar dert ettim ya pjkffhjkkusura bakma hadi kolay gelsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?