Merhabalar, bu yazdan beri evlilik niyetiyle biriyle görüşüyorum. Aileler aracılığıyla görüşmeye başladık, ailecek tanıdığımız biri. Yani aynı ortamda bulunduğumuzda hal hatır sorma şeklinde iletişimimiz olurdu, dışarıdan gördüğüm kadarıyla efendi durduğu ve ailelerden yana olumlu referans olduğu için görüşme teklifini kabul ettim.
Kendisi benden bir yaş büyük ama öğrenci henüz, yaşadığımız yerden uzak bir şehirde okuyor (Öğrencilik durumu bazı özel sebeplerden uzadı, durumunu bildiğim için problem etmedim). Geçen dönem okula gitmeden 2 defa yüz yüze oturabildik. Okulda olduğu süreçte haftada bir, on günde bir falan telefonla arama şeklinde iletişimimiz oldu. Yüz yüze görüştüğümüzde vakit güzel geçti, yani sohbet muhabbet hoştu. Gayet konuşkan, hoşsohbet idi. Ama iletişim kanalı telefona geçtiğinde ben daralıyorum. Çünkü ben bir insanı telefon ile ne kadar tanıyabilirim? Telefon ile konuşmamız hal hatır sorma, günlük yaşam üzerine oluyor pek derinleşemiyoruz. Mesajlaşma kültürü de yok, başta da ben mesajlarda kısa net cevap veririm genelde öyle mesajlaşma huyum yoktur diye demişti zaten. Çok kısa ve net cevaplar verdiği için mesaj ile de bir paylaşım yoluna gidemiyorum. Bu dönem sonunda geldi, 2 kere yine oturduk. Bu defa oturduğumuzda süreç hakkındaki düşüncelerimi söyledim, 'zaten burada olmuyorsun, telefonla da bir paylaşımımız olmuyor, tanımakta zorlanıyorum' diye belirttim. Kendisi için gidişatın olumlu olduğunu ama paylaşım konusunda haklı olduğumu, biraz daha iletişim kurabileceğimizi falan söyledi de ne bileyim..
Yarın okuduğu yere gidecek, biz en son bir hafta önce görüştük. Son görüşmeyi de ben talep ettim. Gitmeden önce bu sefer o görüşmemiz için davet edebilirdi diye düşünüyorum. Çünkü zaten gidecek ve bir daha kaç ay dönem sonuna kadar görüşemeyeceğiz, ki zaten ben tanıma konusundaki isteğimi de belirttim. Madem onun için gidişat olumlu, bunu değerlendirebilmeliydi diye düşünüyorum. Yüz yüze görüşmeler benim için keyifli geçiyordu, keza onun için de öyle kendisi belirtti. Konuşurken uyum sağlanıyor gibiydi. Ama araya mesafe girince iletişim sıklığı azalıyor ve kalitesizleşiyor. Bu durum beni rahatsız ediyor. Özellikle ben o gitmeden önce yine görüşürüz, gidişat konusunda kendimce daha iyi bir değerlendirme yapabilirim diye düşünmüştüm ama hiç ses çıkmadı.
Uzun oldu ama ben bunun düşüncesizlik olduğunu düşünüyorum, yanlış mı düşünüyorum sizce?