- 4 Kasım 2022
- 2.435
- 3.843
- 53
- 30
Ay doktor olsam da evde kalsam. Çok amin.Merhabalar,siteyi yeni keşfettim sayılır ,bir süredir düzenli okuyorum ,çok farklı ve değerli bakış açılariniz oluyor ,benim de çoğu insanın derdiyle kiyaslanirsa dert sayılmayacak ama beni gerçekten yoran bir derdim var ,sizlerin görüşünü merak ediyorum.
İki aydir atanmış 26 yaşında , doktorum ,durum şu ki çevreme de söylediğim ve birkaç gorusme yapabildiğim yaklaşık iki yıldır evlilik niyetim var (evet benim de çevremde çoğu kişi gez toz acelesi yok vs dedi ama herkesin hayattan beklentisi,amaçları ,mutlu olduğu durumlar farklı olduğundan bu söylemler beni etkilemiyor ,keşke etkileseydi diyorum bazen) görüştüğüm kişilerle başta uyumlu gibi olduk ama sonradan hoşuma gitmeyen şeyler gördüğüm için devam etmedim,şöyle de bir yapım var evet evlenmek istiyorum ama yine de mantığima veya hissiyatima ters bir şey oldu mu da devam etmek istemiyorum, boş şeylere takiliyordur diye de düşünebilirsiniz ama benim için önemli şeyler oldu hep ,mesela iki doktor olsak dahi ben ev isi yapmayı sevmem diyen biri ile bayağı catistik ..
Çok uzatmak istemiyorum ama size şunu sormak istiyorum ,güvendiğim çevremde üç kişiye ve aileme söyledim bu istegimi,iş hayatım yeni başladı ama suanki çalıştığım yerdekiler evli veya hayat tarzı başka kişiler,sosyal hayatımda erkek arkadaşı olmayan biriyim(bu durum üni hayatımın başından beri böyle ,kişisel tercihim ) yine bir ortamda tanışma ihtimalim extrem bir şey olmadıkça yok.Hersey vaktine esir buna inaniyorum ,boş zamanım mi çok kafama takıyorum desem gayet yoğunum,ailemle yaşıyorum onlar da asla baskı yapmıyor ama bu durum o an meşgul olduğum işle meşgul olamayacak kadar zihnimi felç ediyor (bu yüzden psikoterapi ye bile gittim),belki bana faydası olacak bir fikriniz vardır hanımlar, daha yapabilirim?
Guldurdunuz beniAy doktor olsam da evde kalsam. Çok amin.
Siz zaten hekimsiniz diye onlar sizi bulurlar. Akışına bırakın gitsin. Zorunlu hizmetinize odaklanın, eğer düşünüyorsanız TUS'a ya da başka eğitimlere.Çevreye dediğiniz güven veren bir kaç kişiye ve aileme söyledim evet ama pek uygun kimse olmadı
ciddi soruyorumArkadaşlarımın genel teorisi bu oluyor genelde güzelsin ve doktorsun ,cesaret edemiyorlardir kabul etmez diye .anlamadım ki en azindan bir kahve alır getirsin bahane bulursun ne bileyim ,yaptılar da terslemedim ,anlamadım şu işi
Bahsettiğim kahve alıp gelip sinemaya gidelim mi veya buluşalım mi demesi değil,zaten dediğiniz gibi bu çok olası değil ama hani beğenen veya niyeti olan varsa aynı ortamda bulunuyorsak sohbet etmek amaçlı böyle bir adım atabilir demek istedim ,bunda terslenecek bir şey de yok ama anladığım kadarı ile bunu da olası bulmuyorsunuz.ciddi soruyorum
beklentiniz olan muhafazakar, dinine düşkün, flört etmeden evlenmek isteyecek erkeğin kahve alıp doktor kadına gelip niyetim böyle böyle diyeceğini düşünüyor musunuz?
etrafta var mı böyle örnek çok merak ettim gerçekten
ben muhafakar çevrede büyüdüm
20-21 yaşındayken hep duyduğum (kulağıma gelen) şey buydu
"biz migrenimsiye nasıl cesaret edelim de teklif edelim" derlermiş, ki ben de ilk 100 ile üniversiteye girdim ve sekülerin dibi olan okulda okudum. sonra y.dışına gittim zaten.
ha ben Atatürkçüyüm, sosyal demokratım ben zaten o çevreden kimseyle uymam uyuşmam yani gelselser de olmazdı ama demek istediğim o değil.
benim tanıdığım hiç bir muhafazakar çevre insanı 1- ev işi ortak diyecek kafada değil, büyük oranda buradan elenir zaten, hadi onu dedi, bir kısmı var böyle mahçup, edepli, gerçekten halis niyetli ama onlar da 2-kendisi bir kadına asla ve kat'a yürümez, hele doktor bir kadına. ben 40 yaşına yakınım genelde bu kuşağı bilirim biraz da 30 yaşa kadar olan kuşağı (çünkü flörtlerim hep genç oldu etrafımda da bu yaş aralığı çok)
bu aradığınız erkek tipi nerede var çok merak ettim ben (25 yaş erkek tipinde varsa belki bilmiyorum)
Bir de neden "hele ki doktor kadına "ciddi soruyorum
beklentiniz olan muhafazakar, dinine düşkün, flört etmeden evlenmek isteyecek erkeğin kahve alıp doktor kadına gelip niyetim böyle böyle diyeceğini düşünüyor musunuz?
etrafta var mı böyle örnek çok merak ettim gerçekten
ben muhafakar çevrede büyüdüm
20-21 yaşındayken hep duyduğum (kulağıma gelen) şey buydu
"biz migrenimsiye nasıl cesaret edelim de teklif edelim" derlermiş, ki ben de ilk 100 ile üniversiteye girdim ve sekülerin dibi olan okulda okudum. sonra y.dışına gittim zaten.
ha ben Atatürkçüyüm, sosyal demokratım ben zaten o çevreden kimseyle uymam uyuşmam yani gelselser de olmazdı ama demek istediğim o değil.
benim tanıdığım hiç bir muhafazakar çevre insanı 1- ev işi ortak diyecek kafada değil, büyük oranda buradan elenir zaten, hadi onu dedi, bir kısmı var böyle mahçup, edepli, gerçekten halis niyetli ama onlar da 2-kendisi bir kadına asla ve kat'a yürümez, hele doktor bir kadına. ben 40 yaşına yakınım genelde bu kuşağı bilirim biraz da 30 yaşa kadar olan kuşağı (çünkü flörtlerim hep genç oldu etrafımda da bu yaş aralığı çok)
bu aradığınız erkek tipi nerede var çok merak ettim ben (25 yaş erkek tipinde varsa belki bilmiyorum)
çünkü sosyal statü.Bir de neden "hele ki doktor kadına "
Sanırım aynı durumdayız ,evet ben de çoğu konuda geleneksel kalıplardan hiç hazetmem ama insanların bunları dindarliga mal edince ortaya böyle bir tablo çıkmış oluyor malesefBendeki problemi mi yaşıyorsunuz acaba sizde ? Ben de diş hekimiyim , yaşlar yakın , muhafazakar biriyim. Kriter dersek eğer kendim gibi muhafazakar birini arıyorum çünkü yaşam tarzlarımız uysun istiyorum , dünya görüşü de aynı şekilde ve tabi ki flört, sevgililik dönemi rahat geçsin istiyorum. Bazen burda şöyle yorumlar görüyorum çünkü işte muhafazakarsa ne olmuş el ele tutuşmakta ne var diye ( bu ufak bir örnek ) ama yani bunlar da günah , kuralları biz koymuyoruz. Hal böyleyken aldığımız eğitim , sosyal çevre olsun böyle değil ve bence kafa yapısı olarak bu muhafazakar erkek tipiyle de anlaşamıyoruz . Çünkü çoğu muhafazakar erkek aslında dindar değil de geleneksel oluyorlar yani aileleri öyle diye öyle yetişen tipler . Dindar biriyim ama geleneksellikten ise nefret ederim. Ben de öyle arada kaldım açıkçası. Namazlı niyazlı ama modern bir erkek arıyorum inş nasip olur :)
Yani aslında herşeye tamam diyip sorgusuz sualsiz amacım evlilik olsa olmuş olurdu, ama heralde dediğiniz evlenen kızların hepsi bunu yapmamıştır,Bu konu beni aşırı şaşırttı ya
ben muhafazakarlar aşırı kolay evleniyor sanıyordum
Evli birkaçı kalanı hayat tarzı başka insanlar ,biri var aslında şuana kadar hep aynı gün nöbet tuttuk denk geldi ,saygılı ,yaşam tarzımiz benzer ve güzel sohbet edebildiğim biriymiş onu farkettim ama yurtdışına gitmek istiyormuş ,bu bilgi ben de mevcut olunca hiç dusunmedim bile ,ama arada nöbet nasıl hocam diye yazıyor ayrı tuttugumuzda ya da tusa hazırlanıyorum ben ders çalışırken gelip muhabbet etmek istiyor felan ,bir mana çıkarmamaya çalışıyorum ,bence canı sıkıliyor iki kişi olduğumuz için 24 saatÇalıştığın yerde yok mu ?
Ne bilim çıkar ya .
Rabbim güzel bir kısmet çıkarsın karşına.
yoo 3 tane tanıyorum hekim ve muhafazakar evlenenYani aslında herşeye tamam diyip sorgusuz sualsiz amacım evlilik olsa olmuş olurdu, ama heralde dediğiniz evlenen kızların hepsi bunu yapmamıştır,
komutada mi çalışıyorsunuz?Evli birkaçı kalanı hayat tarzı başka insanlar ,biri var aslında şuana kadar hep aynı gün nöbet tuttuk denk geldi ,saygılı ,yaşam tarzımiz benzer ve güzel sohbet edebildiğim biriymiş onu farkettim ama yurtdışına gitmek istiyormuş ,bu bilgi ben de mevcut olunca hiç dusunmedim bile ,ama arada nöbet nasıl hocam diye yazıyor ayrı tuttugumuzda ya da tusa hazırlanıyorum ben ders çalışırken gelip muhabbet etmek istiyor felan ,bir mana çıkarmamaya çalışıyorum ,bence canı sıkıliyor iki kişi olduğumuz için 24 saat
Şöyle küçük bir detay son zamanlarda hocam etrafımdan hep yurtdisinin o kadar hoş olmadığı veya pişman oldukları ile ilgili şeyler duyuyorum ,vazgecicem sanki ,ben de bu tusa bir gireyim kaladabilirim diyip sınava kayıt yaptı,ben de ona çalışması için kitap felan verdim , oyle bir seylerEvli birkaçı kalanı hayat tarzı başka insanlar ,biri var aslında şuana kadar hep aynı gün nöbet tuttuk denk geldi ,saygılı ,yaşam tarzımiz benzer ve güzel sohbet edebildiğim biriymiş onu farkettim ama yurtdışına gitmek istiyormuş ,bu bilgi ben de mevcut olunca hiç dusunmedim bile ,ama arada nöbet nasıl hocam diye yazıyor ayrı tuttugumuzda ya da tusa hazırlanıyorum ben ders çalışırken gelip muhabbet etmek istiyor felan ,bir mana çıkarmamaya çalışıyorum ,bence canı sıkıliyor iki kişi olduğumuz için 24 saat
Olsun yurt dışı olayına takılma.Evli birkaçı kalanı hayat tarzı başka insanlar ,biri var aslında şuana kadar hep aynı gün nöbet tuttuk denk geldi ,saygılı ,yaşam tarzımiz benzer ve güzel sohbet edebildiğim biriymiş onu farkettim ama yurtdışına gitmek istiyormuş ,bu bilgi ben de mevcut olunca hiç dusunmedim bile ,ama arada nöbet nasıl hocam diye yazıyor ayrı tuttugumuzda ya da tusa hazırlanıyorum ben ders çalışırken gelip muhabbet etmek istiyor felan ,bir mana çıkarmamaya çalışıyorum ,bence canı sıkıliyor iki kişi olduğumuz için 24 saat
Evetkomutada mi çalışıyorsunuz?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?